torstai 13. maaliskuuta 2014

ETEISEN SÄILYTYSRATKAISUJA

Kun edellisen postauksen ensimmäisestä kuvasta siirtyy eteenpäin kohti portaita, päätyy meidän eteiseen. Kyselin vinkkejä säilytyspulmaan viime kesänä, ja tähän nyt ollaan päädytty. Täältä linkin takaa voi katsella, mikä oli tilanne silloin. 

Lyhyen käytävän keittiön puoleisella seinällä on iso peili. Eteisessä heti oven vieressä Ikean trånes-laatikot lasten kenkiä, pipoja ja hanskoja varten.
Vasemmalle kurkatessa, seinästä löytyy Granitin putkinaulakko minun ja miehen takkeja varten. 
Siinä on käytössä sekä s-koukkuja, että henkareita.


Rappusten alla on muutama trånes-laatikko lisää, sekä erilaisia pussukoita kaikenlaista säilytystä varten.
Lattia odottaa vielä uutta valua ja pintakäsittelyä.


Rajatun kuvan oikeasta laidasta huomaa, että remppakamppeitakin edelleen rappusten alta löytyy...


Lasten säilytyslaatikoiden yläpuolella on Granitin vaijeri kivoja kortteja ja tervehdyksiä (ja näköjään myös miehen aurinkolaseja) varten. Purkeista löytyvät avaimet ja pussukasta lasten aurinkolasit. 


Yhdestä nipsusta löytyy tyttären viime kesänä piirtämä kuva meidän perheestä korvineen. Ulko-ovi on alkuperäisessä punaisessa asussaan.


Kaapit ovat Ikean faktum-keittiönkaappeja. Iso "laatikko" kätkee sisäänsä kodin tekniikaa vesikeskuksineen, joten sieltä ei lisää säilytystilaa heru, eikä se siitä poistu. Aika helposti tuohon kaikenlaista sälää kertyy, mutta se on myös helppo siivota, eikä kurahousujen hiekat varise määräämättömäksi ajaksi kaapin pohjalle. Sopii tähän elämäntilanteeseen. Ikkunan alla taas parit trånesit...

Gubin mategot-naulakko lennähti mustalle seinälle pois putkinaulakon tieltä, ja sopiikin tähän täydellisesti.

Pilkkusäkki on tällä hetkellä varattu minun ja lasten laukkujen säilytykseen.


Wave-naulakko oli kuvanottohetkellä epäilyttävän tyhjä, kun muu porukka oli pihalla kurahousuineen ja haalareineen virittämässä trampoliinia paikoilleen.


Ensimmäinen näkymä, kun meille sisälle astuu (+ne kurikset) ja viimeinen kun meiltä poistuu.


Lähes virtualikierros eteisestä päättyi tähän. Toivottavasti viihdyitte ja nähdään pian uudelleen!

26 kommenttia:

 1. Kiva postaus, kiitos tästä. Meillä tuo eteinen on ikuinen murheenkryyni: viiden ihmisen kamat pienessä tilassa. Taitaisin tarvita kyllä lisää neliöitä, että saisin tuon kaaoksen kuriin. Kun ei tuonne mahdu edes mitään kaapistoja. Huoh!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, kiitos! Yleensä eteiset on ihan liian pieniä, ottaen huomioon miten paljon tavaraa siellä pitäisi olla saatavilla ja miten siellä on usein koko perhe sukkuloimassa yhtä aikaa.

   Poista
 2. Ihan mielettömästi kaikkea ihanaa. Ja kätevän näköistä. Hienosti olette kyllä tuohon ihan haastavankin oloiseen eteiseen saaneet kaiken mahtumaan. Trånesit olisi kyllä käteviä kaikelle sälälle..pipoille sun muille. Mahtuisikohan meidän pikkuseen käytävään..

  Kiitos inspiroivasta kierroksesta Petra!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ilona! Kyllä tuo ihan yllättävän hyvin toimii, kun luulin että ei siitä mitään käytännöllistä saada aikaiseksi. Trånesit vei meidät mukanaan kuten huomaa, huippukäteviä monenlaiseen säilytykseen! Ja mahtuu vaikka minkälaiseen koloseen tai sit paraatipaikalle ;)

   Poista
 3. Tosi kivan ootte saanut tuosta eteisestä tehtyä, ja yllättävän paljon säilytystilaa ootte saanut laitettua näin pieneen tilaan! Mulla tulee kamala remppakuume ja sisustuskuume ja mikävaankuume kun katson näitä teidän kuvia :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! En mäkään uskonut, että me näin hyvin saadaan säilytystilan puute korjattua! Trånesit ja keittiönkaapit toimii :) Huh, mulle ei yhtään herää himot mihinkään remppaan! Eiköhän ne sullakin kohta ainakin hetkeksi unohdu ;)

   Poista
 4. Kiitos oppaalle mukavasta kierroksesta. ;) Ihailen noita sun tekemiä villahousuja. Kyllä mäkin sitten joskus... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, luonnossa tää "kierros" olis selvinnyt lähestulkoon yhdellä silmäyksellä :) kiitos! Villahousut jäi meillä sitten koristeeksi. Ei oikein pakkasta riittänyt... Eli jos teet, niin puolta ohuemmasta langasta, niin ei oo liian kuumat!

   Poista
 5. Teidän eteinen on kyllä todella ihana! Paljon kauniita ja mielenkiintoisia yksityiskohtia:)! Tuo musta vaijeri, jossa roikkuu kortteja ym. on mahtava!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Viivi! Käytännössä se on liian ahdas koko perheen yhteiseen lähtöön, mut niin kai useimmat eteiset... Ainakin tavaroille on omat paikkansa ja löytyy melko helposti ;) Vaijerista tykkään minäkin kovasti!

   Poista
 6. Kiva eteinen, hyviä säilytysratkaisuja ja ihania naulakoita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marjut! Täältä löytyy sekoitus kaikenlaista ;-)

   Poista
 7. Putkivaijeri on hieno ja muutenkin todella viihtyisä eteinen :)

  VastaaPoista
 8. Saitte kyllä lopulta tosi hienosti säilytystilaa loihdittua eteiseen! Kenkälaatikkoon sopii moneen tarpeeseen:) Naulakoitakin on ihan mukava setti! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi jestas tätä puhelin näpyttelyä taas:/

   Poista
  2. No joo, ihan ihmettelen miten hyvin sitä tilaa järjestyi! Mut vähän ahdistaa, kun vaikka on noin monta kätköä niin kaikki ei aina mahdu... Karsintaa edessä! Noita kenkälaatikoita tuntui tulevan jo liikaa, mut ei, tykkään ja ovat niin täydellisiä. Kiitos kovasti suosittelusta! :) Naulakoista alkuperäinen, eli arrow, etsii edelleen paikkaansa...

   Mä ainakin tiiän et osaat kirjoittaa, joten ei hätää puhelintypoista! :) Niitä vaan ei voi välttää.

   Poista
 9. Onpas toimivan näköinen eteinen! Ihan kateellisena täällä katselin kuvia, kun meillä on sullottu kaikki pikkupikku eteiseen ja tuntuu ettei sitä saa mitenkään järkevästi järjestettyä. :D

  VastaaPoista
 10. Kiitos Helkky! Kuvat hämää vähän todellisuutta, ei se aina noin "seesteinen" ole. Monesti nousee kiukku, kun tavaraa vaan tuntuu olevan liikaa, vaikka on noin monta jemmaa. Tavallaan tykkään, että tää oli niin haasteellinen tila pakollisine "arkkuineen", niin sai sai miettiä kaikenlaista muuta normitilaantessa taatusti valittujen liukuovikaappien sijaan :)

  VastaaPoista
 11. Ihanan ja toimivan näköistä! Kaikki eteiset tuntuvat olevan liian pieniä tai jos ovat isoja, niin sitten yhtenäistä seinäpintaa ei välttämättä löydy. Ja minä ainakin yritän lohduttautua ajatuksella, että pienessä eteisessä kaikki tavarat saa esille vaikka paikallaan (kiukkuava lapsi sylissä) istuen ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jenni! Ihan samaa olen minäkin miettinyt, oikean kokoiset eteiset on tosi harvassa. Mut hei, sulla on ihan loistava pointti, ei tässä mitään isompaa sittenkään kaivatakaan! =)

   Poista
 12. Kivat säilytysratkaisut :)

  Mun katse jäi heti kiinni noihin portaisiin. Kauniit ja kevyemmän oloiset, kuin perusmallit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Laura!

   Portaista on mekin tykätty paljon. Jale-portailta ne vuosi sitten löydettiin.

   Poista
 13. Meillä on postimerkin kokoinen tuulikaappi ja kapea eteinen. Aamuhärdellissä kun tilassa pyörii kolme ihmistä, niin soppa on valmis. Jos jotain muuttaisin kodissamme, niin ehdottomasti eteisen. Katon kadehtien näitä sun kuvia. Hyvin oot onnistunut organisoimaan säilytyksen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nää kuvat ehkä vähän hämää mittasuhteita ;) Mutta ihan hyvin sinne on noita jemmoja saanut sujautettua! Tuossa oli ennen väliseinä niin että oli tuulikaappi ja eteinen, mutta sen poiston jälkeen tilantuntu lisääntyi :) Kiitos Joanna!

   Poista