keskiviikko 12. helmikuuta 2014

PIKKUVESSAN REMONTTI









Johan tässä taas viikko vierähti. Täällä on podettu lasten flunssia, valvottu öitä ja ihmetelty ennätyslukemiin noussutta kuumemittaria. Itseä ei vaivaa toistaiseksi kuin väsymys. Nyt odotellaan toiveikkaana kokonaista yötä ilman viereen mönkiviä potkivia kaminoita tai painajaiskiljahteluja.

Otin kuvat pikkuvessasta jo viikonloppuna. Tarkistelin arkistoista, kauanko tätä hetkeä on odotettu, että voidaan avata ovi tuohon koppiin kutakuinkin tyytyväisenä. Viimeiset viimeistelyt on vielä tekemättä, mutta nyt ei mikään enää pahasti häiritse. Koko talon remontti aloitettiin tuolta, kesäkuussa 2012, ja nyt ollaan tässä. Iski vähän kisaväsymys putkiongelmien, laatoitushaasteiden, seinälamppujen asennuksen, sähköpiuhojen, rikkoutuneen pöntön kannen jne jne jne kanssa. Ajateltiin, että reilun neliön kokoisesta kopista on hyvä aloittaa harjoittelu, ja kyllä, harjoiteltua tuli, kaikenlaista! Tässä välissä onkin sitten valmistunut kaikki muut: keittiö, kylppäri, portaat, parketit, seinien levytykset, tasoitukset, maalaukset, kattopanelit ja kodari. Nyt sitten lopultakin myös pikkuvessa. Melkein. Tuo oven sisäpuoli vielä odottaa käsittelyään... Tosin mietin, että ehkä tuon yhden kohdan voisi jättää alkuperäiseen kuosiinsa. Tavallaan se sopii tuonne tosi hyvin. Remontin vaiheita ja välivaihe kuvia voi halutessaan katsoa pikkuvessa tunnisteen alta.

Tämä oli pienen budjetin remontti. Laatat on löydetty rautakaupan poistolavalta parilla kympillä. Allas, peili ja valaisimet on Ikeasta. Oli muuten haastavaa löytää kapea allas, joka ei ole jotenkin pikkusievä tai sitten taas liian pieni. Tämä Ikean Lillången osoittautui lopulta täydelliseksi. Nippelitietona mainittakoon, että kyseinen allas voitti Elle interiös desing-palkinnon vuoden 2012 kylpyhuonetuotteena (huomasin vasta äskettäin). 

Hana on Cellon ja seinävessan runko Grohen, pönttö Villeroy&Bochin. Mies rakensi seinään upotetun kaapin, jonka takaseinä jätettiin laastille. Alunperin siihen oli tarkoitus tehdä hyllytkin, mutta toisteiseksi sille ei ole tarvetta, vaan on hyvä noin. Katossa ja hyllykössä on led-valot, jotka toimivat liiketunnisteella. Tämä tuotti hivenen haastetta kuvaukseen, kun halusin ottaa kuvia luonnonvalossa. Pikkuliikahdus, ja sitten taas sai seisoskella hievahtamatta pari minuuttia, odotellen että valot sammuu...

Viimeisen silauksen toi mustaksi maalaamani kaappi, josta nyt sitten ne dc-fix salmiakit irroittelin, ja kiinnitin oviin TineK batiikkipaperit tilalle. Vanhaa mallintavat kasvitaulut ostin kesällä Joensuun Sarustiikasta. Ne ovat odotelleet sijoitteluaan tähän asti, mutta nyt löysivät paikkansa. Minä tykkään nyt niin paljon kuin vessasta ylipäätään voi tykätä ;)

34 kommenttia:

  1. Noniin! Onnea uuteen vessaan ;) Siitä tuli kyllä tosi kiva!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos onnitteluista, kyllä tuntuu nyt hyvältä ;)

      Poista
  2. No kyllä nyt kelpaa istuskella, noin näppärässä veskissä :) Tosi kaunis tuo pullokin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kelepaa :) Pullosta tykkään kovasti, siinä on ihanat valumat sopivasti vanhaan malliin, vaikka uusi onkin. Kodin1:ssä 8eur :)

      Poista
  3. Näyttää todella hyvältä!!! Tykkään ihan täysillä! Meidän pitäisi kanssa tehdä molempiin vessoihin rempat, mutta vielä ei olla saatu aikaiseksi:/

    Paranemisia ja tsemppiä väsymykseen♥♥♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Viivi! Aloitus on yleensä aina se vaikein vaihe, vaikka tässä tapauksessa niitä riitti kyllä enemmänkin.

      Nyt on kaikki terveinä, jee! :)

      Poista
  4. Kivalta näyttää. Tuota allasta olen ihastellut veljeni luona. Todella tyylikäs ja silti todella käytännöllinen minikokoisessa tilassa. Meillä vasta haaveillaan remontista.

    VastaaPoista
  5. Pikkuvessa näyttää niin ihanalta!!!! Kaikki on just niin kivan näköistä :) Te kyllä olette tehneet niin suuren työn koko asunnon kanssa, etten yhtään ihmettele jos jonkin paikan remppa hieman venyy. Kivan näköinen tuo Tine K_n paperi tuossa kaapissa, sopii hyvin. Ja tuo lamppu on niin ihana <3

    VastaaPoista
  6. Vastaukset
    1. Mä myös tykkään tuosta tunnelmasta, joka tuntuu ihan hassulta sanoa ääneen vessan kohdalla ;) kiitos!

      Poista
  7. Oikein soma vessa! Kiva tuo seinäsyvennys :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Syvennyksestä tuli hyvä. Itse visioin alkuun ei noin syvää, mutta unohdin sanoa en ääneen ja tuollainen tuli. Nyt se tuntuukin paremmalta noin :)

      Poista
  8. Tosi nätti vessa! Ja toi oven väri sopii hyvin noinkin, varsinkin tuohon pärekoriin ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Samaa mietin, että ovat korin kanssa hyvä pari :)

      Poista
  9. Tosi kiva vessa mukavilla yksityiskohdilla. Voimia ja mukavaa loppu viikkoa

    VastaaPoista
  10. Ihana vessa, kelpaisi mullekin! Eikös sitä sanota, että hiljaa hyvä tulee...;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää tuli kyllä tosi hiljaa, mutta onneksi sanonta piti paikkansa ;) Kiitos Sari!

      Poista
  11. Näyttää tosi kivalta! Hyvä, että ette ole lähteneet kikkailemaan turhia, vaan yleisilme on tosi tyylikäs - aivan näköisenne. Puinen ovi on minusta ihan metka yksityiskohta. Etenkin kun sillä on kaverina tuo tuohinen pikkukori. :)

    VastaaPoista
  12. Voi miten sievä siitä tuli! Isot onnittelut! <3

    Mä niin tiedän tuon, kun kaikki vaan menee pipariksi yhden pienen kopperon kanssa... Kuten olen tainnut jo kertoakin, oli meidänkin pikkuvessa vastaava painajainen :D Nomutta, valmistui sekin sitten aikanaan, vaikka roikkuikin keskeneräisenä ovi säpissä, tovin jos toisenkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pikkuvessojen kirous, tai jotain ;) Mutta vaikuksien kautta voittoon, hyvä että teilläkin! Kiitos <3

      Poista
  13. Onpa tyylikäs vessa! Meilläkin pikkuvessa odottaa remppaa ja siellä myös haasteena pieni tila johon pitäisi fiksu ja pelkistetty allas löytyä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Mahtuisko teillkin sama allas? Voin todella suositella. Tuossa on pesulle tilaa hyvin, vaikka kapea onkin.

      Poista
  14. Ai että tollanen syvennys pytyn yläpuolella ois ihana! Ja kiva nähdä toi allas kutakuinkin samankokoisessa vessassa, johon olen sitä itsekin ajatellut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Syvennys on kiva! Tuo jännästi lisää tilaa, vaikka vain tuossa pienessä kohtaa onkin. Allasta voin suositella :)

      Poista
  15. Tuli hieno! Tuollaisen syvennyksen mäkin tahtoisin. Kylpyhuoneeseen myös - pesuaineille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä olisin myös halunnut kylppäriin, mutta siellä ei ollut varaa ottaa seiniä yhtään sisään että olisi saanut syvennystä, kun on muutenkin niin ahdas tila. Normaalia seinävessaakaan ei sinne samasta syystä saatu, vaikka oli toiveissa. Kiitos Laura!

      Poista
  16. Ihana ja ihan teidän näköinen!

    VastaaPoista