sunnuntai 3. kesäkuuta 2012

Alku aina vaikeaa

Onko sen pakko olla? Siis vaikeaa, sen alun? No nyt on ainakin.
Päätettiin että mitäs me tässä odotellaan, aloitetaan jo jostain kohteesta kun kerran mahdollisuus on.
Valittiin aloituspisteeksi yläkerran pikkuvessa, 1,5 neliötä, ei paha.

Vähän vaan kaakelimaalia seinälaattoihin ja uudet laatat vanhan lattian päälle. Uusi allaskaappi ja ehkä pönttö. Kattoon ja oveen maalia. Senhän tekee viikonlopussa.

Niin sitä maalia... No kai sitä voi vielä johonkin kohtaan laittaa...


Seinissä olikin neljää erilaista laattaa ja nurkassa oleva putken suojus ihan vino. Ei niitä millään maalilla pelastettu. Laatan alta paljastuikin ihan höttö lastulevy ja seinästä reikä josta pääsee säätämään antenninpiuhoja (!?). Pönttö oli valettu lattiaan kiinni betonilla, olisko siihen sen irroitukseen mennyt joku 4-5 tuntia...
 Ei siis ihan valmis näin sunnuntai-iltana, mut tästä on hyvä jatkaa :)

13 kommenttia:

 1. No mutta: HIP HEI, ON ALOITETTU JOSTAIN! Siitä se lähtee ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No näin on! Kahden päivän purku-urakka (miehelle kun ei siihen kaksi mahtunut pyörimään), mut voidaan sit alkaa tekemään uutta ilmettä :)

   Poista
 2. Hyvä aloitus:) Ja oikeesti...oot paljon tyytyväisempi uusiin laattoihin, kun maalattuihin vanhoihin;) Ja voihan olla, että vaikea aloitus enteilee helpompaa jatkoa. Tai sitten ei. Tsemppiä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin sitä ehkä olis kaivannut helpompaa aloitusta, mutta toisaalta ihan hyvä reality check =) Kiitos!

   Poista
 3. Hei tää on rehellinen startti! :) Nimittäin tuohon se remontti aina menee, että tulee tehtyä enemmän kuin alunperin piti. Ja toisaalta mä myös kannatan tuota tyyliä jos vaan kukkaro ja hermot kestää - tehdään kerralla kunnolla. Todennäköisesti olisit kypsynyt niihin maalattuihin laattoihin viimeistään vuoden kuluttua :) Joten peukku tälle! Ja tsemppaukset jatkoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä se on, eipähän tule harhakuvitelmia :) Ja niinhän se on, kyllä tää tyyli tuo paremman lopputuloksen (sanoo hän joka ei ole ikinä laatoittanut mitään). Tuo vaan on niin pieni tila ja ehkä harvoin käytössä että vähempikin olisi riittänyt. Mut eipähän tosiaan tarvitse sitten hetken päästä olla uudestaan tekemässä, toivottavasti :)

   Poista
 4. Pikkusen enemmän kun pintaremppa :) Mutta ne maalatut laatat ois varmasti pitemmän päälle kypsyttäny, joten uusi remppa ois ollu kohta ajankohtainen. Tsemppiä vielä vaan ja kärsivällisyyttä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin tuli, saa nähdä miten muissa kohteissa käy... On se niin, että kyllähän tästä nyt varmasti mieluisampi tulee kuin maalaamalla. Mutta kun tää oli se ainut kohde jossa meidän piti vähän säästellä... ;) Kiitos!

   Poista
 5. No saatpahan ainakin sitä uutta ilmettä ihan kunnolla :) Alankin seuraileen tätä blogia, toivottavati jaksat päivitellä. Mekin kun muutetaan omaan asuntoon kuun vaihteessa niin on ajankohtainen. Itse olisin halunnut asunnon jota olisi voinut rempata, mutta nyt se on -suht- ok niin ei viitsi rempata ja mennään niillä mitä on. Jonkinlainen sisustusblogi olisi kiva kehitellä, mutta alku aina hankala enkä keksi millään nimeä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, tervetuloa mukaan :) Ilme todellakin muuttuu! Nyt kun vain saisi oman ajatuksen pysymään loppuun asti kasassa niin että lopputulos olisi omaan makuun niin täydellinen kuin noihin puitteisiin pystyy saamaan :) Meilläkinhän oli tämä nykyinen asunto ihan hyvässä kunnossa, mutta kun oltiin puoli vuotta asuttu iski remppakuume. Ei sitä tiedä mikä teilläkin on vielä edessä ;) Sun sisustusblogia odotellessa, muistahan vinkata kun sen perustat!

   Poista
 6. Kovasti onnea uudesta blogista ja tulevasta Villastanne! :)

  Jään erittäin mielenkiinnolla seuraamaan ison projektinne etenemistä. Arvostan sitä kovasti, että valitsitte miehen vanhempien talon tulevaksi kodiksenne, haasteistakin huolimatta. Tuntuu hyvältä, että talo kaikkine muistoineen pysyy suvussa. Ja tämän tyyppisiä haasteita sä ainakin aivan selkeästi janoat ja nautit niistä - ei ois mitenkään rivarissa enää riittänyt niitä pidemmän päälle ;) Kivaa, että pääset ja pääsette nyt sitten itseänne toteuttamaan ihan kunnolla ;) Mä oon vissiin vähän enemmän sellaista kaikki-tänne-heti-VALMIINA-kiitos ihmistyypitystä, joten oma kärsivällisyyteni/osaamiseni ei kyllä riittäisi alkuunkaan näin laajoihin remonttiprojekteihin. Sitäkin enemmän siis ihailen teitä, joilla sitä näkemystä ja visiota riittää, ja jotka maltatte kulkea mahdollisten esteiden ja hidasteiden yli, katse ja usko vankasti suunnattuna kohti toivottua lopputulosta.

  Jostain se on tosiaan aloitettava, ja te olette nyt näin tehneet, hatunnosto siitä! Vessasta tulkoon vähintäänkin superihana sitten sen valmistuttua :)

  Tsemppiä jatkoon kovasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Poistin sulta tuon toisen tuplan, ei kai haittaa ;)
   Mä luulen että talon alkuperää ja perinteitä arvostetaan vielä enemmän myöhemmin. Siis se tuntuu jo nyt hyvältä, mutta arvo varmasti vain nousee. Nyt vaan vähän mietityttää mitä tytär mahtaa tuumata kun talo ei olekaan enää mummin. Kun oltin tuota vessaa remppaamassa 3v tuli sinne ovelle itkemään että "ei mummin taloa saa hajottaa"... ♥ Siis mähän olen todellakin sitä ihan samaa tyypitystä, eli kaikki pitäis saada heti, just ja mieluummin eilen kuin tänään. Tykkään tehdä ja suunnitella, mutta siihen toteutumisen odottamiseen ei meinaa kärsivällisyys riittää. Hohhoijjaa, nyt saa vissiin harjoitella ;D
   Kiitos!!!

   Poista
 7. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista