lauantai 5. maaliskuuta 2016

JÄINEN SISUSTUS
  
Kuten mainitsin, meidän talviloma reissu suuntautui pohjoiseen. Ajettiin yhden yön Rauhalahden pysähdyksen, Iisalmen ja Oulun kautta Tornioon, josta retkeiltiin Kemiin ja Haaparantaan, kunnes ajeltiin Jyväskylään yöksi pysähtyen pois. Paljon nähtävää muutamassa päivässä. Yksi mikä teki todella vaikutuksen oli Kemin Lumilinna. Linna on rakennettu joka vuosi vuodesta 1996 lähtien, joten tämä miedän näkemämme oli järjestysnumeroltaan 21.

Olen toki aina tiennyt, että linna on iso, mutta en silti ollut koskaan käsittänyt, että se oikeasti näin valtava ja niin täynnä hienoja yksityiskohtia jääveistosten muodossa. Alkuun pidin sisäänpääsymaksua melko korkeana, mutta kyllä linna tarjosi sellaisen elämyksen, että se kannatti maksaa. Näissä kuvissa näkyy paikasta vain murto-osa, ja nekin kännykkälaatua, mutta toivottavasti edes jotain linnan vaikuttavuudesta välittyy. 

Lapset olivat innoissaan liukumäistä, joita löydettiin kolme ja linnan maskotit Arttu ja Terttu herättivät myös pelonsekaista ihastusta. Velhot, lohikäärmeet ja pöllöt osuivat juuri luetun ensimmäisen Harry Potterin kanssa hyvin yhteen. Kierroksen lopuksi käytiin ihan normi sisätiloissa lämmittelemässä kaakaolla, vaikka jäinenkin ravintola olisi ollut lounasaikaan auki. Joskus sinne pitäisi kuulemma päästä yöksikin.

12 kommenttia:

 1. Hieno on Kemin lumilinna! Me ollaan kanssa joskus vuosia sitten käväisty tuolla. Joka vuosi se on hiukan erilainen. Nyt ainakin näyttää hienolta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin olen myös ymmärtänyt, että on joka vuosi erilainen. En osaa verrata aiempiin, mutta tämä oli ainakin hieno :)

   Poista
 2. Linna on kyllä hieno ja vaikuttava. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 3. Aivan uskomattomalla taidolla tehtyä jäärakentamista ja taidetta<3 Ollaan kerran käyty Kemin lumilinnassa ja haaveilen joskus pääseväni uudestaan - niin vaikuttava elämys♥

  VastaaPoista
 4. Kiva kotimaankohde lumilinna!Suosittelen myös sitä kaikille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä suosittelemisen arvoinen kohde, jos tuolla päin matkailee :)

   Poista
 5. Vau! Tuolla olisi aivan takuulla huippua käydä! Näyttää upealta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teki vaikutuksen. Kannattaa käydä, jos on tuonne suuntaan talvella pääsyä :)

   Poista
 6. Oi, miten hienoa! Tuonne olisi kiva joskus päästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole tuonne aiemmin sen kummemmin osannut toivoa pääseväni, mutta nyt kun sen näki, niin suosittelen :)

   Poista