sunnuntai 2. helmikuuta 2014

RUSKEASTA MUSTAKSI




Vaikka kuinka uhkasin viime viikolla, että tämän viikonlopun makaan vain sohvalla, niin eihän se ihan niin mennyt. Tekemis-lista kasvoi viikonloppua kohden sellaiseksi, että ei ole tarvinnut miettiä mitä sitä tekisi. Eikä makoilla sohvalla.

Viikonlopun kohokohta lumileikkien lisäksi oli lauantai-iltainen Disney on ice-show, jossa nyt ensimmäistä kertaa käytiin ihan tyttöporukalla (2 isoa, 2 pientä). Harmitti kun jätin kameran kotiin, sieltä olisi monta hetkeä ollut kiva tallettaa kotiin jäänyttä pikkuveljeä varten. Hyvin jaksoivat 4,5- ja 3,5-vuotiaat showta seurata, ainoastaan keiju-tarina oli meidän tytön mielestä kuulemma pikkuisen tylsä. Vähän äärirajoille mentiin iltaesityksessä väsymyksen kanssa, ja kotimatkaan sisältyikin jos jonkinmoisia kohtauksia... Hauska kokemus kumminkin kaikenkaikkiaan!

Mies on nakuttanut listoja paikoilleen ja voi että niitä kohtia jaksaa nyt ihastella kun on vuoden tuijotellut resuisia kulmia! Listoitettavaa riittää vielä vaikka kuinka, mutta hyvään alkuun päästiin. Meidän alusta alkaen murheenkryyni pikkuvessakin alkaa pikkuhiljaa valmistumaan. (Uusille lukijoille lyhennettynä: talon remontti aloitettiin pikkuvessasta toissa kesänä ja siinä sattui kaikenmoista seinien tasoituksen, laatoituksen, saumausten, pöntön asennuksen, putkimiesten, sähkärin, valojen yms kanssa niin, että iski totaalinen kyllästyminen. Tuo reilun neliön kokoinen koppi onkin saanut odotella keskeneräisenä koskemattomana siitä asti.) 

Minä inspiroiduin maahantuojalta rikkoutuneen tilalle saadun uuden pöntön kannen myötä yhtäkkiä vessan sisustuksen kanssa ja ensimmäinen homma oli maalata vessaan heittämäni vanha cd-kaappi uuteen uskoon. Ruskea on tympinyt jo pidemmän aikaa ja kaappikin on jo monta kertaa saanut poistotuomion, mutta näppärän kokonsa vuoksi sille on aina paikka löytynyt. Niinkuin nyt tuolta minivessasta, jonne en uskonut mitään sopivaa kalustetta löytyvän. Mies intoutui laittamaan silikoneja ja saumoja paikoilleen, joten vielä ei kuvia vessasta, mutta kaappi olohuoneessa maalausprojektin keskellä. Aikamoinen ero pienellä muutoksella. Ihan kuin olisi kokonaan uusi kaappi! DC-fix salmiakkien kanssa vielä vähän mietiskelen, voi olla että nekin on jo nähty ja joutavat pois, mutta nyt hetki vielä näin.


35 kommenttia:

  1. No johan muuttui kaappi edukseen! Siitä tuli kaunis:)!!! Vitsit, olisipa muuten mukava joskus mennä katsomaan tuota Disney On Ice -showta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, mä tykkään kanssa! Olis voinut tarttua sutiin jo aikaa sitten ;)

      Mä en oikein tiennyt mitä tuolta Disneyltä odottaa ja se olikin tosi positiivinen kokemus. Melko tyyristä huviahan se on, mutta on siihen esitykseen panostettukin. Meillä sai tytär oman lippunsa kummeilta joululahjaksi, mikä oli ihana idea ja yllätys :)

      Poista
  2. Hyvä tuunaus! Meillä kesti kolme vuotta saada yläkerran pikkuvessa tehtyä :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ehkä se kuuluu jotenkin pikkuvessojen luonteeseen..? Teidän vessa onkin nyt upea, toivottavasti päästään edes puoleen siitä :)

      Poista
  3. Maalailet kylmän viileästi olohuoneessa? Minulta on mies kieltäytynyt sisätiloissa maalaamisen, täytyy vissiin näyttää tämä, jos saisin perustelluksi miksi minunkin täytyy saada :-) Muutoin mulla on käsky odottaa kesään! Haluaisin nimittäin yhden sivupöydän maalata ja sahata siltä jalat lyhyemmäksi. En kestä kesään asti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, näin tein :D Ja vielä 2&4-vuotiaiden pörrätessä ympärillä vaatien omaa osaansa projektista ;) Otin tietoisen riskin, olishan se oikeasti ollut katastrofi jos vaikka maalipurkki olisi kaatunut... Mä itseasiassa luulin, että tää maali kuivuu yhtä nopeasti kuin seinämaalit (hetkessä pölykuiva ja muuten parissa tunnissa), mutta tää kalustemaali viekin 1+16 tuntia. Ehkä siis jotain vähemmän keskeistä nurkkaa voisin suositella, mutta eihän tässä muuten mitään kunhan on kunnon suojapaperit alla :) Mä niin tiedän tuon tunteen kun ei jaksa odottaa!

      Poista
    2. Joo kyllä tämä tarina täytyy ehdottomasti kertoa miehelle, jospa lupa heltiäisi :-)

      Poista
  4. Hieno muodonmuutos! Samoin edellisen postauksen ristipeitto oli hauska idea. Mukavaa uutta viikkoa sinulle!

    VastaaPoista
  5. Erittäin onnistunut muutos, tykkään! :) Ja sama täällä, ei se sohvalla olo täälläkään suunnitellusti sujunut, mutta kaikkea kivaa muuta tuli kyllä saatua aikaiseksi! :)

    -piia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä tässä muuttui koko kalusteen ilme yllättävänkin paljon. Ja niin oli toki tarkoituskin :) Kiitos! Hah, ei oo helppoa se sohvalle maatuminen, näköjään ;)

      Poista
  6. Me oltiin perjantaina katsomassa showta :) Näinkin siellä porukkaa aika monesta blogista, olisi ollut jännä törmätä sinuun :) Meidänkin lapset tykkäsivät, meidän neidistä taas keiju kohtaus oli paras ja pojasta yllätys yllätys autot :)

    Tosi hieno kaappi! Juuri tuota samaa ruskeaa tuskastelin pojan pinniksen kanssa (näyttää kovasti samalta sarjalta). Mietin, että maalaisinko sen... Hioitko pintaa rikki?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No olispa ollut hauskaa jos oltais satuttu samaan aikaan ja vielä tunnistettu toisemme :) Meillä tytön suosikki on ollut jo pitkään Toy Story, joten Woody vei voiton jälleen.

      Mä en hionut, kun tuo kaappi tulee olemaan niin suojaisessa paikassa eikä kovin suurella kulutuksella. Pinniksen pinnat ja laidat karhentaisin varmaan, kun ne joutuvat oletettavasti vähän kovemmalle kohtelulle ;) Kiitos!

      Poista
  7. Upea lopputulos! Ei ole varmaan vaikea arvata, että mä tykkään tuosta ihan 110%. ;)

    VastaaPoista
  8. Vautsivau! oot sinä uskomaton!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Musta maali on kiitollinen käytettävä - peittää ja muuttaa tehokkaasti ;) Kiitos!

      Poista
  9. Taidokas toteutus! Upea kaappi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei tää nyt varsinaisesti suurta taitoa vaatinut, mutta kiitos :)

      Poista
  10. Millä maalasit kaapin? Itsellä odottaa samantapainen ikean kaappi maalaamista ja mietin millä tulisi paras. Olen maalannut tähän mennessä mustaksi yleensä aina supi saunavahalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käytin Helmi kalustemaalia, jota oli valmiiksi varastossa. Se on meillä toiminut ennenkin hyvin :)

      Poista
  11. Voi ei, mä ajattelin että se neliön kokoinen vessa olisi meillä kaikista helpoin homma hoitaa pois alta ennen muuta remonttia. :D Toivottavasti saadaan pian nähdä kuvia teiän vessasta, jospa vaikka saisin vähän inspiraatiota siitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin mekin luultiin ja siksi siitä aloitettiin... Mutta jospa se teillä oikeasti olikin, toivotaan niin! =) Yritän saada mun viimeistelyt valmiiksi, niin voisin vessaa vaikka ens viikonloppuna kuvailla. Kivat viikonloppusuunnitelmat, eikö? ;DD

      Poista
    2. Hahaha, hauskaa viikonloppua siis! :D

      Poista
  12. Ihanan blogin löysin sattumalta- jään ehdottomasti lukijaksi.
    Kaunis uudistus lipastossa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No onpa hienoa että löysit, niin löysin minäkin sinun ihanaan blogiisi! Kiitos! :)

      Poista
  13. Hieno muodonmuutos!

    Meillä on kuvia (en tosin vielä ole käynyt niitä läpi minkä tasoisia), jos haluatte muistoksi. Meidän mielestä muuten aikaisempien vuosien näytös on ollut (vielä) kivempi, nyt tosin oli enemmän otettu huomioon pojatkin, viimevuonna mun mielestä oli aika prinsessapainotteista, mutta kyllähän se meille uppposi. Teillä ei ilmeisesti ole katseltu Helinä-leffoja, jotka on olleet meillä (nekin...) suosikkeja. Autotkin uppos kyllä meidän neideille, vaikka sitä leffaa eivät ole koskaan jaksaneet loppuun asti katsoa. Toy Story taas on ihan huippu. Laura olisi kovasti halunnut Tuhti-nallen, mutta 28 euroa nallesta... Huuuuhhhuh. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)

      Hei joo, mielellään otan muutaman noista eri kohtauksista! Jos löytyy autoista (erityisesti Martti+Salama) ja Lierosta&Kierosta niin ne ainakin. On me yritetty kattoo niitä Helinöitä, mutta ei näihin vaan uppoa. Nyt on sentään E alkanut jo prinsessoille lämpenemään ja pinkkiäkin pitää säännöllisesti olla, joten vähitellen vähän jotain muutakin kuin spidermania ja woodya ;D Olipa hauska kun törmättiin - en ollut kyllä yhtään varautunut tuntemaan ketään muuta kuin kenen kanssa siellä oltiin, joten vähän pöllämystynyt fiilis noin ykskaks yllättäin :) Ne hinnat oli ihan jostain toiselta planeetalta. Ei tullut meille mitään, vaikka yritystä kyllä eräällä riitti...

      Poista