sunnuntai 28. syyskuuta 2014

SADONKORJUUPÄIVÄ JA KASTEHELMILÖYTÖ





Lopultakin talon seinustalla kasvavat viinirypäleet ovat täysin kypsyneet ja aamulla ennen kahdeksaa kiipeilin jo jakkaran kanssa satoa keräämässä. Ihanaa kun syyskuun lopussa on vielä niin lämmintä, että ulos voi pujahtaa pyjamassa (ja kumppareissa) ja olla tyytyväinen olotilaansa. Tänään keräsin rypäleitä 2,5 ämpärillistä, köynnökseen jäi vielä ainakin tuplamäärä. Pitäisi ottaa ihan kunnon tikkaat käyttöön, niin yltäisi niihin kaikkein kauneimpiin ja makeimpiin terttuihin (näyttävät siltä, kuten eikös ne aina ne kaikkein kauimmaiset). 

Heti ensimmäiseksi herkuteltiin viinirypälesmootheilla (viinirypäleitä, banaania, appelsiiniluonnonjugurttia ja omenamehua), joka antoi oivan startin päivään. Sitten vietinkin useamman tunnin rypäleitä peraten ja mehua keitellen. Pistinpä vielä kaksi pönikkää likööriäkin tekeytymään, saa nähdä mitä siitä tulee, tai maistuuko kenellekään, mutta onpahan sekin sitten testattu. Mehu ainakin on aivan ihanaa! Kauniin värisiä nämä rypäleet ovat, menevät ihan koristeista. 

Väreistä puheenollen; viime viikolla Iittalan Tammiston outletissa vieraillessani ihastuin Kastehelmi maljan väliväriin. Jotain keltaisen, ruskean, vihertävän ja kirkkaan välimaastosta. Kaunis "epäväri", jonka ansiosta kippo maksoi vain kympin.

6 kommenttia:

 1. Huimaa! Viinirypäleitä Suomessa. Kasvavatko hyvin? Taas niin kauniit kuvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin nuo on kasvaneet, ei me oo niille mitään tehty. Pari postausta aiemmin näkyy köynnöksetkin :) Kiitos Vilja!

   Poista
 2. Teidän viinirypäleet on mielettömän kauniin näköisiä. Ja mehu varmasti todella hyvää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ne tosi kauniita! Pakko kuvata kyllästymiseen saakka ;) Mehusta tuli tosi hyvää, on vaan värinsä puolesta vähän riski tarjottava...

   Poista
 3. Me muutettiin juuri uuteen kotiin ja keräsin valtavan määrän rypäleitä ja keitin mehuksi kun en muuta keksinyt! Onko teidän rypäleissä kiviä/siemeniä??? Haittaako ne smoothiessa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On noissa isot siemenet, siksi mehun keitto on kaikkein helpointa! Smoothiin puristin siemenet yksi kerralkaan sormien välissä pois (ja sitten siemenistä siivilän läpi vielä hedelmän lihat talteen). Siinä puristellessa aattelin, että on vika kerta, mutta smoothie oli niin hyvää, että teen toistekin :)

   Poista