tiistai 11. kesäkuuta 2013

PersoonallinenSinisenä loistavat. Tässä hieman muunkinlaista värjäymää havaittavissa... ;)

Huomattiin muutama viikko sitten että pojan toinen silmä on alkanut vaihtaa väriä. Pupillin yläpuolelle on ilmaantunut reipas alue ruskeaa. Alunperin toivoin molemmille lapsille tummaruskeita silmiä niinkuin isälläänkin on. Kylläpä nyt tuntuisi kuitenkin kummalta jos nämä suorastaan läpitunkevan siniset silmät muuttuisivatkin kokonaan ruskeiksi. Jännä seurata mitä tapahtuu. Jääkö vain tuo läntti, muuttuuko silmät kokonaan vai tuleeko kenties eriparisilmät. Ensimmäinen ja viimeinen vaihtoehto olisivat ainakin kovin persoonallisia. Ikää pojalla on 2v2kk. 
Tunnetko ketään kenellä olisi silmät vaihtaneet väriä näin "vanhana"?

Ylva Skarpin kortin (4kpl setti) ostin lauantaina Nougatista

21 kommenttia:

 1. Mä olen aina ihastellut V:n sinisiä silmiä...mutta suloinen olisi ruskeasilmäisenäkin <3

  En tiedä miten pitkään silmien väri voi vaihtua, mutta meillä yhdellä lasten hoitajista on eripari silmät. Toinen sininen ja toinen ruskea. Aika jännän näköistä ja persoonallista tosiaan. Siinä voi myöhemmin olla moni tyttö ihmeissään ja ihastuksissaan, jos V:lle eriväriset silmät tulee ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On noi siniset niin hurmaavat. Nyt kyllä toivoisin että pysyisivät, mutta jännä on seurata mitä tapahtuu :) Voin hyvin kuvitella että jos olisi eriparisilmät, niin varmasti herättävät huomiota ja jäävät mieleen. Tytöt varmaan tykkäis isona, jossain vaiheessa taas voi aiheuttaa muutakin...

   Poista
 2. Minä en osaa sanoa värin vaihtamisesta myöskään mitään, mutta minulla itselläni on vihreissä silmissä juuri tuollainen ruskea läntti. Se on tullut jossain vaiheessa lapsuutta, ei vauvana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai sulla on just tuommoinen, hauskaa! Voi siis hyvin olla niin että jää juuri sellaiseksi kuin nyt ovat :)

   Poista
 3. Mun pikkuveljellä silmien väri muuttui sinisistä vihertävän ruskeiksi vasta joskus 4-5 -vuotiaana. Se tuntui aika hassulta! :D systerillä on muuten tuollainen ruskea laikku sinisissä silmissä. On kuulemma saanut pojilta aina kommentteja siitä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan tosi - vielä yli 4-vuotiaanakin voi vaihtua? Onpa jännää. Jollain tutulla jota harvemmin näkee on voinut olla pieniä tunnistusvaikeuksia siinä kohtaa :) Tuo laikku on kyllä aika hauska. Helppo uskoa että toinen sukupuoli huomaa ja ihastuu hieman erilaiseen.

   Poista
 4. Meillä miehen veljen pojalla vaihtui tosi myöhään vihreät ruskeiksi, noin 2-3-vuotiaana. .. Meillä miehellä on vaaleanruskehtavat silmät, hänen vanhemmilla ja sisaruksilla tummanruskeat ja meillä on kummallakin lapsella sitten aivan siniset, niinkuin minulla! Mä olisin niin toivonut heille ruskeita ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin että kyllä se muunnos olisi tosiaan vielä ihan mahdollinen. Tosi jännää. Ruskeita tosiaan mäkin ennen lasten syntymää toivoin, mutta aika kummalliselta se tässä vaiheessa tuntuisi :)

   Poista
 5. Voi mitkä silmät ja vaaleus! Suloista! En tosiaan tiedä voiko "väri" vaihtua vielä tuossa iässä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. <3 Poika on tosiaan hiuksiltaankin supervaalea. Siskon hiukset on jo alkaneet tummumaan, saa nähdä mitä tästä vielä tulee :)

   Poista
 6. Silmien värin muuttumisesta en tiedä mitään. Itse suren kun näyttää siltä, että meidän Hoon punaiset hiukset ovat muuttumassa vaaleiksi. Pahasti puskee vaaleaa juurikasvua.

  Maailman ihanimpiahan ne omat lapset on, on sitten minkä värisiä tahansa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, punaiset hiukst on ihanat! Olisko se sitten se "strawberry blonde" jos jää punertavaa vaalean joukkoon..? Taas sellainen persoonallinen mikäs väri tämä olikaan :)

   Näin se on! Ihan sama mihin kääntyy, mielenkiintoista vain seurailla :)

   Poista
 7. Ihanat silmät!! Muistan kuinka minun serkulla vaihtui silmien väri sinisestä ruskeaksi jotain 7-vuotiaana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pojalla on ollut alusta asti tosi mielenkiintoiset silmät muotonsakin puolesta. 7-vuotiaana? Aikamoista, siinä on riittänyt varmasti kaikilla ihmettelemistä! =)

   Poista
 8. Meidän sydänkäpysillä oli syntyessään kummallakin tosi tummansiniset silmät, jotka muuttui ekan puolen vuoden aikana tummanruskeiksi. En tienny että ne voi muuttua vielä noinkin myöhään mitä täällä käydyissä keskusteluissa ilmenee. Tosi hauska seurata kuinka käy :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noista minäkin olen joskus kuullut, että ihan tummansiniset silmät muuttuvat melko pian ruskeiksi. Varmaan aika jännä tunne kun yhtäkkiä, tai vähitellen, huomaa että väri onkin muuttunut? :) Kertoilen jos muutosta tapahtuu meillä ;)

   Poista
 9. Anopillani on myös muuttunut toinen silmä sinisestä ruskeaksi 2-vuotiaana :). Ihana blogi sinulla muuten, ja poikakin :).

  VastaaPoista
 10. Yllättävän paljon näitä myöhään muuttujia sitten on. Hitsin mielenkiintoista seurata mitä pojalle tapahtuu :) kiitos <3 kiva kun löysit tänne!!

  VastaaPoista