keskiviikko 27. toukokuuta 2015

KESÄPIHAN TAIKAA
  
Tämä postaus on täynnä kirsikankukkia, sekä muutamia omenapuun nuppuja. Nyt eletään sitä aikaa vuodesta, kun meidän piha on minusta kauneimmillaan. Se on rehevä ja vihreä, ei vielä auringon polttama, eivätkä kukkapenkin laiminlyödyt kasvit sojota sinne tänne. Ja se on täynnä hedelmäpuiden ja marjapensaiden kukkia! 

Ajattelin kuvailla pihaa enemmänkin, mutta jumituin noihin kirsikankukkiin. Kerkisin jo luulla, että kirsikkapuumme suuttui viime vuotisen terassinrakennuksen yhteydessä, jolloin puu jätettiin kasvamaan keskelle terassia, eikä tuota tänä keväänä kukan kukkaa. Yllätys olikin iloinen kun bongasin ensimmäiset nuput ja kukat - se onkin vain ihan todella paljon myöhäisemmässä kuin aikaisempina vuosina. Harmi kun kukinta-aika on niin lyhyt, olisi mahtavaa pitää se tässä asussaan vaikka koko kesän. 

Kaksi pienempääkin kirsikkapuuta on nyt kukassa samaan aikaan, ja viime kesänä istutettu luumupuu innostui sekin puskemaan molemmat kaksi oksaansa täyteen kukkia. Seuraavaksi päästään ihastelemaan naapurin upeaa omenapuuta joka yhden välivuoden jälkeen näyttää pistävän taas parastaan. Puu kasvaa meidän makuuhuoneen ikkunan edessä, aamuauringon puolella. En voisi kuvitella hienompaa aamunäkymää (jos jätetään ne merenrannat yms. pois laskuista)!10 kommenttia:

 1. Ihanalta näyttää! Meillä on etupihalla koristeomenapuu, joka on vuoden aikana upea ilmestys vain ja ainoastaan kukkiessaan. Muun ajan vuodessa siitä on enemmän haittaa kuin hyötyä. Silti puu saa olla paikoillaan ;) toisinaan käy kyllä mielessä, että kuka ihme istuttaa koristeomenapuun, kun samalla vaivalla olisi saanut ihan syötäviäkin omenoita tuottavan puun (puu on siis edellisten asukkaiden laittama) ;)

  VastaaPoista
 2. Voi ihanuus, nyt on kyllä niin kaunista! Teidän pihallla ainakin :) Meidän pihan omenapuut ei kuki nyt lainkaan, en tiedä meinaavatko kukkiakaan :(

  VastaaPoista
 3. Oi, miten upeaa!
  Meillä kukkii tällä hetkellä luumu ja suuri mysteeripuu keskellä pihaa :)
  Omena toivottavasti pian myös!

  VastaaPoista
 4. Voi miten kaunis kesäkeidas! Ja mahtavat kuvat.

  VastaaPoista
 5. Ihania kuvia!!
  Juuri eilen nuuskin meidän kirsikka- ja luumupuun kukkasia ja mietin että pitäis hakea kamera ; )
  Nyt on niin kaunista ulkona!

  VastaaPoista
 6. Ihana keidas ja kuvat :)
  Mukavaa viikonloppua.

  VastaaPoista
 7. Kesällä luonto on niin upea. On sitten odotettavissa teilläkin satoa omasta puutarhasta!

  VastaaPoista
 8. Kauniita kuvia ja Suomen suvi on todella kaunis vaikka onkin liian lyhyt.

  VastaaPoista