sunnuntai 2. kesäkuuta 2013

Lastenhuoneen uudistus + DIY tarrat







Täydellisen hellepäivän (tai 1/24 osan siitä) voi käyttää myös näin. Sadepisaroita sekä hauskoja eläimiä piirrellen ja DC Fixistä leikellen. Ulkona terassintuolilla istuksellen, totta kai. Mun mielestä tuli tosi kivat ja muuttivat kokovalkoiset kalusteet selkeästi lastenhuoneeseen kuuluviksi. Stuvan teippailu varmasti vielä jatkuu, sitä kun on koko seinän leveydeltä. Kevättalvella piirtämäni kuvat pääsivät nekin esille. Pitää miettiä olisivatko ihan kehysten arvoisia. Lastenhuoneen mattona on keväällä tilaamani CarpetVistan Dorri stripe. Sitä himoitsen nyt kyllä alakerran työhuoneeseen, on niin kiva... Kirjastonurkkaus tuntuu mukavan kotoisalta. Iltasadun jälkeen kuuluu tosin aina karmeaa kolinaa kun jostain syystä jokaikisen kirjan paikka tuntuu lasten mielestä olevan lattialla.





40 kommenttia:

  1. Tosi kivoja! Oot jaksanut leikellä tosi tarkasti ja pieniä juttuja.

    Tuo matto on myös nätti! Se on ehkä itekkin tilattava, sillä on just oikeen värinen :D

    ps. Mitä sille sänkyjutulle nyt kuuluu? Ootko saanu vastausta vieläkään?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nii ja ne kirjat. Meilläkin ne viskotaan aina lattialle. :)

      Poista
    2. Kiitos Hanna! Yleensä leikkaaminen ei ole mun lempipuuhaa, mutta näitä oli kiva tehdä :) Erityisesti tyttöpandan rusettiin olen hyvin tyytyväinen. Sateenvarjon pilkut on Granitin valkoisella kynällä ;)

      Matto on hyvä. Ja sopivan hintainen. Hitsi kun tulis se mustapohjainen niin voisi sen ostaa toiseksi... Tässä oli muuten myös uutena se villan haju, mutta poistuu kun tuulettaa :)

      Ei oo kuulunut sängystä mitään. En ole nyt jaksanut kyselläkään, kun melko varma olen että on kumminkin liian kallis tähän hetkeen. Mutta kai se pitää vielä tarkistaa ennenkuin Ikeaan suunnistaa.

      Eipähän pääse kirjat pölyttymään ;D

      Poista
  2. Hei, eksyin blogiisi tänään ensikertaa. Ihana blogi sinulla :), jäin heti lukijaksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Juuli, kiva kun eksyit :) Kiitos ja tervetuloa!!

      Poista
  3. Vautsi, todella hienoja! Sä se osaat.

    Mun on pitänyt sanoa sulle jo monesti, että teidän koti voisi olla ihan hyvin jossain sisustuslehdessä. Kaikki on niin kaunista.

    Mulla itselläni on jotenkin hirveä sisustusahdistus. Suurin osa oman kodin jutuista on aivan tyhmiä. Tahtoisin mm. uuden ruokapöydän tuoleineen ja uusi sohva ois kiva.

    P.S.Oon ihan rakastunut Hannan sohviin. Ainakin kuvissa ne näyttää aivan täydellisen värisiltä, lämpöisen valkoisilta. Harmi kun just niitä ei enää saa mistään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, näistä tuli kyllä aika kivat :)

      No oho, kiitos ja punastus. En mä kyllä ite osaa noin ajatella...

      Aina välillä ne omat nurkat vaan alkaa ahdistamaan ja kaipaa uudistusta. Koita ensin vaan vaihtaa järjestystä, sekin auttaa usein pahimpaan tuskaan :)

      Hannan sohvat on kivat. Onhan niitä Karlsforsseja vieläkin myynnissä, ei kai niissä ratkaisevaa eroa ole..? Ainakin mun silmään näyttää ja tuntuu samalta. Voin kyllä suositella myös tuota meidän Arildia ;)

      Poista
    2. Mä en tykkää yhtään niin paljon niiden uusien sohvien jaloista :/

      Poista
    3. Siis niistä Karlsforsin puisista? Karlsforssiin saa niitä metallisia erikseen, vai tuliko siinä peräti molemmat mukana. En muista, mutta niin se sanoi kevättalvella kysellessä kun vielä sitä meillekin mietittiin.

      Poista
    4. Ai, en tiennytkään. Kiitti vinkistä!

      Poista
    5. Jos Satu meidän sohvista puhut, niin ei niissä uusissa sohvissa muuta eroa ole kuin että se uusi on pienempi joka suuntaan. Istuinkorkeus ja syvyys varmaan suurimmat erot. Jalat on mekin vaihdettu ja mun mielestä näitä samoja vaihtojalkoja on edelleen saatavilla :) Niin ja hintakin on tippunut sitten meidän sohvaoston :)

      Poista
    6. Ja tuolla "niin se sanoi" tarkoitin että ne sanoi = Ikea :)

      Poista
    7. Hanna, juuri teidän sohvista oli kyse :) Yritin alunperin netistä katsella, josko vaihtojalkoja ois löytynyt yhteen sopivien tai täydentävien tuotteiden kohdalta, mutta siinä ei ollut. Kiitos teille molemmille!

      Petra, ymmärsin kyllä :D
      Ja anteeksi, kun tänne sun kommenttiboksiin tuli mun höpötysten tulva.

      Poista
    8. Ei ole vaihtojalkoja niissä uusissa, selvittelin juuri asiakkaalle... Se, mitä keksin niille, oli maalaaminen, mutta sitten päädyttiin lopulta toiseen soffaan. .)

      Poista
    9. Siis ei vai? Mulle vielä tosiaan tammi/helmikuussa niin vakuuttivat.Onpahan taas ristiriitaista informaatiota.

      Poista
    10. Nyt aloin epäilemään, että olisko ollut niin, että kulmasohvaan ei saa..? No, ainakaan siihen nahkaiseen Karlsfors-kulmasohvaan niitä ei ole saatavilla. Mutta olisko sitten 2/3 istuttavaan?

      Poista
    11. http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/10118914/

      Jalkoja ainakin on saatavana edelleen. Tuskimpa kiinnityskohta on kovin muuttunut sitten Karlstadin nahkasohvien...?

      Poista
    12. Meille ainakin tosiaan sanottiin, että nuo Karlstadin jalat eivät käy Karlsforsiin. Tosiaan omakin maalaisjärki sanoisi, että täytyyhän niiden käydä, mutta vissiin ei...

      Poista
    13. Onpa tosi outoa. Mäkin nimittäin kyselin jalkoja juuri siihen kulmasohvaan ja piti siis käydä. Sitten ei varmaan auta kuin uhkapeli ja ottaa lopulta porakone (+paikkapalat) mukaan peliin ;)

      Poista
    14. Weird... Me oltiin siis maaliskuussa liikenteessä ja asiakkaan kanssa Raision Ikeassa paikan päällä ja kyseltiin asiansa tuntevalta vaikuttavalta sohva-osaston myyjältä.

      Jos joku arvoituksen ratkaiseen, niin tänne kommenttia sitten! :)

      Poista
    15. Vantaalla ja Raisiossa selkeesti eri ohjeistukset. Kiinnostaa kyllä muakin tän lopputulema :)

      Poista
    16. Meidän kaveriperhe on ainakin kovasti niitä uusia jalkoja omaan ko. sohvaansa ostamassa. Raportoin sitten kuin käy:)

      Poista
  4. Tosi hienon näköistä, kaikki! :) vau!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Heidi! Tykkään näistä paloista mitä siellä on. Kokonaisuus kaipaa vielä jotain. Pitää miettiä mitä :) Ainakin sen tapetin joka edelleen odottaa rullalla...

      Poista
  5. Wautsiwau!!
    Ihan mahtavia tarroja.
    Mutta, mikä ihastuttava virkkauskori + puuhelmet tuossa yhdessä kuvassa on?
    Oletko itse tehnyt? Ihan huippuidea! Mieletön! Ehkä joudun varastamaan idean.
    Ihania juttuja Petra!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Mira <3

      Kyllä, korikin on itsetehty. Linkin takaa löytyy siitä vähän enemmän :) http://villaharakanpesa.blogspot.fi/2012/11/majakori.html

      Lisäsin muuten tuohon yläpalkkiin DIY-sivun josta löytyy linkit kaikkiin itsetehtyihin blogin alusta asti jos sattuu kiinnostamaan :)

      Poista
  6. Vastaukset
    1. Kiitos Edla! Onpa kiva kun olet tullut takaisin <3

      Poista
  7. Hienoja juttuja olet tehnyt. Todella kivan näköinen lastenhuone.

    VastaaPoista
  8. Ihania oot taiteillu siitä fixistä, millä muuten leikkelit (jollain terävällä mattoveitsityyppisellä?) Hyvä kun muistutit tämmöinen askartelu vois olla lomapäivien hommia... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Sonja! Mä leikkasin ihan noilla keittiöfiskarseilla, isoilla saksilla siis. Kärjet on tylsät, mutta se hankanen leikkasi hyvin noita ohuita viiltojakin. Valkoiset pilkut sateenvarjoon ja pingviinin silmään tein Granitin valkotussilla, en oo niitä leikellyt ;) Joku kehui myös kynsisaksia tähän hommaan. Itsekin muuten ajattelin ensin että mattoveitsen tähän varmaan tarvitsee, mutta enpä kaivannut :)

      Poista
    2. No mä ajattelin, että viitseliäs olet, mut ihme, etten tajunnu sitä tussia vaikka juuri eilen tilasin sellaisen itselle. Ja nimenomaan "fixiaskartelua" varten. :D

      Poista
    3. Johtuu varmaan siitä kun kiireissäni kirjoitin pelkästä leikkaamisesta, enkä maininnut muista toimenpiteistä mitään ;) Mielenkiinnolla jään odottamaan sun askertelun tuloksia!

      Poista
  9. Vastaukset
    1. Kiitos! Just sopivaa hommaa helteeseen. Tuntee tekevänsä jotain, mutta ei pahemmin hiki vaivaa ;)

      Poista
  10. Tykkään taas :) Ihanan fressiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiva kuulla että tykkäät :) Nyt pitäis saada se tapetti seinään. Ja verhot päätettyä. Ja sänky/sängyt löydettyä niin alkais olla siinä ;)

      Poista
  11. Hei,
    mistä nuo lasten kirjahyllyt on? Olen koittanut etsä matalaa n.90cm korkeaa kirjahyllyä yläeteiseen, mutta ei niitä ole missääm.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne on Ikean lasten Stuva-mallistoa. Edulliset perushyllyt, joihin saa erilaisilla jaloillla uutta ilmettä. Nuo on ihan Stuvan omat jalat ilman värikästä kumituppea.

      Poista