tiistai 23. syyskuuta 2014

PARANTUMATON SOHVAN-VAIHTO-VIMMA

Tunnustan: minulla tuntuu olevan jatkuva tarve vilkuilla toisiin sohviin, kuin siihen mikä omassa olohuoneessa nököttää. Yritin tässä laskeskella, ja mikäli en ihan väärin muista, niin meillä on ollut viimeisen 7 vuoden aikana 4 eri sohvaa. Pitkään palvellut lyttään istuttu Natuzzin siniharmaa nahkasohva vaihtui ensin ruskeaan mukanahkaiseen kulmasohvaan, se parin vuoden sisällä harmaaseen Ektorpiin, mikä taas pari vuotta myöhemmin nykyiseen Ikean valkoiseen nahkaiseen Arildiin. Puolustaudun sillä, että jokainen sohva on myöskin ostettu aina eri asuntoon, eli mittojen mukaan uuteen olohuoneeseen, joissa onkin ollut suuria kokoeroja.

Tätä tämän hetkistä tunnetta en pysty selittämään muutolla. Ei, meillä ei ole aikomustakaan vaihtaa taloa. Sohvassakaan ei sinänsä ole mitään vikaa; se on nätti, siiinä on hyvä istua ja se on helppo huollettava parin sottapytyn seurassa.  Mutta kun, ihania sohvia tuntuu olevan näköpiirissä liikaa.

Adean uutuus Ell ihastutti heti mainoskuvissa ja tunne vain varmistui Habitaressa


Kartellin Foliage kiehtoo ilmavuudellaan, hauskoilla jaloillaan ja täkkimäisyydellään. Korkea selkänoja olisi meillä iso plussa silloin kun sohva on ikkunan edessä.


Tänään pikaisella Ikean visiitillä innostuin kun näin uuden Ekenäsetin. Ei ehkä täydellinen, mutta hintaluokassaan lyömätön - ja oikein hyvä istua!


Jos ihan rehellinen olen, niin haaveilen kulmasohvasta. Pienestä ja sievästä, niin kapoisesta, että sellaista ei taida olla olemassakaan kuin historian havinassa jossain 50-luvulla.

Haaveita vain, ei meillä oikeasti ole sohva vaihtumassa. Eikä edes nojatuoli, vaikka siitä voisin kirjoittaa toisen samanmoisen postauksen...Lääkitsen vimmaani vanhan nojatuolin uudelleen verhoilulla. Sikäli, mikäli siitä mitään tulee, niin palataan aiheeseen :)

Muita sohvahulluja?

Kuvat

23 kommenttia:

 1. Meillä on Ikean Karlstad tuolla samalla kuosilla kuin noi Ekenäs sohvat! Mä niin haluaisin pari noita nojatuoleja meidän uuteen kotiin sohvan kaveriksi......Mulla tärkein kriteeti sohvalla on se, että siinä voi löhötä....tietty hyvä ulkoasu on plussaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, ne oliskin varmasti kiva pari! Juu, kyllä sohvalla pitää pystyä löhöämään, mikäs sohva se muuten olis: )

   Poista
 2. Voi minäkin toivoisin uuttsa sohvaa. Siitä olen jo pitkään haaveillut ja tunne on vaan voimistunut, mutta nyt mennään tällä tämän asunnon osalta ja ehkä sitten uutta kehiin. Tuo on kyllä liian iso tähän asuntoon, mutta silti :) Kummasti vaan muuttuu koko ajan sen unelmasohvan ilme :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokemuksesta voin sanoa, että uutta ei kannata ennen muuttoa ostaa, ei edes mittojen kanssa. Tai ainakaan meillä ei edellisessä onnistunut, vaikka kuinka pienennettiin sitä edellisestä :) Unelmasohvia on paljon...

   Poista
 3. Meidän vanha sohva alkaa olla jo niin huonossa kunnossa, että uusi olisi pakko hankkia. Tällä hetkellä sohvavaihtoehtoja ovat teidän nykyisen sohvan lisäksi, Kivik tai Karlstad. Väriäkään ei olla vielä saatu valittua, tahdottaisiin joko valkoinen tai tummanharmaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulla onkin pysyneet haavesohvat samoina jo pitkään mikäli oikein muistan. Se on sitten ainakin varma valinta: ) Nahkaisena valkoinen, kankaisena harmaa; )

   Poista
 4. Mä täällä näin tunnustaudun! Katselen aina sohvia sillä silmällä. :) meillä on oikein hyvä ikean stockholm-sohva valkoisena, mutta juuri nyt haaveilen samasta konjakkisella nahalla verhoiltuja, aah. Sopis hyvin tänne muuten niin valkoiseen kotiin. :) mut ei meillekään uutta sohvaa ole tulossa todellakaan, mut saahan sitä haaveilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, se konjakki Stockholm on Hieno!! On kuulunut myös mun kuolauksiin... Haaveet ei onneks maksa mitään: )

   Poista
 5. Voisin kyllä hullaantua sohvista tai varsinkin tuo Kartellin yksilö on kaunis. Meillä on vaan niin uskollisesti palvellut ja pienihiilijalanjälkinen mummon peruja oleva pormestarin sohva, joka on kestänyt viimeiset 18 vuotta jo viimeisimmällä heinityksellään. Verhoilin sen viime kesänä uudelleen. Ei mikään ihan löhösohva, mutta hyvin näyttää mies siinä parina iltana siihen vahingossa nukahdettuaan tirsanneen aamuun asti ! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuollainen perintösohva olosi ihan parhautta! Voin kuvitella, että noin vanhana se on juuri sopivan pieni, että sille löytyy aina se oikea paikka <3

   Poista
 6. Täällä myös yksi ilmottautuu kerhoon! Itse ihastuin myös tuohon ekan kuvan karkkisohvaan. Meillä on ollut sama sohva jo 8 vuotta ja vihdoin ensi kesänä viimeistään päästään sohvanvaihtopuuhiin, mitenhän sitä osaa päättää moista!?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai mahtavaa, sähän pääset kohta tositoimiin haaveilun sijaan: )

   Poista
 7. Tunnustan! Katselen usein sillä silmällä, haaveilen kevyemmästä, sirommasta, kauniimmasta.. Mutta ei, ei meilläkään ole sohvan vaihto ajankohtainen. Mies ei tuosta löhö-möhkäleestä varmasti suostuisi luopumaan -ja onhan se niin, että sohvan täytyy ennen kaikkea olla mukava ja tilava, johon koko perhe mahtuu mukavasti röhnöttämään ;) Tuo ylimmäinen marjapuuronvärinen on kyllä kaunis <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teidän sohvaan mahtuukin ihanasti kaikki! Nää on just näitä, yhdeltä kantilta sitä ja toiselta toista... :)

   Poista
 8. Juu täällä yksi. Meillä muutto edessä ja haluaisin uuden sohvan. Juuri 1,5v sitten ostettiin HT collectionin sohva. "Se lopullinen" ja nyt jo halajan uutta. Eli jos joku haluaa ison harmaan kulmasohvan niin täällä olis:) muutetaan vanhaan taloon ja haluaisin sinne sopivan sohvan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai joko tekin muutatte taas? Harmi kun meidän sohvanurkkaan ei olisi mitään toivoa teidän sohvaa mahduttaa, muuten voisin ollakin kiinnostunut: )

   Poista
 9. Sama! Ei mitään järkeä - meillä on 1,5v vanha sohva ja nyt tekisi mieli uutta. Tuo ostettiin tänne muuttaessa liian suuren kulmasohvan tilalle. Nyt tuo tuntuu pienelle. Siinä ei voi löhötä ja oonkin ihastellut sellaisia supersyviä sohvia.

  T: tuuliviiri ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sohvan ikuisuuskysymykset; iso/pieni, kaunis/löhö. Se kompromissin löytäminen onkin vaikeeta!!

   Poista
 10. Sohvahullu ilmoittautuu! :D Haluaisin Ikean Kalstadin (kirjoitinkohan oikein?) harmaana tai Ikean valkonahkaisen, koska mä taas en halua enää kulmasohvaa! Olen siihen niin kyllästynyt! Tilaakin tulisi paljon enemmän olohuoneeseen :D MUTTA juuri keväällä hankittu (erittäin kallis) sohva on pakko kuluttaa ensin loppuun :D värissähän ei mitään vikaa mutta kun Se on (mieheni haluama) kulmasohva :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kulmasohva on paha, jos huoneessa muuten olisi tilaa vaihdella sohvan paikkaa. Meillä ainakin sohva muuttaisi muuten tämän tästä. Kulma on ja pysyy. Ja just sen takia tänne sen haluaisinkin, kun muita sopivia kulmia ei ole: ) Antoisia sohvankulutusvuosia teille; )

   Poista
 11. Voi vitsi, sohvasta haaveilen minäkin. Olen haaveillut jo monen monta vuotta. Itseasiassa en edes tiedä, että millaisen haluaisin. Toisaalta ihan hyvä näin, sillä ei sitä uutta olisi vara hankkiakaan. :)

  Ps. Oletko menossa Indiedaysin bloggers day'n ja Blog awardseihin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on varmaan lopulta myös mun ongelma - ihan varma en oo mikä olis se ihan paras sohva, kun on niin monta eri kanttia tarkastella asiaa... ;)

   Oon mä aatellut mennä, ihan satavarma en vielä oo. Säkö meet? :)

   Poista
  2. Illalla ainakin olen menossa, otettiin miehen kanssa irtiotto arjesta. Päivälläkin voisin mennä jos siellä olisi tuttuja :)

   Poista