sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Remppapäivitystä ja kylppärin sneak peak

Tänä viikonloppuna remppailtiin tiiviisti kaksi päivää. Tiiliseinän rypelöt on nyt lähes tasoitettu. Ruokailutila on maalattu niin valmiiksi että ikkunoihin voisi nakutella listat paikoilleen. Yläkerran ilmastointiputki siirtyi oikeaan paikkaansa. Yläaula sai seinät kuten myös porraskäytävän viimeinen sivu (yläkerrassa). Lastenhuoneen tarvittavat seinät on purettu ja villoitettu. Ensi viikon mies pyhittää remontille. Sen jälkeen pitäisi olla kaikki seinät paikoillaan ja alakerran katto paneloitu. Toivotaan että myös seinien tasoitukseen jää aikaa. Sitten alkaisikin näyttää jo aika lupaavalta. Valmiiksi taloa ei saada ennen muuttoa se on selvä. Meillä ei ole vielä laitettu rappusia edes tilaukseen ja niistä riippuu myös parin seinän kohtalo. Sisäänkäynti tulee siis oleman rujon näköinen vielä pitkään. 

Kuvia napsin nyt vaan jostain mihin ei olla itse näppejämme käytetty. Kylpyhuone/sauna/kodinhoitohuone valmistunee parin päivän kuluessa. Lukuunottamatta kodarin kaapistoa, jota ei voi laittaa paikoilleen ennenkuin taakse tuleva seinä on saatu siirrettyä ja se taas riippuu niistä rappusista. Tylsää, mutta sille ei voi nyt mitään. Ovet uusitaan myös kunhan tässä ehditään.


Valonmäärä tilassa on moninkertaistunut. Kiiltovalkoiset seinät hohtavat ja sitä tuo tila kaipaa. Viime viikolla keksittiin pyytää vielä kodarin ja kylppärin saunan välisen oven vaihtoa satiinilasioveen ja nyt valo pääsee kulkemaan myös tuosta välistä. Sauna laajeni vaatehuoneeseen, joten sinne tuli toinen ikkuna lisää. Saunan oviaukko laajennettiin vanhasta 65 sentistä 95:een. Huomattava ero siinäkin. Ikkunan karmeille pitäisi vielä keksiä jotain. Lasiliukuovi tulee parin viikon päästä. Lauteet asennetaan alkuviikosta kuten myös hanat ja pönttö. Perjantainen sähkömies teki jotain ihan kummallista ja siitä jo reklamoitiin. Voipi olla että osa saunan seinäpaneeleista menee tuon takia vaihtoon. Nuo vaaleat sormipaneelit ovat aivan ihanat - vielä paremmat kuin osasin toivoakaan.




Viime kesänä asetettiin ehdoksi, että voidaan muuttaa kunhan keittiö ja kylpyhuone ovat valmiit. Ihan kohta ollaan siinä - vaan eipä muuttoonkaan ole enää kuin neljä viikkoa!

23 kommenttia:

  1. Ai hitsi. Näyttääpä ihanalta tuo kylppäri ja koko tila. Tosi raikas ja valoisa!

    Sitten kun muutatte sinne, voi sitä remppaa tehä milloin vaan. Heti kun inspis iskee. Ei tartte matkaan kuluttaa aikaa... tai hukata matkalla sitä inspistä.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin ja ompa oikea tehoviikonloppu ollut!, paljon saitte aikaiseksi. Hyvä, hyvä!

      Poista
    2. Kiitos, kiitos, itekin olen ihan innoissani. Tuli siitä onneksi sitä mitä ajateltiinkin, huh :)

      Tuo on kyllä niin totta! Samaa on mietitty, että tosi kiva että tätä remppa-aikaa on ollut, mutta jotain juttuja vaan saisi niin paljon paremmin eteenpäin kun jo asuisi siellä niin voisi tarttua toimeen just silloin kun huvittaa. Ja lasten mentyä nukkumaan... No, kohtahan sekin koittaa :)

      Poista
  2. Ihan mahtia, kun niitä tuloksia alkaa näkymään kunnolla, eikös olekkin...? :)
    Tsemppiä ja voimia, tämä on se rankin aika, mutta koska aika menee niin nopeasti, niin kohta jo nauratte tälle kaikelle...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No on! Tosiaan mahtia - tätä on odotettu :)
      Kiitos! Viimeinen rutistus voi tosiaan tehdä vähän tiukkaa, mutta toivotaan että voidaan jo kesällä olla itseemme tyytyväisiä.

      Poista
  3. Nyt löysin tieni tänne teidän Puistolaan. Kiva bloki!
    Hieno valkoinen laatta muuten, arvaa keille tulee samanlainen ;)

    Meilläkin muutto lähestyy, enää kolme viikkoa aikaa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun löysit, tervetuloa :)
      Ai ihan sama laatta, hauskaa! On kyllä hienon simppeli laatta joka tuo hurjasti valoa!

      Tsemppiä - viimeinen rutistus sielläkin edessä! :)

      Poista
  4. Ihanalta näyttää kiiltävä valkoinen. On varmasti hienoa nähdä isoja edistysaskelia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Saija, kiva kuulla taas! Kyllä tuo kiiltävä valkoinen vaan sopii tosi hyvin kylppäriin ja tuo ihanasti valoa. On tää ihanaa kun lopulta saa taas jonkun ison kokonaisuuden valmiiksi :)

      Poista
  5. Heti piti huhuilla mieskin katsomaan teidän kylppäriremppakuulumisia. Meidän kylpyhuoneessa näyttää enemmän noilta ennen kuvilta. Haaveissa on tehdä kunnon remppa ja laittaa isoa valkoista laattaa seiniin ja jotain tummempaa pientä lattiaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me ei olla itekään nähty tätä kokonaan, kun seinälaatat tuli vasta sen jälkeen kun lattia oli jo taas peitetty pahveihin. Mutta pieni tummahan se siellä alla on :) Kylppäriremppa tuo kyllä ison muutoksen, mutta kallista ja aikaa vievää. Olishan noissa kaupoissa vaikka mitä ihania tehostelaattoja mutta päädyttiin näin simppeliin ettei vaan kyllästys iske, kun tätä ei ihan heti olla taas uusimassa!

      Poista
  6. ihanalta näyttää :) näitä remppakuvia on aina niin kiva kattoo kun ootte saaneet niin hienoja tuloksia aikaiseksi !! :) päästäispä mekin jo muuttaan!!! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja kiitos :)
      Jokos teillä on asiat edenneet vai vielä sama tilanne? :)

      Poista
  7. Ihan mahtavaa! Kyllä tulee nättiä! <3 <3

    Mekin ollaan laitettu muutamakin väliovi noita lasisia. On olleet kymppivalinta kaikin puolin! Tuo valoa ja on kaunis. Eikä haittaa kissojen raapiminenkaan, kuten puuovissa ikävästi haittasi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me on nyt mietitty että jos laitettais toinen samantyyppinen ovi tuohon joka vie keittöön/olkkariin... Toisi sitä valoa sinnekin koko kodarin läpi. Pitää tutkia jos löytyisi oikeanlainen: simppeli, oikean oven näköinen (vs.saunan ovi) ja ei vihertävä. Onko suosituksia niistä mitä te olette laittaneet? :)

      Kiitos <3

      Poista
    2. Meillä on Jeld-Wenin harmaasävyiset Spa Pisara Plus ja Spa Vertico Plus. Olen tykännyt kovasti. Eteisessä meillä on väliovena harmaa läpinäkyvämpi, mutta sen valmistajaa en nyt muista (jokin saunanovi oikeasti :)

      Nää Jeld-Wenin ovet ainakin on tosi kivoja ja tuntuneet laadukkaalta: http://www.jeld-wen.fi/ovet/sisaovet/sisaovivalikoima/#/33/682/~/~/~/~/~/~/21803

      Varsinkin toi oksateemainen on aina vaan niiiin ihana <3 Jos tarvittais saunan ovi, niin tuo olis saatava :)

      Poista
    3. Kiitos linkistä! Nuo onkin tosi kivoja. Tuon oksaoven näkisin minäkin teille täydellisenä vaihtoehtona :) Pitääpä käydä ihan liikkeessä luonnossa katsomassa millaiset kahvasysteemit noissa on. Tuossa mikä meille tuli, on nimittäin niin massiivinen, että sopii kyllä hyvin tuohon vessan oveksi, mutta olkkarin suuntaan ei ehkä niin jytyä tarvita :)

      Poista
  8. Hyvältä näyttää:)
    Meistä tulee kuin tuleekin kartanonkoskelaisia;)
    ps. meillä on pojilla ollut kerrossänky. Milloin teillä on muutto? Se on valkoinen ja Askosta ostettu...mietin vain että jos olet kiinnostunut. Meillä muutto tod.näk huhtikuun puolivälissä. Eli kiire tuli täälläkin:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikä, ihan tosi!? Te ootte kyllä nopeita liikkeissänne :) Ja just kun me muutetaan pois... Mutta täällä kyllä varmasti ystävien luona pyöritään, joten silmät auki ;) Hieno juttu, onnea!

      Me muutetaan 6.4. Mulla on nyt yksi kerrossänky kytiksessä ja siitä ajatuksesta en luovu, ennenkuin joku sanoo että se on mahdoton. Mutta jos ei toteudu niin kyselen sulta tarkemmin. Kiitos tarjouksesta!!

      Poista
  9. Hyvältä näyttää! Meillä on saunassa samaa seinäpaneelia! Minusta se on niin kaunista, että joka kerta saunoessa ihailen sen pintaa. :) Eikä sitä taida ihan kaikilla olla. Huomasin, että olit löytänyt blogini ja jättänyt kommentinkin mutta nyt kommentti on kadonnut taivaan tuuliin. Mutta eipä se mitään, kiva kun kävit visiitillä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Mä en edes uskonut että tuo paneeli on niin kaunista luonnossa, kun en sitä ennen valintaa missään nähnyt (tai nähnyt niin että olisin tarkemmin kiinnittänyt huomiota). On kyllä ihana. Kiva kuulla että tunne säilyy :) Aijaa, mihinköhän se viesti katosi..? No mut kiva että ehdit kuitenkin lukea ensin.

      Poista
  10. Tosi hienolta näyttää, malttamattomana odottelen lisäkuvia! :) Jotenkin ihan mahtavaa, kun jossain saadaan aikaan. Me ollaan niin harmitelty tuon keittiörempan jälkeen, että nyt näyttää eteinen ja olkkari ja meidän makkari niin ankeilta...mutta pakko vähän kasvattaa varallisuutta ennen kun niihin voi ryhtyä ja sitä varallisuuttahan tässä kodinhoidontuella piisaa ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maiju! Ensi viikolla tulee lauteet, joten ehkäpä sitä sitten voisi taas jotain uutta näyttää :)

      Sehän se tuossa rempassa on, että kun näkee siitä uutta valmista, niin vanhat ei enää oo hyviä millään. Nykyisessä asunnossa meidän piti vaan laittaa tapetti yhteen olohuoneen seinään, piste. Lopulta tapettia tuli joka huoneeseen ja loput pinnat maalattiin, mukaanlukien portaat :D Eiks siihen kodinhoidontukeen voisi liittää pienen remppalisän, kun yleensähän ne parhaat ideat tulee just pitkään kotona ollessa? ;)

      Poista