tiistai 2. elokuuta 2016

PERHEEN UNELMALOMA TANSKASSAKolmen viikon loma livahti ohi kuin siivillä, ja nyt olen jo kaksi päivää yrittänyt sopeutua takaisin työelämään. Hieman vaikeaa on, mutta onneksi on ihania lomamuistoja jotka auttavat eteenpäin. Oltiin suurin osa lomasta kotinurkissa ja päiväretkillä, mutta puolessa välissä lennähdettiin muutamaksi päiväksi Tanskaan. Neljä päivää siellä meni nopeasti, mutta koettiin ja nähtiin niin paljon kaikkea kivaa, että tuntui kuin olisi ollut pidempäänkin poissa! Ensi vuonna teen kaikkeni, että lomaillaan jossain muualla kuin kotona suurin osa lomasta, kyllä se vaan niin on, että irtiotto kotiympyröistä on ainut tapa irtaantua arjesta ihan täysin. 

Lennettiin Kööpenhaminaan varhaisella aamulennolla, jossa meitä odotti vuokra-auto ja 3-4 tunnin  ajomatka Vejleen. Matkalla nähtiin enimmäkseen moottoritietä, mutta saatiin myös ihailla kumpuilevaa peltomaisemaa, lukemattomia piknik-paikkoja, merta ja vehreitä metsiä. Mennen tullen Kööpenhaminasta pois ja sinne takaisin, meihin teki vaikutuksen Ison-Beltin 7km pitkä silta, 254 metriä korkeine tukirakenteineen. Autovuokraamo varusti meidät tuulilasiin kiinnitettävällä siltamaksulaitteella, joten siltatullipiste ei hidastanut matkaa lainkaan. Autovuokran hinta meidät kyllä yllätti täysin (ja oikeastaan sinetöi valinnan ajetaanko Ruotsin läpi omalla autolla vai lennetäänkö Tanskaan) sillä neljän päivän autovuokra oli upouudesta pienestä citymaasturista kokonaisuudessaan vain 89eur!

  Vejlessä meillä oli varattuna hotellihuone viihtyisästä Sinatur Hotel 
Haraldskæristä, jonka lähitilojen tuotteilla varustettu maukas luomuaamupala ja sopivan pehmeät sängyt saivat tuntemaan olomme mukaviksi koko reissun ajan. Hotelli sijaitsi keskellä maaseutua, mutta lähellä kaikkea mitä halusimmekin nähdä. Siitä ajoi 20min Givskudin eläintarhaan, 30min Legolandiin ja 1,5 tuntia Hvide Sandin upealle hiekkarannalle. Noista voisin tehdä vielä omat postauksensa.

Kuten kuvista näkyy, välillä paistoi ja välillä satoi. Kokonaisuudessaan sää oli paljon parempi kuin odotettiin (neljä päivää täyttä sadetta). Kaksi ensimmäistä päivää sataa ripsutteli silloin tällöin, mutta rannalle suunnattuamme taivas repesi ja lämpötila kipusi reilusti yli 20 asteen, niin että saatiin viettää hieman "etelän rantalomaakin". Kaiken kaikkiaan ihana lomanen, josta toivottavasti jaksatte kuulla vielä lisääkin :)

13 kommenttia:

 1. Ihania kuvia! Me vietettiin Tanskassa lomamatkasta vaan kaksi päivää ja jäi mieleen, että voisi palata joskus takaisinkin. Varsinkin tuolla rannikolla tekisi mieli käydä �� Mä ainakin odottelen innolla lisäkuvia reissusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mä haluan ehdottomasti tuonne uudelleen ja nimenomaan rannalle. Pohjois-Tanskan Skagen pitäisi myös nähdä :)

   Poista
 2. Kauniita kuvia! Tanska on kyllä kaunis maa. Toissa kesänä oltiin viikko Tanskassa, Legolandissa ja läntisillä rannoilla. Voisin lähteä uudestaankin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! On kyllä tosi miellyttävä maa, paljon positiivisia asioita. Niin voisin minäkin, lähteä (pian) uudestaan :)

   Poista
 3. Todella mielelläni kuulisin lisää kun oman perheen Tanskan automatka jäi tänä(kin) kesänä tekemättä. Saako heti udella mikä autovuokraamo oli kyseessä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koitan huomenna palata uuden postauksen kera asiaan :) Sellainen autovuokraamo kuin Alamo. Kaikki sujui tosi hyvin, auto oli parempi kuin varattiin, pyytämättä myös automaattivaihteet ja navigaattori :) Löytyi hyvät arviot netistä niin päädyttiin tähän, vaikka ei ennestään ollutkaan tuttu.

   Poista
  2. Kiitos vastauksesta, täytyypä tutustua lähemmin kyseiseen vuokraamoon. :)

   Poista
 4. Mielessä on pitkään ollut kesäreissu Tanskan rannoille! Ehkä ensi kesänä :)
  Luen mielelläni lisää ja tuo autovuokraamo kiinnostaa minuakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä odotan jo nyt sun kuvia sieltä =)
   Uutta postausta luvassa huomenna. Autovuokraamo oli Alamo, tuohon Sirpalle kirjoittelin juuri enemmän :)

   Poista
 5. Ihania kuvia!!! ♥ Tanskassa ei ole tullut vielä koskaan käytyä. Mutta eiköhän sekin lähitulevaisuudessa ole luvassa, kun Ruotsin rannat alkaa kohta oleen jo koluttu.... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ehdottomasti sitten etelää kohti ja Tanskaan! Sinne mekin varmasti vielä uudestaan mennään ja pitäisi tuo Ruotsikin käydä läpi tarkemmin :)

   Poista
 6. Tanskassa olisi kyllä todella mukavaa käydä ja tuo silta on kyllä nähtävä itse :) Upeita kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen matkaa! Sinne saa hyviä lentodiilejä ja näköjään tuon autonkin edukkaasti :) Silta oli hieno kokemus! Jos menisi Malmöstä yli Tanskaan näkisi sen Juutinrauman vielä pidemmän sillan - nyt vilkuilin sitä vain lentokoneen ikkunoista :) Kiitos!

   Poista