tiistai 13. toukokuuta 2014

SOMA SEINUSTAN SEURUE - STRING, SMEG JA SENKKI







Pitkäaikaiset lukijat ehkä muistavat, kuinka ennen muuttoa haikailin Smegin pariksi String hyllyjä. Silloin hieman jumiuiduin ajatukseen, että niiden pitäisi olla korkea versio kaappeineen ja lehtihyllyineen, joka nosti hinnan yli budjetin. Ihastuin sittemmin myös vitriiniajatukseen ja kun Ikea Stockholm 2013 kaappi tuli vastaan, se oli menoa. Mutta joskus, useinkin, pitäisi pysyä siinä alkuperäisessä ajatuksessaan hieman maltillisemmin, eikä karata sivuraiteille. En nimittäin päässyt siitä Stringistä yli, en sitten millään. Ja kun tuo senkki tuohon sitten kirpparilta löytyi, tarkoitti se saman tien vitriinin lähtöä ja String-hyllyn sisään muuttoa!

En ollut uskoa silmiäni, kun totesin hyllytilausta aikoessani, että Fds:n tilausaika oli 4-5 viikkoa, Vepsäläisellä 6 viikkoa ja Stockalla jopa 10! Hyllyllä, jota niin moni itselleen halajaa... Odottelin siinä järkyttyneenä pari viikkoa (mikä ei tietysti sinänsä ole normaalisti fiksua, kun sehän vain pidentää tilausaikaa), ja päädyin sitten Finnish design shoppiin, kun siellä oli ollut se 4-5 viikkoa. Ilokseni huomasin, että hyllyjä olikin tullut varastoon ja sain hyllyt lähipostiin kaksi päivää tilauksesta! Eli kannatti sittenkin odottaa ;)

Tilausta tehdessäni, olin varma, että tarvitaan 30cm syvät hyllyt, mutta niin vain viime hetkellä nappasin ostoskoriin 20cm syvät. Ja sehän on juuri täydellinen kokonaisuus! Istuu paikoilleen kuin nakutettu, ja vetää hyllyilleen juuri sopivasti tavaraa. Tällä erää näillä tavaroilla, mutta kun käyttöastioista ja ailahtelevasta mielestä on kyse, ilme muuttuu tämän tästä.

Mitäs muuta muutosta huomaatte? ;)

37 kommenttia:

  1. Ainakin sohva on vaihtanut paikkaa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No onhan se! Piti vaan pestä ikkunoita, mutta sitten siinä vaan kävikin näin ;-)

      Poista
  2. Ihana se siinä paikallaan on! Ja hyvä valinta tuo vähemmän syvä, mahtuu ihan riittävästi tavaraa. Mainio combo teillä siinä! :)

    Huomaan paljonkin! Ja näyttää oikein kivalta! Sohva noin päin käännettynä näyttää ihan erilaiselta ja jotenkin koko tila valoisammalta ja avarammalta... Peukku!;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Oon tosi iloinen, että en ottanutkaan sitä syvempää, Stockalla käynti silloin auttoi :)

      Samaa mietittiin, valoisuus ja avaruus lisääntyi. Korostuu vielä paikan päällä, kun terde on nyt lattian kanssa samalla tasolla. Ihan kuin olkkari jatkuis pihalle asti :) Ei tuossa ole muuta huonoa, kuin että telkkarin katsominen vaikeutui, ei niin vakavaa siis. Kiitti peukusta :)

      Poista
  3. Kaunis yhdistelmä. Meillä on ne 30 cm hyllyt ja moniin paikkoihin ne ovat liian syvät. Vähän harmittaa etten ottanut noita 20 cm hyllyjä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Saija! 10cm on sen verran paljon, että hyllyt toimii selkeästi eri toiminnoissa. Kirjoille se syvempi ainakin on varmasti parempi. Ja siinä on ne lisäosat, jos haluaa laajentaa: )

      Poista
  4. Tosi kaunis yhdistelmä! String on kyllä huippukeksintö:)! Ja tuo lipasto, ah ihanuutta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! String edustaa tosiaan onnistunutta suunnittelua. Toimii paikassa kuin paikassa, vanhan ja uuden rinnalla :)

      Poista
  5. Ihana yhdistelmä, ei voi muuta sanoa! Halajan lisää meille noita stringejä.
    Mäkin huomasin, että soffa ainakin on kääntynyt toisin päin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ride! Näitä on helppo haluta, sopii minne vaan ja laajenevat helposti ;)
      Niinhän se on. Monesti soviteltu, nyt se lopulta sai jäädä noin :)

      Poista
  6. Hyvä ostos ja sopii kivasti lipaston kaveriks :) mä edelleen jahkaan ja jahkaan, enkä osta! Meillä ei oikein oo paikkaa sille (ainakaan sellasta mikä ei voi olla ilman), mutta vielä mä jonain päivänä sen saan :D On ollut niiiiin paha alkuvuosi että ehkäpalkitsen itteni kun se on puolessa.... Tai lopussa.

    Sohva on tosi kiva uudella paikallaan!!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Eipä näiden ostosten kanssa pidä hätiköidä, huomattu on... :) Näitä saa varmasti vuosienkin päästä, sitten kun tarve iskee! Mut mikäs siellä on niin vinossa ollut? Tsemppiä <3
      Kiitos! Mäkin tykkään, vaikka aina ennen se on epäilyttänyt: )

      Poista
  7. Mä haluaisin kans lisää stringiä ja räjäyttää meidän vaatekaapin. Mutta sitä en kuulema saa tehdä, miksi se ei vaan hajoa itsestään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ah, miks ne mistä toivois eroon, ei tosiaan hajoa silloin kun haluais! Lapset sinne kiipeilemään? ;)

      Poista
  8. Me olemme mieheni kanssa puhuneet suunnilleen seurustelun alkuajoista lähtien että sitten joskus kun teemme keittiöremontin (johonkin tulevaan yhteiseen kotiin) kaksi tärkeintä hankintaa ovat kaasuliesi ja Smegin jääkaappi. Vielä ei ole sitä kotia löytynyt johon keittiöremontin olisimme päässeet tekemään, mutta haaveet ovat yhä vain samat. Parisen vuotta olen haaveillut tuosta string- hyllystä mutta tässä kodissa en ole sille löytänyt paikkaa ja se on. Saanut jäädä odottamaan. Kauniilta ne näy ttävät teillä, ehkä vielä joku päivä mekin saamme omamme :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihania haaveita, niitä jaksaa vaalia! Kaasuliesi olisi niin huippu! Mä en vaan oikein uskalla sellaista käyttää. Englannissa asuessa piti aina hälyttää joku muu se mulle pistämään päälle :D no kai ne modernit syttyy vaan nappia painamalla ja muutenkin siihen tottuis, kun ruoka olis aina niin hyvää; ) Kiitos!

      Poista
  9. Sting on oikein oiva ja ihana :) Ehkä itse tykkään kuitenkin enemän tuosta vanhasta lipastosta, kelpaisi oikein vallan mainiosti tännekin!! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Molemmissa on puolensa, mun mielestä tukevat hyvin toinen toistaan :) Kiitos!

      Poista
  10. Hyvä seurue! Noiden kanssa varmasti viihtyy :) Hyvältä näyttää tossa tiiliseinällä tuo string.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luulen kanssa, että nyt ne viihtyy tuossa piiiitkään! Nyt en enää haluakaan tiiliseinästä eroon, se odotti Stringiä :) Kiitos!

      Poista
  11. Tosi mukava näkymä. Viihtyisin tuolla. :) Tuo smegin kaappi on varsinkin nami!!! Ja tuo liukuvärjätty seinä taustalla.. ootko itse maalannut? Näyttää ihanalta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maria! <3
      Joo, maalasin seinän itse. Viime huhti- tai toukokuulta löytyy siitä postaus, jos kiinnostaa tarkemmin :)

      Poista
  12. Kivalta näyttää! Tykkään niin sekä tuollaisista senkeistä, Smegeistä ja string-hyllyistä. Haaveilulistallani ovat, mutta tähän nykyiseen asuntoon eivät enää tietään ehdi löytää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!
      Ne jaksavat kyllä odottaa sitä oikeaa paikkaansa uudessa asunnossa :)

      Poista
  13. Ei käy kieltäminen, soma on seurue:) Nuo vanhat senkit on kyllä niin ihania! Ja smegistä olen haaveillut jo mooonta vuotta. Itsekin olen todennut, että tuo 20 cm syvyys on hyvä keittiiöön ja muuhun pikkusäilytykseen. Meille kotiutui 30 cm syvä kokonaisuus kirjahyllyksi aikanaan sen vuoksi, että siihen voi sitten myöhemmin halutessaan lisätä kaappi- ja laatikosto-osia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos R :)
      Juurikin noiden laatkoiden ja kaappien takia olin ensin varma 30 senttisestä! Mut voihan tähänkin sitä syvempää paneelia yhdistää jos joskus siltä tuntuu. Stringin paras puoli kevyen ulkonäön lisäksi on sen muunneltavuus :)

      Poista
  14. Aivan loistava kolmikko!!! String sopii kyllä niin hyvin tuohon ja on ihan täydellinen. Mulla on varmaan myös tuo haave pitkään kummittelemassa, ennen kuin saan sen itselle hankittua. Säästelen vielä hieman aikaa rahaa ja lomailen ennen sitä :D Teidän koti on kyllä niin ihana <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Laura <3 Meillä eri järjestys, mut nyt hanat kiinni niin voi kesän lopussa lomailla :)

      Poista
  15. Jo on soma seurue seinustalla! :) Sopii kyllä tosi hyvin! Ja määki joskus haluan isomman ja syvemmän string-hyllyn, että sinne sais vähän enemmän tavaraa mahtumaan :) Toi pocket on niin sirppana :)

    Teillä näyttää niin ihanalta! Ja sohva näyttää tosi hyvältä noin päin, jotenkin avaramman näköinen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mire <3
      Siitä pocketista se meilläkin alkoi, nyt tää tuntuu hyvältä. Pocketikin toki edelleen oiva omassa käytössään :)
      Jännä miten tuo sohvan kääntö vaikuttikin niin paljon. Krooninen sohvanvaihtaja haluis nyt kulman...

      Poista
  16. Ihana seurue onkin <3
    Mulle kävi samoin kun syksyllä lähdin vepsäläiseltä pocketia ostamaan, kuvittelin saavani sen heti mukaan mutta oklin tilauskamaa! Lopulta sain se fds:stä parissa päivässä. Ei sovi ollenkaan tälläiselle tännekaikkiheti tyypille :)
    Tosi ihana koti sulla <3
    Aurinkoista viikonloppua!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Niina! <3 Juu, ei sovi odottelu tälle luonteelle. Onneks jostain aina näköjään saa :) Mukavaa loppuviikkoa!

      Poista
  17. Mä muistan sen postauksen. Meille piti tulla lasivitriini, tuli String ja teillä toisinpäin:)

    VastaaPoista
  18. Vaihtuuks teillä nyt sit vitriiniin? ;D

    VastaaPoista
  19. Moikka! Oon haaveillu valkoisesta smegin jääkaapista, oi että ne vaan on ihania! Mä vaan mietin, että miten tuo koko vetää tavaraa sisään mikä teillä on? Onko hirveän pieni? Entä mistä te ostitte kaapin? Tiedätkö onko näinä ihan vitivalkoisena, vai onko väri kellertävä? :) mulla on oikeastaan kaksi vaihtoehtoa, musta ja valkoinen, mutta pelottaa se valkoisen sävy kun oon niin hirveen tarkka, enkä tykkää luonnonvalkoisesta.... Vaikeeta. Sori tästä stoorista ja kiitos jo etukäteen vastauksesta!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Oona! Muakin arvelutti tämän jääkaapin koko, mutta yllättävän hyvin se on toiminut vaikka meillä ostetaan yleensä vähintään 4 päivän ruoat neljälle hengelle kerralla ja juhlatkin on täytekakkuineen + muine leivonnaisineen sen kanssa vietetty. Pakastinlokero on ihan onneton, joten nyt kun tiedän, että meillekin oikeasti olisi tänne korkeampi kaappi mahtunut, niin nyt ottaisin sen missä pakastin on omalla ovellaan jääkaapin päällä. Jääkaapin tilavuudessa niissä tosin ei ole suurtakaan tilaeroa.

      Mä en valitettavasti osaa sano valkoisen Smegin sävystä varmasti mitään, meillä kun on tämä musta. Kuvissa se näyttää ihanalta :) (mutta ehkä vähän kellertävältä..?). Mustaankaan en ole kyllästynyt, edelleen pidän hyvänä valintana :)

      Me tilattiin tuo e-kodinkoneista Virosta. Tuli nopeasti ja maksoi huomattavasti vähemmän kuin missään kotimaisessa kaupassa silloin pari vuotta sitten. Gigantissa noita on kai esilläkin, tai ainakin oli silloin, käy siellä väijymässä se valkoisen sävy ;)

      Poista
  20. Hei tosi kiva kuulla että kaappi on kohtuu simppelin kokoinen, voin siis alkaa tosissaan miettimään tätä meille uuteen kotiin! :) huippu et näitä on esilläkin jossain, en tiennytkään! Huomenna siis nokka kohti Giganttia, pääsee valkonen kaappi kunnon syyniin. Toivottavasti menee seulasta läpi, haluaisin nimittäin niin hirveästi sitä valkoista!! Kiitos hurjasti vinkeistä, näistä oli totisesti apua! <3

    VastaaPoista