maanantai 30. kesäkuuta 2014

MARIMEKKO MEETS VIMMA /// DIY - MEKKO

Pistettiin Miran, Hannan ja Miren kanssa ompelukerho pystyyn. Ensimmäinen kokoontuminen oli juuri ennen juhannusta, ja siellähän saatiin ihan mahtavasti aikaan. Itse menin paikalle pääosin vain seuran houkuttamana, ilman suurta aikomusta ommella, kun en ollut mitenkään ehtinut varustautua iltaa varten. Sen verran kumminkin, että löysin Marimekon myymälästä pilkka hintaan reilun palan päärynäkangasta, jonka mukaani nappasin. Ihanat kollegat saivat innostuksen tarttumaan myös aiemmin lähinnä verhon suoraa reunaa ommelleeseen ja kohta löysin itseni piirtämässä kaavaa Miran Vimman mekkoa apuna käyttäen. Kaverin ompelukone ja kanttinauha käyttöön ja enkös sieltä ihan ihmeen kaupalla lähtenyt kotiin valmis mekko kainalossa. Langan pätkiä siellä täällä, mutta on se sentään itse tehty valmis mekko. En olisi ikinä uskonut!!

Suureksi onnekseni tytär ihastui mekkoon ja innoissaan suostui vielä kuvienkin ottoon. Siksipä niitä tässä nyt aikas reilusti. Onnellisen mekon ompelijan ja onnellisen mekon omistajan yhteistyö. Ja pian taas ommellaan, jee! 

27 kommenttia:

 1. Ihana malli :) Koukuttavaa puuhaa tuo ompelu kun vauhtiin pääsee :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se! :) Mä ootan vielä sitä vauhtiin pääsyä, mutta kivaa oli ainakin nyt :)

   Poista
 2. Jee, hieno! Hyvä sinä! Minä oon kans ihan onneton ompelija, mutta sit kun saa jotain aikaseks niin onhan se hienoo :) yhet mekot oon kans tytöille (ja heidän nukeille) ommellu, siihen se sitten kuitenki jäi. Ehkä taas joskus innostun kun on enempi aikaa värkätä. Ompelukerho kuulostaa kyllä kivalta!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja miten iso tyttö ♡♡♡ miten noista on tullut jo noin isoja? :)

   Poista
  2. Kiitos, oon mä kyllä aika tyytyväinen :) Ooh, sähãn oot ommellut jo monta! Ehkäpä tän kerhon myötä mä saan jatkossakin jotain valmiiksi :) Ja en mä tiiä missä välissä nää on näin kasvaneet!

   Poista
 3. Hieno! Minä jo Hannan blogissa kävinkin kadehtimassa teidän ompelukerhoa, mahtavaa! Missäs niitä jäsenanomuksia voi täytellä? :-D Ompelussa on kyllä se kiva puoli, että siinä on vaan taivas rajana kun oikein innostuu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lyde! Ompelukerho oli kyllä mainio idea. Pitää kehitellä pitkä pirtiinpöytä johon mihin mahtuu monta konetta, niin sit vaan hakemuksia tulemaan ;D Mul on kyl vielä aika monta rajoitetta, mut ehkä se tästä :)

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kiitos Mira <3 Mä fiilistelen nyt tän yhden kaa =)

   Poista
 5. Siitä tuli niin mainio! Ja ihanat kuvat kerrassaan:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää mekon malli on kyllä nimenomaan mainio - pitääpäs huomenna muistaa ne kaavat! :) Kiitos <3

   Poista
 6. Ihana! Mullekin tuli jossakin välissä Suuri Käsityölehti, mutten saanut ommeltua mitään... Pitäisiköhän kaivaa lehdet taas esiin, jos saisi inspiraation :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sari! Ai sulla olis niitä lehtiä, kaiva ihmeessä esiin ja ala surauttelemaan :)

   Poista
 7. Kaunis mekko ja kaunis tyttö. Ja mitkä hiukset! Aivan ihanan väriset ja vahvan näköiset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3
   "Vahvojen" hiusten salaisuus on sellainen nutturatötterö tuolla sisällä ;)

   Poista
 8. Onpa hauska ja veikeä mekko sekä superkauniit kuvat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää mekon malli on kyllä veikeä, ihania ne Vimman aidotkin :) Kiitos Vilja <3

   Poista
 9. I H A N A ! Minäki haluun ommella :D Ehkä sitä innostuis vielä joku päivä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!! Mä niin toivin, että tää ompeluinnostus kantaa, niin kauan se halu opetella on jo kytenyt: )

   Poista
 10. Oho, vai miten hieno mekko. Jatkuvasti jaksan ihastella ystäväni ompelutaitoja, hän on aina ollut siinä etevä. Ostin muutama vuosi sitten ompelukoneella ja olen sillä ommellut muutaman tiskirätin. Olen ostanut Ikeasta alekorikankaita, pitäisi niistä ehkä jotain joskus yrittää. Mutta mitä... Ja koska...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos S! Toiset on kyllä varsinaisia ompelukonevirtuooseja! Mulla on sinne matkaa, nämä saumat ei kestä lähempää tarkastelua ;) Mä aattelin omista Ikean kangasjämistä tilkkusängynpeittoja. Ompelukerhon Mire teki viimeks sellaisen peiton ja siitä tuli ihana! :)

   Poista
 11. Tuo mekko on niin ihana! Ja mä kans kateellisena katselin teidän ompelukerhokuvia, oi jos oisin saanut olla mukana! :)
  Mulla kans houkuttaisi hirmuisesti ommella vaatteita muksuille. Ompelukone multa löytyy ja se eksyy jonkinlaiseen käyttöön noin kahden vuoden välein :D Aapoa odottaessani ompelin omaksikin yllätykseksi kummitytölle tilkkutäkin. Siitä asti on samojen kankaiden jämät odotelleet uutta vastaavaa projektia omaan käyttöön tehtäväksi. Saumuri olisi kyllä kiva, niin voisi tehdä ihan oikeita vaatteitakin :)

  Ja samaa ihmettelen minäkin, kuin joku aiemmin, että missä välissä nää sun lapset on kavaneet näin? E näyttää jo niiiin isolta tytöltä <3

  VastaaPoista