lauantai 2. maaliskuuta 2013

Muuttolinnut + fb

Viime viikonlopun yskä ei sitten lähtenyt, vaan nyt viikonlopuksi taas paheni, sai seurakseen nuhan ja kolme muuta kuumeista potilasta. Niin siinä taas kävi, että kun olisi pakko rempata kiivaaseen tahtiin, niin maataankin koko porukka kotona räkää tursuten (anteeksi inha ilmaisu).



Sopiva paikallaan nyhjättävä, aivot narikkaan projekti löytyi kurkimobilesta. Ei ole ihan jämptejä taitoksia, mutta lopputulos on kiva. Keväisen värikkäät muuttolinnut saivat korvata lumipallomobilen joka pääsee nyt suoraan muuttolaatikkoon ja odottamaan ensi syksyä. Ja kohtahan nuo linnutkin taas muuttaa. Mielessä onkin niille jo kiva paikka, josta ehkä saisi parempia kuviakin. "Hivenen" haastavaa kuvata aurinkoa ja likaista ikkunaa vasten... (eihän noita ikkunoita tarvitse pestä ennen muuttoa, eihän!?)





///////////

En ole missään vaiheessa suunnitellut laittavani blogiani facebookiin, mutta sieltä se nyt löytyy ;) Olen viime aikoina seuraillut muutamaa suosikkia itse facebookin kautta ja todennut että sehän onkin tosi kätevää varsinkin mobiililaitteilla surffatessa. Aina välillä tulee mieleen myös pikkujuttuja joita olisi kiva jakaa, mutta blogipostia en niistä saa aikaiseksi, joten facebookiin sitten nekin. Tykkäilemään pääsee TÄÄLLÄ

p.s. Mä en ilmeisesti näe edes nimeä saati kuvaa niille tykkääjille jotka eivät jo muutenkin ole facebook-kavereitani, eli anonyymiytensä voi säilyttää vaikka facessa tästä tykkäisikin ;) Jos jättää kommenttia sinne niin tilanne tietysti muuttuu.



EDIT. Vinkkejä ja ohjeita kiinnostuneille

Paperit ostin Tigerista. Siellä on kivoja paperisettejä, joissa on n.10 eriväristä arkkia n.3eur. Paperit joutuu sitten leikkaamaan itse oikeaan mittaan. Nämä kurjet tein 12cmx12cm kokoisista neliöistä.

Lahjapaperista saa taiteltua myös hyvin. Esim. lapsen synttäreiltä jääneistä papereista saisi varmasti kivan muiston tällä tavalla :)

Askarteluliikkeissä ja Tiimarissa myydään valmiin kokoisia yksivärisiä origamipapereita.

Jos haluaa kokovalkoisen, muistilappukuution laput toimivat ihan hyvin.

Metallirenkaan ostin Sinellistä, löytyy varmasti muistakin askarteluliikkeistä. Hintaa oli pari euroa.

Kiva mobilen saa myös kepeistä ristiin sitomalla.

Minulla on tässä mobilessa kuusi narua, joista jokatoisessa on kolme kurkea ja jokatoisessa neljä. Langat leikkasin niin pitkäksi että ne riittävät tuonne ylössidontaan asti.

Jos ei ole aiemmin taitellut origameja, kannattaa kurkea varten katsoa video, niin se keskivaiheen kiepautus muuttuu selkeäksi. Esim TÄMÄ

Itse olen alkutaittelun tehnyt vähän eri tavalla (pari taittelua oikaisten) kuin tuossa videolla. Kaavio taitteluun löytyy esim. TÄÄLTÄ

Linnun voi vielä lopuksi puhaltaa vatsareiästä pulleaksi :)

Toivottavasti näistä on apua ja kyselkää vaan jos mitä muuta tulee mieleen!!


29 kommenttia:

  1. Ihanat noi linnut! Noi piristäisi näitä omiakin likaisia ikkunoita;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vie kyllä tosiaan ihanasti huomion kaikilta ikkunatahroilta joita on vuoden aikana kertynyt :)

      Poista
  2. Sie oot kyllä uskomaton nainen, kipeenä toiset (tai minä ainakin) ei-tee-mitään, toiset näimmä taittelee upeita origamilintuja. *hieno!* pikaista paranemista teille! Ja fb-sivu oli hyvä veto, tulee helpommin seurattua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla menee vähän niin, että kun on PAKKO vaan olla, niin ei pysty... Kyllä mä sitten taas löhöän kunhan tervehdyn ;) Ja on tässä kyllä tullut vaan oltuakin. Kurkia pystyi kivasti tekemään nojatuolissa telkkaria katsoen, tarjotin sylissä :) Meiliä on pitänyt sulle laittaa jo ikuisuus, yritän tsempata!! Kiitos ja kiva kuulla että fb:hen siirtyminen oli hyvä juttu!

      Poista
  3. Magee...haluu kanss... elikä mitä ihanaa paperia ja mistä pyöreä rengas? Mitäköhän teet silloin kun olet terve?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laitoin ohjeita tuohon postauksen loppuun. Kysele pois jos tulee muuta mieleen!
      Mulle ei oikein sovi tällainen PAKKOlepo. Sitten kun olis PAKKO tehdä jotain, niin kyllä mä sitten löhöän... ;)

      Poista
  4. Tykkään! Sekä linnuista että siitä, että blogisi meni naamakirjaan.

    Haluisitko muuten jakaa noiden lintujenteko-ohjeen meidän lukijoiden kanssa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että tykkäät x2 ja kiitos! :)

      Laitoin tuohon postauksen loppuun jotain vinkkejä, toivottavasti auttaa eteenpäin! Ja jos ei, niin kysele lisää, neuvon kyllä mielelläni.

      Poista
  5. Vastaukset
    1. Vanha aihe, mutta on nuo kurjet kyllä aina vaan niin siroja ja kauniita. Ja yllättävän simppeleitä tehdä kun vauhtiin pääsee :) Kiitos!

      Poista
  6. Ihana! Pitipä muuten itekkin taas alkaa leikkelee noita papereita ja kurki poikineen tupsahtelee pikkuhiljaa. Mut voi hitsi, en meinannu millään tajuta miten näitä tehään...Ihan ku ois eka kerta :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oot sä milloin käynyt Tigerissa? Sieltä siis löytyi toinenkin samanlainen pakkaus noita papereita, mutta eri kuoseilla. Kivasti yhdistyi vanhoihin :) Joo, ihan sama mulla, hetken kesti ennenkuin alkoi taas sujumaan vaikka kuinka kaaviota tuijotin. Ja sitten kun oli pakko sisulla mennä ulkomuistista, niin pari myttyäkin syntyi... ;D Ei kyllä se vaikeampi perhonen syntyis enää millään kun ohjeenkin olen hukannut. Ei sulla sattuis olemaan vielä linkki tallessa..?

      Poista
    2. Ennen joulua käväsin. Ja ostin tollasta mustavalkosta. Se on onneksi sellanen vihko, ettei ihan joka sivua tartte saksia. Mun ulkomuisti ei tänään toimi, myttyjä vaan tulee:( Hitsi, just törmäsin siihen perhosen ohjeeseen kun tota kurkea googletin, mut eipä se enää löydy. Palaan jos sattuu tielle:)

      Poista
    3. Unohtui tänne väliin vastata. Ai sitä on ollut mustavalkoistakin? Varmasti kivaa! Harmi ettei nyt ollut, tai ei vaan osunut silmään. Onneks kohta pääsen kätsysti keskustaan niin voi sinnekin mennä vähän useammin :)

      Poista
  7. Voi miten kaunis. Pitäisihän Pienellä Linnulla olla moinen koristus. :-)

    VastaaPoista
  8. Mikä kärsivällisyyden osoitus!

    Tosi kiva lopputulos. Minunkin pitäisi kokeilla origamien taittelemista ihan luonteenkehittämismielessä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Origamien taittelu ja erityisesti uusien mallien harjoittelu on kyllä tosiaan hyvää kärsivällisyysharjoitusta ;) Kiitos!

      Poista
  9. Hei, kiva kun lyösit blogini! :) Sinulla on hauskoja diy-juttuja ja ehkäpä jonkun niistä toteutan itsekin. Piristävää seurata kun joku tekee itse eikä vain tuskaile kun kaupoista ei löydy mitään. Aurinkoista viikonlopun jatkoa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämäpä oli todellinen päivänpiristyskommentti, kiitos!!
      Mä en ehtinytkään vielä edes kommentoimaan, mutta blogisi vaikutti niin kivalta että lukijaksi jäin :) Mukavaa alkavaa viikkoa!

      Poista
  10. Ihana! Voi taivas kun olet taitava, ilolla ihailen ja vaikka miten seuraisin ohjeita, epäilen että lintuni ei näyttäisi tollaisilta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sanna! Koitahan vaan itsekin. Kyllä niitä jokusen saa tehdä että alkaa sujua, mutta varmasti pienellä harjoituksella onnistuu :)

      Poista
  11. Kauniin lintumobilen olet tehnyt. Monesti olen itsekin ajatellut noita origameja taitella, mutta ajatusasteelle on vielä jäänyt. Ehkäpä mä nyt tartun tuumasta toimeen, kun mullekin on Tigeristä tarttunut mukaan useammanlaisia kuviopapereita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Koita ihmeessä! Sanoisin että haastavinta on melkein se tarkkojen neliöiden leikkaaminen ;)

      Poista