maanantai 14. heinäkuuta 2014

ASUNTOMESSUT OMIN SILMIN

Nyt sitä taas satelee joka tuutista: kuvamateriaalia asuntomessuilta. Mutta jokainen näkee messut eri tavalla. Kiinnittää huomiota eri asioihin. Tykkää toisista jutuista kuin toinen. Näkee jotain mielenkiintoista jossain, mitä toinen ei ole huomannutkaan. Ennenkuin kuvasta katsottuna. Ei siis lainkaan huono juttu, että kuvatarinoita messuilta riittää.

Pääsimme miehen kanssa messuille kaksistaan lauantaina. Heti kierroksen alkuun saatiin hyvä alustus messuorganisaatiossa mukana olevalta blogiystävältä. Loistojuttu, sillä muuten olisi saattanut jäädä kerrostalo mielettömän upeine maisemineen näkemättä (yleensä ollaan messuja kiertäessä skipattu kerrostaloasuntoja ihan surutta). Nyt aloitettiin korkealta 12. kerroksesta, eikä tuo järvimaisema sen jälkeen päässyt unohtumaan. Kerrostaloasunnoista löytyi muutenkin mielenkiintoisia sisustuselementtejä, vaikka en niitä ehkä meille toteuttamaan lähtisikään.

Jyväskylän 2014 asuntomessuilla näki paljon blogeista ja sisustuslehdistä tuttuja elementtejä. Luonnonläheisiä värejä, puupintoja, reipasta värinkäyttöä (oranssiallergia on kuvien perusteella minullakin taas väistymässä), oikeaa taidetta printtien sijaan. Leikkisyyttä, viihtyvyyttä, oman maun mukaan tekemistä. Meidän kotiin haluaisin siirtää Talo Luckin upean valkoisen lattian. Luonan vanerisängyn ja toiseksi alimman kuvan kesäkeittiön. Jonkinlainen käsitys saatiin myös terassille etsittävästä katoksesta. Ei mitään uutta ja mullistavaa, mutta tarpeeksi mielenkiintoista katseltavaa. 

Messualue oli rakennettu hyvin, kaikki talot jaksoi kiertää mainiosti, kun etäisyydet eivät olleet pitkiä. Luonto ja varsinkin järvi lähellä, on se mitä omaankin asuinalueeseeni kaipaan. Elokuun alussa messuilla järjestetään Messujen yö, jolloin taloihin ja alueeseen pääsee tutustumaan myös yövalaistuksessa. Jos asuttaisiin yhtään lähempänä, niin sinne haluaisin ihan ehdottomasti, se toisi varmasti messuihin ihan uuden ennennäkemättömän ulottuvuuden.

No niin. Piti vaan pari sanaa kirjoittaa. Lopetan nyt. Alla se, mitä minä näin siinä järjestyksessä missä me messualueen kiersimme:


Kiitos ja hei :)


Mitä mielessä?

17 kommenttia:

 1. Oooh! Aivan mielettömiä kuvia ja ihania ideoita! Tuonne on kyllä päästävä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minttu :) Kyllä sieltä aina ideoitakin löytyy! Mukavaa messureissua! :)

   Poista
 2. Kerrassaan ihania kuvia olit ottanut ja just niin ihania inspiraatioita. Vaikka itse olen monessa blogissa kuvia ihastellut, kaikissa on kuvattu eri kohteita eli ei siis haittaa yhtään vaikka jokainen tästä postauksia tekeekin :) Viikon päästä itsekin tekemässä :D eli viikonloppuna pääsen kans kierteleen messuja <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Laura! Aina on joku kohta mitä kaikki kuvaa, mut uusiakin kulmia löytyy :) Hei teil on reissu jo tosi lähellä, mukavaa kierrosta!

   Poista
 3. Kivalta näyttää! Meillä on reissu edessä lauantaina, ja tänä vuonna odotan näitä messuja kyllä enemmän kuin ehkä koskaan :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä onkin nyt taas varmasti ihan uus into tutkia joka ikistä nurkkaa suurennuslasilla, meilläkin silloin kun oli remppa eniten päällä :)

   Poista
 4. Ihania kuvia! Meidänkin olisi tarkoitus mennä tuolla käymään ja on ollut kiva katsella blogeista ja lehdistä jo etukäteen miltä kohteet näyttävät. Niihän se tosiaan on, että kaikki kiinnittävät huomiota eri asioihin, hyviä poimintoja näissä sinun kuvissasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sini! Mäkin tykkään aina katsella kuvia ennen ja jälkeen kierroksen :)

   Poista
 5. Voi, miten upeita kuvia olet ottanut! Tosi makeita yksityiskohtia! En malta odottaa, että pääsen itsekin kiertelemään paikan päälle:)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Viivi! Kiva nähdä, mitä sä sitten kuvaat. Mukavaa messupäivää :)

   Poista
  2. Ihania kuvia olet ottanut ja kivasti vielä erilaisia kuin muilla :D:D

   Poista
 6. Ihania kuvia! En oikein inspiroitunut noista messuista messuluettelon selailtuani, mutta nämä sinun kuvasi nähtyäni olen todellakin innoissani! Mahtavia yksityiskohtia olet bongaillut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai hei kiitos <3 Siellä oli yllättävän paljon katseltavaa nyt. Mentiin myös aika vähin odotuksin, ehkä se auttoi näkemään oletusten yli ;)

   Poista
 7. Ihania ja inspiroivia kuvia, ehkä minunkin pitää ne talot vielä kiertää! ;)

  -piia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hei todellakin! Vois alkaa muuten myöhemmin harmittamaan, vaikka nyt olisikin kiintiö täynnä. Kiitos :)

   Poista