torstai 13. kesäkuuta 2013

Upouudet portaat, betonilattia ja vielä naulakkokin


Yksi suurimmista talon yleisilmeeseen vaikuttavista muutoksista tapahtui meidän portaikossa. Kun entiset umpiportaat ja tummat seinät vaihdettiin mahdollisimman ilmaviin rappusiin ja vaaleisiin seiniin, valo pääsee virtaamaan koko asunnossa ihan eri tavalla kuin ennen. Portaiden yläpuolella olevat ikkunat valaisevat nyt myös alakertaa ja onpa useampanakin aamupäivänä ihmetelty "yläkertaan unohtuneita valoja" kun aurinko kirkastaa koko portaikon ja värjää seinät auringonkeltaisiksi.


Porrasvalinta osui ihan nappiin. Valkoiseksi maalattu metallirunko, valkovahatut tammi-askelmat, rosteriset tolpat sekä käsijohteet ja lasiset välit ovat todella kauniit. Lepotaso katkaisee nousun kivasti, varsinkin lasten kanssa tämä on ollut täydellinen ratkaisu. Portaat itsessään ovat upeat, mutta hieman tuo portaikon yleisilme vielä kärsii omien keskeneräisten juttujen vuoksi. Yhdeltä seinältä puuttuu maali ja portaiden alla on putket vielä peittämättä. Betonivalukin on hieman kesken. Ja ne listat, listat...  Portaiden alla olevassa "jättiarkussa" majoo meidän kumavesisäiliö. Sen kantena vanerilevy, seinät maalattua kipsilevyä.


Lattia oli ensin tarkoitus päällystää samalla parketilla kuin muukin alakerta, sitten mietittiin tummaa laattaa, mutta tykästyttiin niin rappusten alle valettuun betoniin, että vedettiinkin koko iso eteinen tuulikaappia myöten sillä. Tykkään! Puolivälin seinään laitettu tauluhylly esittelee kuvat niin ala- kuin yläkertaankin. Matégotin naulakkoa ihastelin ensin Kotiolotilan Liisalla, sitten Varpusella ja nyt sille löytyi meilläkin täydellinen paikka.45 kommenttia:

 1. Wau! Noi on kyllä ihanat ja toi betonilattia on nappivalinta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, me on tykätty paljon! Sekä portaista että lattiasta :)

   Poista
 2. No ohhoh, miten kaunista! Ja voi mikä muutos! Musta tuntuu, etten ikinä pystyisi tekemään noin suurta remonttia, kun näen kaikkialla aina uusia ihania ratkaisuja, jotka ovat käytännöllisiä ja kauniita. Ehkä sitä toisaalta seurailisi vielä tiiviimmin erilaisia vaihtoehtoja, jos remppa olisi ajankohtainen.

  Tosi upeaa ja tuo betonilattia on tosi kauniin värinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos S <3 Päätösten tekeminen on ollut haastavaa! Aina kun on "ihan varma" niin kohta tulee vastaan jotain vielä kivempaa, tai ehkä parempaa. Sen tässä on oppinut, että jossain vaiheessa se päätös on vaan tehtävä ja hyväksyttävä se että pian löytää varmaan jotain muuta. Kylppärissä, vessassa, keittiössä ja portaissa pääkriteeri oli yksinkertainen ja mahdollisimman ajaton - kaiken muunhan voi helposti&suht edullisesti uusia kun kyllästyttää ;D

   Poista
 3. No on kyllä upeat portaat!!! Aivan täydelliset :) betonilattia sopii loistavasti niitten kans ja naulakko on piste iin päälle! Waaau!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kiitos! :) Munkin mielestä on kyllä toimiva kokonaisuus. Keskeneräisyys vähän häiritsee, mutta siitä se pikkuhiljaa... :)

   Poista
 4. Todella kauniit portaat tuli teille!Ihan kevyt fiilis välittyy kuvista, aivan erilainen kuin umpiportaista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just se keveys muakin miellyttää! Umpiportaat käy isompiin tiloihin, mutta tänne tämä oli nappiratkaisu :) Kiitos!

   Poista
 5. Vau!
  Kylläpäs on suuri muutos tapahtunut! Hienoa! Onneksi olkoon uusien portaiden omistajille!;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Olo tuntuikin varsin onnelliselle kun nuo saatiin paikoilleen! :)

   Poista
 6. Tosi hyvältä näyttää :) Lasi ja vaaleat seinäpinnat on olleet ihan paras ratkaisu.
  Hyvä hyvä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Joanna :) Nuo kyllä avartaa tätä tilaa tosi paljon! Lasissa toki omat haasteensa kahden n. metrinmittaisen kanssa... Eilen juuri katselin, että pitäisi varmaan jostain kaivella lasinpesuaineet esiin ;D

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Voit kuvitella miten huikealta muutos tuntui kun viimeiset viikot elettiin miehen kakkosnelosesta ja lastulevystä väsääminen rappusten kanssa ja viimeinen ilta ennen asennusta kiivettiin yläkertaan rakennustikkaita pitkin =) Kiitos!

   Poista
 8. Tämä on kyllä ihan mieletön muutos! Kannatti pohtia ja pähkiä, lopputulos on upea. Naulakko sopii tuohon hienosti!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Seuraava pähkiminen ja pohtiminen on sen vaatekaapin kanssa. Tuohonko naulakon tilalle vaiko toiselle puolelle käytävää. Puuh, pääh. Onneksi syksyyn ja ulkotakkeihin on vielä aikaa...

   Poista
 9. Portaat tuovat kyllä ilmettä kovin taloihin. Meidän vanhassa talossa oli aivan kauheat puuportaat hieman koristeellisilla tangoilla ja joka päivä niitä vihasin. Mitään en kyllä saanut asialle tehtyä :). Nyt valintani olisi juuri tällaiset portaat, mutta nyt näyttää siltä että niitä ei tarvita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on totta, portaat vaikuttavat paljon! Niinkuin siinä meidän edellisessä. Tuntui että KOKO kämppä muuttui ihan toiseksi kun maalattin ne mäntyiset vaaleiksi. Teillä on kyllä ihana kun voitte suunnitella yksikerroksista. Sellaisen mäkin haluaisin jos rakentamista suunnittelisin :)

   Poista
 10. Aikamoinen muodonmuutos.
  Hienot ovat!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan siinä jotakin tapahtunut ;)
   Kiitos, kyllä tykätään että valinnat osui nappiin!

   Poista
 11. Vau, upea portaikko :). Ja tosi kiva tuo betonilattia, tuo vähän kontrastia portaisiin :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri se kontrasti viehättää itseäkin :) Ja sitten jos joskus tympii, niin sen voi maalata tai päällystää jollain muulla helposti ;) Kiitos!

   Poista
 12. Aivan mieletön muutos parempaan suuntaan. Teillä on todella kaunis koti ♥

  Sulla on täällä toinen toistaan parempia sisustusideoita. Hirvee sisustuskuume tulee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu <3 Taitaa olla kesken vielä heinäkuussakin, mutta sittenhän voit kertoa näyttääkö kuvat totuuden ;D

   Sisustuskuumeeseen ei taida auttaa muu kuin toimeen tarttuminen... :)

   Poista
 13. Ah, ihana!

  Miten olin jotenkin unohtanut käydä täällä blogissa. Pitkästä aikaa tulin kurkkimaan! Nyt laitan ehdottomasti blogilistalle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No onpa kiva kun nyt taas muistit =) Mullakin taitaa olla kolme eri listaa minkä kautta vaihtelevasti blogeja seurailen, helposti käy just noin...

   Kiitos!

   Poista
 14. nuo portaat on todella kauniit, ihastuin niihin itsekin! oikein ihmettelen, miten osaattekin valtavasta tarjonnasta aina valita ne just teille sopivat! mä oisin ihan pää pyörällä kaikesta ja just ku oisin valinnu jonku ihanan, niin löytäisin tietysti jonku vielä ihanamman...musta tarjontaa on niin hirmuisesti, että on todella vaikea valita oikea. mut te ootte kyl mestareita siinä, hyvältä näyttää <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Portaissa ei kyllä tosiaan moittimista löydy :)
   Hankalaa tuo valintojen tekeminen välillä on. Aikansa kun valintoja vertailee niin alkaa mennä pää ihan pyörälle, mutta yleensä sieltä aina löytyy se jokin joka sitten natsaa ihan täysin. Tuotakin sattuu väkisinkin että juuri kun valinta on tehty tuleekin eteen jotain parempaa, mutta jossain kohtaa se päätös on vaan tehtävä ja sitten elettävä sen kanssa. Ainahan niitä voi taas uusia, kunhan jonkun aikaa katselee ;) Kylppäriin ja portaisiin ei kyllä enää kosketa, onneksi molemmat tuntuikin osuvan nappiin :) Kiitos kun kommentoit <3

   Poista
 15. Portaat ON ihanat!!! Ja Matégot-naulakko, se kyllä jaksaa ilahduttaa mua edelleen joka päivä! Sitä kannatti odottaa. :) Ja on ihana teilläkin - olen myös muuten bongannut, että Varpusellakin on se, taisi olla mökillä heillä, jos en väärin muista, ja sopi sinnekin ympäristöön loistavasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Portaiden valintaan ollaan supertyytyväisiä!!
   Ja naulakkoon myös. Jos tsekkaat tekstin niin siellä se Varpunenkin sun ohella mainitaan ;) Joo, mökillä on heillä ja näyttää ihanalta sielläkin. Mut kiitos sulle kun sen aikanaan esittelit, sieltä se jäi mieleen kummittelemaan :)

   Poista
  2. Joo huomasin, että olit Varpusen maininnut, meinasin vaan, että minäKIN olen nähnyt sen Varpusen blogissa. :) Tuon kirjoittamani voi tosiaan näköjään lukea kahdella tapaa :)

   Poista
  3. Ahh, niin onkin. Kun tuon lauseen painottaa eritavalla niin sehän saa ihan eri merkityksen:) Taas näkee miten helppo kirjoittamalla on tulla väärinymmärretyksi - vaikka tässä nyt ei isosta asiasta kyse ollutkaan :)

   Poista
 16. On kyllä kauniit portaat ja tosi paljon on kokonaisilme muuttunut valoisampaan suuntaan! Vaikka itsekin kyllä mietin juuri tuota lasipintojen puhdistamista lasten kanssa, mutta onneksi se "lähmäikä" ei ihan loputtomiin kestä :-D

  Silla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Portaat lisäsivät eteisen ja koko alakerran valoisuutta reilusti! Me aateltiin niin, että kun nuo portaat on tuossa varmaan kutakuinkin ikuisesti, niin siinä ei parin vuoden lähmäkausi juuri paina ;D Kiitos!

   Poista
 17. Aivan mielettömän upeat portaat ja muutenkin näyttää niin kauniilta. :)

  VastaaPoista
 18. Tätä ja muita sisustusblogeja lukeneena olen pistänyt merkille että teillä blogisteilla on kaikilla aika samallainen tyyli. Valkoista, mustaa, harmaata plus tehosteena keltaista tai turkoosia. Aijemmin enemmän tanskalaisromanttista maalaistyyliä, nyt skandinaavista designia. Haluaisin ihan ystävällis mielisesti kysyä, eikö tunnu konstikkaalta vaihtaa suunnilleen koko sisustusta parin vuoden välein? Astioita, verhoja ja pikkuesineitä myöten, tapeteista ja muista pintamateriaaleista puhumattakaan. Eikö siihen mene myös todella paljon rahaa? Ja eikö tietty laumasieluisuus yhtään häiritse, se että on blogityynyjä ja blogimattoja joita kaikkien on ihan pakko saada? Mikä sen pakon tekee? Ja mitä tapahtuu niille muodista menneille maalaisromantiikka esineille ja huonekaluille, tai sitten näille mustavalko kolmio-kuoseille parin vuoden päästä kun tulee taas uudet trendit? Myydäänkö ne, viedäänkö kaatikselle tai lahjoitukseen? Sitten mietin sitä, että harvoin sisustusblogistien seinillä näkee oikeita tauluja, enemmänkin trendi julistepuodista tilattuja "Keep Calm" tyyppisiä kehystettyjä julisteita. Sotisivatko aidot taulut sisustuksen kertakäyttöisyyttä vastaan, vai meneekö sisustustaan jatkuvasti uusivilla ihmisillä suurin osa rahoista just siihen uusimiseen? Entä onko teillä mitään perittyä, kierrätettyä, mummon vintiltä löydettyä tai ulkomailta raahattua? Mitään hauskaa ja omannäköistä ehkä ristiriitaistakin sisustus elementtiä tai huonekalua? Vai onko kaikki suoraan katalogista?

  Opiskelen estetiikkaa ja olen aiheesta siksi hyvin kiinnostunut. Enkä halua loukata, olen avoimesti utelias.

  -Mirtsi-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Mirtsi! Oletan että olet laittanut saman kysymyksen useampaan blogiin, etkä siten yksilöinyt viestiä tähän blogiin sen tarkemmin..? Tai muuten arvelen, että et kovinkaan pitkään tai tarkasti ole tätä lueskellut ;)

   Valkoista, mustaa, harmaata, keltaista, turkoosia - tunnustan. Yksinkertainen pohja mustalla, valkoisella ja harmaalla luo taustan kaikelle muulle mikä milloinkin silmää miellyttää. Olen aina sisustanut väreillä, ja kummasti ne kausivärit jotka ovat pinnalla alkavat itseäkin kiehtoa. Kyllästyn helposti yhteen ja samaan näkymään, joten verhoilla,tyynyillä, matoilla ja tauluilla tilan ilmettä muuttaa nopeasti ja edullisesti. 12 vuotta sitten kotimme oli viininpunainen, sen jälkeen oranssi, sitten vihreä ja jossain vaiheessa kokonaan ruskea. Seinät lähes koko tuon ajan valkoiset, joten muutokset ovat olleet lähes täysin tekstiilien varassa. Tapettejakaan ei olla uusittu trendien vuoksi, vaan sisäänmuuttaessa. "Liukuväritapetin" maalasin itse. Ja meidän salmiakki+kolmiotyynytkin olen itse virkannut - aina on kiva kokeilla uusia juttuja ja kyllähän ne ideat trendeistä nousee.

   Jos olet lukenut blogia, niin tiedät että muutimme tähän taloon 2 kuukautta sitten. Sitä ennen remointoimme tätä melkein vuoden. Edellisessä asunnossa meillä oli juurikin sitä maalaisromanttista tyyliä jonkin verran, mutta ne kalusteet eivät mittojensakaan puolesta sopineet tänne mitenkään. Muutenkin silmä kaipaa tällä hetkellä yksinkertaisempaa ja graafisempaa ilmettä. Viimeisen 12 vuoden aikana (käytän sitä referenssinä, koska olemme sen ajan asuneet yhdessä mieheni kanssa ja sitä ennen kodit olivat joko opiskelijabokseja, asuntoloita tai vanhempieni koti) olemme asuneet 4 eri asunnossa ja jokaisen muuton yhteydessä on myyty vanhoja kalusteita ja ostettu uusia. Asunto ja aikakausi on määrittänyt valinnat. Ruokapöytä, nojatuoli, kirjavitriini, pikkuvitriini ja työtuoli ovat kulkeneet mukana 6-10 vuotta. Esimerkiksi työtuolia olen tuunannut täällä blogissakin uuden näköiseksi, mutta sama vanha tuoli siellä on alla. Ruokapöydän tuoleista kaksi on anopin vanhoja 50-luvulta ja kaksi ystävän vanhempien vanhoja pinnatuoleja suunnilleen samoilta ajoilta. Suurin osa meidän kalusteista on Ikeasta, sekä hintansa että ulkonäkönsä vuoksi.

   Poista
  2. Noita ns. blogimattoja tms en tunnusta meidän ainakaan suuressa mittakaavassa suosivan. Raidallinen blogimatto on minusta kaunis, mutta sitä ei meille ole ostettu eikä se meille tule koska on ihan liian nähty. Sama juttu on käynyt monien muiden blogeissa paljon hehkutettujen asioiden kohdalla - en kertakaikkiaan halua niitä enää meille, vaikka ne minusta kauniita ovatkin. Siinä kohtaa jaan tavallaan ihmetyksesi siitä miksi "kaikilla" pitää olla samaa. Mutta blogimaailma on siinä harhaanjohtava, että vaikka jotain tiettyä juttua blogeissa paljon näkeekin, niin harvan tuttavapiirissä niitä kovinkaan monella, jos kellään, on. Sen takiahan näitä sisutusblogeja varmaan monet lukevat että saisivat ideoita omaan sisustukseen, ja noinhan ne trendit leviää. Kannattaa huomata myös, että useimmat noista ns. blogitavaroista on siitä edullisemmasta päästä mitä markkinoilta löytyy. Esim. se Ikean "blogimatto" on jopa halpa villamatoksi. Tässä kohtaa muistan että yksi todellinen blogiklisee meilläkin on: string-hylly. Sekin tosin ostettiin tarpeeseen, ei näyttelyesineeksi ;)

   Hieman venyy tämä vastaus, mutta tauluista vielä. Kyllä meiltä oikeitakin tauluja löytyy, mutta ovat nyt jäähyllä. En minä jaksa samaa kuvaa ikuisesti katsella, vaikka kuinka hieno olisikin. Printtien avulla kiintopisteitä on edullista vaihtaa. Olet varmasti huomannut että "oikeat taulut" ovat moninkertaisissa hinnoissa printteihin verrattuna. Ei meillä ainakaan ole tässä elämäntilanteessa varaa alkaa "kunnon taiteeseen" sijoittamaan. Ja noiden printtienkin takana on monesti ihan oikeat taiteilijat. Esimerkiksi juuri tässä postauksessa tauluhyllyllä näkyvä poro on S.Polamerin numeroitu grafiikkavedos vuodelta 1979. Lastenhuoneen tauluista olen puolet piirtänyt itse ja mies on piirtänyt kuvitusta työhuoneeseen...

   Kiitos kysymyksestä, tätä oli mielenkiintoista pohtia! Toivottavasti sait tästä jotain irtikin ja pohdiskeluusi vastauksia? On blogikliseitä ja ehkä trendijuttuja, mutta ei sen takia että ovat pinnalla vaan koska aidosti jokaisesta esineestä pidän mitä meillä on. Uutta ja vanhaa sekaisin ja itse tuunaillaan myös. Blogejakin löytyy muuten paljon myös sieltä maalaisromanttiselta rintamalta sekä täysin kierrätysteemalla - pitää vain etsiä ne mitkä itseä kiinnostavat :)

   Poista
 19. Täydelliset portaat! Valmistajasta olisin kiinnostunut?

  VastaaPoista
 20. Täällä takautuvasti postauksiasi lueskelen ja kotianne ihastelen. Portaat ovat just täydelliset tuohon tilaan, samoin tähän samaan hengenvetoon laitan vielä kehut saunastanne, kun en sinne postaukseen muistanut kommentoida. Siitä tuli myös todella tyylikäs lasiliukuovineen. Sun blogi täyttää hyvin mun linjakkaiden linjojen kaipuuta, joka aina välillä nousee enemmän pintaan - kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos mieltä lämmittävästä kommentistasi! <3 Minusta myös on ihana seurata blogeja, joissa sisustetaan ihan eri tavalla kuin mitä meillä. On monia sisustustyylejä / -asioita joista tykkään, vaikka en niitä kotiin valitsisikaan. On siis hienoa päästä ihailemaan niitä ratkaisuja toisten kodeissa ja blogeissa :)

   Poista
 21. Onpa hienot portaat! Saanko udella, että kuka ne toimitti ja mitä tuli hintaa? Meillä on aika ahdas portaiden paikka, johon haluttaisiin nykyisiä mäntyportaita kevyempi ratkaisu, mutta ainakin yhdellä teräsportaiden toimittajalla tuli tilanpuute meillä esteeksi. Mitäs nämä teidän portaat vie suurinpiirtein tilaa?

  VastaaPoista