lauantai 12. maaliskuuta 2016

OLOHUONEEN UUDISTUKSIAOlohuoneen ilme on muuttunut vähän siitä kun sitä on viimeksi blogissa näkynyt. Nostettiin tv-taso seinälle ja koska seinä oli peri senttiä liian lyhyt 180-senttiselle tv-tasolle, mies lisäsi seinään pituutta ja samalla rykäyksellä tasoitti myös tiiliseinän tuolta seinän pätkältä. Itseasiassa näissä kuvissahan noista muutoksista ei edes juuri mitään näy, joten voinpa vilauttaa niitä tarkemmin toisella kertaa uusin kuvin.

Talvella päätin jo taas sen sadannen kerran, että maalaan seinän petroolinsinisen pois, mutta se on tämä kevätaurinko joka saa seinän elämään, joten jälleen kerran maalaus sai jatkoajan. Petrooli ja vaaleanpunainen on tällä hetkellä aika herkullinen yhdistelmä... Sen verran lisättiin olohuoneen valoisuutta, että nostettiin seinälle iso peili. Peilin kohdalla on itseasiassa pieni ikkuna, mutta siitä ei juuri valontuojaksi ollut. Ikkuna on sen verran kapea ja sen takana kasvaa viiniköynnös, joten sen olemassa olo oli/on jokseenkin turha. Peili lisäsi todellakin valoa ja tilantuntua. Ehkä se joskus vielä kiepsautetaan toisin päin sohvan yläpuolelle, mutta siinä vaiheessa jokainen perheen jäsen saa huolehtia siitä, että tiskit, leipäpussit yms. eivät ikinäkoskaanmilloinkaan jää keittiötasoille majomaan, minä en jaksa niitä kahdesta suunnasta (suoraan + peilistä) "ihastella" ;)

Nyt meillä on lopulta myös sohvapöytä! Muistelin, että edellinen sohvapöytä myytiin ehkä 2010, pari asuntoa sitten, joten aika hyvin tässä on pärjäilty ilman melkein kuusi vuotta. Mutta nyt kun se pöytä tuossa on, en tiedä miten se on onnistunut, sen verran kiva ja hyödyllinen kapistus pikkupöytä keskellä olkkaria on. Blogissakin kyselin joskus viime keväänä, että minkälainen pöytä tuohon teidän mielestä sopisi. Lopulta voittaja löytyi joulun alla Jyskistä muutamalla kympillä. Ihastuin epäsymmetriseen muotoon, pöytä ei ole pyöreä, ei soikea eikä varsinkaan kantikas vaan tuollainen ihan omanlaisensa.

Nyt näyttää aurinko paistavan ulkona niin ihanasti, että on aika siirtyä ulkopuuhiin. Lounaalle mennään ystävän luokse ja illalla pääsen vielä leffaan. Aika kiva lauantai tiedossa, toivottavasti myös siellä. Oikein hyvää viikonloppua!

12 kommenttia:

 1. Ihanaihana olohuone<3 Mä jaksan aina vaan ihailla tuota teidän seinää♥♥♥ Sohvapöytäkin on tosi kaunis ja skandinaavinen!

  VastaaPoista
 2. Tuo sohvapöytä on ihana :) oon tuota jyskissä katsellutkin mut vielä on jäänyt sinne. Ehkä tänä keväänä....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! On se kyllä, mä tykkään. Nätti ja toimiva. Jouluna siitä oli kiva alekamppis, ehkä nyt keväällä uudestaan :)

   Poista
 3. Kaunis ja valoisa olkkari teillä. Ja, tuo sohvapöytä on hyvä löytö.
  Aurinkoista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Sohvapöytä on tosi mieluisa :) Ihanaa alkanutta viikkoa!

   Poista
 4. Teidän olkkari on todella upean! Juuri rupesin miettimään riittäisikö meille hieman pienempi sohvapöytä, vaikka nykyinen onkin ihana muuten kuin koon puolesta. Aika näyttää mitä käy :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lemmi! Ainahan näitä pohdittavia riittää. Vanhat jutut tuntuu välillä ihan vääriltä ja sit taas kuitenkin just hyviltä :)

   Poista
 5. Ihanan valoisaa ja ilmavaa! <3 Minäkin olen jo kauan haaveillut, että nostettaisiin tv-taso seinälle, mutta ei ole vielä tuo toinen puolisko asiasta innostunut. Toisaalta puolensa on tuolla lattiantason sijainnissakin, pölyt pysyy piilossa tason alla, samoin järkky johtosotkuhässäkkä tason ja seinän välissä... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Piia <3 Nuo johdot on kyllä ikuinen haaste, voi hitsi vieköön. Meillä on johdot nyt tuolla alla olevassa laatikossa ja osin tuossa välitilassa, toimii onnekseni aika hyvin :)

   Poista
 6. Ihan vähän viiveellä blogia lueskelen tässä sadepäivän ratoksi :D Ja hihittelen, että aika kultaa selvästi muistot: vaikka nyt ehkä tuntuu, että miten ilman sohvapöytää on voinut pärjätä, muutama vuosi sitten et olisi pärjännyt sen kanssa. Minä näet niin odotan, että tulee aika, kun jotain voi taas jättää jonnekin alle metri korkeudelle ilman, että se on välittömästi taaperon käsissä!
  Kivalta näyttää, ja taas huokaisin helpotuksesta, että seinän petrooli sai vielä jäädä, kun mun mielestä se vaan on niin hieno! Ja sopii vaaleanpunaiseen, totta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja ihan vähän viiveellä sitten vastailen, mahdatko enää tulla kurkkimaankaan. Joo, niinhän se edellinen sohvapöytä tuli nakattua kiertoon E:n noustua seisomaan, ja se sentään oli painava arkkumainen malli... Ehkäpä nämä välivuodet ilman tuli siis ihan tarpeeseen ;)
   Tuo seinä. Se on jatkuvasti maalaustuomion alla. Kandee tulla nopeesti käväisemään jos sen haluaa vielä luonnossa nähdä! Tai sitten se on siinä vielä viiden vuoden päästäkin, jostain se aina hengittelee jatkoaikaa oikeassa valaistuksessa itselleen...
   Kiitos!

   Poista