maanantai 3. maaliskuuta 2014

KEITTIÖN PIENTÄ EHOSTUSTA + MUOVIMATTOVINKKI









Parketti alkoi näyttää huolestuttavia kulumisen merkkejä uunin edessä keittiössä ja tuli kiire hankkia sopiva matto siihen suojaksi. Halusin ehdottomasti muovimaton helpon puhdistettavuuden vuoksi. Maton piti kuitenkin myös miellyttää silmää ja olla kohtuuhintainen. Pappelinalla ja Brita Swediniltä löytyi monta kivaa mattoa, mutta ei juuri täsmälleen siinä koossa mitä halusin. Ja vähän kalliiltahan nuo tuntuivat myös. Käytin useamman illan mattoja googlaten ja lopulta tärppäsi! Horredsmattan kalanruotokuosinen Ola-matto. Seuraava ongelma olikin, sitten löytää paikka mistä maton saattoi ostaa. 

Kyselin suoraan valmistajalta ja sain muutaman jälleenmyyntipaikan. Postikulut olivat lopulta se ratkaiseva tekijä -vaihtelua oli 500 kruunusta ilmaiseen. Ulmansmattor toimittaa postikuluitta myös Suomeen ja sieltä minä minä omani sitten tilasin. Toimitusajaksi luvattiin kolme viikkoa, mutta maton sain kahdessa. Horredsmattan valmistaa mattoja lukemattomilla erilaisilla kuoseilla, ja standardina liki 15 eri koossa. Maton tuntumaan olen oikein tyytyväinen. Verrattuna meillä joskus olleeseen Pappelinaan kudos on ehkä vähän harvempaa, mutta silti kestävän oloinen. Ensin matto tuntui hieman liukkaalta, mutta on nyt asettunut hyvin paikoilleen. 

Keittiön viimeistely listoineen ontuu vielä, mutta liki vuoden asumisen jälkeen sain nyt lopulta järjesteltyä pöytätasoja paremmin toimivaksi ja paljaammaksi. Öljyt, etikat ja leivät siirtyivät pöytälaatikkoon ja sekös rauhoitti tilaa enemmän mieleisekseni. Vitriini onkin seuraava poiston järjestelyn kohteeksi joutuva. Valkoista, harmaata, mustaa, ripaus kromia, paperipussin ruskeaa ja luonnollista puuta sopivassa suhteessa. "Kuvausassistentin" sain eräästä päiväunikarkurista...

34 kommenttia:

  1. Tosi kiva matto, pitääpä laitta nimi mieleen :). Ja niin ihanalta näyttää teidän keittiössä, assistentista nyt puhumattakaan ;).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laitapa, valikoimaa riitti vaikka kuinka :) Kiitos Juuli <3

      Poista
  2. Voi kuinka kiva matto!!! Just tänään tein listaa mitä pitäs hankkia kotiin ja keittiön matto oli yhtenä listalla! Pakko tutkia tota linkkiä kunnolla :)

    mikä ihana juliste toi päärynä on????

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tutkipas, siellä oli tosiaan monia kuoseja ja tätä samaakin eri väreissä :)

      Päärynä on Darling Clementinen Harvest, esim Papershop myy :)

      Poista
  3. Just niin ihanan näköistä, tykkään niin paljon teidän kodin tunnelmasta! Tuo matto on kyllä ihan loistava, tosi kaunis. Muovimatto keittiössä on ihan paras! Ihanaa viikkoa!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Laura <3 Jep muovimatto keittiössä toimii. Ja eteisessä myös ;) Mukavaa viikkoa myös sinne, vastailen sähköpostiin asap!

      Poista
  4. Kiitti vinkistä! Olen tässä jo tovin pohtinut Pappelinan ja Brita Svedinin välillä, mutta kurkkaampa vielä tuon Horredsmattanin. :)

    Tosi hieno matto!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun mielestä aika hyvä kilpailija noille jos vaan kuosit on mieleen. Hinta on ainakin mukavasti pienempi :)

      Poista
  5. Ihana kuosi tässä matossa ja käy hyvin teille :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä ihastuin tuohon kuosiin heti kun näin!! Onneksi sen sai tilattua, en tiiä millä sitä olisi enää voinut korvata :) Kiitos!

      Poista
  6. Onpas veikeä matto, sopii hyvin tuohon. Ja kiitti vinkistä, taidan koluta koko puljun läpi. :D
    Ja edellisen postauksen amppeli. <3
    Upea!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti löytyy teillekin joku mieleinen :)
      Kiitos <3

      Poista
  7. Sama ongelma meidän keittiön parketissa. On kokeiltu jos jonkinlaista mattoa. Nyt vähän luovuttanut ja taitaa olla lattianvaihto edessä. Ehkä uuteen sitten tuollainen kiva matto. Kävin jo sivuilla. Kiitos vinkistä ja muutenkin kivasta blogista (Kesti muutaman viikon illat päästä tähän ajan tasalle, kun vasta löysin Sinut!!)
    Elina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä sattui tuohon uunin eteen just sellainen vähän karkeampi lauta, kun ei vaan tullut mieleen, että kuluu herkemmin. Hitsin ärsyttävää, mutta ei kyllä vuoden jälkeen vielä viitsi alkaa vaihtamaan mihinkään. Toivotaan että matto auttaa, ainakin se peittää ongelmakohdan nätisti ;) Hei kiitos Elina, onpa kiva että tänne löysit!

      Poista
  8. Tosi ihania mattoja löytyikin, ihan tekis miel laittaa kaikki matot vaihtoon.. ;) Kiitos vinkistä, varmasti tulee hyödynnettyä tulevaisuudessa tuo mattokauppa!

    Keittiössäkin näyttää niin kivalle ja valoisalle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai säkin ehdit jo käydä tutkimassa valikoimaa! Onhan siellä, mullekin jäi pari muutakin mieleen... ;)

      Kiitos kaunis :)

      Poista
  9. Ihana keittiö, mä aina palaan katselemaan sun vanhempiakin keittiökuvia uudestaan. :) Olet saanut jo päärynänkin seinälle, minä laitoin aakkosjulisteen rullassa hyllyn päälle ja kehystän kun jaksan. Tulin la-iltana kipeäksi ja nyt on menty aika matalaliitoa siitä asti. Oli muuten hauska hääpäivä, kumpikin kipeänä ja lapset hyppivät pitkin seiniä... ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai kiitos :) Mulla on tuo kehys odottanut tuunaamista, kun ei tuo kromi oikein ole iskenyt, mutta päärynä sopikin niihin ihan justiinsa :) Sullahan ehtii juliste hyvin vaikka vasta uuteen kotiin! Ai sä sairastuit heti silloin lauantaina, höh. Ikimuistoinen hääpäivä kumminkin (vitsi) ;) Toivottavasti menee tauti pian ohi!

      Poista
  10. Muovimatto on ollut kauan etsinnässä. Teidän on kaunis. Täytyy tutustua tarkemmin!

    Ihana kyllä tuo teidän keittiö. Ja tuo "muuri" tuossa keittiön vasemmalla laidalla. Kätevää, kun on tollasta tilaa, johon voi laskea kaikkea sälää. No teillä ei kyllä sälää siinä ole :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käypäs tutkimassa, josko sieltä löytyis sopiva teillekin :)

      Haha, se on kuule just sellainen sälänkeruupaikka! Nyt on kori pullollaan (kunnes kaikki taas leviää ympäriinsä) ;) Kiitos!

      Poista
  11. Mun asuntokuume vain nousee näitä kuvia katsellessa. Teillä on ihanan viihtyisän näköistä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai mahoton miten mulla on jäänyt tänne vastaamatta :-/ Kiitos Mimmu! <3 Asuntokuume on kyllä aika paha kun oikein kunnolla pääsee puraisemaan... ;)

      Poista
  12. Voi toi teidän koti on kyllä niin <3
    Maton hankkiminen on yllättävän työlästä. Itse viime viikolla etsin mattoa lastenhuoneeseen. Kun leveys olis pitänyt olla jotain 1-1,2 m:n väliltä niin ei ollut ihan helppoa. Tilaamalla sais, mutta suoraan pakasta ei. Löytyi sit kuitenkin:) 3 mattoa ostin, yhden palautin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!! <3
      Siis osaa todellakin olla vaikeaa! Hyvä pitäisi aina löytää, kun matto kuitenkin usein on ensimmäisenä silmässä. Onnittelut löydöstä, sullahan meni kaupat hyvin! :)

      Poista
  13. Hyvää naistenpäivää Petra! Tosi hyvän löydön olet tehnyt. Itsekin haaveilen matosta keittiöön, mutta ehkä sitten uuteen kotiin joskus...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nanna! Naistenpäivän toivotukset on nyt auttamattomasti mulla myöhässä, mutta mukavaa alkanutta viikkoa! Rakennusvaihe onkin haastava, kun tekis mieli hankkia vaikka mitä, mutta melkein pakko odottaa...

      Poista
  14. Petra, blogistani löytyy sulle haaste :). Ja leppoisaa Sunnuntaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Heini, sehän osui ja upposi ;) Hyvää alkanutta viikkoa!

      Poista
  15. Hei! Olisin halunnut kysyä liesituulettimestanne. Eksyin blogiisi haeskellessani meille liesituuletinta. Rakennamme omakotitaloa ja hakusessa olisi liesituuletin huippuimurille. Olin aiemmista postauksistasi ymmärtänyt, että teilläkin olisi huippuimuri? Kuvissa näyttää että teillä on tuollainen ihan haavelemani valkoinen tötterö-mallinen liesituuletin, mutta mistä olette sen löytäneet? Ja onko se huippuimurille yhteensopiva? Olisin kovin kiitollinen vastauksestasi,

    T:Saima

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Saima! Huippuimurille hienon liesituulettimen löytäminen onkin vaikeaa. Mekin siihen silloin aikaa käytettiin, eikä ihan onnistuttu. Lopulta otettiin se mistä tykätään, eli tämä Lapetekin valkoinen tötterö omalla moottorillaan ja huippuimuri toimii omalla katkaisimellaan erikseen (kodarista käsin). Joku kodinkoneasentaja meille silloin neuvoi, että tuulettimen moottorin voisi ottaa poiskin ja kytkeä yhteensopivaksi huippuimuriin, mutta siinä vaiheessa laukeaa valmistajan takuu (ainakin Lapetekillä). Meillä tämä toimii ihan hyvin nyt näin, en ole muuta kaipaillut.

      Poista
    2. Kiitos vastauksestasi! Toivottavasti meillekin löytyy joku hyvä ratkaisu... Mukavaa kevättä, toivoo Saima.

      Poista
  16. Hei! Löysin vasta äsken blogisi ja ihastuin samantien keittiön mustavalkoiseen muovimattoonne! Meillä olisi samanlainen tarve, pieni poikamme opettelee juuri syömään ja tuollainen muovimatto olisi huomattavasti käytännöllisempi keittiössä kuin sieltä tällä hetkellä löytyvä sisal-matto...

    Matostahan on olemassa myös harmaa-valkoinen versio, joka sinällään kiehtoisi koska se voisi ehkä sopia meille ajatuksellisesti musta-valkoista paremmin -- minua kuitenkin mietityttää näyttääkö valko-harmaa helposti likaiselta ja kulahtaneelta... Pyysin Horredsmattanilta näytepalojakin, mutta niitä he eivät suostuneet lähettämään. Onko valkoinen matossa kuinka puhtaan valkoista vai onko se mahdollisesti luonnonvalkoista? Entä onko matto kestänyt nyt hyvin teidän käyttöänne? Kiitos kommenteistasi jo näin etukäteen! Teillä on tosi kivan näköistä, tykkään! :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa Saara, tervetuloa ja kiva kun on jotain mielenkiintoista löytynyt :)

      Hyvin mielin voin tätä mattoa suositella! Vuoden jälkeen se on hyvässä kunnossa ja edelleen raikkaan näköinen. Kuvio on hyvin anteeksiantava tahroille, ehkä jopa liiankin kun ei sitä meinaa muista pestä... ;)

      Valkoinen on ihan valkoinen, joten se raikastaa varmasti minkä tahansa naapurivärin, en usko että harmaakaan olisi yhtään kulahtanut. Toisaalta taas kun kuvio on näin tiheä, mustavalkoisessakaan ei kontrasti ole niin vahva kuin voisi kuvitella, joten sitäkään ei tarvitse pelätä :)

      Kulutustakin matto on kestänyt hyvin, ei mitään moittimista, vaikka on noin keskeisellä paikalla ja ahkeralla kulutuksella! Hmm, tuli varmaan selväksi, että tää matto on mun mieleen ;)

      Poista
    2. Heippa Saara, tervetuloa ja kiva kun on jotain mielenkiintoista löytynyt :)

      Hyvin mielin voin tätä mattoa suositella! Vuoden jälkeen se on hyvässä kunnossa ja edelleen raikkaan näköinen. Kuvio on hyvin anteeksiantava tahroille, ehkä jopa liiankin kun ei sitä meinaa muista pestä... ;)

      Valkoinen on ihan valkoinen, joten se raikastaa varmasti minkä tahansa naapurivärin, en usko että harmaakaan olisi yhtään kulahtanut. Toisaalta taas kun kuvio on näin tiheä, mustavalkoisessakaan ei kontrasti ole niin vahva kuin voisi kuvitella, joten sitäkään ei tarvitse pelätä :)

      Kulutustakin matto on kestänyt hyvin, ei mitään moittimista, vaikka on noin keskeisellä paikalla ja ahkeralla kulutuksella! Hmm, tuli varmaan selväksi, että tää matto on mun mieleen ;)

      Poista