torstai 21. helmikuuta 2013

Piirtämisen ilo!

Olen ollut pitkään sitä mieltä että en osaa piirtää yhtään. Ne kuvat mitä mielessäni näen, eivät siirry paperille eivät sitten millään. Joten olen antanut olla, vuosikausia. Kuvataiteellisen ilmaisuni olen suorittanut öljyväreillä maalamalla tai savesta muovaamalla enkä niihinkään välineisiin ole koskenut vuosiin. 

Mieheltä löytyisi sähköinen piirtopöytäkin josta saisi tietty printtejäkin, mutta ehkä nää perinteiset metodit riittää mulle...

Muistin miehen piirustustarvikkeiden joukosta kaksi suloista piirustusopasta ja päätin huvikseni eilen illalla hyvin skeptisenä kokeilla että saisinko kirjojen ohjeilla yhtään mitään aikaan. Olen ollut hyvin vahvasti sitä mieltä, että ei piirtämistä kirjoista opita, mutta voi niistä näköjään saada hyvän startin. 


Piirtäminen vei mukanaan. Nyt en haluaisi mitään muuta tehdäkään. Olen etsinyt lasten tulevaan huoneeseen kivoja printtejä, nyt taitaa lapsiparat saada äidin tekemän palatapetin ;DDD

Keskellä ihan ensimmäiset pupuset

Tai ainakin ison kasan värityskuvia.


Lapset tunnistivat tästä kuvasta heti itsensä. Saanko esitellä: Isosisko ja Pikkuveli, E&V.


Tässä kuulemma äiti-pupu ja isi-karhu


Piirtämisessä on sekin kiva, että mukaan saa sellaisia elementtejä joita ei ole raaskinut / saanut ajoissa aikaiseksi ostaa. Kuten Mini Rodinin pandamekon, Beau Lovesin rusettipaidan ja Brion kirahvin ;)

31 kommenttia:

  1. Ihania, ihania ja wau, vai et osaa piirtää! Mulla on kans ollut haaveissa piirtää muutama printti seinälle.. mut en oo saanut aikaiseks. Mut tästä sai inspistä! Kiitos ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva jos löytyi nyt inspistä oman projektin toteuttamiseen, sittenhän tää osui nappiin :) Kiitos!!

      Poista
  2. Ihania <3 Oot kyllä yks varsinainen taituri! Vaude! Nyt mäkin tiedän mitä haluun meidän pienimmän huoneen seinälle!!! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos <3 Hei mä vähän mietinkin mahtaisitko olla kiinnostunut... Pistähän lista tulemaan mitkä eläimet tai hahmot olis hakusessa niin voin koittaa jotain ;)

      Poista
    2. Tuo pupu on söpö! Ja sit vois tehdä lisätilauksen sisaruskuvasta, mustalla ja valkosella ja se tulis isin ja äidin huoneeseen:) Mut sitkun on aikaa, nyt sulla muutakin puuhasteltavaa yllin kyllin. Jaksamista ja hermojen hallintaa<3

      Poista
    3. Tää tuli hyvään aikaan. Just eilen meinasin alkaa värittämään kolmikkokuvaa jonka tuossa viikolla piirtelin.. ;)
      Kiitos!

      Poista
  3. Meidän lapsilla on tuo Piirretään iloisia ihmisiä -kirja, ja kyllä vaan on piirustusten taso noussut sen myötä kuopuksellakin :) Pitäisiköhän kokeilla itsekin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuossa on niin kivat ne alkukuvat joita on mukava lähteä seuraamaan. Kaivapa vaan kirja itsellesikin esiin :)

      Poista
  4. Hienoja piirustuksia! Saiskohan tuollaisia kirjoja enää mistään? Olis töissäkin hyötyä piirustustaidosta, mikä on mulla ihan surkeassa jamassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ainakin Adlibriksessä näytti olevan, ei ole paha hintakaan. Kiitos! :)

      Poista
  5. Oooh miten hienoja! Ja sinäkö et muka osaa piirtää! ;)

    Pitäisipä joskus kokeilla itsekin jonkin opuksen avustusta, auttaisiko se myös tällaista "toivotonta tuhertajaa" :D Voisin kuvitella että piirtäminen saattaisi olla hauskaakin. Jos osaisi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No tähän asti en ole saanut paperille sellaista mitä olisin halunnut :) Kiitos! Todella koukuttavaa puuhaa, ja hauskaa kun alkaa onnistua. Suosittelen siis jos yhtään kiinnostaa. Just naurettiin miehen kanssa että nyt me sit löydettiin se yhteinen harrastus: molemmat istuu omilla penkeillään ja piirtää kynät rahisten ;)

      Poista
  6. Hienoja kuvia olet tehnyt. Mun suosikki on tuo viimeinen. Piirtäminen ei ole oikein minun juttu, mutta vinkkaamista kirjoista voisi olla apua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Sama suosikki on itselläkin, bonuksena se että mä niin näen siinä meidän lapset :) Käyhän vaikka kirjastosta lainaamassa nuo opukset ja ala testailemaan. Kuten sanottu, niin mäkin luulin toissailtaan asti ettei piirtäminen ole mun juttu.

      Poista
  7. Tosi upeita piirroksia! Onneksi otit kynän käteesi! Minä olen siskolleni aina vitsaillut, että minä olen esikoisena saanut järjen ja loogisen ajattelukyvyn ja hänelle olen jättänyt kättentaidot ja luovuuden. XoD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos S! Olen kyllä itsekin iloinen että tuli lopultakin kokeiltua. Heh, mahtaakohan olla noin mustavalkoinen jako kuitenkaan kun katsoo sun palmikkosukkia ;)

      Poista
  8. Siis vau...hienoja! Kyllä mäkin mielelläni katselisin tuollaisia pupuja meillä.

    VastaaPoista
  9. Wautsiwau! Muuta varmaan ei tarvitsekaan sanoa! Olet taitava!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yllätin itseni näillä ekoilla piirustuksilla, saa nähdä tuleeko blokki vai jatkuuko virta :) Kiitos!

      Poista
  10. Juu tuosta kuvat lasten seinille:) Ja hyviæ nettiløytøja olet tehnyt. Ma varasin ton uten.silon keskustan Stockalta ekana lomapaivana. Oli siella alessa. Ovh 332e ja nyt olis ollut 265e. Arvaa paasinkø ikina hakemaan sita kun tauti iski? Eli jai kauppaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitää yrittää saada pysymään suorassa muuton yli niin saa sitten ripustettua :) Ei oo totta, voi ei. Sun tauti osui kyllä niiiin huonoon saumaan kaikella tapaa. Me saatiin tämä isompi Uten silo samaan hintaan kuin tuo Stockan tarjous ja ovelle kotiin kannettuna. Tarkkaile jos Nestille tulee ale ja tilaa sieltä :) Pienen ovh:kin taitaa jo olla vähemmän...

      Poista
  11. Vautsi!! Aivan mielettömän hienoja piirrustuksia. Erityisesti tykästyin sisaruskuvaan <3 Sitten kunhan teillä kiireet helpottaa, niin olisitko valmis tekemään piirroksen meidän tyttösistä? Korvausta vastaan tietenkin :)

    VastaaPoista
  12. Mahtavia tyyppejä! Ja tuon täytyy olla ihanan terapeuttista, mäkin haluan (niin kuin haluaisin kai tehdä sitä ja tätä, mutta kunhan nyt taas ensin saisi vaikka lyhennettyä parit farkut ja ommeltua napin tytön paitaan ja... Heh).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anteeks Laura, ihan unohdin tänne vastata! Se on nimenomaan terapeuttista. Suosittelen kyllä jos kiinnostusta löytyy! Jätä ne farkut ja napit vielä pariksi illaksi ja keskity olennaiseen = hyvään mieleen :) En mäkään varmaan muuten ehtis mitään piirtää, tai virkata tai askarrella... ;)

      Poista
  13. Ei hitsi. Vau!
    Mä rakastuin kovin sun taideteoksiin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, en mä ehkä tätä taiteena pitäis, mutta kiitos! :)

      Poista
  14. Ihania! <3 Osaathan sää!!
    Mä hypistelin noita kirjoja kans yks kerta Suomalaisesa, mut oi miksi jätin ne sinne??!

    VastaaPoista