torstai 16. lokakuuta 2014

LASTEN UUSI UNIHUONE

Viimeinen kohde kesäisen huoneidenvaihtomylläyksen jälkeen; lasten unihuone. Luovutettiin koko yläkerta lapsille, muutettiin oma makkari alakertaan ja lapset saivat meidän entisen makkarin. Tuntui, että lapset oli pakko saada nukkumaan jonnekin muualle kuin lelujensa keskelle,  kun iltaralli muuttui ihan mahdottomaksi, joten se oli koko operaation liikkeelle paneva voima. Ja ollaan oltu tyytyväisiä. Sängystä ei juuri enää pompita mihinkään sen jälkeen kun on hyvät yöt toivotettu. Höpinää ja mukinaa toki kuuluu, mutta ainakaan noiden perässä ei enää tarvitse ravata.

Iltapesujen jälkeen luetaan iltasatu mustassa korituolissa (joka kuten huomaatte, on muuttanut olohuoneesta tänne). Nyt on jo useampi viikko luettu Fedja-setää, joka oli oma lapsuuden suosikkini, ja uppoaa jälkikasvuun myös kiitettävän hyvin. Maistuu noille tosin myös "Max il Coraggioso", jonka lasten setä toi tuliaisena Italiasta, ja on siis alusta loppuun italiaksi. Melkoisen kaikkiruokaisia iltasatujen suhteen siis ovat, mutta luettava on. Iltasadun jälkeen sytytetään naulakossa roikkuvat "sirkusvalot", saatetaan kuunnella vielä vähän iltalauluja ja sitten nukutaan. Aamuun asti, joka edelleen koittaa pojalle omaan makuuni hieman liian aikaisin, varsinkin viikonloppuisin...

Kalkkimaalattu seinä ja itsetehty naulakko jäivät luonnollisesti paikoilleen ja sopivat hyvin unihuoneen tunnelmaan. Verhojen unilinnut laulavat tyttärelle vielä omia unilaulujaan ja pilkullinen kuu möllöttää katossa. Kyllä siellä kauniita unia näkee.

12 kommenttia:

 1. Kaunis unihuone<3 Ihana värimaailma ja paljon suloisia yksityiskohtia! Onpa kyllä hienoa, että olette voineet laittaa yhden huoneen unihuoneeksi ja toisen leikkihuoneeksi:)! Varmasti toimiva juttu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Viivi <3 Tällä hetkellä tämä järjestely toimii oikein hyvin, kun eivät vielä vaadi omia huoneita :)

   Poista
 2. Oih, Fedja-setä :) Lukeminen kannattaa aina, vai miten se nyt meni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiks oo ihana ja niin nostalginen =) Kyllä kannattaa, ehdottomasti!

   Poista
 3. Voi mahdoton, mitenkäs näin kaunis blogi on meinannyt minulta mennä ohi.. onneksi löysin! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Eija, kiva kun löysit, tervetuloa! :) Kiitos ihanasta kommentistasi <3

   Poista
 4. Siis huoneestahan tuli aivan upea!!! Todella hieno <3 Tuo seinä on niin kaunis!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kalkkimaaliseinät on vaan niin kauniita! Vähän haikailen sellaista uuteenkin makkariin... ;) Kiitos Laura <3

   Poista
 5. Todella kaunis lopputulos! Olis ihana just nuih, että olis erillinen makkari lapsilla ja leikkihuone erikseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maria <3 Mä tykkään tosi paljon, että nukkuminen ja leikki on nyt eriytetty eri huoneisiin. Toimii ainakin meillä hyvin. Toivottavasti eivät vielä pitkään aikaan keksi vaatia omia huoneita ;)

   Poista