sunnuntai 1. maaliskuuta 2015

MAKUUHUONEEN UUDET SEINÄT


NYT


Muistanette, kun reilu vuosi takaperin tapetoitiin yhdistettyä lasten leikkihuonetta ja työhuonetta mustavalkoisella vinoruututapetilla. Silloin siitä niin kovasti tykkäsin, mutta kun kesällä vaihdettiin huonejärjestystä ja kyseisestä huoneesta tuli meidän makkari, loppui ihastus kuin seinään (tässä yhteydessä hyvinkin kirjaimellisesti). En saanut rakennettua huoneen tunnelmaa mieleisekseni, vaikka muut palaset loksahtelivatkin kohdalleen. Joten kun K-Rauta otti yhteyttä ja kysyi kiinnostusta  tapetointiin, ei asiaa tarvinnut kauaa miettiä vaan vastaus oli selkeä: kyllä.

Kun annettiin mahdollisuus, niin halusin kokeilla jotain ihan uutta ja erilaista. Päädyttiin laittamaan sängynpäätyseinään kuutta eri sävyä Eco Wallpaper sarjan Metallic Mix tapettia (sävyt: 4659 steel grey, 4657 stone grey, 4656 silver grey, 4655 pearl grey, 4654 linen grey, 4658 smokey grey)*. Alunperin ajattelin, että haluaisin seiniin vesivärimäistä tunnelmaa, mutta lopulta mieluisimmat  harmaan sävyt löytyivät tästä mallistosta ja valitsin siis kiiltävän hohtavaa (kaikkia tämän hetken mattatrendejä vastaan). Tapeteissa on metallinhohtoa, mutta miellyttävän murretuissa sävyissä, niin että lopputulos ei ole kova ja kylmä, vaan kutsuva ja jopa lämmin.

Palatapetointi oli miehen kanssa hauskaa yhteistä puuhastelua, joskin hieman hidasta, kun piti aina pysähtyä miettimään, että mitähän sävyä seuraavaksi ja kuinka paljon. Ikkunaseinä vedettiin kokonaan yhdellä sävyllä (silver grey). Ja kuten näissä projekteissa tuppaa käymään, tehtävälista kasvaa kerran aloitettua. Kaksi muuta seinää jotka ovat laastilla, maalattiin samalla valkoiseksi ja kokonaismuutoksen myötä huoneen valoisuus tuplaantui ja neliöitäkin tuntui tulevan vähintään pari lisää. Tapetin hohto ja valkoinen maali sai aikaan ihmeitä. Lisäksi ikkunaan vaihtui olohuoneen valkoiset verhot ja ruokailutilan valaisin muutti myös makkariin. Yöpöydän kasasin itselleni arkistolaatikoista ja peili sekä taulu päätyivät lopultakin kahden vuoden odottelun jälkeen seinälle pois lattialla seisoskelemasta.


K-Raudalla on avautunut aiheeseen liittyvät uudet kampanjasivut, josta löytyy tarkempaa tietoa mm. käytetyistä materiaaleista. Minun lisäkseni myös kaksi muuta bloggaajaa osallistui projektiin ja kampanjasivulla voi käydä äänestämässä suosikkiaan sekä osallistua samalla 200€ arvoisen sisustuslahjakortin arvontaan. Kampanjasivulle pääsee TÄSTÄ.


Postaus tehty yhteistyössä K-Raudan kanssa

*Eco Wallpaperin Mix Metallic sarjan tapetit sekä Cello seinäliima pro saatu K-Raudasta tapetointia varten.Tapettia jäi ylimääräistä ja yhden pikkupätkän käytin vanhan laatikon päällystämiseen. Laatikon kuosi ei enää ollut mieleen ja se oli kulmastakin revennyt. Sitaisin ensin kulman kuntoon pakkausteipillä ja sitten liimasin tapetin päälle. Kansi sai vielä jäädä ennalleen. Nythän siitä kuoriutui taas ihan salonkikelpoinen boksi.

24 kommenttia:

 1. Tosi hieno ja super-kekseliästä käyttää tapettia noin! Toteutus on loistava! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Maru! Puuhaan ryhdyttyä on tunteet idean laadusta vaihdelleet laidasta laitaan, mut lopputulokseen olen tyytyväinen :D

   Poista
 2. Tosi hieno tuo tapetti ja nyt makuuhuoneessa on tosi ihana tunnelma. Hyvä idea käyttää ylijäämä tapettia boxiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Laura! Tunnelma osuu omaankin makuun nyt kohdilleen :) Ja boksikin sai tämän myötä jatkaa eloaan ;)

   Poista
 3. Hienosti tehty! Pitääkin käydä äänestämässä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Johanna! Käypäs laittamassa sisustusrahahakemus kehiin ;)

   Poista
 4. Kyllä on upea seinä, hyvä te! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Heidi! Tässä oli tosiaan tiimityöskentely paikallaan :)

   Poista
 5. Äänestetty! :) Nerokas idis käyttää tapettia noin, taitavasti olette idean myös onnistuneet toteuttamaan. Tästä sai taas uutta inspiraatiota omaankin projektiin! Olen aina ollut vähän sitä mieltä että miks tapetoida yksivärisellä tapetilla kun helpompi olis maalata, mutta enpä tullut ajatelleeksi tätä vaihtoehtoa. Pohdinta siis jatkuu! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sä jo ehdit käydä, kiva, toivottavasti onni suosii arvonnassa :) Kiitos paljon! Ihana kuulla, että tästä on inspiraatioksi <3

   Poista
 6. On ollut kyllä varmaan aikamoinen projekti saada palat leikattua ja kaikki saumat kauniisti puskuun. Tosi hieno lopputulos, iso peukku sille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meni itse asiassa yllättävän kivuttomasti. Tapetti leikkautui siististi, eikä vettyessään/kuivuessaan pahemmin muuttanut kokoaan :) Kiitos Joanna, kiva kuulla sun aatokset tän kohdalla!

   Poista
 7. Onpa kerrassaan kaunista. Olisi uudistettavaa myös tämän talon seinissä. Tästähän saa inspiraatiota :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan mahtavaa, jos tästä on inspiraatioksi. Kiva kuulla, kiitos!

   Poista
 8. Toi on niin SUPER toi päätyseinä jossa on useaa eri väriä!!! Pakko käyttää tuota ideaa!!! Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos Tiina <3 Ja olepas hyvä! Innolla odotan näkeväni, jos laitat toteutukseen :)

   Poista
 9. Vautsi! Ihan mielettömän hieno lopputulos! Iso peukku! :D

  -piia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää jänskätti monessa vaiheessa, mut tällä kertaa onnisti ;) Kiitos Piia!

   Poista
 10. Kiva boxi!
  Kaunis muutos myös!
  Lähetän tuulen mukana mimosan tuoksua ja aurinkoa täältä Mantelilaaksosta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Voi mitä ihania terveisiä, aurinkoa nyt tarvitaankin! <3 Mukavaa alkavaa viikkoa sinne!

   Poista
 11. Hieno! Ihanan rauhallinen vaikka palasista rakentuu! Aikas taitavasti valitut värit siis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minttu! Tuolla on yksi palanen joka menee varmaan vaihtoon (linen), mutta muuten sävyt on kyllä täydellisiä keskenään :)

   Poista