torstai 29. toukokuuta 2014

KUVAUSHARJOITUKSIA AURINGONPAISTEESSA JA ÖISELLÄ TERASSILLAKuten näkyy kuvat ovat vanhoja. Viime viikkoisia. Kun terassin keskeltä kasvava kirsikkapuu oli vielä kukassa ja ulkona +30C. Aurinko ja helle teki sen, että sisällä koneen ääressä ei tullut istuttua, mutta kameraan oli kiva tarttua. Olen niin tottunut kuvaamaan sisällä, että ulkona kameran asetusten hakeminen on todella haastavaa. Usein tulee kuvattua pelkällä automaatilla (ulkona siis), mutta nyt koitin muutakin. Keskipäivällä kohtisuorassa auringonpaahteessa ja keskiyöllä, todella hämärässä. Vaikeaa - ylivalotusta ja suttua niin helposti. Mutta siitäkin huolimatta nyt sateisena päivänä näitä on kiva katsella, odottaa auringon uutta tulemista. Uusia harjoituksia.

20 kommenttia:

 1. Petra, paljon onnea uudelle terassille <3 Näyttää kyllä ihanalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Taru! Ihana kuulla susta taas täälläkin <3

   Poista
 2. Hyviä kuvia!!! Ulkona on tosiaan aluksi hankala säätää asetukset kohdilleen, kun on niin paljon kuvaillut sisätiloissa. Aivan todella kaunis tuo kirsikkapuu♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Viivi! Mun mielestä ulkona on koko ajan vaikea säätää, kun koko ajan tulee joko pilvi eteen ja muuttaa mokoma valoa :D Kirsikkapuu on ihana, harmi kun kukinta-aika on niiiin lyhyt.

   Poista
 3. Niin ihania kuvia ja ihana terassi!!!! Uudet kaiteetkin on tainnut tulla terassille. Upeat :)
  Minäkin odottelen, että lämpö tulis takasin. Sitä ehti jo niin tottua lämpöön ja pihallä kesävaatteissa liikkumiseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Laura! On uudet kaiteetkin, kruunaavat kyllä kokonaisuuden, ihme juttu miten tuollaiset harvat puoliseinät osaakin lisätä kodikkuutta :) Nyt onneksi luvataan taas lämmintä, kohta kelpaa! =)

   Poista
 4. Oi miten kauniilta teillä näyttää. :) Kirkas auringonpaiste on ihanaa, mutta valokuvauksen kannalta melko ongelmallista. Ohutkin pilvi pehmentää mukavasti valoa. Mie ruukaan katsoa histogrammista valotuksen onnistumisen: http://haaraamo.blogspot.fi/2013/11/valokuvausvinkki-valotuksen.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuhannesti kiitoksia näistä ohjeista! Mä en ole noista käppyröistä aiemmin saanut mitään irti, mutta nythän se pitää pikimmiten kaivaa kameraan esiin! :)

   Poista
 5. Ihanalta näyttää teidän terassilla! Todella upea tuo kirsikkapuu joka kauniissa kukassa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sanna! Kirsikkapuu on kukassaan upea. Nyt odotellaan runsaasti kirsikoita :)

   Poista
 6. Ihania kuvia! Täytyy kyllä tulla testaamaan tuota teidän terassia, pitää tehdä treffit pian! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Eihän se ole mitään ennen teidän testiä, pistetään tytöille (ja pojille) tanssilava pystyyn =)

   Poista
 7. Minullakin on viime viikonlopulta eriaisia kuvausharjoituksia omenankukista. Sain testate ammattivalokuvaajan härpäkkeitäkäin. Pitääkin jossain vaiheessa ehtiä postata.

  Mutta hei, sinut on haastettu. Kurkkaapa olkkarini.

  -Paula

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ooh, pistähän postaten ja vinkkejä mukaan jos jotain uutta keksit! :)

   Kiitos hauskasta haasteesta!

   Poista
 8. Ihana tuo teidän kirsikkapuu! Mulla on meidän kirsikoita niin ikävä, jäivät vanhan talon pihaan. Väliaikaistalon takapihalla on onneksi muutama omppupuu. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirsikkapuu on kaunis. Pianhan sä niitä taas uuteen pihaan istuttelet :) Omenankukatkin on kyllä kauniita, ihana isoja verrattuna kirsikankukkiin. Mä oikein odotin että työhuoneen ikkunasta näkyvä naapurin omenapuu kukkisi, kun se oli viime keväänä niin upea, mutta ei tainnut tulla kukan kukkaa!!

   Poista
 9. Teidän terassi näyttää ihanalta ja mukavaa, kun puita/pensaita löytyy niin paljon. Meillä menee hetki ennen kuin tontilla kasvaa mitään.

  VastaaPoista
 10. Ihanalle näyttää uusi terassi :) Meillä ollaan vielä kiikun kaakun sen kanssa, että rakennetaanko tänä kesänä sittenkään terassia. Ensin pitäisi saada se tie, sitten terassi. Ja se palju <3

  VastaaPoista