torstai 19. syyskuuta 2013

Norsun valitsemisen vaikeus









Sataa, sataa lotisee, puut ovat kellastuneet ja muuttolinnut lentävät kaakattaen yli. Viinirypäleet talon seinustalla ovat kypsyneet ja maistuvat mahtavan makeilta. Pimenevät illat on hyvä syy miettiä valaistusta kuntoon, erityisesti tunnelma-sellaista. Kynttilälyhdyn ostin H&M Homesta ja suhautin sen Mastonin spraylla kupariseksi. Rrrakastan sen tuomia varjoja. Sohvalle on kiva käpertyä viltin alle ja napata sisustuslehti tai -kirja käteen, ja vain fiilistellä sillä mitä voisi, mutta ei ole pakko, alkaa tekemään. H&M:ltä löytyi myös hurmaava keittiöpyyhe, joita on ehkä pakko ostaa myös toinen, että raaskisin ottaa ensimmäisen käyttöön. Jotkut tuotteet vaan ovat sellaisia, hinnasta riippumatta. Niitä ei raaski ensin käyttää (jos tietää että ne joutuvat koville), niitä vain ihailee ja hypistelee ja pistää takaisin kaappiin. Kunnes ensi-ihastus menee ohi, tilanne normalisoituu, ja sitten sääliä ei enää tunneta... 

Tytär löysi jostain onnenkolikon ja laittoi sen keraamiseen säästönorsuun. Pikkuveljen kanssa tuli kinaa ja arvaahan sen, norsu oli entinen. Prismasta tyttö bongasin uuden, hienon muovisen vihreän. Veli tuli kassajonossa kateudesta vihreäksi ja lähdettiin hakemaan omaa hänellekin. Valkoinen ei kelvannut ja sisko ei hyväksynyt veljelle samaa väriä, eikä itselleen tietenkään valkoistakaan. Jätettiin norsut hyllyyn ja esiteltiin kanssajonottajille upeita äänijänteitä. Toisena päivänä koitettiin uudestaan. Isosisko halusi valkoisen, pikkuveli vihreän. Äiti olisi ehkä halunnut sellaisen ison mustan, mutta ei viitsinyt järjestää kohtausta ;)

35 kommenttia:

  1. :D Lasten kanssa on joskus hankalaa mutta vanha viisaus (pienet lapset,pienet murheet) On niin totta ;)

    Keittiöpyyhe on ihana!Vanhaa Kotivinkkiä tuossa lueskelin ja siinä oli tehty tauluja keittiöpyyhkeestä,ihan lasin alle oli kehyksiin likistetty :) Olivat hienoja!

    Ja pakko tunnustaa,sorruin minäkin Mastonin kuparisprayhin mutta ei kerrota kellekään ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinhän se. Tilanteet on yliärsyttäviä, mutta kyllähän ne loppupeleissä aika nopeesti onneksi ohi menee ;)

      Tuossa keittiöpyyhkeessä on tosiaan onnistuttu! Mäkin olen ihastellut keittiöpyyhetauluja, mutta pitää ensin mietiskellä sopivaa paikkaa ennenkuin ryhtyy kehystyspuuhiin (kun tarpeeksi iso kehys puuttuu varastosta) :)

      Hehee, eihän sitä voi vastustaa. Salaisuutesi on turvassa ;D

      Poista
  2. Minä olen käynyt taputtelemassa samoja norsuja siellä Prismassa, mutta vielä en ole raaskinut :-) Voi kunpa saisi sen vielä joskus täytettyäkin..!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No joo, jos sen ison sais ihan täyteen jotain muutakin kuin 10-senttisiä, niin sitähän olis ihan oikeasti varoissaan :D Meil on toistaiseksi vaan nämä pienet, edukkaat versiot.

      Poista
  3. Onpa kaunis tuo keittiöpyyhe. Mulla oli ensin samanlainen ongelma Marimekon hetkiä-keittiöpyyhkeiden kanssa, etten raaskinut niitä käyttää. Tällä hetkellä tilanne on toinen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pyyhe on kaunis! Ja hintaakin alle 5eur, joten hyvin voi helpottaa omaa raaskimisongelmaansa ;) "Hetkiä" on myös upea! En ihmettele alkuperäistä ongelmaa :D Mutta jännä miten, ainakin mulla, se kynnys käyttää sitten vaan jossain vaiheessa katoaa ilman sen kummempaa syytä.

      Poista
  4. :DD
    Oisit äiti vaan järjestäny kohtauksen :DD
    Hauskasti kirjotit :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, sehän se oliskin ollut näky :D
      Mutta pakko myöntää, että viime vuosina (lasten syntymän jälkeen) tunne järjestää kohtaus ei ole ollut harvinainen... ;D

      Poista
  5. :D Ihania nuo teidän lapset...tuntuu niin tutulta. Onneksi uskalsitte kuitenkin kokeilla uudelleen ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi tuolla kaupoissa näkee AINA kohtalotovereita ;D Ei mee ees menty norsuja varten uudestaan, mutta samalla sekunnilla kun ruokaostoksille päästiin, E muisti ne ja sinne hyllylle piti ekana kurvata.

      Poista
  6. Kauniita yksityiskohtia.
    Ihana päärynä, haluan samanlaisen! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Irina! Päärynä on kyllä tosi kiva. Biltemassa kustansi muistaakseni 95 senttiä, ei huono sijoitus ;)

      Poista
  7. Tosiaankin kaunis keittiöpyyhe, kuinka mä olen ton missannut?? Kauniita kuvia muutenkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En mäkään tuota ollut nettikaupassa huomannut. Nyt kun satuin käymään myymälässä, se osui heti silmään :) Kiitos Tiina!

      Poista
  8. Onpa kaunis keittiöpyyhe! Hei muuten ootko ihan varma että teidän tason väri on arctic pine vai olisiko se winter pine, sellaista oli bauhausissa ja en oikein osannut päättää onko se hyvän väristä vai liian harmaata ..:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pyyhe on kyllä tosi nätti, ja ihanan pehmoinen.

      Kuules, olin ihan varma. Arctic se on. Mieheltä varmistin, joo on se arctic. Reunalista on vielä asentamatta ja mies kävi sitä varastossa kurkkaamassa. Kummasti siinä paketissa lukee winter pine... Mun makuun ei ole liikaa harmaata, kun ympärillä on kaikki valkoista. Meillä on lattiassa tosin paljon samoja sävyjä kuin tuossa tasossa, joten sekin tekee osansa. Jos haluut kuvia, voin sulle huomenna niitä valoisassa ottaa ja lähettää vaikka sähköpostiin jos se auttais päättämään suuntaan taikka toiseen?

      Poista
    2. Ok eli ehkä se on sitä samaa sävyä vielä siellä kaupassa, aika hämärää. Jos vaan viitsisit ottaa kuvan tasosta niin olisin tosi iloinen kun en saanut bauhausistakaan näytepalaa, kun ei ollut juuri sopivaa, niin tosi hankala yrittää arpoa, ja vissiin tulee kohta kiire jo tämän kanssa! Jos siis muistat niin laita blogin sähköpostiin :)

      Poista
    3. Jeps, mä yritän aamulla muistaa! :)

      Poista
  9. Ihana tuo taulun edessä oleva lautanen (?), jossa älyttömän söpö kuono ja simmut.. Onko se lautanen vai mikä ja mistä?? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo suloinen otus ei päästänyt mua kulkemaan ohitseen vaan vaati päästä H&M Home storesta mukaan... :) Lautanen se on, mutta kokoa on ehkä 5cmx5cm, eli aikalailla koristekäytön minä sille vaan keksin. Hintaa 2.95eur. Niiin söpö tuolla hyllyllään :)

      Poista
  10. hahaa :). Norsut on kyllä ihania, etenkin säästölippaina. Meille on jo kertynyt niitä melkoinen arsenaali ja mukaan on eksynyt muutama possukin. Joskus innostuin keräämään sieltä täältä ja tuolta. Kirppareilta suurimmaksi osaksi. Saa nähdä milloin niistä syntyy kinaa;).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulle noita ei ole koskaan osunut kirpparilla eteen, ja olin jo ihan murheissani, kun en tiennyt että niitä edelleen/taas valmistetaan. Oli siis mukava yllätys kun tulivat Prismassa vastaan, ja vähän meinas tehdä itsellekin tiukkaa jättää ne ekalla kerralla kauppaan ;)

      Poista
  11. Hmhh, mä meinasin pölliä tytöltä ihan vain punaisen mainospossun siinä toivossa, että saisin vaikka jonkinlaisen lomakassan siihen kerrytettyä, mutta tuo valkoinen norsu on kyllä niin herttaisen näköinen, että ehkä mun täytyykin hakea ihan oma? Jos sitä tulisi vaikka ruokittuakin paremmin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo joo, ei nyt lapselta saa pihistää ;) Tää ei paljon matkakassaa köyhdytäkään, eilen oli vielä soma rivi niitä Jumbossa kun kävin :) Olipas kiva kuulla susta taas täälläkin!

      Poista
  12. Ois vaan äiti heittäytynyt lattialle huutaen: Mä tahdon muuustaaan.. :) Kokeiles ensi kerralla toimiiko..? :) Siinä ois kassatätit ja sedät ihmeissään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, tälle on jokunen ääni tullut, joten ehkä mun tosiaan pitää seuraavan kerran kokeilla josko tehoais äidille paremmin kuin lapsille ;DD

      Poista
  13. Meidän neidillä on valkoinen, mutta pohalle olisin halunnut mustan tai keltaisen, mutten ole ainakaan vielä löytänyt. Ja hieno tuo päärynäkin. Mulla on vain se omppu.

    -Paula

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Keltainen norsu oliskin ihana! Ei oo mullekaan tullut missään vastaan. Mä oisin halunnut myös ompun, mutta sen kohdalla näytti hylly vain pelkkää lappua... :)

      Poista
  14. Hah, kuulostaa niin meidän kauppareissulta.

    VastaaPoista
  15. Hei!

    Mitä tuo teidän lattia jota esim. keittiössä on?? Kivalta näyttää koko kämppä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!
      Alakerran lattia on Elletin valkomattalakattu harjattu tammiparketti, mutta sen maahantuonti (en tiedä onko valmistuskin) on kuulemma lopetettu. Mahtaisko jonkun Romanoffin tai K-Raudan varastoista vielä löytyä..? Tykkään itse sen elävästä ha vähän karheasta pinnasta tosi paljon.

      Poista
    2. Moikka! Jos sinulla liikenisi aikaa niin katsotko huvikseen onko noista seur malleista kumpikaan lähellä teidän parkettia. parketti Romanoffin sivuilla siis: ELLETT Design Collection Tammi White Matt 1-säle tai ELLETT Design Collection Tammi White Wash 1-säle. Noissa kuvissa teidän lattia näyttää tosi kauniilta ja meillä tilanne, että pitäisi parketti löytää nopsaan... Tähän mennessä kaikissa vähänkin kivoissa ollut yli 2 kk tilausaika ja minä heräsin asiaan liian myöhään...

      Poista
    3. Alkuun, tässä näkyy tuota meidän lattian pintaa tarkemmin. Nimi siis Ellett Silk White http://villaharakanpesa.blogspot.fi/2013/05/uusi-lattia.html

      Mä veikkaan, että noista linkittämistäsi, ovat molemmatkin melko lähellä tätä meidän. Molemmat näyttävät noissa kuvissa ehkä päästävän puun omaa väriä enemmän läpi kuin silk white, mikä ei välttämättä ole yhtään huono juttu. Meilläkin puun lämpöä on osassa lautoja, osat ovat ihan valkoisia, osat melkein harmaita.Tuo harjattu pinta mikä molemmissa näyttää olevan lisää juuri sitä ihanaa elävyyttä ja antaa paljon anteeksi esim lapsiperheen kolhuille. Tuossa White Mattissa ei mainita pitkien sivujen viisteitä ollenkaan, tuossa White Washissa ne on. Meillä on myös, ja minusta ne korostavat lankkumaisuutta kauniisti.

      Toivottavasti lattia teille nyt löytyy! Käyhän kertomassa mihin päädytte :)

      Poista