perjantai 15. maaliskuuta 2013

Kestäviä herkkuja

Virkkailin pienelle ystävälle muutaman minimuffinssin synttärilahjaksi.


Ensimmäisen tein tällä ohjeella, mutta siitä tuli niin jätti-iso että päädyin muokkaamaan ohjeen omiin tarkoitusperiin sopivaksi. Tuli minusta paljon söpömpiä ja sopivamman kokoisia lasten leikkeihin. Ison pidin itsellä, neulatyynyksi se on varmasti juuri oivan kokoinen.


Näitä oli tosi nopea virkkailla. Tein kaikki muutaman tunnin aikana edellisen viikon sairaslomapäivänä nojatuolin nurkassa samalla telkkaria tuijottaen. Ohje on suuntaa-antava sen mukaan miten muistelen näitä tehneeni ;)Pohja: virkkaa aloitusrenkaaseen 6ks. Jatka virkkaamista spiraalina, eli siirry suoraan edelliseltä kerrokselta seuraavalle. Tee toisella kerroksella lisäykset virkkaamalla jokaiseen edellisen kierroksen silmukkaan 2ks. Kolmannella kerroksella virkkaa joka toiseen 2ks. Neljännellä kierroksella virkkaa edellisen 1ks jokaiseen edellisen kerroksen silmukan sisäreunaan (vrt. korin virkkaus). Virkkaa kiinteitä silmukoita n.5 kerrosta. Tee viimeisen kerroksen viimeisiin silmukoihin piilosilmukoita kiinteiden silmukoiden sijaan, niin saat korkeuden tasattua.1. Reunavaihtoehto: virkkaa samalla langalla kuin tähän asti kolme ketjusilmukkaa jokaiseen edellisen kerroksen silmukkaan (reuna kuvaa muffinssivuoan reunaa)

2. Reunavaihtoehto: virkkaa yläosan värisellä langalla kolme ketjusilmukkaa jokaiseen edellisen kerroksen silmukkaan (reuna kuvaa valunutta kuorrutusta)

3. Reunavaihtoehto (pallukat): virkkaa jokatoiseen edellisen kerroksen silmukkaan 4 pylvästä yhteen samalla värillä kuin yläosa. Jokatoiseen perus ks.


Vaihda langan väriä, jos et tehnyt sitä jo reunan virkkaus vaiheessa. Jatka kiinteillä silmukoilla n.5 kerrosta. Kavenna sitten virkkamalla kaksi ks yhteen joka 4 ks:n välein. Jatka kavennuksia niin että joka kavennuskierroksella kavennusten väliin jää yksi silmukka vähemmän. Lopeta kavennukset kun jäljellä on 8 silmukkaa. Katkaise lanka jättäen tarpeeksi päättelyä varten.

Leikkasin pohjalle pienen pahviympyrän, niin että pohja pysyy tasaisena täyttämisen jälkeenkin. Täytä muffinssi vanulla, tai kuten minä, jostain kaupanpäälliseksi saadulla villalangalla josta en varmasti tule koskaan mitään muuta tekemään. Ompele muffinssi kiinni päättelylangalla ja päättele työ. Koristele esim. värikkäillä napeilla (ostin joku aika sitten ison sekalaisen nappipussin edullisesti Hemtexistä).


Näitä on kyllä pakko tehdä vielä lisää itsellekin, niin paljon lapset tuntui näistä tykkäävän!

16 kommenttia:

 1. Voi ne on söpöjä! Pitää ehkä kokeilla, kiitos ohjeesta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! On ne kyllä; pehmoisia ja söpöjä :) Koita ihmeessä, näissä ei kauaa mene kun vauhtiin pääsee!

   Poista
 2. Ihania! Harmi kun en osaa yhtään virkata :P just alko loma -ja flunssa- mut en taida mitään näin söpöä saada aikaiseksi. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Siinähän sulla on aikaa sitten ottaa koukku käteen ja harjoitella! :) Ei tartte kuin 2-3 perussilmukkaa ;) Hitsin flunssat kun iskee aina loman aikaan. Tähän ei taida auttaa edes se uusi laki (aloiteko vasta?) että lomapäivät ei kulu sairaana... Pikaista paranemista!!

   Poista
  2. Mulle "yrittäjänä" kaikki sairaspäivät on palkattomia, että ei paljon kannata arkena sairastua ;) mutta ei tämä tauti nyt kovin pahaksi äitynyt, pääsee nauttimaan lomapäivistä.. jos vaikka sitten hankkis sen virkkuukoukun ja lankaa ;)

   Poista
  3. Hienoa ettei mennyt ihan paikallaan makoiluksi vaan. Hyvää lomaa!! =)

   Poista
  4. Kiitos, kiitos! Taitaa mennä siivoillessa ja erään pikkuihmisen synttäreitä järjestellessä - ja juhliessa :) sekä tietty jotain treffejä yms on sovittu joka päivälle, ettei jouda liikoja makoilemaan ;)

   Poista
 3. Nää on niin söpöt! Kiitti ohjeesta, täytyy ottaa joku ilta koukku käteen:) ja kivalta näyttää myös uusi blogin ilme...;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollos hyvä vaan! Pistähän viestiä jos ohje ei toimi... :)
   Kiitos ja kiitos! Piti taas vähän "sisustaa", vielä vähän kesken ;)

   Poista
 4. kivoja. :)
  täytynee joskus koukuttaa. kiitti ohjeesta.

  VastaaPoista
 5. Piiiiiiiiiiitkästä aikaa :) paremmalla ajalla täytyy lukea kaikki välistä jäänyt mutta pikaseen kommentoin että ihania! Ehkä joskus ennätän verestää virkkaustaitoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kiva kuulla susta taas pitkästä aikaa!! =) Näistä vois olla hyväkin aloittaa taas virkkailut, kun on niin sopivan pieniä "projekteja" :)

   Poista
 6. Oijoi miten namukkaita! Tällaisten leipomusten tekoon minäkin anti-leipuri saattaisin uhrautua :D Tosi kivat.

  VastaaPoista