sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Kylpyhuoneen suunnittelua

Itseasiassa kylpyhuoneen suunnittelua on harrastettu marraskuusta asti ja nyt on viimeiset suunnitelmat lyöty lukkoon. Remontti alkaa viikon 8 maanantaina ja siitä 5,5 viikkoa eteenpäin niin meidän kodinhoitohuone, kylpyhuone ja sauna ovat valmiita. Ilman että itse tarvitsee koskea mihinkään. Outoa. 

Kylpyhuoneen puolelle tarvittiin mahdollisimman vähän tilaavievä vessa. SeinäWC:n kotelointi ei tähän yhteyteen sopinut ja perinteistä pönttöä ei haluttu. Löytyi Geberit Monlith valkoisella lasilla ja siihen Duravitin pönttö. Pöntön on pakko mennä lattiaan asti viemäriputken sijainnin vuoksi. Peili- ja allaskaappi ovat Svedbergin Style-sarjaa. Suihkun jakoseinä myös Svedbergiltä. Allashana ja suihku Moran. Seinään tulee kiiltävä valkoinen 20x40cm laattaa vaakaan ja lattiaan 10x10 Graffiti antracite himmeä musta (molemmat RTV)


Kiuas oli vaikea. Oltaisiin haluttu valkoinen, mutta sopivaan hintaan ei löytynyt sopivan kokoista (tarpeeksi pientä) ohjauspaneelilla varustettua. Harvian Kivi on kyllä myös mieluinen. Olemassa oleva kiuas olisi ollut hyvä ja hieno, mutta ilman ohjauspanelia ei sovi uuteen lauderatkaisuun. Seinään tulee nyt lopulta valkoinen haapasormipaneli vaakaan asennettuna ja lauteet leveän profiilin (120mm) lämpökäsiteltyä haapaa. Pitkään mietittiin mustia lauteita, mutta aloitetaan ensin tällä ja jos joskus kaipaa uudistusta lauteet voi sitten mustata (kuvassa itseasiassa tervaleppä kun en löytänyt leveää haapaa, lopputulos ei siis noin kellertävä). Lattiassa sama laatta kuin kylppärissäkin.


Oltaisiin haluttu ovi+ puolilasiseinä, mutta seinän sisällä kulkeva viemäriputki hautasi ne haaveet. Lopulta keksittiin liukuovi kun törmäsin tähän kuvaan ja sellainen sinne nyt tulee 95cm oviaukolla.


Lauteet ovat hyvin yksinkertaiset ja mahdollisimman ilmavat, melkolailla sellaiset kuin tässä kuvassa (poimittu täältä) ilman selkänojaa. Keskilaude menee kuvan mukaisesti seinään asti. Itseasiassa koko lauderatkaisu muotoineen on hyvin tämän kaltainen. Huomatkaa muuten kuvan vaneriseinä! Tosi hieno ja elävä pinta, mutta on saatavana ainoastaan mustana ja sitä ei meidän 2,8 neliön kokoiseen saunaa kaivattu pienentämään...

Tässä on matkanvarrella keritty pyöritellä vaikka minkälaisia ajatuksia. Aina välillä on tuntunut siltä että tässä se nyt on, mutta syystä tai toisesta on jouduttu miettimään uudestaan. Useimmiten siitä syystä että kylpyhuoneen tekijä on ohjannut ajatuksia toiseen suuntaan = sanonut mikä ei oikein toimi käytännössä. Tekijä kallistuisi perinteiseen, koska se on yksinkertaisin ja varmin tehdä. Me taas halutaan jotain vähän enemmän. Tähän lopulliseen suunnitelmaan olen hyvin tyytyväinen, eikä se tunnu enää kompromissilta. Jännittää kyllä nähdä millainen se on sitten lopulta valmiina.

11 kommenttia:

 1. Yksinkertaisesti kaunista ja tyylikästä!

  Olen kade. Meidän kylppäriremonttia ei ole vielä edes aloitettu. Kaikki suunnitelmatkin ihan auki. Kotikylpylästä haaveillen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Taru, toivotaan että lopputulos on juuri noin! :)

   Kotikylpylä olisi kyllä sellaista luksusta että. Mitä keksittekin niin siitä tulee varmasti upea!

   Poista
 2. Vaikuttaa ihanilta suunnitelmilta! Ja se onkin ihan ihana fiilis kun joku muu sen kovan urakan hoitaa. Itse saa odottaa vaan löylyyn pääsyä :) Liukuovi on hyvä ratkaisu myös sen ouolesta, että ei haukkaa tilaa auetessaan kylppärin puolelta... Voi olla, että on ollut puhetta sata kertaa mutta en muista(mun muisti on ihan olematon!), mutta mites se kodari? Tuleeko sekin tähän samaan syssyyn?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Hanna! Näillä mennään, toivotaan että ollaan vielä 8 viikon päästä sitä mieltä että ihana on ;) Kodari tulee tässä samalla (lukee se tuossa ekassa kappaleessa, mutta ei ihme jos silmät harittaa eilisen päivän jälkeen ;D). Siinä ei vaan ollut nyt mitään lisättävää edellisiin pohdintoihin. Samat laatat tulee kuin kylppäriinkin ja siihen koloseen otetaan näiltä vaan se kolo, siis seinät kuntoon. Hankitaan ite sitten jostain ne kalusteet ja koneet jälkikäteen. Ja joo, tosiaankin sitä tilansäästöä tuossa oven kanssa myös mietittiin, kun muuten siihen ei saisi kuin sen 65cm oven tai se kolahtaa pönttöön auetessaan...

   Poista
  2. Voi apua! Tavasin illalla tuota tekstiä ja mietin sen kodinhoitohuoneen kohtaloa...mut ei ihan mennyt ymmärrykseen saakka:( kiitti eilisestä<3 Meillä alkaa remppa tänään...yö meni purkuhommiin.

   Poista
  3. Kuten sanottu, en ihmettele :) Huh mitkä kaksi viikkoa teillä on edessä. Tsemppiä!!! Kiitos teille ♥ Toivottavasti tykkäsitte kassin sisällöstä..? :)

   Poista
 3. Mahtavat ovat suunnitelmat =) Minulla on sinulle tunnustus blogissani!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, nyt vaan odotellaan jännityksellä että onko toteutus yhtä mahtava :)
   Kiitos =)

   Poista
 4. Hyvältä näyttää! Ja huippua, että valmista tulee vaikka ei itse tee mitään;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! No niinpä, huippua. Ja arvaapa, se alkaakin jo ensi maananantaina! Jee =)

   Poista
 5. Perjantai-iltaa! Melkein unohdin kommentoida tänne noista Moran tuotteista, kun siis meillä niitä on. :) Bidee-suihkut jouduttiin vaihtamaan, kun vuotivat. Hanat on jotenkin vähän erikoiset, niiden pitää olla "tosi kuumalla" ennen kuin sieltä tulee lämmintä vettä, mutta niissä ei ole sitä "suojaa" (siis sitä nappulaa, mitä painetaan), että ei menisi liian kuumalle. Paitsi suihkuissa tuo toiminto kyllä on.

  Ihan kivan näköiset ovat (paitsi itse asiassa wc:n hanat näyttävät usein likaisille, vaikka niitä yrittäisikin putsailla), mutta jos on tottunut esim Orakseen, niin funktiot eri tasoa. Tiedoksi vaan, jos ette ole vielä tehneet ostopäätöstä. :)

  VastaaPoista