perjantai 13. syyskuuta 2013

EDIT: Sisustushaaveita ja huomioita toisten kuvien lainaamisesta

Aloitetaanpas sitten ihan alusta. Julkaisin postauksen aiemmin tänään, pikaisesti tarkemmin miettimättä, ja eihän siitä mitään muuta tullut kuin harmitusta.

Alkuperäinen ajatus oli siis vain lisätä yksi tuote edelliseen haavepostaukseen. Phrena 2:n olin siihen 2500euroon budjetoinut mukaan, mutta kun se unohtui kuvakollaasista, unohtui siitä mitään kirjoittaakaan. Tänään lainasin Phrenan kuvat nopeasti ensimmäisestä nettikaupasta (sattui olemaan ranskalainen), josta löytyi kuvia valaisimesta myös oikeassa ympäristössä. Ensimmäistä lainaamaani kuvaa pidin jollain tapaa tuttuna ja mietin jopa pienen häivähdyksen verran, että se on tosi samankaltainen kuin Valkoinen Harmaja-blogin Suvin ottamat kuvat omasta valaisimestaan. Suvin blogissa valaisimeen ihan ensimmäisen kerran ihastuin, enkä vähiten valaisimesta otettujen upeiden kuvien vuoksi. Kuitenkaan en lähtenyt kuvia enää vertaamaan, kun ajattelin että niissä on varmaan vaan samankaltainen stailaus ja lainasin kuvan.

Suhtaudun todella nihkeästi kuvalainoihin blogeista, ilman että blogin pitäjältä kysytään lupaa. Ihan sama onko lainaajana joku yritys tai toinen blogi, tosin ensimmäistä tapausta pidän suorastaan törkeänä ja toista pystyn katsomaan läpi sormien jos alkuperäinen lähde on merkitty selvästi, vaikkakaan itse en niin tekisi. Yrityksiltä sen sijaan lainaan kuvia silloin tällöin, lupaa kysymättä, juuri tällaisissa inspiraatiopostauksissa, ajatellen että niitä se ei haittaa, kun se on niille ennemminkin ilmaista ja tahatonta mainosta. Pitäisi varmasti lopettaa tämäkin, niin ei tulisi epäselvyyksiä. Silloin harvoin kuin lainaan, valitsen kuvat yleensä suoraan valmistajan sivuilta, en tiedä miksi tällä kertaa hairahduin itselleni tuntemattomaan nettikauppaan. Näin ei ainakaan tule enää koskaan tapahtumaan.

Tässähän kävi nyt nimittäin niin, että tuo käyttämäni kuva jota etäisesti tuttuna pidin, oli todellakin lainattu nettikauppaan Suvin blogista ilman lupaa. Tahtomattani, jouduin nyt siis tällä pikapostauksella sellaiseen kuvalainatilanteeseen, jota olen kovasti yrittänyt välttää. Harmittaa hurjasti, että tämmöiseen haksahdin, mutta tuleepahan jatkossa mietittyä taas tavallista tarkemmin mistä kuvia lainaa. Jos lainaa. Toivottavasti kyseinen nettikauppa tajuaa katua tekosiaan, poistaa kuvan ja vielä hyvittääkin sen Suville jotenkin.

Alunperin lainaamani kuvat poistin, enkä edes linkkaa kyseiseen nettikauppaan. Suvin alkuperäiset kauniit kuvat Phrena2:sta kotiympäristössä löytyvät mm. täältä (vilahtelee useissa muissakin postauksissa).

Itse lainasin nämä kuvat nyt Artecnicalta, jolle Karl Zahn on valaisimen suunnitellut (myönnän, edelleenkin ilman lupaa). Minusta Phrena2 on ihan hurjan kaunis, erityisesti jalkansa ansiosta. Sitä voi käyttää myös kattovalaisimena ilman jalkaa, tai valita Phrena1:n sen sijaan (kuva 2). Enemmän kuin mielelläni katselisin moista kaunokaista meidän olohuoneessa jonain päivänä.


12 kommenttia:

 1. Hups, nettikauppa näyttää lainanneen mun kuvan (tuo eka) ilman lupaa kauppansa sivuille...

  Mutta on kyllä ihana ja hyvä valaisin. Tulee kaunis valo. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpäs oli! Hienoa kun huomasit ja tulit sanomaan! Poistin nyt kuvan ja alkuperäisen postauksen kokonaan. Valaisin on kyllä ihana ja ne sun kuvat omiaan nostattamaan kuumetta :)

   Poista
 2. Ai että miten ärsyttävää toimintaa nettikaupalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin! Siinä on varmaan ulkomainen kauppa ajatellut, että eipä ne kuvat koskaan vähien suomalaisten silmiin osu...

   Poista
 3. On kyllä kummallista toimintaa. Tuosta sietäisi nettikauppaa kyllä varoitella! :/ Valaisin kyllä on upea! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, ei tuommoista pysty ymmärtämään. Nyt on kuva poistunut nettikaupan sivuilta, joten taisi Suvi päästä läpi. Valaisin olisi niiiin unelma!

   Poista
 4. Hurjaa! Todella luokatonta nettikaupan toimintaa. Mutta hyvä, että asia selvisi ja jospa meistä jokainen taas tällaisesta oppisi jotain. Hienosti kirjoitit! Otittako kumpikaan kyseiseen nettikauppaan yhteyttä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun mielestä on käsittämätöntä, että mikään yritys lähtee tuommoiseen mukaan. Paitsi jos joku kuvatoimisto on tyrkyttänyt kuvaa omanaan... Silloinhan siinä on samanlainen vahinko kuin mulla tässä alunperin. En tiedä miten on. Suvi otti asian hoitoonsa ja kuva on näköjään poistunut kun äsken kävin kurkkimassa :)

   Poista
 5. Tämä kuvien lainaaminen on tosi hankala asia netissä. Propsit sulle, että merkkaat lähteen silti aina tarkasti, eli ei esim. "Googlen kuvahaku" tai "Pinterest" tms. Omien kuvien käyttämistä olen pitänyt parhaana vaihtoehtona, mutta tosiaan sillä tavallakin voi joutua sitten sille toiselle puolelle, eli rikoksen uhriksi, kuten Suville oli käynyt :(

  -Paula

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se on, että netissä kaikki on vapaata riistaa. Ideaalimaailmassa olisi vaan kiva, että krediitit menisi sille kelle kuuluu, eli linkit kuntoon. Musta on ihan älytöntä linkata esim. pelkkään pinterestiin (ei edes siihen kuvaan) - sehän nyt on ihan sama kuin ei linkkais mihinkään. Omat kuvat mullakin muuten ihan ehdottomasti, mutta välillä tekee mieli tehdä näitä inspispostauksia, saada itselle talteen kuvien kera mikä milloinkin innostaa, ja siihen mulla ei aika/rahkeet riitä, että kävisin joka asiasta/kohteesta ihan itse kuvan jossain nappaamassa ;)

   Poista
 6. Todella harmillinen homma mutta hienoa kun kerrot asiasta muillekin ja toimit asiassa oikein. Suvin ottamat kuvat ovatkin kyllä kauniita, mutta ei se silti oikeuta yritystä lainaamaan toisten kuvia. klikkasin itseni ihanaan blogiisi lukijaksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun mielestä on ihmeellistä, miten yritykselle edes tulee moinen toiminta mieleen. Kai se vaan on niin helppoa.

   Hei kiitos! Kiva kun löysit tänne ja lämpimästi tervetuloa!!

   Poista