torstai 28. kesäkuuta 2012

Lastenhuoneen tapetti

Lastenhuoneen sisustuksia on ihana miettiä kun huippuhienoja vaihtoehtoja on niin paljon. Toisaalta se on mYös aika tuskaista, juurikin samasta syystä. Nykyisessä asunnossa innostuttiin tapeteista noin vuosi sitten. Ensin laitettiin pätkä olohuoneeseen, sitten lasten unihuoneeseen, sitten makkariin ja nyt meillä onkin ilman tapettia vain kylppäri, vessa, sauna ja keittiö ;D Tokikin kaikissa paikoissa tapetti on vain yhden tai maks kahden seinän tehosteena. Lastenhuoneen tapetteja mietittiin pitkään ja hartaasti ja lopulta mieluisat löytyikin. Alunperin yhteiseksi unihuoneeksi tarkoitettuun tuli Estan Regatta crew tummansininen tähtitapetti ja leikkihuoneeseen vihertävä Sandbergin Kaspar "talot"-tapetti. Lapsethan eivät kumminkaan yhdessä osanneet nukkua joten nyt tähtitapetti on pojan huoneessa ja talot-tapetti tytön.


Molemmat ovat minusta edelleen ihania, mutta en halua enkä osaa toistaa itseäni. Jotain uutta on uuteen taloon saatava. Muutenkin värimaailma on nyt muuttumassa ja lastenkin huoneen seinään haluan mustavalkoista. Sen jälkeen tekstiilejä ja muuta sisustusta voi aina muuttaa kun tuuli kääntyy niin halutessaan. Jälleen kerran ajatuksissa lapset saavat yhteisen huoneen, talon isoimman huoneen, mutta saa nähdä mitä se todellisuus sitten taas on. Ainakin sitä taas yritetään. Tapetin on siis osuttava sekä tytölle että pojalle. No, se on ainakin mustavalkoisessa maailmassa helppoa. Tässä mieluisia vaihtoehtoja joihin olen tähän mennessä törmännyt.

Sama kuin nyt toisessa huoneessa, mutta mustavalkoisena: Sandberg Kaspar



Vähän samaa tyyliä, tosin ilmeisesti seinätarra: Zooz Amsterdam



Edelleen samantyyppinen: Harlequin Distant Shores



Ei mustavalkoinen mutta ihana tämäkin: Sandberg Hampus


Tämä RK designin liikennematto kävisi ylläolevaan kivasti



Sandbergin dinot
EDIT: Tämän valmistus on ilmeisesti lopetettu, eikä sitä oikein mistään tunnu enää löytyvän.



Ferm-livingin Rush hour



MrPerswallin maailmankarttaa haaveiltiin jo tähänkin asuntoon.



Samalta valmistajalta myös hauska Jungle Dudes, jonka voi itse värittää. Jos siitä ei ensi alkuun hiiskuisi mitään, niin voisi suut loksahtaa kun muutaman vuoden päästä jonkun sateisen päivän riemuksi sanoisi "arvatkaas mitä tehdään tänään: väritetään tapettia" :D



Numerot hauskoine pöllöineen: Fiona light
Nämä ovat muuten kerrankin loistavat tapettisivut, joissa ei tarvitse pienen kurkistusluukun avulla arpoa miltä mikäkin mahtaisi seinässä näyttää vaan kaikkea voi virtuaalisesti kokeilla erilaisille seinille. Lisää näitä sivustoja, kiitos!



Paljon on vaihtoehtoja, mutta yksi on tällä hetkellä valintalistan ensimmäisenä. Arvaatteko mikä? Tai minkä valitsisit itse? Ja lisääkin saa ehdottaa :)

19 kommenttia:

  1. Ihania ovat!!! Mä ottaisin itse mieluiten ton Harlequin Distant Shoresin, Rush hourin tai Sandbergin hampusin....en osais ehkä päättää minkä :) Toi väritettäväkin on kiva, mutta sitten taas kun sen värittää, niin menee ehkä aika sekavaksi huone....mutta mustavalkoisena se on IHANA!!! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika vaikeeta se valinta taas kerran on, yhtenä päivänä tuo ja toisena joku muu. Ykkössuosikin asema alkoi horjumaan kun ei siitä näköjään kukaan muu innostu, heh ;) Distant shoresin kuva on ihana, mutta sitä ei taida saada puhtaan valkoisena, joten se poistaa sen meidän valinnoista. Se värityslupa tuliskin just siinä vaiheessa kun tapetti olis jo muuten menossa vaihtoon! ;D

      Poista
  2. Kivoja ovat kaikki. Poika ottaisi taatusti dinot ja minä kallistuisin tuohon Kaspariin tai sitten Distant Shoresiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näistä, ja kaikista maailman tapeteista, löytyy varmasti kaikille suosikit kun vaan jaksaa etsiä. Nuo dinot on onneksi sen verran neutraalit että ne voisi varmaan äitikin hyväksyä jos väännöksi menisi ;) Meillä ei vielä ole dinofaneja, joten ehkä lähde sitä ajatusta tässä kohtaa ruokkimaankaan :)

      Poista
  3. Ihania kyllä kaikki! Mun lemppari kuitenkin tuo Kaspar! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaspar on ihana. Edelleen se sykähdyttää kun tytön huoneessa käy, siis monta kertaa päivässä. Mutta en mä halua samaa mitä jo on ollut. Ehkä. Luultavasti. Tai sitten joo ;D

      Poista
  4. Kaspar näyttää edelleen kivalle, mutta myös tuo Zooz Amsterdam(oikean puoleinen kuva) on mun mieleen. Ehkä enempi kuin tuo eka :) Mua houkuttaisi musta seinä lasten huoneeseen, ehkä liitutaulumaalilla mutta tää idea ei oo vielä saanu kannatusta... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Innostuin tuosta Zoozsta, juurikin oikeanpuoleisesta kun siihen pari päivää sitten törmäsin. Mutta meiltä ei ehkä löydy sille sopivaa seinää. No pitää sitten aikanaan mittailla tarkemmin kun voi jo miettiä kalustustakin. Musta seinä ei olis huono, itsekin voisin tykätä. Vaikka varmaan kaksi vuotta sitten olisin ollut ihan että ei kai nyt ikinä =) Kaspar on aina vaan tosi ihana, mutta kun se jo nyt on seinässä ja eräälle tutullekin se on mustavalkoisena tulossa niin ei sitä ihan oikeasti voi edes kai harkita ;D Tuo mun suosikki ei näytä näissä kuvissa miltään, mutta siellä malliseinissä se on musta edelleen hieno :)

      Poista
  5. Ihania tapetteja! Mielestäni on hauskaa kuinka nyt on tullut paljon ihania ja rohkeita tapetteja. Pitäisi vaan uskaltaa käyttääkin niitä ja rohkaistua. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulle iski tapettikuume kun tätä nykyistä asuntoa alettiin sisustamaan. Kun yhden laittaa niin on jo seuraava mielessä. Joten jos et ole vielä tapetoinut niin varoitan: kannattaa ostaa kerralla iso liisteripurkki vaikka vaan yhtä seinää suunnittelisit... Noita ihania on vaan niin paljon että melkein toivoisi omistavansa satahuoneisen linnan ;D

      Poista
  6. Kaspar on ihana mustavalkoisena, mut toi harlequin oli mulle uusi, aika veikeä sekin. Sandbergin mustavalkoinen talot on sellainen mitä olen itse aina välillä haaveillut.
    Ja hei toi väritystapetti on kyllä kanssa magee, mut en kyl kertois et sen saa värittää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harlequinin tapetissa on ihana tuo kuva, mutta vähän nuo värit mietityttää mitä siitä on tarjolla. Pitäisi jostain käydä kurkkimassa ihan paperinäytteet niin tietäisi varmasti mitä ne on. Kaspar on musta ihana ihan minkävärisenä vaan. Se on vaan niin suloinen.
      Hih, en mäkään tuosta väritysmahdollisuudesta sanois kuin vasta sitten kun olis mielessä jo muutenkin uuden tapetin vaihto ;D

      Poista
  7. Mä olisin halunnut meille noi Dinot, mutta ainakaan puolisen vuotta sitten sitä ei enää myyty missään. Kyselin vaikka mistä, mutta pelkkää eioota sain vastaukseksi (nähtävästi valmistus on jo lopetettu). Päädyttiin sitten laittamaan pojan huoneeseen Rush Hour, mutta se olikin hieman liian lilaan taittava harmaa (netistä tilattu eikä palautusmahdollisuutta ollut). Todella kiva kuvio, mutta sävyn puolesta hankala yhdisteltävä... Meidän muuten melko mustavalkoisessa kodissa "väärä" väri pistää silmään edelleen, vaikka onneksi kai kaikkeen tottuu kun tarpeeksi kauan tuijottaa ;)

    Tosi kivoja kaikki nuo tapetit. Numeroista tykkään, mutta ehkä sitten hieman isommalle lapselle. Viidakko olisi myös hauska, mutta toisaalta haluan tapettiin enemmän rytmiikkaa, jotta ei mene liian levottomaksi. Esittele vaan lisää hyviä vaihtoehtoja, jos sellaisia tulee vastaan; meilläkin varmasti jossain vaiheessa tapettikärpänen puree taas ja liilahtavat autot saa kyytiä!

    Ps. Ferm Livingillä on Harlequin-tapetti, jonka kuvio on tosi kiva, mutta pelkään siinäkin sävyn olevan sitä samaa liilahtavaa harmaata...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon tästä kommentista, sulta tulikin paljon hyvää tietoa!! =)

      Mäkin huomasin että dinot on lopetettu, mutta oletin että sitä saa vielä kun esim wallpaperdirectissä on vielä hintoineen kaikkineen. Mut en mä sitä saanut klikattua ostoskoriin kun äsken kokeilin. Ehkä sen yhden rullan tosi suurella säkällä voisi vielä jostain pikkuruisesta nettikaupasta löytää, mutta sen varaan ei voi laskea. Ja jos sä kerta sitä jo niin etsit, niin ehkäpä ei tosiaan ole enää missään. Ihme että ovat lopettaneet, kun dino-fanejahan löytyy varmasti aina, ja tuo on mukavan simppeli myös äitien makuun verrattuna kaikkiin muihin dinotapetteihin mitä tuolla liikkuu... Onneksi tuo oli mulla tässä vaan esimerkkinä kivasta mustavalkoisesta, meille en ole sitä (tässä vaiheessa) ajatellut.

      Tuo on kyllä tosi suuri yllätys että rush hour on liilahtava!! Ei tullut mieleenkään noista mallikuvista ettei se olisi kunnon harmaa. Entistä selvempää siis, että mallipala on pakko pyytää jos noita ei missään tapettikirjasta pääse katsomaan. Ei noihin nettikuviin voi luottaa. Tai sitten enemmän noita Fionan tyyppisiä sivustoja - josko eihän siinäkään voi sävyssä IHAN täysin varma olla. Rush hour on siis hylättävä, en tosiaan nyt mitään liilaa halua.

      Fermin harmaaseen harlekiiniin törmäsin viikonloppuna ja se näytti kivalta. On vaan ihan hullun hintaista!? Meille sitä tulisi 1-2 rullaa, joten ei se nyt ihan mahdoton ole, mut tosi tarkkaan joutuu pohtimaan.

      Numerot on siltikin ehkä edelleen mun suosikki (ei vähiten niiden pöllöjen takia) Tyttö sanoi että "vois olla kiva, minä tykkään numeoista" ;)

      Poista
    2. Ajattelin varoittaa sinua Dinojen sukupuuttoon kuolemisesta, ettei sinulle tulisi samanlaista pettymystä kuin minulle (ja ettet kuluttaisi turhaan aikaa niiden etsimiseen kuten allekirjoittanut...). Ja se Rush Hour oli tosiaan pettymys, varsinkin kun odotukset oli huikeat sen suhteen (sekin kun maksoi melko pitkän pennin!). Mutta pakko kai se on jatkossakin nettikauppoihin luottaa, kun livekauppojen valikoimat on niin surkeita ainakin täällä meidän korkeuksilla. Mallipalaa en hoksannutkaan nettiputiikeista pyytää, ehkä sekin onnistuisi?

      Aiemmin olen viettänyt uskomattoman pitkän ajan etsien valkopohjaista tapettia entisen asuntomme olohuoneeseen. Jos kuvio oli kiva, pohja oli taatusti luonnonvaalea tai "likaisen" valkoinen. Lopulta löysin täydellisen yksilön ja se on edelleen (kuuden vuoden jälkeen!) mun lemppari, mutta eihän sitä tosiaan voi itseään toistaa! Tulisi vaan paljon uusia malleja markkinoille :)

      Mulla olisi paljon kommentoitavaa ja kyseltävää lähes jokaiseen aiheeseen täällä, mutta tämä mun lukeminen on näin kesällä entistä pikaisempaa ja satunnaisempaa (milloin autossa kännyllä huonojen datojen kanssa tai mökillä akun ollessa jo lähes tyhjä), joten kommentointi on taas jäänyt. En ole vielä edes kiittänyt paketista, jonka sain! Siitä riittää paljon iloa :)

      Poista
    3. Kiva kun varoitit! :)
      Noita näytepaloja on mun mielestä aika hyvin tarjolla monessa nettikaupassa, mutta useimmiten taitavat siitäkin palasta jotain rahaa pyytää. Ulkomaisissa tuntuu olevan n.5eur luokkaa, joten ei niitääkään nyt ihan jokaisesta "ehkä kivasta" viitsi pyytää... Mutta noissa kalleimissa se on kyllä pakko, enemmän harmittaa 2-300eur hukkaan.

      Hei, mikäs tuo lemppari valkoinen tapetti on? Voisit siinäkin säästää mun aikaa - joku kuvailemasi kaltainen olisi juurikin mietinnässä olohuoneeseen ;D

      Mä kyllä vastaan kaikkiin vanhoihinkin juttuihin tulleisiin kommentteihin, joten jos jää joku mietityttämään niin kysele ja kommentoi vaan vaikka kuukausiakin vanhoihin postauksiin sitten kun on aikaa! Kiva kuulla että paketti löysi perille ja on vielä iloksikin :)

      Poista
  8. Voi toi Tähtitapetti on niin ihana. Satutko muistamaan mikä maalisävy teillä oli muissa seinissä tuon tapetin kanssa? Olemme rakentamassa taloa ja haluan pojan huoneeseen tuon tapetin. Meidän paikallisissa liikkeissä ei vaan tuota tapettia ole saatavilla muuten kuin tilauksesta ja seinämaalien sävyt pitäisi päättää jo nyt. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tykkään itsekin tähtitapetista edelleen tosi kovasti! Me maalattiin seinät Tikkurilan Lumi-maalilla, sävy Cirrus http://www.tikkurila.fi/kotimaalarit/varit/varikartat_sisamaalaukseen/lumi-varikartta/4044.5975.xhtml. Haussa oli vaaleanharmaa, ja on se sitäkin, mutta taittaa vähän vaaleansiniseen. Sopii kyllä hyvin tuohon huoneeseen, vaikka ei ihan just sitä ole mitä haettiin :)

      Me muuten tilattiin tapetti Hollannista ja saatiin kaksi rullaa postikuluineen edullisemmin kuin mistään täältä. Nyt kun katsoin niin sitä nimenomaista liikettä ei enää ole olemassakaan, mutta kannattaa varmaan vähän surffailla ja googletella Esta Regatta crew stars / big star tapetteja ;)

      Poista
  9. Hauska sattuma, mutta meidän neidin huoneeseen on tulossa juurikin tuota Regatta Crewn beigeä isoa tähteä :D!

    VastaaPoista