torstai 22. toukokuuta 2014

KIMPUSTA VIIDEKSI - VANHAT PURKIT HYÖTYKÄYTTÖÖN









Vielä vähän sunnuntain synttäreistä. Kaipasin juhliin paljon väriä ja lippuviirien lisäksi sitä saivat toimittaa kukkaset. Aniliininpunaiset neilikat sain äitienpäiväksi (ja ne ovat edelleen ihan loistokunnossa!!) ja niiden lisäksi ostin Prismasta kaksi viiden euron kesäkukka-kimppua. Jaoin kummankin kimpun kukat pilttipurkkeihin, säilykepurkkeihin ja lasipulloihin, niin että sain viisi pientä kukka-asetelmaa kummastakin isosta kimpusta + lisäsin vähän neilikoita. Kukkia oli sitten niin tarjoilupöydällä kuin terassillakin sulostuttamassa kesäistä kevätpäivää.

Varsinainen ihastus oli meidän sisääntulokuistin vanha ikkuna, jonka toukokuun Dekon tuoksulaboratorio-kuvan innoittamana päätin päivää ennen juhlia huoltaa kuntoon. Ikkunan karmit maalaukseen ja mies nakuttamaan raakalaudasta ikkunalautaa, jonka senkin maalasin. Minusta sisääntulosta tuli näin aivan ihastuttava - harmillisesti en osannut sitä tunnelmaa täysin tallentaa kuviin.

Näitä purkkiasetelmia meillä tullaan varmasti näkemään pitkin kesää. Suloista kauneutta moneen paikkaan - ja ainakin nämä kukat säilyy upeasti. Kaikki edelleen kuosissaan.

24 kommenttia:

  1. Onpas ihanan näköisiä! Mullakin on vaikka mitä purkkeja ja purnukoita tallessa juurikin näihin tilanteisiin :)
    Olis kiva nähdä kuva muutoksesta hieman isompana :) Näyttää jo nyt kivalta!

    Ihanaa iltaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Mä en oo koskaan ennen ehtinyt tähän asti valmisteluisa. Just mietin, että koskahan sitä saisi järjestää lastenjuhlat ilman samanaikaista remontointia - viimeiset neljä vuotta menty näin ;) Josko sitä ens kerralla ehtis ripustaa aiotut ilmapallotkin =)

      On mulla terassista jo jotain kuvia, pitää koittaa ottaa jotain vielä :)

      Poista
  2. Rakastan kukkia! Niillä tulee kotiin kyllä niin kiva fiilis ja niillä saa viimeisteltyä sisustuksen :D:D kauniita kuvia ja kivoja purkkeja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on ollut monta kukatonta vuotta kotona, kun ei oikein ole ollut maljakoille sopivaa tasoa, mutta aina ne jaksaa ihastuttaa! Nyt myös kotona :) Kiitos!

      Poista
  3. Ihastuttavaa väriterapiaa tähän aamuun, mukavaa perjantaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hanna! Mukavaa ja värikästä viikonloppua :)

      Poista
  4. Onpa inspiroivan kauniit kuvat! Minulla on ollut vähän kuvausväsymys viime aikoina, mutta nämä kyllä saavat harkitsemaan kameraan tarttumista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi ihana kuulla! Kiitos Niina ja hyvää viikonloppua!

      Poista
  5. On tosi ihastuttava! Ja voi miten kauniit ovat nuo kukat pikkumaljakoissaan, ihania asetelmia olet saanut niillä aikaan! Kylläpä on hauska huomata, miten kauniiksi sellainen pikkukimppu taipuu, kun heittää kaiken uusiksi! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näissä on jotain tosi valloittavaa näin ripoteltuna :) Kiitos Katri!

      Poista
  6. Ihania kukkia pienissä maljakoissaan! Ja ihania asetelmia todella, yhdestä kimpusta riittää aika moneen pieneen. Mä oon muuten huomannu että marketin halvat kukat kestää paljon pidempää mitä kukkakaupan... Onkohan niihin jotain säilöntätärkkelystä suihkuteltu?;))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hanna! Yhdestä tosiaan riitää moneksi, eikä noita halpakimppuja ole yhtään säãli pilkkoa :) Ihan totta muuten, tuntuvat kestävän paremmin. Voi tosiaan olla jotkut tökötit käytössä... Äsken oli muuten Lidlissä pioni-nippu 3eur!! Muksaa päivää ja viikonloppa :-)

      Poista
  7. Tosi kauniit kukat! Mökille kesällä ehdottomasti kukkaniityltä tuollainen purnukkakollasi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi niittykukista saakin ne kaikkein ihanimmat kimput <3

      Poista
  8. Täällä löytyy kanssa yksi purkkikukkahullu :) Kesällä varsinkin tykkään viritellä kaikkia kivoja asetelmia pitkin pihoja, oih!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä ole kauniimpaa kuin kesäkukat kaunissa asetelmissa ja sikin sokin maun mukaan! <3

      Poista
  9. Mä teen kukat yhden kaverin häihin ja just vähän treenailin. Asetelmia ja ihan tuollaisia yksittäisiä leikkokukkia maljakossa. Mulla on kanssa paljon vanhoja purkkeja ja ovat niin tyylikkäitä kun on arvokas kattaus:) Nyt pitää hankkia vielä sellaisia isoja pilttipurkkeja. Sen kokoiset uupuu:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanalta kuulostaa suunnitelmat, tulee kyllä kauniit juhlapöydät! Eipä oo tullut meilläkään enemmälti pilttipurkkeja säilytettyä, oisin muuten tyrkyttänyt sulle :)

      Poista
  10. Minäkin olen ripotellut kukkia lasipurkkeihin pitkin kotia. Ihanalta näyttää teidän kukkaset :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näillä ihanasti väriä ja raikasta tunnelmaa :) kiitos!

      Poista
  11. Markettien valmiit kimput ovat monesti tosi rumia, mutta noin erikseen ripooteltuina niistäkin saa näköjään tosi kivoja. Kiitos vinkistä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ihan totta! Olepas hyvä, itsekin olen näitä lehdissä ja blogeissa ihastellut :)

      Poista
  12. Kauniisti olet laitellut kukkaset! Ja aivan upeita kuvia ♥ Sun blogin/blogien valokuvat vaan paranevat koko ajan.

    Jokunen aika sitten minä sain päähäni nopeasti tuunata vanhasta hajuvesipullosta kukkamaljakon. Noh, ei se sit ihan nopeasti käynyt, sillä suihkutusosan (?) iroittaminen vaati reilusti pihtien käyttöä :D Lopputuloksesta tuli kuitenkin oikein kiva :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Satu! Mä olen lopultakin oppinut jotain säätöjä, jotka toimii!! Ihan joka valossa ei onnistu vieläkään, eikä kiireessä...

      Oi, varmasti on ihana se maljakko nyt! Siinä mun inspiskuvassa oli itseasiassa käytetty myös hajuvesipulloja. Multa ei löytynyt yhtään, muutossa nakkelin vanhoja jemmoja menemään. Pitää muistaa jatkossa :)

      Poista