perjantai 30. toukokuuta 2014

UUSI TERASSI VALMIINA TÄYDELLISEEN KESÄÄN

Tässä se terassi nyt on lähes koko komeudessaan. Hieman tuotti kuvaus ongelmia, kun en tuota naapurustoa pahemmin halua vilautella, mutta kyllä siitä varmasti käsityksen saa. Terassilla on kokoa 30 neliötä, mikä on lähes sama kuin aiemminkin, muutaman neliön isompi. Suurin ero tuli terassin nostossa. Väliaikainen pikaterassi koostui vain maata vasten ladotuista kestopuulaatoista, nyt terassin lattia on samalla tasolla kuin sisätilojen lattia. Mikä muuten kasvatti olohuoneen tilantuntua ihan hurjasti!!!

Pohjatöihin meni aikaa, kun kaivettiin kuoppaa, levitettiin suodatinkangasta ja soraa sekä ladottiin harkkoja. Sen jälkeen rungon ja itse pinnan teko oli täysin miehen heiniä. Päädyttiin tuohon ikävähköön vihreään kestopuuhun, koska tarkoituksena on sävyttää terassi puuöljyllä ja tästä ei paista pohjaväri sitten niin paljon läpi kuin ruskeasta, oletan. Öljyäminen tosin saatetaan jättää vasta ensi kevääseen, kun ei tämäkään väri yllätyksekseni minua nyt itseasiassa häiritse juuri yhtään. Saapahan puu elää rauhassa tovin, ennen pintakäsittelyä.Yhteen kulmaan tehtin molempiin suuntiin parin metrin matkalta harvaa säleikköaikaa, joka lisäsi koko terassin kodikkuutta ihan uskomattoman paljon. Mikä lie aidankaipuu sitä sisäänrakennettuna ihmisellä (tai ainakin minulla) onkaan.

Olemassa olleet terassikalusteet, joista lepotuolit on ostettu aikanaan kerrostaloasunnon parvekkeelle ja pöytäryhmä rivarin pihalle, tuntuvat nyt olevan ensimmäistä kertaa omassa kokoluokassaan ja sopivat paikoilleen loistavasti. Kirsikkapuulle tehtiin oma kolo terassin lattian läpi, niin se saa rauhassa jatkaa siinä kasvuaan ja luoda tunnelmallista varjoa keskipäivän kuumimpaan aikaan (ilmansuunta on juuri oikea). Kirsikkapuussa riittää elämää niin mehiläisten, perhosentoukkien, muurahaisten kuin lintujenkin muodossa, ja nähtiin siellä helteellä vähän eksottisempiakin eläimiä norsusta tiikeriin...

Ensimmäinen pionipensaskin kerkisi jo upeaan kukkaloistoon. Tämä lajike lakastuu nopeasti, mutta on kaunis näin kukkiessaan. Viinimarjapensaat ja pensasmustikat kasvavat myös ihan terassinkupeessa, joten sieltä ei sadonkorjuu aikaan tarvitse kuin vähän kättään ojennella ja napsia satoa suuhun (toivon). Täydellinen kesähuone, on se niin ihana, ei puutu enää kuin pitkä kuuma kesä!

33 kommenttia:

 1. Oi, onko siellä tosiaan noin aurinkoista? täällä niin kylmää ja sateista.. ja kaunis terassi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä edelleen lilluttelen näissä viime viikon kuvissa ja odottelen auringon uutta tulemista ;) Kiitos Heini!

   Poista
 2. oi oi oi oi, aivan ihanan kotoisan näköinen terassi! tahtoo tuonne viettämään aurinkoista kesäpäivää<3 säleikköaidat muuten on tosi kivoja, juuri pari viikkoa sitten ihastelin anoppilassa heidän tekemää uutta säleikköaitaa ja oli aivan mielettömän hyvän näköinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos! <3 Tämä terassi aiheuttaa mussa sen, että nyt ei jaksaisi senkään vertaa sadepäiviä kuin ennen, kun nyt on se paikka missä siitä auringosta ja lämmöstä nauttia =) Joku noissa säleikköaidoissa on, näyttävät tosi kivoilta ja luovat tunnelmaa.

   Poista
 3. Villieläimetkin ovat päässeet kesälaitumille :D

  VastaaPoista
 4. No kyllä tuolla kelpaa tanssata, me tullaan testiryhmän kanssa pian kylään ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtuu monta pikku-tanssijaa ;) kiva, kalenterit esiin!!

   Poista
 5. Teillä on kyllä houkuttelevan näköinen piha. Noissa vanhoissa puissa on aina Se oma tunnelma! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ane! Se on totta. Vaikka uudet talot ja asuinalueet on ihania, niin on myös vanhat puutarhat.

   Poista
 6. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 7. Terassin helmaan on jätetty kulkureitti siilille. En olisi huomannut, ellei siitä olisi minulle mainittu. Ja se kirsikkapuulle tehty aukko on erittäin oivaltava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei mä unohdinkin siitä kirjoittaa! Taas yksi ilta siiliä täällä ihasteltiin. Nyt on jo suunnitelmat siilien talvihotellista terden alla ;-) kiitos!

   Poista
 8. Ihana, ihana, ihana! Mahtavalta näyttää tuo kirsikkapuu keskellä terassia. Kaunista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mä olen aina ulkomailla ihastellut "terassipuita" ja nyt meilläkin on oma :-)

   Poista
 9. Wow, todella hyvännäköinen kesäkeidas teillä :)

  VastaaPoista
 10. Hienon näköinen, tuolla kelpaa nautiskella!

  VastaaPoista
 11. Ihana! Tuollapa passaa viettää kesää! Meilläkin on nyt ensimmäistä kertaa tilaa kunnon kalustukselle, mutta terassi on kyllä pitkä ja muotonsa puolesta ei nyt kuitenkaan kaikkea voi hankkia. Sohvasta olemme kuitenkin haaveilleet vuosia ja sitä mennään katsomaan tänään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, löytyikö sohva? Mäkin haluaisin ja sopiva kolo sille oliskin ikkunan edessä, mutta ehkä sitten ensi kesänä :-) kiitos!

   Poista
 12. Voi miten kaunista! Tuo kirsikkapuu sopii hyvin teidän terassille kaikkine eläimineen. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nina! Heh, osa elukoista on jo kutsuttu takaisin sisäzoohon ;-)

   Poista
 13. On se hieno! Ja siilin ystävää lämmitti tuolta ylempää luettu tieto kulkureitin säilyttämisestä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anu! Tuuppa joskus iltaa istumaan, jos piikkipallo taas näyttäytyisi :-)

   Poista
 14. Ai että on upea terde. Tuo kirsikkapuu kruunaa koko terden fiiliksen. Aivan mielettömän kotoisan oloinen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä, kirsikkapuu kruunaa tämän, se on ihana! Kiitos :-)

   Poista
 15. Milloin saa tulla kylään? ;) Aivan ihana kesäpaikka, ja omalla pihalla! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tule, tule, millonkas sovitaan ;-) Kiitos, kyllä siitä joka päivä nautitaan!

   Poista
 16. Ja toivotaan että Se pitkä kuuma kesä todellakin tulee!!! :D Hei, aivan huima ero edelliseen ja erittäin positiivisella tavalla :D upea kesähuone teillä!!!

  VastaaPoista
 17. Ihana terassi ja huippukuva tuo missä eläimet on puussa :)

  VastaaPoista