keskiviikko 4. syyskuuta 2013

Työhuoneen muutos

Ihanan Hattarakekkerit julisteen tilasin Viljamin puodistaTyöhuonetta en ole tänne aiemmin juuri kuvannut, kun se on ollut koko ajan niin kesken. Kesken se on edelleenkin, mutta sen käyttötarkoitus kerkisi muuttua välillä. Meillä oli siinä kaksi työpöytää, molemmille miehen kanssa omansa. Sääliksihän se kävi. Huone talon keskeisellä paikalla, olohuoneen jatkeena, mutta ei sitä kukaan juuri koskaan mihinkään käyttänyt... Olohuoneen puolella taas meinasi hermo mennä, kun siitä huolimatta että lapsilla on iso huone yläkerrassa, olohuone muuttui jälleen kerran lelujen hyökkäysareenaksi. Pieniähän nuo meidän lapset ovat, enkä odottanutkaan että leikkisivät keskenään yläkerrassa, mutta ajatus siitä että alakerran leluja vaihdellaan, niin että siellä on vain vähän leluja kerrallaan, ei toiminut. Lopulta melkein kaikki irtonainen oli alakerrassa, kun taas isommat lelut jäivät kokonaan vaille käyttöä. Työhuoneesta tehtiin siis leikkihuone.

Minun työpöytä sai lähteä. Jatkan keittiön pöydän ääressä kuten tähänkin asti. Nukkekotihylly, lasten piirustuslipasto ja leikkikeittiö muuttivat kaikki alakertaan. Leikit ovat nyt jatkuvasti aktiivisesti käynnissä ja television vinkuminen on vähentynyt. Tytär on alkanut taas luovaksi ja piirtää/askartelee ahkerasti, poika päristelee autotalossaan tai kolistelee leikkikeittiössä josta on suora näkyvyys oikeaan keittiöön. Miehen piirustuspiste huoneeseen sai edelleen jäädä, eli tuo mikä näkyy ylimmässä kuvassa. Ollaan kaikki oikein tyytyväisiä muutokseen. 

Huoneen materiaaleista puhuttaessa, tykkään hurjasti rosoisista laastiseinistä, joita huoneessa on 1,5. Loppuosaan on tilattu tapetti, joten päästään lopultakin noista vasta pohjamaalatuista seinistä eroon. Kattopanelit huoneesta edelleen myös puuttuu, ja sininen lastulevy särkee silmiä, mutta sitä on kai vielä jonkun aikaa kestettävä. Samoin sähkötöitä pistorasiasiirtoineen. String-hylly tulee laskettavasti lasten korkeudelle, kunhan seinäremontti alkaa. Mutta nyt kun huone muuten näyttää somalta ja sillä on oikea käyttötarkoitus, kestän odotuksen :)

Näkymä minun sohvannurkastani nyt:


Tämä pojan itsetekemä parkkitalo ei häiritse olohuoneenkaan puolella ;)


13 kommenttia:

 1. Oikein kivannäköistä! Ja järkeväähän se on, järjestellä koti käytännölliseksi. Samoja juttuja tässä pähkäilen. Saako udella, mistä ovat peräisin nuo hyllyköt joissa nukkekotijuttuja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Näin se on, kun ei missään linnassa asu, niin turha pitää huoneita ilman kunnon käyttötarkoitusta... Hyllyt on Ikean Stuvat. Nämä http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/20128620/ + grundlig jalat

   Poista
 2. Voi jumpe miten kiva! :) Odotan niin paljon, että päästään muuttamaan rivitalosta tuplat isompaan omakotitaloon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ihana jumpe :) Eihän tuollaista muuttoa jaksais millään odottaa, tiedän!

   Poista
 3. Laastiseinät <3 Ja ihuna tuo Hattarakekkerit-juliste! Ihan jo nimenäkin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laasti meni ensin seinään vähän vahingossa, mutta heti kun sen siellä paikallaan näki, tuntui että sinne se kuuluu :) Totta, hattarakekkerit kuulostaakin ihanalta! Ja se tarina sen sivussa on myös suloinen: "Pesukarhu ei välittänyt, vaikka näätä pukeutui pandaksi, sillä se rakasti näätää juuri sellaisena kuin se oli."

   Poista
 4. Näyttää kivalta ja uskoisin, että on toimiva myös. Set ulevan tapetti on kyllä myös just tuonne tehty. Pienet lapset viihtyy siellä missä muutkin, ehkä ne sitten teininä paiskoo niitä ovia ja haluu olla omassa rauhassaan siellä ylhäällä ;) Meiläkin on olohuone vuorattuna leluilla ja millon minkäkinmoisia rakennelmia sohvat täynnä... Aina ei jaksais, mutta kivahan se on että leikkiivät.

  Ps. Kyllähän mä tiesinkin mikä se Hattarakekkerit on :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja hieno autotalo vikassa kuvassa, hieno oivallus:) Mutta mites päin tuo oikea matto on? Onko seuraavaksi tulossa olohuoneen muutos? :)

   Poista
  2. Kiitos! Ja toimivalta tuntuu. Vielä ei ole testattu niin että on vieraat kylässä, mutta uskoisin että silloinkin on kivempi kun ei tartte yksin jäädä alakertaan kahveja tms puuhastelemaan, kun muut paukkaa yläkertaan ;) Ei malttais odotella sitä tapettia! Toivottavasti eivät laita rullia aina viikon välein...

   No mä tiesin, että kyllä tuon julisteen tiedät kunhan vaan näet, on se sen verran ollut esillä :) Mulla ei vaan selitykset oikein irronneet.

   Musta tuo autotalo oli niin huippu. Ja kaikki niin tarkkaan aseteltuna. Arvaa mikä huuto tuli, kun sisko nappas maton takas nukkekotiin..? Miten sä voit tuosta kuvasta huomata että matto on kääntynyt??? Mut siis, ei oo tällä erää muuta muutosta luvassa. Matto vaan kääntyi ja tv-tason tarrat läks ;)

   Poista
 5. Oi että! Todella onnistunut muutos! Ja vielä varmasti kaikkien teidän perheessä asuvien kannalta järkeväkin ja mieluisa muutos:)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Viivi :) Kyllä tää on nyt noin viikon testailun jälkeen tuntunut täysin oikealta ratkaisulta :)

   Poista