torstai 12. kesäkuuta 2014

ENSIMMÄINEN KALARETKI
Käytiin viime viikonloppuna mökkisynttäreillä. Voi sitä innostuksen määrää, kun tytär kuuli, että siellä pääsee onkimaan. Onhan sitä jo pari vuotta kovasti kuivaharjoiteltu. Isäntäväki otti tehtäväkseen matojen hankkimisen, ja niitä haettiinkin sitten autolla vähän kauempaa, kun ei omalta tontilta löytynyt. Koho koukkuineen veteen ja johan alkoi kuhina. Muutama minuutti ja ensimmäinen kala oli kiinni! Ja jonkun ajan päästä toinen. Mikäpä olisikaan parempi innostaja samaan puuhaan uudemmankin kerran. Pieni kriisi koettiin, kun äiti ei suostunut ottamaan salakkaa kumppaneineen kotiin mukaan paistettavaksi, vaan halusi päästää ne takaisin järveen... Seuraavalla kerralla tulee kuulemma niin iso hauki tai hai, että se sitten paistetaan! No kyllä, lupaan, jos näin käy.

12 kommenttia:

 1. Ihana :) Onneksi on kuitenkin kuva saaliista, vaikkei pannulle saanutkaan ;) Meillä ei vielä ole ongella saatu yhtään kalaa kuivalle maalle saakka... saa nähdä miten käy tänä kesänä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah joo, parempi kuvassa kuin pannulla ;) Kalaonnea ei saa toivottaa, joten ihan vaan mukavia kalareissuja! :D

   Poista
 2. Voi että miten ihania kuvia olet napannut kalaretkeltä!! Mekin olimme viikonloppuna mökkeilemässä, teki todella hyvää päästä luonnonrauhaan.. Oi, onneksi kesä on vasta edessä ja näistä tunnelmista ehtii nauttia vielä monenmoista kertaa!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Me päästään tosi harvoin mökkeilemään, niin nautittiin nyt sit ihan kunnolla :) Onneksi vielä pitkä kesä edessä!

   Poista
 3. Hih, voi että mikä ihana hyvän mielen postaus :D Ihanaa, että tekin olette päässeet onkimaan ja tyttö vielä kalankin nappasi,Vau! :) Ps. Jos hai tulee niin laitathan kuvan ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä ihanaa, kun lopultakin tyttö pääsi kalastuksessa tositoimiin! Jep, lupaan, haista tulee kunnon kuva sitten ;D

   Poista
 4. Voi miten ihania kuvia teidän retkeltä olet ottanut. Näyttää olleen hauskaa :)
  Oi olis kyllä niin ihana päästä mökkeileen, harmi kun loppukesä menee töissä. Jää hurjan vähän aikaa kaikelle muulle kivalle. Onneksi tämä loma helpottaa asiaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mekin päästään millekään mökille tosi harvoin, joten nautittiin nyt sitten :) Mullakaan ei ole kuin 2 viikkoa lomaa tänä kesänä, joten pitää yrittää viikonlopuista saada kaikki irti!

   Poista
 5. Meidän Iitu kävi myös kalassa päiväkodin kanssa ja toi kotiin kaksi särkeä. En tiennyt mitä niille oisi tehty, kissoille meni :) Mutta nyt Iitu harkitsee vakavasti kalastajan ammattia, olihan se minun pappanikin kalastaja, mutta taitaa mieli tuosta vielä muuttua. Hyvää Kesää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olispa ollut se kissa, niin kyllä olisi meilläkin saanut herkkuja =) Perinneammatti kuulostaa varsin hyvältä, ainakin näin kesäaikaan ;) Kiitos samoin!

   Poista