tiistai 22. lokakuuta 2013

OLISIKO TÄSSÄ RATKAISU KODINHOITOHUONEEN VIIMEISTELYYN?Selasin lauantaina lokakuun Dekoa, kun oltiin iltapäiväajelulla ja siitä pitikin sitten siltä istumalta päästä suoraan Bauhausiin. Olen pitkään ollut ihastunut marokkolaistyyppisiin kuviolaattoihin, vaikkakaan käyttökohdetta en meille ole niille keksinyt. Mietintäkohteina ovat lähinnä olleet eteisen lattia, jonka betonista en kuitenkaan halua luopua ja ulkorappunen, jossa sitten taas epäilyttää laattojen mahdollinen liukkaus. Monesti nämä koristelaatat ovat pienien pajojen tuotoksia ja siten melko hintavia, joten sekin on innostusta osaltaan laimentanut. Mutta nyt, k e r r a n k i n, suurin ihastukseni onkin se kaikkein edullisin! Bauhausissa myynnissä oleva Batik Peltro, harmaavalkoisena. Neliöhinta n.28eur. Ja kun löytyi se täydellinen laatta, löytyi kohdekin.
Kodinhoitohuone meillä on edelleen täysin viimeistelemättä. Se viimeinen idea tarvittavista kaapeista ja järjestyksestä on puuttunut. TÄÄLLÄ pohdinkin jo ennen muuttoa mitä sinne tekisi, ja suunnitelmat ovat siitä asti olleet ihan yhtä levällään. Korkeat kaapit vai alkaaapit ja yläkaapist laskutasolla, kas siinä pulma. Nyt kuitenkin keksin, että alakaapit + yläkaapit + puinen taso + Batik Peltro = kyllä tulis hieno! Poistaisi myös lievän ahdistukseni siitä liian kllinisestä tilasta, jossa on vaan mustaa laattaa, valkoista kaakelia ja valkoista kalustelevyä lattiasta kattoon pesukoneilla viimeisteltynä...

Mallilaattapala harmaavalkoisena siis oma suosikkini, mutta sitä löytyy myös ainakin beigeen ja siniseen sävytettynä. Mitäs mieltä? Laattaa tulisi siis n.2 neliötä kaapiston välitilaan. Eihän sellaiseen voi kyllästyä, eihän? :)

Tässä melkein vuosi sitten hahmottelemaani kodaria. Pesutorni (jota tuo korkea kaappi mallaa) tulisi itseasiassa syvennyksen vasempaan reunaan, mutta tästä voi vähän yrittää hahmottaa minkä kokoisesta tilasta on kysymys. Katsoja seisoo kylpyhuoneen puolella.16 kommenttia:

 1. Kannatetaan, kaikin puolin! Ihana laatta. Itekin varmaan valitsisin just harmaavalkoisen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiks ookin? En malta olla hypistelemättä tuota mallilaattaa melkein koko ajan =)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Mä olin niin onnessani, kun se oli luonnossa vielä himpun verran parempi kuin kuvassa! Tosi kaunis harmaan sävy :)

   Poista
 3. Aivan upea laatta! ottaisin meille ihan milloin vaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä sitten samalla tavalla miettimään, mitä tilaa voisi alkaa laatoittamaan :)

   Poista
 4. Ihan huikee laatta!!
  Toivottavasti nyt ei ala tapettihaaveiluiden tilalle laattahaaveilut, sillä siihen on huomattavasti hankalempi puhua tuo mies ympäri toteuttamaan se!
  Mutta kertakaikkisen ihana!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, joo laatoitus voi vaatia vähän enemmän mainospuhetta, varsinkin jos suoranaista laattatarvetta ei missään tilassa ole ;) Mutta tuo laatta on kyllä ihana!

   Poista
 5. Ei voi kyllästyä, mahtilaatta, todella kaunis :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meinaatko niin? No siltä mustakin nyt tuntuu! Väri on kuitenkin niin neutraali ja harmaan sävy ihana :)

   Poista
 6. Ihana laatta, jos mä nyt saisin valita niin meille tulis myös marokkoinspiroitunutta laattaa jonnekin.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi kun laattojen poisrepiminen ja uudelleen laatoitus on niin kova homma, että sitä ei ihan huvikseen ala tekemään jos ei muuten ole tarvetta. Meillä onneksi tuo yksi kohta löytyi, ehkä teillekin vaikka mallipalan verran ;)

   Poista
 7. Noi marokkolaatat on tosi kivoja ja raikkaita! Mikä olisi puutason väri?:) (Meillä on tuota vaaleaa just 120 cm hukkapalana)

  Mutta jos kuitenkin päädytte jättämään tason pois, niin mä ehdottaisin kaappeja tähän malliin:
  http://weekdaycarnival.blogspot.fi/2012/11/white-boxes.html

  Ja voisihan noissa olla vaikka mustat ovet valkoisten sijaan...;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä harmaan ja valkoisen yhdistelmä on tosiaan jopa raikas, vaikka ikinä en olisi kuvitellut harmaasta sellaista sanovani :) Tasohan olis just täydellinen, hierotaan kaupat!!

   Nuo Weekday Carnivalin kaapit on kivat! Meillähän vaan on ne jo osittain toteutettuna tuossa eteisessä. Toimii siinä hyvin, mutta tällä (ja miehen) muistilla ulos lähteminen on kyllä aikamoista kaappien aukomista, joten josko kodari vähän vähemmilla ovilla ;)

   Mustaakin olen moneen kertaan mielessä pyöritellyt, mutta pelkään että se, kuten umpikaapitkin, tekisi tuon tilan liian putkimaiseksi. Siitä kuitenkin kuljetaan päivittäin kymmeniä kertoja, kun siitä on kulku myös tuonne vessaan. + meillä on noita sormenjälkikohteita täällä jo ihan liikaa... :-p

   Poista
 8. LOISTAVA IDEA! Olen pähkinyt myös tuon laattaihastuksen perään. Meillä ei ole m i t ä ä n paikkaa tuollaisille :((. Tämä teidän (sinun? :D) löytämä malli on upea! Odotan innolla jatkoa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa innostusta, kiitos! :) Nää laatat on kyllä aivan ihanat. Nyt vaan toivon, että saadaan homma toteutukseen ennemmin kuin myöhemmin :)

   Poista