sunnuntai 6. maaliskuuta 2016

DIY /// VYÖSTÄ NAULAKOKSI, ELI NAHKAISET SEINÄLENKIT HUIVEILLE
 Tänä viikonloppuna pysyttiin visusti kotona. Osin viime viikkoisen reissaamisen tuoman väsymyksen vuoksi, pääosin lapsen kuumeen takia. Ihan oli kyllä täysi kotoilu paikallaan, ja sen ansiosta sain lopultakin toteutettua pidemmän aikaa mielessä pyörineen huivinaulakon eteiseen.

Näitä DIY-nahkajuttuja on ollut paljon esillä, ja onhan niitä ihan valmiinakin tuotteina. Minulle näissä naulakoissa toimi lopullisena innoittajana By Lassenin Stropp-seinälenkit. Kaapista löytyi vanha nahkavyö, joka ei ole koskaan ollut varsinainessa vyön tehtävissä, vaan toimi aiemmin lehitipinon kiinnikkeenä (esim. näissä kuvissa). Lehtipinon kasvettua ja siirryttyä "oikeaan" lehtitelineeseen vyö jäi virattomaksi odottamaan uutta tulemistaan. 

Naulakko oli todella helppo toteuttaa, kunhan lopulta alkoi tuumasta toimeen. Käytiin rautakaupasta messinkisiä pultteja (aivan liian pitkiä kaapin kalustelevyä ajatellen, mutta ajaa asiansa tarpeeksi hyvin), muttereita (joiden värillä ei kaapin sisällä ole väliä), sekä nahkarei'itin jolle olisi vuosien varrella ollut monen monta kertaa tarvetta, mutta nyt vasta se lopulta meille hankittiin. Ei muuta kuin vyö pätkiksi (30cm), reiät päätyihin (2cm päädystä), pultti läpi ja miehelle toimeksianto kiinnittää ne kaapin reunaan. Yhdestä vyöstä tuli kolme naulakkoa, mutta nyt vaan kaksi päätyi toistaiseksi käyttöön. 

Aika kivat, vai mitä?

8 kommenttia:

 1. Tyylikkäät ovat tai kuten 8wee tytär sanoisi "stailit" :D

  VastaaPoista
 2. Hyvä idea. Kiitos! Tätä ideaa tulen varmasti käyttämään. Mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa kiva kuulla!Toivottavasti näytät aikanaan mihin ja miten toteutit :) Kiitos ja hyvää viikkoa!

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitti, kerrankin lopputulos vastasi visiota täysin :)

   Poista
 4. Hieno idea! Ja olipa mukava blogilöytö, jota jään mielelläni seurailemaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sirpa! Ihanaa kun löysit tänne ja jätit kommenttia. Lämpimästi tervetuloa :)

   Poista