sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

MEIDÄN IKEAT = TÄYSI KOTIKIERROS

Sain Heinie-blogin Heiniltä haasteen esitellä meidän Ikeasta tulleet tuotteet. Alunperin haaste on lähtenyt liikkeelle Projekti verkaranta-blogista. Ensin hönkäilin aikani ja mietin, että mitenköhän aihetta lähestysi, meille kun noita Ikeoita on kertynyt vähän joka nurkkaan, enkä ollut varma haluanko niitä näin kerralla kenenkään verkkokalvoille läväyttää. Mutta sitten. Kaikki nämä on meille ostettu sen takia, että ovat olleet meille milloin mihinkin tilanteeseen täydellisiä. Usein on käytetty aikaa ja vaivaa jonkun muun kuin Ikean etsimiseen, mutta lopulta ulkonäkö ja käytännöllisyys yhdistettynä edulliseen hintaan, on vienyt voiton. Harvoin ollaan oltu Ikean laatuun pettyneitä, niiden kalusteiden osalta mitä meille on valittu. 

Jos nyt jotain hakee, niin tyttären yöpöytänä oleva jakkara on ihan kamala retkutin, jonka päälle ei vahingossakaan kannata yrittää istua saati seisoa. Se poistuu heti, kun muu mieluisa osuu kohdalle, mutta eipä sitä kolmella eurolla juuri muuta olettanut saavansakaan. Kirjoituslipasto ei enää muuton jälkeen meinaa pysyä kasassa, mutta kiristäähän sen pystyy kunhan ehtii ja muistaa. Joidenkin tuotteiden, kuten keittiönkaappien, vaatekaappien ja bestån kohdalla taas en ymmärrä miksi pitäisi maksaa jopa 10-kertainen hinta jostain merkistä, kun nämäkin valkoiset laatikot toimivat niin erinomaisesti. Ikea on tuunaajan ja tee-se-itse-tyypin unelma; edullisella hinnalla ostettua raaskii rauhassa tuunata mieleisekseen, mitä jonkun designklassikon kohdalla ehkä joutuisi miettimään useampaan otteeseen. Persoonattomaksi tusinatuotteeksi haukuttu, onkin äkkiä se persoonallisin.

Mähän nyt vasta hoksasin, että haasteessa esiteltiin top5, mutta kun nyt tulin koko kodin kuvanneeksi ja tänne jo ladanneeksi niin menköön kotikierroksena samalla. Ja kyllä mä näistä kaikista tykkään!

Yläkerran aulassa Ekby Gällö seinähylly ja Bestå työpöytä. Kompaktimpaa työpöytää saa hakea, ja laatikot vetävät kunnolla tavaraa sisäänsä. Hylly sopii paikalleen täydellisesti.


Ensin ajattelin, että makkarissa ei ole kuin miehen Ranarp-yövalo, mutta onhan siellä tuo tuunattu kattovalaisin ja seinän täydeltä PAX-kaappeja. Vaatekaapin ovista kaksi on peiliä, kuten kuvasta voi päätellä.


Lastenhuoneessa ei String-hyllyä ja nojatuolia lukuunottamatta muuta olekaan kuin Ikeaa. Tyttären Minnen-sänky on aina vaan ihana. Jakkara on se vaihtoon menevä mistä alussa kirjoitinkin. Lähes kaikki meidän kehykset ovat myös Ikeasta.


Expedit kyllästyttää joka toinen päivä, mutta siinä se sitkeästi seisoo. Sain siihen vähän lisätoimivuutta vanerisella minilokerikolla, Ikeasta tottakai... Pandat leikkasin viime vuonna mustasta kontaktimuovista.


Lasten vaatteet, pelit ja muistolaatikot mahtuvat hyvin Stuvaan. Pojan pinnasänky vaihtuu varmaan kohta olevien synttäreiden kynnyksellä - todennäköisesti Ikeasta Ikeaan. Lastenhuoneen kaikki verhot ovat Ikeasta myös.


Yläkerran pikkuvessan Lillången-allas ja Godmorgon-peilistä heijastuva äskettäin tuunaamani minikokoinen vitriinikaappi. Peilin vieressä vielä Hektar-valaisimet, vaikka ei kuvassa näykään.


Alakerrassa eteinen on kaappeja ja kenkälaatikoita myöten Ikeaa.


Eteiskäytävän peili, siitä heijastuva Stockholm2013-vitriini (joka kovasti tekee lähtöä) ja olohuoneen puolelta niin Ranarp-valaisin, Väte-kattovalaisin, Arild-sohva raheinen kuin Storsele-korituolikin on kaikki sini-keltaisesta.


Keittiö on Ikean Faktum, ruokapöytä ja tytön valkoinen lastentuoli samasta putiikista. Niinkuin moni pieni keittiösäläkin.


Mietin pitkään minkä valkoisen astiaston meille haluan, ja lopulta ainoaksi vaihtoehdoksi jäi Skyn. Pidän hurjasti lautasten epäsymmetrisyydestä ja puhtaan valkoisesta sävystä.


Kodarin kaapit ovat Ikean uutta keittiömallistoa, kaikki löytönurkasta poimittuja. 


Råskog-kärry toimii näppäränä lisätasona kodarin nurkassa.


Sohvalla istuessa tuijotellaan remontin suhteen keskeneräisintä huonetta sekä Ikean Hemnes-kirjoituslipastoa ja Stuva-sarjan kaappeja. Tv-taso on Bestå, tauluhylly ja lattialla majova kori, arvatkaa mistä? ;)


Tätä työhuoneen nurkkaa en ole tainnut blogissa ennen näyttääkään. Lasten hella ja Beståhan ne siellä. Miehen työpöytä ja kaikki laatikot...


Iskikö Ikea-ähky vai kestääkö katsella jatkossakin?

Haluaiskos Mimmu, Liisa ja Laura esitellä omat (suosikki) Ikeansa?

51 kommenttia:

  1. Stuvat on kyllä mainiot varsinkin lastenhuoneissa ja voi mitkä pandat :) Tämän hetken Ikea suosikkini on kyllä tuo Ekby Gällö, josta tein hieman oman version... http://syvalta.blogspot.fi/2014/03/tuunattu-ikean-string-hylly.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne on, tosi käytännölliset! Kiitti :)
      Vautsi, gällö toimii hienosti mustanakin!!

      Poista
  2. Ihanaa ikeaa ja joo-o, meillä myös ;) kiitos haasteesta, tartun siihen jahka kerkiän... Tovi menee kun nää kaikki on kuvattu :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Löytyiskö kohtalotoveri? :) Pakko ei oo tehdä tällaista sillisalaattia, vaan suosikitkin riittää :)

      Poista
  3. Oikein rohkeaa Petra. Kiitos mielenkiintoisesta kierroksesta!
    Mitä mieltä muuten olet ikean laadusta näin laajan kokemuksen omaavana? Siitä kun ollaan montaa mieltä..

    Sä olet sisustanut taitavasti ikealla. Ainoa kysymys, joka mulle tässä heräsi, on että miten ihmeessä sä muistat nuo kaikki nimet??

    Ihana tuo siksak-kori. Onkohan vielä mallistossa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Auts, nyt mun tekis mieli poistaa koko postaus jos tää oli rohkeaa... Aikamoinen sekametelisoppa koko kämppä näin niinkuin kokonaisena läväytettynä. Noo, olkoon nyt. Ja kiitos :)

      Meillä ei ole ollut laadusta valittamista, muuta kuin nuo mitä tuohon tekstiin ylös kirjasinkin. Saishan sieltä vaikka mitä muovihärpäkettä ja ohutta lastulevyä, mutta on myös kunnon tavaraa. Pitää olla kriittinen ostaja (niinkuin me, harvoin ja hyvää, heh...)

      Joitain nimiä joutui lunttaamaan, mut tuo on meillä niin yleinen retkikohde, että osa on varmaan jo polttomerkattu päähän :D

      Juu, kori on siellä edelleen, muistaakseni oli syksyllä uutuksien joukossa. Magga-nimellä löytyy...

      Poista
  4. No iliman muuta kestää katsella jatkossakin! Teillä on niin nätti koti ja kuten sanoit Ikeat toimii kun ne on ostettu tarpeiden mukaan. Mäkin olen meillä pikkuhiljaa muuttamassa tyyliä modernimpaan ja mustavalkoisempaan suuntaan ja saan valtavasti inspiraatiota mm. tästä sun blogista! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, kiitos Terhi! Ihan näin isoissa määrissä ei oma pää kestä kyllä jatkossa ;)
      Ai kiitos, olen otettu <3

      Poista
  5. Ihana koti teillä! Otan haasteen vastaan. Mua häiritsi pitkään se että Ikea on niin leimallisesti tunnistettavissa ja löytyy niin joka kodista. V:tä odottaessa etsittiin lipastoa ja haaveilin eräästä kotimaisen merkin lipastosta. Hinta kuitenkin hirvitti, niin että käytiin kiertelemässä paikalliset huonekaluliikkeet ja Ikea. Mieheni on allerginen lastulevylle ja sen kavereille, työskenneltyään huonekalumyyjänä opiskeluaikoina ja siksikin MDF- lipasto mietitytti. Aikamme kierreltyämme ja pähkäiltyämme todettiin että mieluummin ostetaan 150€ täyspuinen lipasto, kuin ainakin kolme kertaa kalliimpi mdf- lipasto. Yllättävää kyllä niitä puisia huonekaluja löytyy helpoiten juuri Ikeasta. Ja vaikka niitä Ikean huonekaluja tuntuu olevan kaikilla kavereilla, ihan yhtä lailla niitä samoja design- tuotteitakin näkee. Esim. Block- valaisin tuntuu asuvan jokaisen kaverin olohuoneessa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Mimmu! Kiva kun tartut haasteeseen :)
      Ikean monissa tuotteissa on etuna se niiden helppo muokattavuus. Esim. bestå. Sitä on kaikilla, mutta vähän eri kokoonpanoissa, eri ovilla jne. Eli kuitenkin ainakin melkein yksilöllistä ;)
      Totta tuo, että puukalusteita lötyy Ikeasta paremmin kuin mistään muualta. Siis ainakin hinta huomioon ottaen. Musta tuntuu aina vähän tyhmältä, kun joku vannoo, että mitään ei Ikeasta osta sen huonon laadun vuoksi (yleensä nämä ei ole kertaakaan siellä käyneetkään) - sieltähän löytyy mitä vaan. Niin sitä roskaa, kuin sitten laadukastakin. Ja juu, jotkut designjutut löytyy kyllä oikeasti melkein kaikilta. Miten olis String-pocket sen Blockin alustaksi..? ;)

      Poista
  6. hieno koti ja kivat ikeat teillä! :) yllättävän paljon löytyy ikeaa itselläkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Mä oon kyllä huomioinut, miten paljon Ikeaa meille on kertynyt, mutta vähän hätkäytti kun tajusin, että olkkarissa ei oo kuin matto jostain muualta (ja tv+kaikenlainen tilpehööri). Osaa tosiaan yllättää ;)

      Poista
  7. Piti ihan koneelle tulla ja kattoa kuvat tarkemmin ;) Kivoja Ikeoita. Onko ollut vanerilaatikko toimiva, eksyykö se pikkusälä sinne? Sen mäkin käyn hakemassa, sopii vaikka mihin :) Kiinnitin huomioni noihin punavalkoisiin lakanoihin! Ellokselta?

    Mullakin haaste odottaa, onhan noita Iksuja meillekkin kertynyt yhtälainen läjä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ainii, joko keksit ratkaisun vitriinin tilalle?

      Poista
    2. Ääh, eiköhän se puhelin olis riittänyt näiden tiirailuun ;D Mut kiitti!
      Noita laatikoita voisin nakuttaa tuohon expeditin tilalle vaikka koko seinän täyteen. Toimii! Varsinkin jos vielä merkkais nuo luukut jollain kuvilla, niin ei tarttis yksinään järjestellä ;) Syvyys ei oo ideaali tuonne kaapin sisälle, muta sen takana on jemmassa toinen romulaatikko, niin hyvin pysyy paikoillaan.

      Lakanat on tosiaan ne Elloksen 8 euron lakanat. E ne huomas ruudulta ja pyys "karkkilakanoita", tuohon hintaan hyvin raaski ostaa, kun muutenkin oli tarvetta. Harmittaa vaan kun värjäytyivät siinä samalla kun tunkaisin koneeseen käyttöönottopesuun niiden batiikkilakanoiden kanssa. Melko hyvin sain pelastettua, mutta on niissä sellainen harmahtava sävy. Onneks E tykkää.

      Ois mulla suunnitelma vitriinin tilalle Ikean keittiöosastolta olemassa, mutta jostain kumman syystä tekee mieli edelleen etsiä jotain muuta... Yläosa on varma, leveyttä vaan vielä vähän arvon.

      Sun haastevastausta odotellessa :)

      Poista
    3. Rupes kiinnostaa! Avaa sitä plääniä tarkemmin...? :)

      Pitäis tehä hakureissu Ikeaan kehyksiä ja tuota lokerikkoa varten! Tuutko mukaan? ;))

      Poista
    4. Just tänään Ikeassa mietin, että mihin voisin ostaa tollasen toisen lokerikon (yks on työpöydällä). Nyt niin tiedän mihin voin ostaa toisen ;) Hyvältä näyttää Expeditissä! Uutta Ikean reissua siis pukkaa kohta :D

      Poista
    5. Työpöydälläkin tuo oliskin myös hyvä! :) Expeditissä sinne taakse tosiaan tarvitse jotain, jos ei halua että humpsahtaa sinne ihan perälle, mutta näin se toimii loistavasti :)

      Poista
  8. Ihana tämä koko kodin Ikea -kierros. Onneksi olit ymmärtänyt haasteen väärin :).
    En ole hetkeen muistanut käydä blogissasi ja oli ihana nähdä miten remonttinne on edennyt.
    Mahtavaa jälkeä, tykkään kovasti.
    Etsin kuumeisesti vitriiniä/astiakaappia ja olisin halunnut kuulla kokemuksia tuosta Ikea Stockholm -kaapista, miksi olet luopumassa siitä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa SarP, kiva kuulla että tykkäsit, ja kiva kuulla ylipäätään taas :)
      Kiitos! On tää onneksi edistynyt. Viimeistely ontuu ja tosiaan tuo olohuoneen jatke, mutta ollaan kyllä selkeästi voiton puolella :)
      Vitriini on hyvä, sitä itseään en lähtisi moittimaan millään tavalla. Se on tukeva ja hyllyjen syvyys on juuri sopiva. Meillä vaan kertyy tuohon keittiöön koko ajan sellaista sälää, jota en vähäisiin keittiönkaappeihin saa mahtumaan ja vitriinissä se ei näytä nätiltä. Tuon jääkappin viereen olisi kiva myös saada aputaso, kun nyt kauppakassit puretaan ensin lattialle. Laatikostoille olisi siis kova tarve. Jos tämä nimenomainen malli kiinnostaa, niin otahan yhteyttä ;)

      Poista
  9. Ihania kuvia. Ei tullut Ikea ähkyä. Päinvastoin, ahmin näistä kaikki ikeat ilolla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkä se ähky tuli sitten vaan mulle itelle, kun jouduin niin tutkailemaan ensin kameran takaa, sitten ruudulla ja vielä koko ajan luonnossakin ;) Kiitos paljon Ride!

      Poista
  10. Kiitti kotikierroksesta! :) Meilläkin sitä Ikeaa riittää.. Teillä on kaunis koti. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ollos hyvä vaan ja kiitos itsellesi! :) Kyllähän tuo Ikea on koteja aikalailla valloittanut, ja mä en ihmettele miksi ;)

      Poista
  11. Tää oli kyllä tosi kiva koti kierros, teillä on kyllä kaunistaJa taisin miekin ymmärtää haasteen väärin ;) heh, ei tullut top 5:sta. Ja itseasiassa kun meiltä lähimpään ikeaan on sen verran matkaa, että ei siellä käy kun ehket kerran vuodessa.. niin en mie ainakaan tunnista ikean kalusteita muilta :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Heini! Kiva kun haastoit, ei tähän muuten olisi tullut tartuttua :)
      Meillä on Ikea melkein liian lähellä. Alle 10min sinne hurauttaa, aikas usein...

      Poista
  12. Huh, ihanaa huomata että jollain muullakin on Ikeaa enemmän kuin 5kpl. Meidän kodissa ei paljon muuta olekaan ;) Ihania kuvia!

    VastaaPoista
  13. Miten nuo Skyn-astiat ovat kestäneet käyttöä? :-) Itsellä olis tarkoitus kesällä muuttaa ensimmäiseen omaan asuntoon ja pitäis jonkinlaista astiastoa kerätä kasaan. Ihastuin tähän astiastoon aikanaan yhdessä ravintolassa, enkä sen jäkeen ole törmännyt yhtä kauniiseen astiastoon. Koska nämä asiat ovat kuitenkin melko hintavia, kiinnostais tietää kestävätkö ne myös laadultaan? :-) Tarkoitus olis löytää kaunis astiasto arkikäyttöön, mutta en haluais sijoittaa noin paljon astiastoon, jos se ei sitten kestäiskään. Iittalat eivät kuitenkaan tule kuulonkaan, sillä niiden muotoilu ei vain miellytä silmää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en voi kuin kehua näitä astioita! Meillä on nuo olleet nyt päivittäisessä käytössä yli kaksi vuotta. Pestään aina tiskikoneessa. Eikä niissä näy mitään jälkiä. No jotain pieni veitsen naarmuja jos oikein alkaa tarkastelemaan, mutta ei mitään kunnolla näkyvää. Paljon enemmän naarmuja ja jopa lasitusvaurioita on meidän Iittalan Ego-pikkulautasissa, jotka on tosi harvoin käytössä... Pikkukipot on jonkun kerran pyörineet lattialla, mutta yhtään ei olla saatu rikki. Suosittelen :)

      Poista
    2. Voi niin paljon toivoinkin kuulevani tälläisen vastauksen! :-) Oli kuitenkin pakko tulla kysymään asiaa, olis ollut pettymys jos astiat olis ihan karseassa kunnossa jo
      muutaman pesukerran jälkeen. Vanhemmillani on ollut ikean
      halvempia astioita arkikäytössä ja
      astioiden pinta on lohkeillut ikävän näköiseksi ihan muutaman
      käyttökerran jälkeen. Ei niitä voi kutsua valkoisiksi enää millään.
      Kiva kuitenkin jos nää olis
      parempia laadultaan! Nyt voinkin
      alkaa näitä huoletta keräilemään! :-
      ) ps. Kiva blogi, taidan jäädä seurailemaan. Iloista kevättä sinnepäin! :-)

      Poista
    3. Kiva kuulla, että voin olla hyödyksi :) Itsekin tuli silloin aikanaan kyllä vähän mietittyä, miten mahtavat kestää, mutta luotettiin sitten siihen, että kalliimpi hinta lupailee laatua. Ja näin onneksi oli!
      Kiitos ja tervetuloa! Ja iloista kevään jatkon odottelua myös sinne :)

      Poista
  14. Teillä on niin ihana koti! Ja kaikki Ikeatkin niin kivoja ja sopii hyvin teille :) Kivasti olit toteuttanut tämän haasteen! Mä aloin katteleen, että mitä meillä on Ikeasta ja hups, niitä on paljon! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mire <3 Haha, se näköjään osaa yllättää muitakin, miten reippaasti Ikealla on tullut sisustettua ;)

      Poista
  15. Ihana koti ja ihanat Ikeat :) Kerrassaan mukava postaus :)

    VastaaPoista
  16. Mistä oot löytänyt tuohon Godmorgon-peilikaappiin vetimen? Meillä on sama kaappi (ostettu 2,5 vuotta sitten) ja siinä ei ole vedintä ollenkaan ja vähän harmittaa... On käynyt mielessä että jotain siihen voisi hankkia, vaan enpä ole saanut aikaiseksi :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä tuo Godmorgon on itseasiassa pelkkä peili. Kuvassa näkyvä nipukka on sen seinäkiinnikke.
      Meniskö siihen ne keittiökaappien Blankett-vetimet (295mm)? :)

      Poista
  17. Kiva kierros, kiitoksia :-) Aika paljon samoja juttuja löytyy meiltäkin, ja niin varmaan aika monesta muustakin lapsiperheestä... :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja ole hyvä :) Jep, ei varmaan olla ainoita lapsiperheitä, jotka on nämä kokeneet käytännöllisiksi ja kivoiksi ;)

      Poista
  18. Ihan täydellinen postaus, kiitos kun nappasit haasteen matkaasi! Mun täytyy kyllä sanoa, että tämä on kyllä persoonallisin koti ikinä, jossa on ollut näinkin paljon IKEAa!!! Vaikka olen lukenut blogiasi jo jonkin aikaa, en ole kyllä lainkaan kiinnittänyt huomiota siihen, että sinikeltaista olisi mukamas paljon. Minusta se kertoo ennenkaikkea taitavuudesta sisustajana. Sanoitkin tuossa tekstissä, että "Persoonattomaksi tusinatuotteeksi haukuttu, onkin äkkiä se persoonallisin." Tuo on niin totta! Koska hintataso on edullinen, niin niitä raaskii myös usein tuunata. Ja juuri tästä syystä myös teidän koti näyttää todella onnistuneelta, kerrokselliselta (hassusti sanottu, mutta tiedät varmasti mitä tarkoitan) ja erittäin houkuttelevalta.

    Todella onnistunut haastavastaus ja koti kaunis kuin mikä. Ja sitäpaitsi, en itsekään tiedä lähtikö haaste matkaan tarkoituksena tuo TOP5 vai kaikki. Eikä sillä ole väliä :). Itse taisin olla vain laiska aloittaja ja päätyä vain viiteen ;).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Jutta kunnon hyvänmielennostatus kommentista! <3
      Tosi kiva kun laitoit haasteen liikkeelle, näitä on ollut ihana eri blogeista katsella! Ja kiva ettei ollutkaan mikään paha "sääntörikkomus" ;DD

      Poista
  19. Monta tutttua tuotetta löytyi, joita löytyy meiltäkin!! Kivan näköistä muutenkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Musta on aina jännä nähdä näitä samoja kalusteita jonkun toisen kotona eri tavalla laitettuna. Jotkut mihin on itse ehkä vähän alkanut kyllästyäkin, näyttääkin usein yllättävästi taas freesiltä ja kiinnostavalta :) Kiitos Piia!

      Poista
  20. Hei! löysin sattumalta blogisi ja ihastuin heti! onpa kaunis koti :) juuri selailin jotain vanhoja juttujasi ja yhdessä niissä kerroit Ikean Stockholm-vitriinistä ja nyt uusimmassa Ikea-postauksessa mainitset, että se tekee lähtöä. Miksi :) Mutta kiva siis oli löytää blogisi, josta sain heti varmaan miljoona ideaa :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, onpa kiva että löysit, tervetuloa :) Kiitos! Itse vitriini on mielestäni edelleen ihana, mutta meidän tarve onkin vähän toinen. Ajattelin, että pystyn elämään ilman sälää, mutta niin vaan sitä kaikkea tarpeellista kertyy... Tarve on siis laatikostoille. Jos meilla olisi enemmän tilaa, niin myös vitriini saisi jäädä, mutta nyt pitää tehdä valinta.

      Poista
    2. Itse tarvitsisin juuri tuollaisen keittiöön :) Olen himoinnut sitä keltaista versiota jo pitkään, mutta sitä ilmeisesti ei enää saa, mutta nyt tuo väri houkuttaisi myös :) Mietityttää tuo lasihyllyn kesto, jaksaako kannatella painavia astioita? Toisaalta taas haluaisin jonkun vanhan keittiökaapin minkä kunnostaisi, vaikeita valintoja!! :) Kun vielä niin erilaisia :D

      Poista
  21. oh hoh, paljon ikeaa! :D
    meillä taitaa olla ikeasta vaan yks lipasto, yks lamppu ja jotkut taulunkehykset tms!
    johtuu ehkä siitä ettei lähin ikea 200km päässä :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan sitä, järkytyitkö ;D
      Niinhän se on, sitä ostaa mitä on saatavilla. Meillä on Ikea muutaman minuutin päässä... ;)

      Poista