maanantai 2. kesäkuuta 2014

DIY /// SEINÄKELLO OLOHUONEESEEN ja luomisen tuskaa







Minä olen kokenut nyt kamalaa luomisen tuskaa jo pidemmän aikaa. Tekisi ihan hurjasti mieli tehdä jotain; neuloa, virkata, askarrella, maalata, ommella, mutta mistään ei kerta kaikkiaan tule mitään. Poden tarvikepulaa ja aikapulaa. Jostain syystä kaikki ideat torppaantuvat siihen, etten löydä mistään mitä tarvitsisin juuri silloin kun inspis iskee. Kaapissa majovista tarvikkeista taas ei inspis iske.

- Ompelempa noista kaapista majovista kankaista zip it -tyyppisen sänkypeiton, vaan eipä mistään löydy juuri sellaisia pitkiä ja paksuja vetoketjuja kuin haluaisin (tätä podin useamman viikon, nyt ei enää edes koko projekti innosta, vaikka vetoketjut jostain eteen pomppaisivat)

- Teenpäs itselleni kivan nahkakassin vanhasta nahkatakista. Ai se nahka onkin liian paksua. Kirppikseltä ei löydy vahingossakaan mitään nahkaista.

- Neulonpa tytölle kevätpipon. Onpas tää lanka ikävän säikeistä. Ja puikotkin ihan liian paksut sille. Ai se kevätkin meni jo.

- Virkkaanpa leikkikeittiöön jonkun pikkuhedelmän pahimpaan näperrysvimmaan. Ai se lanka loppui kesken kymmenen kerrosta ennen valmistumista. Eipäs tuota samaa lankaa mistään lähimarketista saa.

Tuossa nyt muutamia esimerkkejä mainitakseni... Eihän kukaan pakota mitään näpertämään, mutta tiiättekö kun tää tunne siitä, että haluaa tehdä, on niin paha että ihan niskavilloissa kihelmöi! Kohta tää menee taas siihen, että kaivan varastosta jonkun maalipurkin ja maalaan vaikka tuolin, tai seinän - ihan vaan tehdäkseni jotain ja nähdäkseni valmiin lopputuloksen. Pääsisin eroon tästä sisäisestä narinasta ja saisin purettua vimmaa johonkin konkreettiseen. Tuntuuko yhtään tutulta, vai pelkästään hullulta? :D

Jotain sentään. Tuon olkkarin kellon kanssa olen mielessäni painiskellut jo vuoden. Viime kesänä tein lastenhuoneeseen sen Polka Jam - kellon, mutta noita kellotauluja jäi varastoon vielä pari. Olen miettinyt siihen jos jonkinlaista teippausta, maalausta tai kuvaa, mutta maalaukset eivät onnistuneet, teipit tuntuivat tylsältä ja sopivaa kuvaa ei löytynyt. Lopulta tartuin spraypurkkiin ja maalasin kromit mustan alle piiloon. Siinä osui sitten heti perään Pinosta kivan värinen Hayn paperi kohdalle, enkä montaa hetkeä empinyt kun päätin, että siinä se nyt on. Paperin asetuksen jälkeen tajusin, että meidän kellossa on pakko olla myös jotain merkkejä tuntien kohdalla, joten vedin sitten nuo valkoiset viivat Granitin tussilla. Ihan kiva pikkutuunaus ja kelloon uutta ilmettä. Valmis projekti, se on nyt tähän hetkeen se suurin asia!

18 kommenttia:

  1. Oi, mä todellakin tiedän ton tunteen! Ja kärsin siitä itsekkin usein, tosin kesäisin vähemmän kun tarmoa voi purkaa tuonne pihan nyppimiseen. Mut useimmiten mun inspikset torppaantuu siihen että en jaksa. Jos ensimmäinen mahdollisuus tarjoutuu näihin aikoihin, kymmeneltä, niin usein tässä vaiheessa jaksaakin enää mussuttaa iltapalaa ja kelata päivän kuulumiset tässä koneella. Saattaa olla että olen koko päivän ihan tulisilla hiilillä suunnitellut jotakin projektia, ja siitä huolimatta se ehtii laantua kun väsymys voittaa. Ehkä sitten joskus taas kun saa nukkua kokonaisia öitä..? Tai edes yhdellä herätyksellä? :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä saan nykyisin nukkua melkein joka yö, mut ei auta. Iltapuuhat on pidentyneet, eli se entinen oma prime time. Mut nyt on oikeesti ollut tosi huono onni minkään tavaran ettimisessä, taas yks juttu kesken viime metreillä kun ei löydy kahta mininappia! Äh, hyydyn sohvalle ja meen kohta nukkumaan. Kohtalotoveri :D

      Poista
  2. Voi ihana sinä! Tiedän niin tuon tunteen ja poden sitä itse myös. Lähes koko ajan pulpahtelee mieleen kivoja ideoita, mutta toteuttaminen onkin ihan toinen juttu. Ehkä joskus on enemmän aikaa ja myös niitä tarvikkeita. Välillä on kyllä ihan hyvin tarvikkeitakin, mutta se aloittaminen ontuu. Tuo kello on on super kaunis ja sopii hyvin tuonne hyllylle. Mullakin on yksi kellotuunaus kesken. Sen kun saisi vielä valmiiksi niin hyvä tulisi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rasittaa kun päässä pörrää,mut ei pääse toteuttamaan. Onneks muillakin ;)

      Kiitos! Kello muutti hyllyltä itseasiassa seinälle, kun ei sille ollut tilaa, mut olis kyllä kiva tuossa :)

      Poista
  3. Kuulostaa niiiin tutulle!

    Mutta hyvä puoli on se, että tuollaisen äh-kauden jälkeen onnistumisen tunne on mahtava!! :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee, muitakin ährääjiä ;)

      Totta, ehkä se kasvattaa nauttimaan enemmän niistä aikaansaannoksistaan :)

      Poista
  4. :D Ihanaa, en oo yksin!! Joo, täälläkin on miljoona alotettua projektia ja muutamia jopa loppuun asti saatettuja, mutta pitäs vissii olla sitä aikaakin postailla niistä..?? Uus kello: löytyy, uus seinähommeli: löytyy, uus sammutuspeiton päälinen: löytyy, uus SAUNA: LÖYTYYY, uusia mylläyksiä pihamaalla: löytyy, aika: hups, sitä ei löydy. :DDD

    Mutta melekosen hienon kellon teit :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei jee, en mäkään! ;D Mut sähän oot saanut hurjasti aikaan! Mielenkiinnolla jään odottelemaan esittelyjä :)

      Kiitti!

      Poista
  5. Joo luomisen tuskaa täälläkin! Kaikkia ihania ideoita mutta aika ja raha hankaavat tällä hetkellä vastaan :) Opiskelijan budjetilla elelty ja kesätöissä ollut vaan iltavuoroa - iltavuorothan pitäisi kieltää kun silloin tulee nukuttua aamut ja kohta jo mennäänkin töihin, kun töistä pääsee on jo ilta, pöh. Ensimmäinen tilipäivä on tulossa. Olen tehnyt oikein listan DIY-jutuista! Tämä postaus taisi tehdä listaan uuden pykälän, kiitos vinkistä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi pahus, pitkä kommentti katos bittiavaruuteen...

      Kommenttien perusteella mietin, onko tää pääosin -ra loppuisten syndrooma ;D

      Listat kasvaa täälläkin. Ei oteta stressiä, jahka taas kerkiää ja onnistuu :) (helppo se on nyt sanoa, kun kohta taas ottaa päähän =))

      Poista
  6. Joo. Kyllä. Niin tuttua !!

    Mutta kyllä se aina jossain vaiheessa taas lähtee käyntiin.
    Sitten tulee tehtyä yötä myöten.

    Kellosta tuli upee!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Selkeesti Lauroja koskettava aihe ;D Joskus se putki varmasti taas käynnistyy! Kiitti: )

      Poista
  7. Ihana! Mulla on koko talvi meni diy-jumissa, mitään en saanut aikaiseksi. Nyt olisi ideoita, mutta ei aikaa. Että mä ootan, että päästään muuttamaan ja sitten ehkä taas ehtii! Sitten ei varmaan taas ole yhtään rahaa. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä sanoisin että teil on aika iso diy-urakka menossa, joka näyttää edistyvän upeasti! :)

      Poista
  8. Voih, tuttu tunne. Tosi itsellä melko tavallinen. Ideoita piisaa melkein aina, mutta ani harva päätyy tekemisen tasolle. Ani harva :/ Ostin pari viikoa sitten ompelukoneenkin, jotta tarttuisin toimeen edes sillä saralla, mutta nyt tarttis saada pöytäpaikka sille koneelle jostain ja seliseli. :D Ehkä alkukesä pitääkin viettää pihapuuhissa? Nimim. tänään Plantageniin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onpa kiva kuulla susta Maiu pitkästä aikaa! :) Mä ostin sen ompelukoneen kaks vuotta sitten ja edelleen se odottaa aikaa opetteluun. Oo sä nopeampi ;)

      Poista
  9. Sama juttu täälläkin, mutta tiedän, että syksyllä taas tapahtuu. Kesällä tehdään niin paljon muita juttuja kuin ollaan kotona.

    Ihanaa kesää!

    -Paula

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eihän siinä mitään muuten, kuin että kun tekis mieli tehdä jo nyt! =)

      Kiitos samoin!!

      Poista