lauantai 13. syyskuuta 2014

KODINHOITOHUONEEN PÄIVITYS







Pieni paussi blogista on tehnyt hyvää. Nyt tuntuu ajatukset taas virtaavan vähän eri malliin, eikä koko homma ole vain pakkopäivittämistä, vaan oikeasti mukavaa touhua. Syksy alkoi ehkä hieman liiankin kiireisesti, ja koko elämä on paikka paikoin tuntunut pelkältä suorittamiselta. Siitäkin huolimatta, että lähes kaikki on ollut vapaavalintaista ja siihen on sisältynyt paljon todella mukavia juttuja ja hetkiä.

Kodinhoitohuone on kokenut pientä muutosta toiminnallisuuden parantamiseksi. Ikean tynnyrit päätyivät aiemmasta tehvästään pyykkikoreiksi. Edelliset pyykkipussit olivat niin isot, että niihin sai liian helposti upotettua kolmenkin viikon pyykit. Mies päätyi sairaslomallaan pyykkipiiaksi, ja siitä sai tämä muutos alkunsa ;)

Pyöreän peilin sijalle oven suuhun kiinnitettiin kesän lopussa kaksi Ikean Gunnern-peilikaappia. Lukittava lääkekaappi on ollut hakusessa kodarin valmistumisesta lähtien, mutta tarpeeksi kivan näköistä ja kapeaan seinään sopivaa ei löytynyt, kunnes satunnaisella Ikean reissulla nämä osuivat sattumalta eteen ja lähtivät siltä seisomalta mukaan. Tajusin vasta myöhemmin, että kaapit kuuluvat syksyn uutuuksiin. Oikein pätevät ja kivan malliset kaapit! Eipähän tarvitse tuotakaan nurkkaa enää mietiskellä, se on nyt valmis!

Suurin muutos oli kodarin uusi ulko-ovi. Edellinen kaksi-lehtinen ovi veti, eikä siitä nähnyt läpi. Yksilehtinen ovi on paitsi kätevä, myös tiivis (täsmälleen sama ovi valkoisena on olohuoneessa terassin suuntaan, ja se lunasti vaatimuksensa viime talvena oivasti). Parasta ovessa on kuitenkin sisään esteettömästi virtaava valo ja maisemat naapurin takapihalle, jossa kukaan ei koskaan vietä aikaa. Tuntuu, että oma tila vähintäänkin tuplaantui :)

20 kommenttia:

  1. Niin kaunista ja tuo välitila(?) kaakeli on aivan huikaisevan hieno!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sanna! Välitilan laatat on munkin suosikki. Bauhausista löytyi ja olivat vieläpä edukkaat, muistaakseni n.25eur/neliö!

      Poista
  2. Aivan ihania yksityiskohtia!!! Mistä noi fantastiset naulakot ovat???
    Todella kaunista.....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tiina! Nuo puiset "tikut" on Norman Copenhagenin "Sticks" ja tuo missä on nuo puupallot päässä on Selki-aseman "5,2 MHZ" :)

      Poista
  3. Ihailin juurikin tuota ovea.
    Muutenkin stailisi on pettämätön kodaria myöten.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Sar P <3 Mäkin olen jaksanut ovea ihastella, niin suuri muutos entiseen ja istuu hyvin paikalleen :)

      Poista
  4. Mä niiiin tykkään teidän kodinhoitohuoneesta! Meilläkin pitäisi päivittää tuo joskus, mutta odottaa varmaan sitä, kun laitetaan kylppärikin ( eli joskus ensi vuosikymmenellä ;)). Näppärät nuo peilikaapit! Ikeasta tekee välillä hyviä löytöjä :) Meikin käytiin tänään ihan yllättäen kesken siivouksen kun meni hermot lasten leluihin ja siihen, ettei niillä ole paikkoja...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Sari! Mä just tajusin, että mä en oo varmaan koskaan teidän kylppäriä edes nähnyt. Siitä kodaristako se jatkuu..? Pitää korjata tilanne ens kerralla :) Juu, Ikea melkein naapurissa on aikas kätevää akuutteihin kalustepuutostiloihin =)

      Poista
  5. Kaunis, yksinkertainen mutta persoonallinen ja hallittu kokonaisuus - kuten koko teidän koti. Tykkään kovasti! :)

    Pienet blogipaussit on tosiaan hyvästä. Miksipä sitä tekisi turhaan harrastuksesta painetta. Aurinkoista sunnuntaita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaunis kiitos Maru! Toden totta harrastuksesta ei saisi tulla ylimääräistä painetta. Joskus sitä vaan asettaa itselleen ihan turhia aikeita ja rajoja. Nyt on hyvä :)
      Kiitos ja mukavaa alkavaa viikkoa!

      Poista
  6. Näyttää todella kivalle! Ja noi peilikaapit on ihastuttavat, sopivat teille täydellisesti. :)
    Arki on kyllä sellainen oravanpyörä, että huh heijaa vain...
    Itse aina mietin että kuinka te pienien lasten kanssa asuvat pystytte/kerkeätte tekemään kaiken ja vielä bloggaamaan, kun itse olen välillä ihan helisemässä vaikka teini ei vie aikaa samalla lailla kun pienemmät lapsoset.
    Mutta kiva, että olet back, älä ota stressiä bloggailusta, kyllä me täällä ollaan vaikka harvemmin postailisitkin. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jonna!
      En mä tajua miten tää oleminen voi olla aina niin kiireistä. Eikä varmasti ihan hetkeen helpota, kunhan vielä molemmat lapset alkaa kunnolla harrastamaan... En mä kyllä tiiä itekään miten sitä ehtii, sitä mitä ehtii :D

      Ja kiitos, ihana kuulla <3

      Poista
  7. Näyttää kyllä tosi kivalta! Nuo laatat on edelleen niin kauniit!!! Uusi ovi antaa varmasti tilalle heti aivan uuden ilmeen. Ja satsaus varmasti kannatti. Nuo lääkekaapit on kyllä kivat, sopii hyvin päällekäin!
    Ihana kun taas kirjoittelet <3 Ilman stressiä tämä on paljon kivempaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Laura! Laatoista tykkään minäkin, ei pienintäkään merkkiä kyllästymisestä :)
      Juu, nyt on taas hyvä, no stress ;)

      Poista
  8. Hei kenen tuo valkoinen kaulakoru olikaan, se on niin makkee :)

    VastaaPoista
  9. Hei teillähän on meidän laatat!! :D Ihanat on tuossakin sävyssä <3 Tuo "oksarivistö" on myös ihanan ryhdikäs ja näyttävä valkoisia laattoja vasten!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinhän on! Vai teillä meidän: D Mun mielestä nää on ihanat kaikissa sävyissä. Kiitos! :)

      Poista
  10. Upea! Ja kiitos muuten vinkistä puteleiden säilytykseen! Meillä kun ei ole hyllyä suihkussa. Mallailin Componibiliäkin sinne, mutten raaskinut jättää sitä sinne. Tartuin itsekin toimeen tällä viikolla, kun khh/kylppäritila oli muuttunut rauhaisasta vaippapisteestä ja kylppäristä varaston näköiseksi. Nyt se on taas oma siisti itsensä, mutta vähän tylsä. Pitää kehitellä jotain.

    Onko teilläkin tuo kuivuri LG:n? Meille hankittiin sellainen kesällä. Sinäpä vasta luritukset, kun kuivaus on päättynyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kiki! Suihkussa pullojen säilytys on kyllä ongelmallista. Mulla on se omassa suihkussa vielä ratkaisematta, kiva jos sulle tuli tästä idea! :)

      Juu, LG on ja kova on musisoimaan. Meillä on samaa sarjaa myös pesukone, niin välillä konsertoivat kilpaa... ;)

      Poista