perjantai 18. lokakuuta 2013

ILTASATUJEN AIKAAN - MUUTOKSIA LASTENHUONEESSA


Kun työhuoneesta tulikin puoliksi leikkihuone ja toinen työpöytä siirtyi yläkerran aulaan, muuttui näkymät tietenkin myös lastenhuoneessa. Tuntuu, että olen postaillut lastenhuoneesta niin paljon, ettei varmaan enää ketään kiinnosta, mutta onhan siitä edellisestä nyt varmaan jo tarpeeksi aikaa kulunut..? ;)

Yläkerran aulassa majapaikkaa pitänyt kirjahylly ja nojatuoli siirtyivät lastenhuoneeseen iltasatuhetkiä varten. Jotta asia tulisi varmasti selväksi, kirjoitin tekstin vielä kaapin oviinkin Granitin lasitussilla. Olen jo vuosia miettinyt tuolin uudelleenverhoilua jollain vähän neutraalimmalla värillä kipakan vadelmanpunaisen sijaan, mutta lastenhuoneeseen tuo väripilkku sopiikin ihanasti. Jalat ja käsinojat saattavat vielä joku päivä päätyä maalaukseen, kunhan takajalat lopultakin saadaan korjattua. Tuoli on siis vuosia sitten ostettu Askon poistohuoneesta parilla kympillä, sillä siinä on kaksi paria etujalkoja... Eihän siitä muuta haittaa ole, kuin että tuoli kippaa herkästi taakse jos ei nojaa seinään.

Tytär sai Ikean Minnen-sängyn elokuussa synttärilahjaksi ja samalla siihen myös kauniit  Luhdan Pisara-lakanat. Pojalle haluaisin vielä samat turkoosina, kunhan osuvat sopivalla hinnalla kohdalle. Carpet vistan raitamatto muutti alakertaan, ja lastenhuoneeseen tilasin Ellokselta valkoisen (130cm) ja turkoosin (80cm) pyöreän villamaton, joihin olen kovasti tyytyväinen. Jos jostain löytyisi vielä isompi pyöreä jossain kivassa värissä, voisi sinne vielä sellaisenkin sujauttaa joukkoon. 

Kahden iltasadun jälkeen (kumpikin lapsista valitsee aina oman kirjansa luettavaksi), tahtovat he illasta toiseen kuunnella myös Rosvo Rudolfin seikkailuja. Uskokaa pois, ollaan yritetty vaihtaa levyä (kun sitä itsekin joutuu aina lasten nukahtamiseen asti kuuntelemaan), mutta ei. Rosvo Rudolf se on ja meillä tiedetään aika tarkkaan mitä Raholecan metsässä ja Jicinin kaupungissa aikoinaan tapahtui...

Täällä lastenhuoneen edellinen kokoonpano. Pojan makuusoppi ja vaatekaappi pysyivät ennallaan.

8 kommenttia:

 1. No voitko kuvitella, että juuri muutama päivä sitten mietin, että mihinkäs kerrossänkyratkaisuun teillä mahdettiin lopulta päätyä, yhteen asiakkaaseen liittyen! :) Mutta uusi Minnen siellä näköjään, joten ei vissiin mihinkään :D

  Eli kyllä, lastenhuonejutut kiinnostaa. :) Ja taisin taas itsekin postata niistä, vaikka viime aikoina on tullutkin ehkä raportoitua niistä normaalia enemmän...

  Ekan tyynyn teksti kuvailee omia tunnelmia...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijaa, no tulipas sitten juuri oikeaan aikaan vastattua mietintöihin :D Joo, ei meille niistä kerrossängyistä löytynyt sopivaa. Ihastuin lopulta täysillä Aalto+Aallon Maja-sänkyyn, mutta se on vasta proto. Kyselin sitä viime keväänä ja heillä olikin toiveita että olisi ennen viime kesää tullut tuotantoon, mutta ilmeisesti hanke kariutui kumminkin. Mä en vaan enää pystynyt mitään muuta kerrossänkyä meille ajattelemaan, kun olin tuon mielessäni tuonne huoneeseen sisustanut. Siksi siis turvauduttiin taas Ikeaan, kuten aina...

   No kiva jos kiinnostusta löytyy, tuolla on niin mukava kuvata :)

   Hah, tuo tyyny oli pakollinen hankinta. Itselle muistutukseksi ;DD

   Poista
 2. Ihanan tunnelmallinen huone! Punainen sopii kivasti piristeväriksi muuten vaaleaan tilaan. Nuo mansikatkin hohtaa söpöyttään:) Ja tuo tapetti... ihana edelleen!

  Ja tyyny ois tarpeen meillekkin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna! Tuosta huoneesta löytyy tosiaan ihan erilaista tunnelmaa ja värejä, mitä meiltä muista huoneista. Vois tuolla enemmänkin aikaa viettää, kuin pelkät nukutukset ja nukkumiset... Sain mansikatkin taas ripustettua paikoilleen, ne oli kyllä hyvä bongaus sulta :)

   Tyyny on ihan just omaksi muistutukseksi! Ja on muuten toiminut. Joskus meinasin kihahtaa siihen huoneen sekasortoon, mutta tyynyn osuttua silmiin sain vedettyä kiukut sisään :)

   Poista
 3. Tuo punainen tuolihan sopii huoneeseen kuin nenä päähän! Kivalta näyttää!

  Luhdan Pisara-kuosi on ehkä paras lakanakuosi mitä olen vuosiin nähnyt! En tiedä mikä siinä niin viehättää, mutta olin ihan maani myynyt kun sen joskus turkoosina näin ja sitten selvisi, että siitä ei tehdä tuplaleveää versiota. Pitäisiköhän jemmata edes normaalikokoinen versio tytölle odottamaan aikaa kun siirtyy isompaan peittoon...?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On sitä tuolia sitten kannattanut vuosikausia mukanaan kuletella, nyt sillä on lopultakin mieleinen paikka :)

   Pisara on ihana! Ootko muuten huomannut, että siitä on tullut uusi versio, jossa on pinkkiä ja turkoosia sekaisin, harmaalla pohjalla. Eli jos tuota raikasta valkoista haaveilee, niin kannattanee toimia nopeasti! Mun on varmaan ainakin pakko se turkoosikin nyt pojalle ostaa, ettei sitten ala harmittamaan.

   Poista
 4. Mun pitäisi miettiä lastenhuoneiden sisustukset kokonaan uusiksi, mutta olen ihan jumissa. Sängyt lähtee muutossa kiertoon (vanhat unipuut, jotka ovat meillä riittävän pitkään palvelleet), mutta jotenkin en nyt löydä sellaisia mistä tykkäisin. Minnen voisi olla kiva pikkuneidille, mutta tippuukohan sieltä kun on aikamoinen pyöriäinen? Pojille olisi kiva löytää jotkut kivat sängyt, jotka kestäisivät aikaa (en ihan heti viitsisi uusia sitten hommata). Niilo on kuitenkin jo melkein 10 kun muutetaan, Lassi lähes 6. Tykkään tosi paljon teidän mustavalkoisesta värimaailmasta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos H! :) Mustavalkoisuus miellyttää muakin, kaikenmaailman lelut sopii sinne kivasti ;)

   Meillä on E pysynyt hyvin tuossa Minnenissä, ei ole kertaakaan tippunut. Sen verran hyvin ilmeisesti tuo puolilaita tuossa kumminkin pitää paikallaan. En ole vielä moitittavaa tuosta sängystä löytänyt, oikein hyvältä tuntuu ja on nättikin vielä.

   V:lle olen miettinyt Minneniä myös, mutta tuo koukeroisuus saattaa siitä tietysti pojalle tehdä vähän lyhytikäisen..? Elloksella olis tämä ihan kiva samantyylinen, mutta sitä ei saa lyhennettyä, joten alle 3v:lle vähän liian pitkä. Mutta sopisko teille? http://www.ellos.fi/ellos-home/sanky/349269?N=1z141vhZ1z141o7&Ns=RankValue5|1&Nao=0

   Toinen kandidaatti vois olla Ikean PS 2012 sohvasänky. Siinä olis säilytyslaatikot ja tilaa yökyläilijälle. Menis vaikka opiskelijaboksiinkin jos oikein pitkälle miettii ;D http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/S09903189/ Mutta meille sama ongelma kuin tuossa edellisessäkin, eli ei saa pienennettyä.

   Poista