lauantai 18. lokakuuta 2014

IHANA SIENIRETKI

Viime viikonloppuna käytiin metsässä. Loppusyksyn sieniretki on parasta mitä minä tiedän. Hiljainen jo lakastuva metsä, jossa jäljellä oleva vihreä ja muut värit pomppaavat melkein räikeinä esiin. Tällä reissulla nähtiin myös neonvalkoista, vai mitä sanotte tuon valkoisen minkälie-sienen väristä! Lokakuisessa metsässä on mukavaa, kun iniseviä ja purevia ötököitä ei enää tarvitse hätistellä matkoihinsa, ne ovat jo kaikki kadonneet. Pieni jännitys siitä, löytyykö sienisaalista vai ei, ja kuinka paljon.

Etsittiin suppiloita ja löydettiinkin sopiva annos.  Vaikka kaikki muu valmistautuu talveen, niin suppilovahverot puskevat terhakkaina esiin pakkastakaan pelkäämättä. Tytär huomasi, että niistähän saa kauniin kimpun. Poika näki keskenään miekkailevia puita ja kivipeikkojakin bongattiin.

Metsässä tallustelun jälkeen suunnattiin grillipaikalle ja paistettiin maistuvat hodarit! Miten nekin voivat maistua niin herkulliselle ulkoilmassa savulla höystettynä. Myös utuinen järvi-ja puistomaisema olivat kauniita. Ihana syysretki, jota kelpaa muistella!

Löytyykö muita syysmetsän ystäviä?

14 kommenttia:

 1. Ihania kuvia ja varsinkin ylimmän kuvan väreistä tykkään kovasti.

  VastaaPoista
 2. Ihania kuvia!

  Täällä on toinen syksyisen metsän ystävä :) Varsinkin kun ensimmäiset pakkaset on hävittäneet hirvikärpäset...mitkään muut ötökät ei saa mua yhtä tehokkaasti pysyttelemään poissa metsäpoluilta.

  Tänään pääsin tosin suppismetsän sijasta pitkästä aikaa karpalosuolle :) Pakkasenpuremia karpaloita oli mukava kerätä rauhaisella suolla isän seurassa...tuli ihan lapsuusajat mieleen:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sari <3

   Hirvikärpänen on kamalin ötökkä mitä löytyy!! ( ainakin näin kotipuolessa; ))

   Mä en varmaan oo karpalosuolla käynyt kuin viimeks lapsena. Kuulostaa ihanalta!

   Poista
 3. Ihanat kuvat!kevätmetsä on itselle se voimaannuttavin,vaan syksymetsän sieniretkistä pidän myös :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Peppi! Kyllä mä hirmuisesti tykkään kevätmetsästäkin, luonnon herääminen on lumoavaa. Nyt voi bongailla sieniä, silloin kaikkea muuta ihan kuin ensimmäistä kertaa :)

   Poista
 4. Kosteikkovahveroilta näyttävät, mutta onneksi ovat yhtä hyviä kuin suppiksetkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi hyvin olla. Mä en oo niin perehtynyt noiden kahden eroohin, kun samaan pannuun päätyvät kuitenkin. Ehkä näin julkisesti pitäisi olla tarkempi... ;)

   Poista
 5. Oi, metsä on minun paras lataamoni ihan kaikkina vuodenaikoina! Nuorempana sitä pääsi vielä eräretkille ja vaelluksille mutta nyt perheellisenä se on jo aika haastavaa eli se harrastus on jäänyt. Mutta rakkaus metsään jäi :-)

  VastaaPoista
 6. Kauniita,lumoavia kuvia!! Oi ♥ Minä niin rakastan syksyä ja syksyistä metsää,

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos A-R <3 Mä en muuten ole sysksystä niin fiiliksissä, mutta ruska ja syysmetsä on parhautta :)

   Poista
 7. Tosi ihania kuvia, etenkin tuo ensimmäinen! :)

  VastaaPoista