torstai 19. helmikuuta 2015

PARAS SOHVAPÖYTÄ MEIDÄN OLKKARIIN?

 










Jos meidän olohuoneen seinä jossakin on edukseen, niin kevättalven auringon valossa. Olen taas talven hautonut sen maalaamista (joskus tuo petrooli/turkoosi vaan on liikaa), mutta en mä nyt sitten taas tiedä raaskinko, vaikka uusi suunnitelmakin on jo valmiina ja olisi kiva päästä sitä toteuttamaan... Kun saisikin siihen sellaisen eteenvedettävän varaseinän niinä päivinä kun kyllästyttää ja sitten näinä aurinkopäivinä voi taas ihastella auringon esiin tuomia sävyjä!

Tein vierailun kukkakauppaan ja uusin meidän viherkasvit (punaisenkin lasken siihen mukaan). Entiset olivatkin taas päässeet nuupahtamaan... Vaikka huone nyt tässä valoisalta näyttääkin, niin todellisuudessa kukille tuo valo ei noilla paikoilla kunnolla meinaa riittää. Nyt yritin kasveja valitessa tavailla hoito-ohjeita, ja olevinaan valitsin jotain varjossa viihtyviä, mutta senhän taas aika näyttää. Juuri nyt ne näyttävät ihanan raikkailta ja tuovat kevään mieleen!

Niin, huomasittekos muuten, että sohvahan on taas vaihteeksi vaihtanut suuntaa. Mies oli vähän rymsteerannut omien tarkoitusperiensä mukaan minun ollessa Tukholman messuilla ja mikäs siinä. Kivalta tämäkin järjestys nyt taas tauon jälkeen näyttää ja sohvalta näkee nyt taas vaihteeksi koko perhe kerralla telkkarinkin jos on tarvis... Nyt mietin, että tuohon olisi kiva saada sohvapöytä, mutta sopivaa en ole vielä keksinyt. Periaatteessa eniten tykkäisin ihan simppelistä, yksinkertaisesta ja mahdollisimman sirosta, mutta käytännöllisyyden kannalta joku säilytystilallinen ja tukeva malli voisi olla kaikkein paras... Mitäs sinä tuohon ehdottaisit? (kalliita on turha pohtia, omaansakin saa tarjota jos omissa nurkissa kyllästyttää ;)) 

Alimman kuvan nappasin ilman mattoa, kun se meni pihalle tuulettumaan. Aika kiva olisi vaihteeksi joku vähän vaaleampi matto. Ja vähän vähemmän pölyä tuottava - kevätaurinko on ihana, mutta armoton!

43 kommenttia:

  1. Mä oon kans pohtinut meille sohvapöytää nyt muutaman vuoden! :D Ostettiinkin siihen Hayn DLM, mutta se siirtyi sittemmin makkariin yöpöydäksi. Tosin nyt ihan viime päivät se on taas ollut olkkarissa, kun oli vieraita ja tarvittiin laskutilaa. Vähäsen haaveilen meille pientä Artekin pyöreää pöytää, mutta uutena ovat vähän liian kalliita ja käytettynä ei ole tullut sopivaa vastaan. Toi on niin ihana tuo teidän olkkarin seinän väri <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuommoinen pöytä olis just hyvä, joka pystyis seilaamaan huoneesta toiseen tarpeen ja fiiliksen mukaan! :) Mäkään en taitaitais Artekia raaskia uutena ostaa ja miehen puolesta ei tarttis kirppikseltäkään löytyä... Toivottavasti sulle osuu vielä löytö kohdalle! Kiitos: )

      Poista
  2. Eiiii, ei saa maalata tuota ihanaa seinää<333 Tätä sohvapöytää (näitä on erivärisiä) ehdottaisin (maksaa tosin jonkin verran, muttei mielestäni ole älykallis): http://www.room21.fi/fi/artiklar/ray-sohvapoyta-valkoinentammi.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkä se sai nyt taas armonaikaa... ;)

      Tosi kiva pöytä, yksinkertainen ja nätti ja neljästä jalasta plussaa! Taitaa vaan olla vähän liian iso meille... Tuontyppisestä kyllä tykkään. Kiitti!

      Poista
  3. Tuo seinä on niin kaunis!!! Älä maalaa pois, ihastelen sitä jatkuvasti. Tiedän toki, että itse sitä aina kaikkeen kyllästyy. Ihania pöytäideoita oletkin jo saanut... mun pää lyö nyt ihan tyhjää. Pöyteää muotoa minäkin kannatan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Siinä vaan on ero katsella jatkuvasti kuvista ja jatkuvasti tuossa silmien edessä ;) Mut olkoon nyt taas hetken. Pyöreä pöytä olis tosiaan paras! :)

      Poista
  4. Tuo seinä näyttää niin niin niin hyvälle, että se vangitsee minutkin aina! Älä missään nimessä maalaa sitä pois! Vaikka tiedän tunteen kun joku alkaa kyllästyttää, mut sit ku maalaisit sen pois ni se alkais kuvissa kohta kutenkin näyttämään hyvälle ;) Mutta tuo vaihtoseinä olis mahtava idea, menis varmasti moneen kotiin! Mäkin voisin ottaa yhden ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mistäs me sellaiset vaihtoseinät nyt molemmile löydettäisiin? Olis kyl hyvä =) Seinä repii mielipiteitä - omassa päässä... Kiitos!

      Poista
  5. Meillä lähti alkuviikosta juurikin tuo sama matto pihalle, todennäköisesti lopullisesti. Ei se villan irtoaminen vaan yhtään tämän puolentoista vuoden aikana rauhoittunut. Täällä etsitään nyt räsymattoa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meil oli välillä tosi vähän sitä mattopölyä, mut nyt se on ihan hervoton! Pitäis varmaan tampata viikko, että vähenis, vai paheniskohan vaan... Tosi harmi tuollainen riesa. Joku puuvillamatto mullakin on ollut mielessä, vinkkaa jos löydät hyvän ;)

      Poista
  6. Seinä on kyllä mielettömän kauniin värinen! <3

    VastaaPoista
  7. Ihanan kontrastin antaa tuo tausta kaikille huoneen tavaroille, jos miettii sen tilalle vaikkapa valkoista. Niin kauniisti olet sen maalannut! Mulla tuli heti mieleen sellainen pienehkö ja pyöreähkö siro viiskytlukutyyliin, jossa on messingn väriset "tassut" pöydän jaloissa. Nyt ei tuu vaan tietenkään mieleen, missä oon sen nähnyt. Oisko ollut jossain instan kuvassa..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan totta, ja silläpä se aina ihastuttaakin (silloin kun ei kyllästytä)! Jotain kontrastia siihen tulis jokatapauksessa, mut jotain vähemmän petroolia ;) Heti innostuin tuosta pöydästä, huikkaahan jos tulee tarkemmin mieleen!

      Poista
    2. Mulle tuli mieleen Hannan kuvauksesta tämä:
      http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/80275948/

      Passaisi rahin, auton ja matkalaukun sävyihin ja toisi kontrastia ihanaan vaaleuteen. :) Sillä saattaa olla hieman erimallisia kavereitakin samassa kaupassa, muistelen.

      Poista
    3. Tuo onkin kiva sohvapöytä! Olen sitä monesti Ikeassa ohikulkiessa ihastellut. Samalla epäilen, että sen ruskeuteen kyllästyisin, mut jotain tosi symppistä siinä on. Varsinkin siinä lehden muotoisessa :)

      Poista
  8. Teillä on niin ihana olkkari! Minä täällä myös painiskelen sohvapöytäongelman kanssa. Toivon, että saisin eilen meidän pihasta kaadetuista kuusista jonkun pölkyn tai pari toimittamaan sohvapöydän virkaa. Ainakin siksi aikaa, että täydellinen osuu kohdalle. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Heidi! Itse tän kanssa sina välillä kipuilen syystä tai toisesta, mut välillä toimii ;) Pölkyistä saakin kivaa tunnelmaa! :)

      Poista
  9. Mä ehkä laittaisin tuohon jotain pyöreää, vähän rikkomaan kulmia..tai kaksi pyöreää. Isompi ja pienempi.
    Kaunis seinä..mutta ymmärrän myös tuon muutoksen palon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa mieltä, pyöreä pitäis olla. Kaks olis ihana, mut loppuu ehkä tila kesken. Joo, nää eineutraalit seinät on aina vähän on/off... ;)

      Poista
  10. Juuri mietin blogissani sohvapöytää. Olen ostamassa Ellokselta pyöreän mustan sohvapöydän. Hyvää viikonloppua

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei se on kiva!! Ellosta mäkin oon vilkuillut, mut vielä joutuu miettimään. Kiitos ja mukavaa uutta viikkoa! :)

      Poista
  11. Toi seinä on ihan huippu, anna ihmeessä sen olla :) Mä olen tykästynyt elämään ilman mattoja, tosin ihan pakon edessä kun uusia ei meinaa löytyä. Pölyä tulee paljon vähemmän ja jotenkin "siistimpi" yleisilme muutenkin. Täälläkin on pohdinnassa uusi olohuoneen pöytä. Tsemppiä sen hakuun!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pysyiskö sulla ikuisesti? ;) Mut kiitos! Matottomuus virkistää aina välillä, mut kyllä mä pidemmän päälle tänne mattoa kaipaan. Kiitti ja tsempit myös sulle ;)

      Poista
  12. Seinä on hieno.
    Meillä on myös sohva ja iso rahi. Meillä sohvapöydän korvaa tuo rahi ja sarjapöytä sohvan sivulla sekä Aalto jakkara.
    Tykkään että näin ei oleskelualue mene tukkoon.
    Ihanan rennot nuo kehykset lattialla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaksi vuotta on pärjätty sohvalla ja rahilla. Just se vähän väljempi tila on näin hyvä. Mut pöytääkin on viime aikoina alkanut kaipaamaan useammin. Pitäis olla pieni ja siro, mut tukeva ja monikäyttöinen... Mietinnät jatkuu: ) Kiitos!

      Poista
  13. No olinkin just ensimmäisenä kehumassa seinää! :) Ymmärrän, että se talvella saattaa tuntua liian raskaalta, mutta valossa tosi ihana!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Katri! Tää väri elää tosi vahvasti valon mukaan. Vãlillä se on melkein harmaan neutraali, välillä tumma kuin myrskyävä meti ja välillä turkoosi Karibia. Sinänsä kyllä virkistäväkin: )

      Poista
  14. Sohvapöytää meilläkin ollaan vailla, mutta en tiedä mikä se olisi tai haluanko sitten kuitenkaan! ;) Ei oo helppoa olla nainen! ;D Ja seinä on minusta edelleen ihan huippu, mutta ymmärrän kyllä vaihtelun halun viitaten edelliseen lauseeseen! ;)

    -piia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sepä se, haluun mut haluunko sittenkään. Pitänee odottaa sitä unelmayksilöä, joka on PAKKO ostaa.. Kiitti vertaistuesta ;)

      Poista
  15. ei liity mitenkään aiheeseen, mutta eksyin jostain kautta blogiisi ja mietin tässä et onko teidän kodinhoitohuoneessa, kylppärissä yms kaikissa joissa on laattalattia myös lattialämmitys?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On meillä lattialämmitys kylppärissä, vessassa ja kodarissa laattojen alla. Ja on tässä olkkarissakin vaikka on parketti ja eteisessäkin betonin alla. Ja nyt mua kiinnostaa, miten se sulle tuli tässä kohtaa mielern? :)

      Poista
    2. kiitos :D
      eksyin tänne siis googlettelemalla rappujen maalaus tms hakusanalla. no rupesinpa sit enemmänkin katselee sun blogiasi ja paljon remonttiin liittyviä postauksia sulta täältä löytyy :) kun ite oon remontoimassa rivari kolmioo ja postauksias katseltaessa tuli mieleen kysyä tuosta lattialämmityksestä, kun ite haaveilen laittavani laatan myös eteiseen ja keittiöön.. ja sitä pohtinu et tarviiko se lattialämmitystä.... :D

      Poista
    3. Hei Mira, pahoittelut kun vastaus viivästyi! Kyllä ehdottomasti kannattaa laatan alle laittaa lattialämmitys, se on muuten ihan hurjan kylmä. Meillä on keittiössä pieni kohta (entisen hellan paikalla) jossa ei lattialämmitystä ole ja vaikka siinä on parketti graniitin päällä on se talvella ihan turkasen kylmä jos siihen osuu vahingossa seisomaan! Eikä eteisen betonikaan ole edes kesähelteillä muuta kuin kylmä, mutta silloin sen kestää ilman lämmitystä. Talvella en lähtisi kokeilemaan, vaan lämmöt napsataan heti päälle kun viilenee :)

      Täällä tosiaan remontoitiin urakalla pari vuotta sitten ennen muuttoa, ja sitten vielä paljon sen jälkeenkin. Nyt on alkanut rauhoittumaan, mutta piti tässä just vetää makkariin jo uudet tapetit. Ei siitä remppakärpäsestä ole eroon päässyt... ;)

      Poista
  16. Niin, ja piti vielä tuota seinää itsekin kehumani. Pitääpä mennä tarkistamaan, miten sen teitkään. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai kiitos vielä tästäkin <3 Toivottavasti löysit ohjeet, ne on siellä 2013 huhtikuun kohdilla :)

      Poista
  17. Kaunista <3 Tuo seinä on upea <3 Leppoisaa lauantai-iltaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon <3 Minä puolestani toivottelen mukavaa sunnuntai-iltaa :)

      Poista
  18. Sopivasti haastoinkin sut esittelemään sohvapöytäsi ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hah, palataan aiheeseen kun / jos pöytä löytyy ;) Kiitos haasteesta!

      Poista
  19. Tuo seinä on taideteos, älä suotta maalaa!:) Muuten, mistä tuommosia ihania vanhoja muumitauluja saa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai kiitos! Kyllä mä siitä tykkään, mutta onhan se aika ajoin melko hallitsevs. No pahin maalausinto vähän hiipui, joten se sai taas jatkoaikaa. Juliste on Itiksen Muumikaupasta! Olin ihan onnessani kun sinne sattumalta menin ja guon kavereineen löysin. Nuo on just niitä ihanimpia ( vaikka ei oikeasti vanha olekaan) <3 50x70cm kokoinen juliste 18eur, ei paha.

      Poista
    2. hallitsevs = hallitseva, guon = tuon...

      Poista