tiistai 26. maaliskuuta 2013

Ugly truth

Hubbabubbaaa-blogin Hanna heitti sellaisella haasteella että vähän hirvittää, mutta menköön.
Bloeissahan esitellään useammin siloteltua kuvaa kodista ja oikeat elämän jäljet sekä sotkut eivät postauksiin asti yleensä ylety. "Naked truth" - haaste, jossa bloggaajat kuvasivat itseään ilman meikkiä levisi kulovalkean tavoin blogimaailmassa. Tässä haasteessa idea on sama, eli tarkoituksena on kuvata kotia sen luonnollisessa tilassa, ilman siivoiluja ja silotteluja. Alunperin haaste on lähtenyt liikkeelle White&Fresh-blogista.  

Remppa- ja muuttorealismia pyydettiin ja sitä on luvassa :) Tai se uuden kodin rempparealismihan näkyi jo edellisessä postauksessa, tässä nyt entisen kodin viimeiset hetket. Tavallaan tämä menee nyt ihan nurinkurin, kun tämän kodin suuria kokonaisuuksia en ole kauheasti teille vilautellut. Siistimmät jäähyväiskuvat täältä luvassa myöhemmin. Aika paljon kamalampaa olisitte nähneet jos olisin ottanut kuvat eilen illalla, mutta tänä aamuna oli pakko vähän jotain raivailla (ei kuvausta varten) kun ei täällä mahtunut enää edes liikkumaan...

Alakerran vessa / kodinhoitohuone. Keltainen pyykkipäivä. Seinällä roikkuva pussi sekä tuo ritilä, ovat täynnä paritusta odottavia sukkia... Pesupallot karkuteillä patterin ja allaskaapin alla.


Huoneen toinen reuna onkin yhtä kaaosta. Puoliksi pidettyjä vaatteita, muuttonyssäköitä, siivousvälineitä...


Eteinen ei ole juuri nyt niin paha kuin normaalisti. Lasten ollessa tarhassa tavaran määrä puolittuu eikä kukaan levittele kenkiä ympäriinsä.


Keittiö. Pakastimesta sulatetut kylmä-kallet valtaavat pöydän. Samoin kuin likaiset kattilat. Muuttolaatikko teippausta vaille valmiina. Pikkuautot patterin alla jemmassa.


Olohuonetta valtaavat muuttolaatikot. Lattialla tyynyt ja peitot sekaisena myttynä. Pöydällä pojan aamiaisleivän jämät sekä leikkien jälkeen jääneet legot ja miehen unohtamat jätesäkkirullat.


Toinen nurkka. Paras pikkuautojen romupiha. Tv-taso myytiin pari viikkoa sitten, joten miehen vanha työpöytä hoitaa sitä virkaa.


Rappusten alla vieläkin remontin jäljet ja keskeneräiset projektit levällään.


Makuuhuoneen ovella taas muuttolaatikot vastassa. Sänkypeitto vaan kiskaistu nopeasti sängyn päälle. Pyykinlajittelu kesken...


Leikkihuoneen ovella lisää lajiteltavaa pyykkiä ja muuttolaatikoita. Keksin pari viikkoa sitten miten pitää lapset parhaiten poissa leikkihuoneesta muuttolaatikoita purkamasta - älä raivaa leluja pois! Nää ei mene leikkimään jos on sekaista. Parasta leikkiä on tavaroiden purkaminen ja sekoittaminen ja sitähän ei voi tehdä jos kaikki on jo valmiiksi lattialla.


Unihuone on aikalailla sitä mitä se on. Yövalo näköjään unohtunut sängyn alle päälle.


Kylppärissä ihan mun oma kaaos. Puoliksi pidettyjä vaatteita, joita ei vielä olisi tarvis pestä, mutta mihis ne sitten panet..? Jos muuten joku tarvitsee tukevaa hoitopöytää, niin tuon mintunvihreän saisi noutaa pois! Toimii hyvin Ikean puhallettavan hoitopatjan kanssa (senkin saa jos haluaa).


BONUS: Tätä elämän realityä sunnuntailta. Hyvin väsynyt pieni mies aamulla klo 9.


Suoraan en haasta nyt ketään, mutta tarttukaa ihmeessä jos ette ole jo sitä likaista totuutta näyttäneet! ;)

26 kommenttia:

  1. Tuli vaan mieleen, että mä usein jopa photoshoppaan kaikki tahrat pöydiltä ym. blogikuvistani :D Onhan ne nyt rumia! Ja nopeempaa siivota Photarilla kuin oikeesti! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mähän taidan olla nyt sun photaritunnustuksen jälkeen suorastaan velvoitettu haastamaan sut tähän mukaan! ;DD

      Poista
  2. Olipa kiva kun teit tän! Teillähän on vielä siistissä kunnossa koti siihen kaaokseen nähden mikä meillä oli hetki ennen muuttoa:) Toki on teillä vielä yli viikko aikaa saada tavaroita enemmän sotkuun :D

    Meilläkään nuo ei leiki jos on tavarat sotkussa. E sanoikin niiden huonetta varastoksi kun ihmettelin miks ne ei siellä ole. Siivottiin lelut laatikoihin ni jopas alko leikki maistumaan.... Eli kohta ne lelut oli taas lattialla. Mutkun niiden levittäminen on vaan niin ihanaa :)

    Tsemppiä edelleen kovasti toivottelen <3 Tuo olotila on niin tuoreessa muistissa että melkein tunnen sun tuskan. Ihan kohta helpottaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin ja harkitsen tuota hoitopöytää...

      Poista
    2. Kyllä tää tästä kerkiää kaaostua, vaikka tääkin on jo tarpeeks paha. Tavaraa on koko ajan lattialla niin paljon, ettei pääse imuroimaan, joten varmaan lopulta pakataan vaan villakoiria...

      Levittäminen on vaan siis se paras leikki. Jos aloittais kaiken alusta ilman leluja ja hankkis vaan vaikka kauheen kasan matonkuteita ;)

      Kiitos! Mä niiiin ootan kesää - ei voi edes sanoa että kahden viikon päähän kun ei se silloin vielä helpota mihinkään.

      Hei olispa kiva jos teillä löytyis käyttöä tuolle hoitopöydälle! Ens viikon perjantaihin asti aikaa miettiä/noutaa, sitten se menee osiks. Mitä pikemmin sen parempi :) Tarviitko mittoja?

      Poista
    3. Kyllä se helpottaa kun pääsette muutosta eroon. Kaaosta riittää mutta sitä pystyy selvittämään siinä sivutöinä. Ja olette yhdessä osoitteessa, sekin yksinkertaistaa asioita. Ja se kesähän on ihan kohta ;)

      Pähkäilen vielä :)Kyl toi silmämäräisesti on varmaan ihan normikokoinen?

      Poista
    4. Toivotaan niin :) Ja se on totta, että sivutöinä nää etenee kyllä paremmin eikä tunnu niin pahalta. Kun tulee valmista, eikä vaan lisää kaaosta ;)

      Joo, kyllä se normikokoinen on. Päälle menee siis se Ikean puhallettava patja, tasossa on sen päälle vielä vajaa 5cm ektraa.

      Poista
  3. Ihana ja hauska tuo pieni sammunut mies kuvassa sunnuntaina klo 9. Ehkä ei tosielämässä ihan niin hulvatonta, kun päivä vasta aluillaan ja pikkasen pitäis vielä jaksaa ennen päikkäreitä. Ekoista kuvista ajattelin, että onpas pliisua kaaosta, mutta kyllähän sieltä jälkimmäisistä kuvista vähän alkoi löytyä, mutta vielä aika pliisua kuitenkin ottaen huomioon remontti- ja muuttotilanteen. Noi vähän käytetyt vaatteet on siis ongelma täälläkin! Ei niinkään mun, kun mä laitan ne joko vaatevillen päälle tai viikkaan kaappiin (no ehkä joskus jää vähän lojumaan) mutta miehen vaatteet! Niitä kun ei voi laittaa pyykkiin, kun eivät ole vielä tarpeeksi likaisia eikä vaatehuoneeseen, kun eivät ole enää puhtaita. Ne siis jäävät lojumaan sängyn, tuolien ja porraskaiteen päälle tai lattialle. Otin käyttöön isohkon korin, mihin kerään vaatteet, kun ärsyynnyn niiden lojumiseen. Se on vähän kuin miehen vaateville. Olen vaan huomannut, ettei hän sieltä enää tunnu löytävän vaatteitaan varsinkin, kun kori alkaa olla täynnä. Pitääpä ehdottaa uudestaan sitä vaatevilleä hänellekin, huoh. Tsemppiä remonttirintamalle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No joo ei kauheesti naurattanut kun mietti jos sitä ei saa hereille, mutta siitä se virkos kun sanoin että tullaan teidän pihalle. Ja siellähän sitten törötettiin vaikka te luuhasitte muualla ;)

      Mun piti tavata ja tavata, että mihin sä ne vaatteet laitat. Siis mikä ihme on vaateville / vaate-ville? En ole koskaan kuullutkaan.

      Kiitos! :)

      Poista
    2. Se vaateville on sellainen teline, jossa on muutama rima, jonka päälle vaatteet voi laskostaa (lue heittää). Meillä on puinen ja puisia taitavat yleensä olla. Teline on ihan lattialla vain ja pikkasen korkeampi kuin pöydät. Kätevä siirtää siis ja vie suht vähän tilaa. Tulehan kurkkaamaan vaikka huomenna jos et tänään kerkiä.

      Poista
    3. Ai se on se! Kyllähän mä sen tiiän, mutta eipä meitä oltu nimitutuiksi esitelty ;D

      Poista
  4. IHANAA! ..MÄ jatkan siivoamista, appiukko tulee Tanskasta.. ÄÄK! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihii, eiks ookin aikamoista ;D Jos siivous ei mene nappiin ja siitä tulee kommenttia (mitä en kyllä usko) niin voit aina vilauttaa apelle näitä kuvia ;)

      Poista
  5. Tykkään tästä haasteesta enemmän ku naked truth-jutusta :D ihana kämppä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä oon kanssa tykännyt näitä postauksia katsoa muilta paljon enemmän kuin sitä alkuperäistä. Ja tähän oli ihan kiva osallistuakin, mitä nyt vähän nolo ;) Kiva jos sä näet kaiken alla jotain ihanaakin :)

      Poista
  6. Aivan mahtavaa! Näyttää niin kovin tutulta nimim. muuttolaatikoita kämppä täynnä :D!

    VastaaPoista
  7. Tämä pitää näyttää vaimolle :) Meillä on enää 4 yötä muuttoon ja kämppä on kyllä sen näköinenkin. Laatikkoa laatikon päällä, yksi makkari kokonaan täynnä ja nyt jo puolet olohuoneestakin.
    Jotenkin lohdutonta mutta on se näköjään muillakin muuttajilla sama. Kirpparille ollaan kannettu myyntiin tavaraa ja jostain sitä vaan tulee koko ajan lisää.
    Aurinkoisia päiviä toivotaan loppuviikoksi, että saataisiin pihakeinu mukaan eikä tarvitsisi jättää vuokrakämpän pihaan :)
    Tsemppiä teille remontin keskelle ja kotiinkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin, teillä mennään jo viimeisellä vaihteella =) Musta on huolestuttavaa että meillä laatikot koko ajan lisääntyy (nuo kuvakulmat rajasi niitä aika tehokkaasti pois), mutta tavara ei tunnu vähentyvän ympäriltä!! Voi huoh.

      Meiltäkin löytyisi kirpparitavaraa vaikka kuinka, mutta tähän hetkeen ei ehditä millään niitä sinne kiikuttamaan. Pitää ottaa sitten kesäprojektiksi ja lonata nää tavarat läpi, taas. Huutikseen sentään sain kuukausi sitten ihan hyvin isoimpia / parhaimia menemään :)

      Sama juttu meillä; keinu, pihakalusteet ja grilli pitäisi vielä saada sulamaan että saatais ne mukaan. Toivotaan tosiaan sitä aurinkoa ja yöpakkaset pois. Kiitos samoin, tsemppiä muuttoon!!

      Poista
  8. Tämän haasteen kiertämistä on ollut kyllä mukava seurata.

    Teillä kyllä näyttää aikas siistiltä muuttorumbasta huolimatta. Tai siis meillä näyttää joskus normistikin tolta ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä haluaisin nähdä kuinka sä sanot pokkaasi menettämättä täällä sisällä, että onpas siistiä! :) Kuvakulmat ja kuvan perspektiivi vaikuttaa tosi paljon. Kaikki vaikuttaa etäiseltä, eikä siksi niin pahalta. Otappa sieltä teidän sotkusta kuvat ja katso niitä samalla kuin todellisuutta niin se kuvissa näyttää jopa "ihan siistiltä". Tän vois ottaa jopa haasteena ;)

      Poista
  9. Eihän tuo näytä "muuttolaatikoiden keskeltä" -tilanteeksi edes pahalta :)
    Jos ehtisjaksais, niin voisin napata tän sen verran, että kuvaisin sen meidän keittiön pyykinkäsittelypisteen ja pistäisin jakoon :) Siihen on oma silmä kummasti tottunut, mutta joskus käy milessä, että mitähän vierailla liikkuu päässä, kun meillä syödessään katselevat sitä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä te kaikki tunnutte hokevan, mutta en mä usko että oikeasti täällä kukaan viihtyisi... Mä hoen, että kamera vääristää perspektiiviä ;)

      Kiva, tartu haasteeseen! Ei se mun mielestä kyllä pahalta näyttänyt kun teillä käytiin :)

      Poista