perjantai 8. maaliskuuta 2013

Lastenhuoneen nukkumisjärjestelyt

Aiemmin pohdiskelin lapsille sopivia sänkyjä joissa tulee mukana säilytystilaa.
Ne Bopitan sängyt on tosi kivoja (ja kalliita), mutta nyt on ajatukset alkaneet sittenkin kääntyä kerrossängyn puoleen. Lapset itse ovat kerrossänkyajatuksesta aivan innoissaan. Ovat jo sopineet moneen kertaan että "nuku sinä pikkuveji alhaalla, niin minä nukun ylhäällä" "joo, minä alas ja tinä ylös". Yhteisestä huoneesta löytyy sopiva syvennys sängylle ja silloin toinen puoli huonetta jäisi yhdeksi iiiiisoksi leikkitilaksi, mikä nyt tässä ikävaiheessa olisi hyvä juttu.

Ensin ajattelin että eihän noita sänkyvaihtoehtoja löydy juuri mitään, mutta nyt onkin sitten taas jo valinnanvaikeus...

Tanskalainen Mimondo olis aika cool, mutta en edes tiedä missä niitä myydään. 


Juniorimalleina (pituus n.160cm) olisi ainakin tämä Bopita


Ja Ava-room


Ja edullisempana vaihtoehtona Vekenkalusteen Viviano


Mutta mites nuo juniorisängyt käytännössä. Onko niiden käyttöikä kuitenkin liian lyhyt..? Kannattaisiko sittenkin mennä suoraan täyteen pituuteen tai jatkettaviin?

Muuramen Jungmanni + Jolla yhdistelmä on kiva, mutta hinta hirvittää jos ei sattuisi hyväkuntoista käytettyä jostain löytämään.


Kalustekaupasta löytyisi edullinen paketti samaan malliin aseteltuna. Tässä (ja Muuramessa) minua miellyttää se, että sängyn alle jää myös tuo "leikkikolo" majoja yms. varten ja että alasängylläkin voi nousta seisomaan ilman että pää kolisee kattoon. Tuohon säilytyslaatikkoon mahtuisi aikuinenkin nukkumaan, jos tulee päivystystarvetta.


Tämän Kalustekaupan parven ja jonkun jatkettavan sängyn kanssa voisi tehdä vastaavanlaisen systeemin kuin yllä.Ikean Tromsö on kivan näköinen ja ainut metallinen. Siihenkin saa alas vielä tuon kolmannen pedin varasängyksi tai säilytystilaksi. Ylläri, ylläri, kaikkein edullisin vaihtoehto.
Unipuun perusänky olis ihan jees. Tässä tulee plussat siitä, että sängyt on erotettavissa kahdeksi matalaksi sängyksi kun kerrosnukkuminen ei ole enää ajankohtaista.


Tästäkin Unipuun mallista tykkään säilytyskapasiteettinsa vuoksi. Tässä myös alempi nukkuja saa itselleen korotetun vuoteen. Ja sängyt on myöhemmin erotettavissa.


Minkä sinä valitsisit? Vai pitäisikö pysyä vain erillisissä sängyissä?

Nämä Kalustekaupan sängyt ei ihan ratkaise meidän tilansäästöpulmia, mutta hauskoja ovat!
p.s. facebookin seuraajat muuten tietää jo millainen sohva meille tulee ;)


26 kommenttia:

 1. Kiitos valmistajalistauksesta. Meidän kohta kolmevee tarvii sängyn, ja tässä tuli monta hyvää vinkkiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen näitä nyt niin monta päivää plärännyt, että päätin tehdä listan niin on itsellekin helpompi nähdä kaikki kerralla. Kiva että oli hyödyksi sullekin :)

   Poista
 2. Siinä oli kyllä monipuolinen katsaus! :)

  Riippuu tietty huoneesta, mutta itse ehkä ottaisin täyspituisen sängyn ja sellaisen, jonka saa eroteltua normisängyiksi. Kestäisi sitten pidemmän aikaa. Eli tuo ylempi Unipuu, joka on muotoilultaankin mun silmään jees. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niitä sitten löytyi kun lähti tutkimaan :)

   Kyllä siihen sen täyspituisen saa mahtumaan jos ei ole raput päädyssä. Unipuu on aavistuksen tylsä (niinkuin nuo kaikki peruskerrossängyt), mutta saishan sen lakanoilla ja dc-fixillä tuunattua ;)

   Poista
 3. Olipas siinä hienoja sänkyjä kerrakseen!

  AVA Roomin sänky on oikein kiva ja simppeli, mutta mä tykkään paljon myös tosta Ikean versiosta. Ikean sänky tuo ainakin pieneen huoneeseen tilantuntua keveydellään. Olisi siis hyvä vaihtoehto meille, jos oltaisiin kerrossänkyä ostamassa.

  Meillä on odottamassa tuollaiset Unipuun peruskerrosänky, joka on minun ja sisareni entinen. Täällä vanhempi tytöistä haaveilee kovasti kerrossänkystä, mutta huimapää pikkusiskon takia sellaista ei ihan heti olla laittamassa. Enkä mä kyllä muutenkaan tiedä mitä ihmettä me tehtäs meidän makkareille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. AVA Roomin sänky on kiva. Hinta vaan nousee aika kovaksi kun ottaa kaikki lisävarusteet. Mäkin tykkään Ikean sängyssä tuosta keveästä ulkonäöstä, mutta piktä miinus siitä että sitä ei saa erotettua kahdeksi sängyksi jos on tarvis :( On tosin sitten niin edullinen, että ei harmita laittaa kiertoon.

   Vähän muakin mietityttää että miten sen pikkuveljen saa pidettyä alhaalla, mutta niin se kovasti vakuuttaa ;)

   Poista
 4. Meillä on muksuilla käytössä kierrätettynä ostettu Muuramen kerrossänky. Tosi hyväksi todettu. Sitä on pidetty myös yksittäisinä sänkyinä sekä Jungmannia pikkuparvena, sillä isäni teki sen päätyihin sellaiset lisäpalat, että sitä voi käyttää niinkin. Ollaan kyllä tykätty.

  Nyt sänky on pojalla kerrossänkynä omassa huoneessa vaikka neiti nukkuu jo toisessa huoneessa laverisängyllään. Meillä on nyt extrapeti, jos muksuille tulee kavereita yökylään. :)

  Suosittelen siis ostamaan heti täyspitkän. On paljon pidempi-ikäisempi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se niin taitaa olla että täyspitkä olisi järkevä vaihtoehto. Noista kahdesta ekasta löytyy myös pitkät versiot, joten ei harmillisesti rajoita valintaa ;)

   Kiva kuulla käytännön kokemuksia, kiitos!!

   Poista
 5. Kivoja sänkyjä! Meillä on yksi Unipuun jatkopuusänky pojalla, kun suunnittelimme joskus kerrossänkyä. Se on kiva perussänky ja menee vaikka loppuiän, vaikka ei sitä kerrossängyksi ikinä laitettaisikaan. Unipuun jatkopuusänky on siis jatkettava, mutta kun sen laittaa kerrossängyksi, sitä ei voi jatkaa. Ja sitä toista sänkyä, mikä kai tulee alas, ei voi myöskään jatkaa tai siis se voi olla vain täysimittainen. Kaikista monipuolisin on tässä suhteessa minun tietämykseni mukaan Roope ja Riikka-sänky. Molempia sänkyjä voi jatkaa sekä yksittäisinä että kerrossänkynä. Roopea ja Riikkaa taitaa saada vaan tilaamalla netistä suoraan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin mä muistelin että se teillä on. On kyllä kiva. Tosin en mä siinä aikuista näe nukkumassa, vaikka pituus riittäisikin ;) Roope ja Riikka ei muotoilultaan mua miellytä, liikaa koukeroita :-/

   Poista
 6. Hitsi, tästä on tullut ajankohtainen myös meille. Joo, koskaan ei pitäis sanoa että ei koskaan. No mutta mun silmää eniten miellyttää toi AVAroomin sänky. Ikeakin on kiva ulkonäöllisesti. Siinä mietityttää lähinnä just toi metallisuus. Mutta myös tuo uunipuun ihan perus on mukavan simppeli ja selkeä. Meilläkin lapset kinuaa kerrossänkyä. Mutta voi että mä tiedän omakohtaisesta kokemuksesta sen riuhumisen ja raavaamisen sinne yläsänkyyn+ muut temppuilut ja sängyn petaamattomuus. Mutta pieneen tilaan se sopii parhaiten sillä leikkimiseen tarvitaan myös tilaa. Ja majojahan tuohon sänkyyn saa helpolla tehtyä :)

  Mut mites tää: http://weekdaycarnival.blogspot.fi/2011/10/kids-room-again.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei sitä vaan voi sulkea pois vaihtoehdoista, kun plussapuolia löytyy niin paljon... ;) AVAroomin hinta mua hirvittää kun ei se kuitenkaan NIIN erikoinen ole. AVA, Bopita ja Muurame siis samaa hintaluokkaa, muut huomattavasti alle. Meillä ei ole muutenkaan ikinä muuten kuin vieraiden tullessa sängyt pedattuna, joten se ei sinänsä ole kynnyskysymys. Tuossa Muuramessa tosin on kai yläsänky sen verran alhaalla että aikuinen senkin helposti petaa, siis jos on pedatakseen ;)

   Tuo Maja-sänky olis aivan ihana!! Ei vaan vissiin vieläKÄÄN ole tuotannossa, vaan tuo on pelkkä prototyyppi :( Sen voisin kyllä ottaa samantien muita miettimättä, olis just täydellinen lastenhuoneeseen.

   Poista
 7. ikea, viviano ja bopita. siinä mun kärkikolmikko! :) ava room on ihana mutta kuulemma ei edes puuta, vaikka hinta huimaa päätä, joten siksi musta vähän turha maksaa "nimestä" jos ton samannäkösen sais edullisemmin :) mut kaikki on kivoja, itekin näitä pohtinut tässä viimeaikoina :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, se AVA roomin sänky on MDF:ää. Sen takia mua vähän kiehtois nuo "lautasängyt" kun ovat täyttä puuta, vaikka ei ne muotoilultaan sitten kiinnostavia olekaan... Tässä joku päivä olin jo varma tuosta Ikeasta, mutta niin vaan taas alkoi nää muutkin mietityttämään. Pitäis vaan laittaa joku tilaukseen niin saisi taas pääkapasiteetin muuhun käyttöön ;)

   Poista
 8. Vitsit, miten kiva toi Bopita on!

  Meillä on pieni kerrossänky, josta saa sängyt erilleen. Ei haluttu ihan hirveitä summia panostaa sänkyyn, kun käyttöikä ei kuitenkaan ihan kauhean pitkä ole (luulen, että lapsen mennessä kouluun aletaan miettiä isompaa sänkyä). Silti halusin pienen sängyn, koska se pienikin lisätila leikkimiseen huoneessa tekee paljon, etenkin kun meillä ei ole mitään jättimäisiä huoneita. Hankittiin 1,5 vuotta sitten virolaiselta Suwemilta Liisa -sänky (http://www.suwem.eu/lasten-kerrossanky-liisa-2). Olivat joskus Habitare -messuilla esittelemässä sänkyjään ja tehtiin heti tilaus. Onhan toi aika möhkö, kun vertaa moneen muuhun, mutta valkoisena "solahtaa" huoneen sisustukseen aika mukavasti.. Laatu on kuitenkin ollut ihan hyvää ja ajateltiin tilata vielä sängyn alle tuleva laatikkokin isompia leluja varten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bopitalla on kyllä tosi kivoja kerrossänkyjä ja ihan yksöissänkyjä!

   Suwem ei ollut ennestään tuttu, mutta kun kävin sivuilla niin nehän onkin samoja mitä on just tuolla Kalustekaupassa ja Veken kalusteessa myynnissä. Kaikki samat löytyy. Hyvä tietää mistä löytyy alkuperäiset jos noihin päätyy :) Se on kyllä kiva että ovat umpipuisia, kun useimmat tuntuu aina olevan vaan kalustelevyä.

   Poista
 9. Kurkkaapas virolaisen Suwemin mallistoa (www.suwem.ee). Tilasimme tuolta suoraan kerrossängyn silloin 1- ja 3-vuotiaille lapsillemme ja olemme olleet todella tyytyväisiä. Itse saimme päättää, minkä korkuiset turvalaidat, minkä pituiset välipätkät sänkyjen väliin ja minkälaiset portaat tilaamme. Samalla UPSilla suoraan kotiovelle ilman toimituskuluja tuli myös lelulaatikko, kirjahylly, lastenhuoneen pöytä ja kaksi tuolia. Nyt kun isompi alkaa olla omaan huoneeseen siirtymässä, mietin parvijalkojen tilaamista samasta putiikista. Koko setin hinta jäi alle kuuden sadan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska miten samaan aikaan kommentoitte Eedithin kanssa samasta valmistajasta :) Suwem näköjään tekee nuo Kalustekaupan ja Veken kalusteen sängyt, kun samat mallit löytyy noita alimpia taloja myöten. Tuo muokattavuus on plussaa ja hinta kuulostaa enemmän kuin kohtuulliselta tuollaiselle setille!

   Poista
 10. Meillä on ihan sama mietintä käynnissä. Miestä tosin hirvittää laittaa vielä tuota isompaakaan yläsänkyyn, kun välillä vaeltelee yöllä sängystään, ettei sitten putoaisi. Mutta kaipa se ratkaisu täytyy viimeistään kesällä tehdä.

  Mulla on sellainen mielikuva, että nuo lyhyemmät juniorsängyt eivät olisi kaikki niin korkeita ja sen vuoksi olen alkanut kallistua sellaisen hankkimiseen. Lisäksi tuo unihuone on niin surkean pieni, että kokopitkä korkea sänky tukkisi sen melko täydellisesti. Loppujen lopuksi meillä kerrossänky ehtisi olla käytössä arviolta ehkä neljä vuotta, jonka jälkeen hankittaisiin molemmille omat sängyt omiin huoneisiin. Saahan tuon meidän Unipuunkin tosin erotettua, mutta jotekin mua on alkanut tympimään se ;)

  Noista sun ehdottamista vaihtoehdoista alkoi kiinnostaa tuo Viviano...pitääkin ottaa listalle.

  Jos tilaa olisi tarpeeksi, nämä voisi olla meille sopivat vaihtoehdot
  http://www.on24.fi/sisustus/s%C3%A4ngyt_patjat/lastens%C3%A4ngyt_parvet/27408
  http://www.on24.fi/sisustus/s%C3%A4ngyt_patjat/lastens%C3%A4ngyt_parvet/23578

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo juniorisängyt on tosiaan matalampia kuin oikeat kerrossängyt. Sen puolesta hyvä juttu. Mä kanssa mietin sitä, että jokatapauksessa kerrossänkyikä on vaan muutaman vuoden, mutta ehkä juuri sen takia haluaisin sitten jotain minkä voi pilkkoa osiin ja hyödyntää myöhemmin. Pistätte vaan Unipuut kokoon kun siihen jo pohja löytyy ja sitten vaihdatte mallia kun on aika luopua kerrossängystä :)

   Kivoja nuo sun linkkaamatkin! Varsinkin alempi. En ollutkaan ennen nähnyt. Mun ajatukset vaan vaeltelee täysin tuolla Hannan linkkaamassa, toivo elää ;)

   Poista
 11. Minä mietin silloin aikanaan tuota Ava Roomia, mutta jäi ulos lähes pelkästään hintansa vuoksi. Me ostimme silloin Veken kalusteen juniorkerrossängyn (tein siitä postauksenkin silloin joskus) ja ollaan siihen oltu kyllä tyytyväisiä. Meidän tytöt kasvavat kuitenkin aikalailla samaa tahtia ja siinä vaiheessa kun kerrossänky alkaa jäämään pieneksi tulee varmaankin kysymykseen myös omat huoneet, laskin tuon junnusängyn tähän tilanteeseen sopivimmaksi ja meille toimivaksi ja tilaa säästävimmäksi ratkaisuksi.

  Mikään muotoilun ihme tuo meidän sänkyhän ei ole, mutta sen lisäksi, että se nukuttaa joka yö kaksi lastamme, sen alle mahtuu lisäsänky, josta saa helposti nukkumapaikan vieraille tai vaikka oksentavalle yläpetiläiselle ;o)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin mä muistankin kun silloin kirjoittelit sängystä. Kiva kuulla että olette olleet tyytyväisiä! Tuo lisäpeti olis kyllä varmasti monessa tilanteessa tosi hyvä juttu. Mä vaan luulen että se tulis sitten normioloissa ladattua kaikenmaailman tavaralla, joten sitten tarpeen vaatiessa sen purkaminen veisikin puoli yötä... ;)

   Poista
 12. Meillä on Jugmanni + Jolla yhdistelmä. Se on ollut kätevä käytössä. Kun lapsilla oli yhteinen huone, ne koottiin kerrossängyksi. Nyt se on jaettu kahteen eri huoneeseen. Meillä on myös Jungmanni-sängyn alle vuodevaatelaatikko. Se on erinomainen vierassänky. Kun kaverit tulevat yökylään, ei tarvitse tehdä muuta kuin vetää laatikko ulos sängyn alta. Extra-patja säilyy siinä näppärästi.

  Kannatan täysmittaisia sänkyjä. Muuten käyttöaika todellakin jää aika lyhyeksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just tuo houkuttaa, että sänky olisi sitten jaettavissa käyttöön myöhemminkin. Ja varasänky ei olis yhtään huono juttu sekään. Pitää yrittää katsella jos osuis käytettynä kohtuuhinnalla vastaan, kaupan hinnat ei houkuta.

   Poista
 13. Me valittiin tylsä eli Unipuu. On toiminut hyvin (ja onneksi en maksanut Muuramesta vaikka sitä himoitsin, esikoinen on jyrsinyt yläsängyn laidat hirveän näköisiksi). Sänky siirtyy elokuussa mukana väliaikaisasumukseen, asunnosta riippuen joko kerrossänkynä tai erillisinä. Uuteen taloon kun muutetaan, ostetaan kaikille lapsille uudet sängyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä hyvä pointti että vaikka ostaessa miettisi jälleenmyyntiarvoa, niin ei sitä välttämättä ole siinä vaiheessa kun sitä myy... Meillä ei isompi ole koskaan järsinyt mitään, mutta pienemmän jäljiltä on jyrsitty pinnis ja stokke. Silläpä mä en ole noille kalliille oikein lämmennytkään vaikka niistä kivoja löytyisikin.

   Poista