keskiviikko 8. lokakuuta 2014

MUSTA OVI /// KUISTIN MUUTOS

Kaipasin ehostusta talon sisäänkäyntiin ja nyt se tuli viimein toteutettua. Ei siihen lopulta mennyt kuin lauantaipäivä ja vähän toista, kunhan toimeen ryhdyttiin. Rautakaupan kautta ensin laatat ja laastit (pitäisin huomionarvoisena laattojen löytymistä heti ensimmäisestä kaupasta ilman suurempaa etukäteissuunnittelua) ja sitten mies hommiin. Laattojen kiinnityttyä, maalasin minä ovea. Laattojen pinta on hyvin samankaltainen kuin pikkuvessan 10x10 laatoissa, edelleen se niin kovasti miellyttää, että teki mieli toistaa tähänkin paikkaan. Kuistin "stailaus" ja laattojen pesu on vielä hieman kesken, mutta en malttanut odottaa. Sen verran mielissäni tästä muutoksesta olen :)

20 kommenttia:

 1. Todella hieno! Pitikö ovea käsitellä ensin jotenkin ennen maalausta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sonja! Me ihan vaan kevyesti pyyhkäistiin 180 hiomapaperilla ja sit Tikkurilan maalipesu. Tuo on suojaisa kuisti, toivotaan, että noin kestää sen mitä pitää.

   Poista
 2. Ryhdikkyyttä tuli kyllä roppakaupalla lisää!! Hieno lopputulos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ryhdikkyyttä - sitä sanaa hain :) Kiitos Tiina!

   Poista
 3. Oi ku kiva tuli !! :)

  Mun pitäisi Tyynelässä ottaa ulko-ovi kanssa käsittelyyn. Jotenkin oon arastellut sen maalaamista, vaikka se onkin ihan kaameessa kunnossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti =)

   Pääovi on aika haastava, mun mielestä, kun se on sisääntulijalla aina se ensimmäinen asia jonka näkee ja sitä saattaa joutua tovin tuijottelemaan jos avaajalla kestää. Ja joillekin saattaa olla se ainut asia mitä kämpästä näkevät ;) Kulahtanutkin voi olla hyvä! Niin oli tää maalauskin! Mitä haluat nähdä ja näyttää? :)

   Poista
 4. Onpa vain upea muutos. Musta ovi tuo todellakin ryhdikkyyttä lisää ja näyttää hienolta <3

  VastaaPoista
 5. Hei, kerrotko lisää tuosta oven maalauksesta. Meillä olisi sama edessä ja kuulisin mielelläni kokemuksia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me tehtiin tää tosiaan pikaisesti eikä ihanne olosuhteissa (heti maalauksen jälkeen alkoi yllättäin sataa), mutta kyllä tää nyt ihan hyvältä vaikuttaa. Eli hiottiin kevyesti 180 hiomapaperilla ja sitten pesin Tikkurilan maalipesulla. Meillä oli maalina kaapista löytynyt Helmi kalustemaali, jota suositellaan kyllä oviin, mutta pakkaskestosta en vielä tiedä... Ulko-ovisoveltuvuuden siis tsekkaisin maalikaupasta ellei ole yhtä kokeiluhenkinen ;) Maalaukseen käytin pientä karmitelaa ja sillä tuli helpolla nätti, tasainen pinta :)

   Poista
 6. Hei iso kiitos inspiraatiosta!

  Oon koko kesän miettinyt miltä musta näyttäisi meidän tismalleen samanvärisen talon kanssa, mutta ilmeisesn hyvältä :) Meillä on ihan kamalat ysärilaatat oven edessä, eikä ole käynyt edes mielessä että ne voisi vaihtaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olepas hyvä, kiva jos tästä inspiroiduit :) Se aina helpottaa päätöksiä kun jossain näkee omia aatoksia valmiiksitoteutettuna :) Me vedettiin tuosta laatat pois heti ekana kun muutettiin, siitä asti ollut vaan betonilla. Ne muuten lähti ekan laatan jälkeen ihan nostelemalla, ei ne olleet enää kiinni juuri lainkaan!

   Poista
 7. Ooh tyylikäs lopputulos kyllä!!! :) Heeii ja uus lukijasi täällä huutele! En jostain kumman syystä ollut aikaisemmin löytänyt blogiisi :/!! Onneksi nyt ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Jenni, kiitos ja tervetuloa!! Pahoittelut viivästyneestä vastauksesta, ei ollut tarkoitus jättää roikkumaan! Ihanaa kun löysit <3

   Poista
 8. Onnistunut muutos! Meillä olisi myös ulko-ovien freesaus paikallaan, ehkä ensi kesänä sitten. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu! Joo, kyllä mä tätä ehkä ennemmin kesällä tekisin, hieman oli haastavaa pimeessä ja jännitti kuivaako sateen tultua ollenkaan... Onneksi onnistui kuitenkin :)

   Poista