maanantai 31. maaliskuuta 2014

KEVÄTRETKELLÄ JA LUKUVINKKI













Heipparallaa! Täällä taas onnistuneen Ruotsin reissun jälkeen. Antoisan, mutta rankan viikon päätteeksi käytiin perheen kanssa lauantaina rentoutumassa Falkullan kotieläintilalla. Vaikka lähellä asutaan, niin mulle tämä oli ensimmäinen kerta tuolla. Tämän jälkeen ollaan varmasti vakiovieraita. Voi että miten hauskaa katseltavaa pikku-kilit ja isommatkin vuohet olivat, itse olisin voinut viettää siellä vaikka koko päivän! Pikku-veli säikähti pukkia, joka kieltämättä aika hurjan näköisesti kirmasi aitauksessaan suoraan meitä kohti niin kovaa kuin kintuista lähti.

Hauskoja olivat myös maitolaiturilla potpottavat pipopäiset pikkukanaset. Tytär haaveilee ratsastuksesta, mutta toistaiseksi onneksi riittää vielä puuheppa pellon laidalla... Tieltä löytyneet dinosauruksen luut ansaitsivat oman dino-tanssin ja myös meille kevään ekat leskenlehdet kuulivat uuden ihanan leskenlehti-laulun: 
"Leskenlehti, leskenlehti,
on niin ihana,
kun on niin kiva poimia,
leskenlehti."

Tällä kertaa siis ihan jotain muuta kuin sisustusta tai kotijuttuja, mutta niitäkin löytyy haastattelun muodossa Sisustusblogeja-blogista, jota ihana Tarja, Tarja's Snowland-blogista ylläpitää. Jos ei ole tuttu, niin käykäähän kurkkimassa ja lukuvinkkejä haalimassa!

19 kommenttia:

  1. Täälläkin haaveillaan ratsaille pääsystä! Meillä vaan hidastaa asiaa se, että äitille tulee nuha hepoista... Mutta ehkä täytyy varustautua nenäliinan kanssa ja lähteä tuohon naapuritallille joku sunnuntai :)

    Ja tuolla Fallkullassa täytyy myös piipahtaa! Ootko muuten ite tehny E:n huivin? Mä just viime viikolla surauttelin meijän kolmikolle lähes samanlaiset ;)

    Ja kiitos lukuvinkistä! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai sielläkin! Mua pelottaa, että innostuu liikaa, kun ei ihan halpa harrastus ole... Silloin tällöin toki vois, kun noita tallejakin täällä tuntuu riittävän vaikka kuin :) Falkulla on kiva, suosittelen! Vois vaikka tehdä treffit sinne ;)

      Enhän mä ompele! Ihan on hennesin valikoimaa tuo. Pitäis kunnostautua... Kyselen sulta vinkit sitten sinä vuonna kun saan koneen esille ja langat paikoilleen ;)

      Olepas hyvä! Mua harmittaa, kun en jostain syystä pysty sinne liittymään lukijaksi millään profiililla. En tajuu miks.

      Poista
  2. Ihania vuohia! Mä olen menettänyt sydämeni lopullisesti vuohille. Joskus kakarana mulla oli vuohi, ihan lemmikkinä.. Olisin kai halunnut hevosen, mutta sain vuohen. ;) Mutta nuo on oikeasti älykkäitä otuksia. Itsetietoisia, itsepäisiä ja oppivaisia. Mun vuohi tuli kutsusta luo, suuttu, jos sai mielestään liian vähän ruokaa, osasi käskystä hypätä puutarha-pöydälle (äiti tykkäs) ja hyppäsi esteitä. :) Nykyäänkin jos jossain on vuohia, on tämä mamma päällään aitauksessa. On ne vaan ihania! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Arvaas mitä, meilläkin oli vuohia kun mä olin pieni! :D Pekka-pukki, Rebekka, Barabara, Salli ja Saara =) Ne on kyllä niin hauskoja eläimiä, täynnä virtaa ja hassuja temppuja! Ja itsepäisiä :) Ihanalta kuulostaa sun vuohi <3

      Poista
    2. Joo, kyllä. Mahtis otuksia. :D Jos ei tietäis paremmin, niin vuohia vois pitää niinku lampaan kaltaisina määkijöinä.. mutta ku ei ne oo, vaan jotain paljon enemmän.. ;)

      Poista
  3. Kiitos vinkkauksesta :).
    Ihanat kuvat ja fiilikset! Vuohet on niin persoonallisia otuksia. Monasti haaveilemme ottavamme muutaman vuohen, mutta toistaiseksi idea on todellakin vain haaveissa. Ehkä jonain päivänä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sulle kirjoituksesta! Mun pitää vielä yrittää selvittää, miks mä en pääse sinne lukijaksi. Onkohan muilla samaa ongelmaa..?
      Kiitos! Oi, ottakaa ihmeessä vuohi jos teillä on siihen mahdollisuus ja sopivat puitteet. Ihania eläimiä!

      Poista
  4. Falkulla on ihana paikka. Haltiala toisena ihanana lähistöllä!
    Meidänkin 2,5v haaveilee ratsastamisesta päivittäin. Pakko se on varmaan ensi viikolla viedä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä tykästyin Falkullaan nyt tosi paljon! Haltialassa on käyty usein, kun ennen asuttiin ihan sen naapurissa. Siellä vähän häiritsee se läpiajotie, mut muutenhan sekin on ihana.
      Miten nää onkin kaikki niin innostuneita ratsastamisesta! Luulis että isot eläimet voisi pelottaa (meillä kun pelkäävät kaikkea pientä mikä liikkuu), mutta ei - ja hyvä niin! :)

      Poista
  5. Hei enpä ajatellut että Falkullassa voisi tosissaan "nyt" jo käydä! Kesällä yleensä ollaan käyty mutta voihan siellä tosissaan keväälläkin käydä! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa mennä nyt noita kilejä ihastelemaan! Ja pikku-lampaitakin on varmaan pian nähtävillä, nyt saivat vielä olla rauhassa ja piilossa (tai en ole varma olivatko ihan vielä syntyneetkään) :)

      Poista
  6. Onpas veikeitä vuohia! Ja heppoja! Ja lapsia :) Mekään ei ole koskaan käyty tuolla, vaikka on kyllä ollut ajatuksissa. Täytyykin ottaa retkikohteeksi tänä keväänä. Mukavaa viikkoa teille <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Veikeilypäivä :) Kun meette, niin soittelehan seuraksi! =)
      Kiitos samoin Johanna! <3

      Poista
  7. Aivan ihania kuvia! Lapset niin nauttii tuollaisesta paikasta. Mikäkään en ajatellut että noihin pääse jo.

    Kiva kuulla että teidän loma on mennyt mukavasti! Ja pakkohan sitä on mennä teidänkin kodista lukemaan juttua Tarjan sivuilta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Laura! Meillä pienempi meinasi vähän pelätä sen pukki-kohtauksen jälkeen, mutta isompi nautti täysillä :) Kai noihin pääsee pitkin talveakin, ainakin Haltialassa me on käyty usein, mutta kylmällä eläimet on vaan sisällä. Tää talvi olikin vähän spesiaali...

      Ruotsin reissu oli itseasiassa täyttä työtä (tai kouluttautumista), mutta kiva silti :) Hyvä, käypäs lukemassa! Paljon muita ihania siellä myös :)

      Poista
  8. Miten vuohenpoikasrt voi olla noin suloisia <3 Hevosia mä pelkään, mutta pienemmät karvakaverit ottaisin mielelläni kainaloon.

    VastaaPoista
  9. Mun tarttiskin tehdä lasten kanssa joku retki!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Retket on kivoja! Ainakin silloin kun kohde on kaikkien mieleen ;) Tänään olis kiva retkipäivä, mut mitä tuo sade tuolla oikein ropisee!!?

      Poista