keskiviikko 13. helmikuuta 2013

Remppakuvia

Viimeiset neljä päivää on tehty remppaa ihan tosissaan. Ja mies jatkaa edelleen, mulla alkoi laatuaika lasten kanssa. Vähän kuvia talteen siitä mitä nyt on saatu puuhattua eteenpäin. Tällä hetkellä tuntuu että tehdään ja tehdään ja tehdään, mutta mistään ei silti saada valmista. Mutta jokainen uusi pinta on askel eteenpäin, ja jokainen lopullinen pinta luo uskoa siitä että hyvä tästä tulee! Tällä erää keskityttiin pelkkään alakertaan.

Mies saumasi välitilan laatat. Tykkään hurjasti tästä juoksevasta ladonnasta ja näistä laatoista, vaikka skeptisiä hetkiäkin tässä välillä kerkisi olemaan. Silikonit puuttuu vielä.


Siniset suojamuovit edelleen sitkeästi paikoillaan. Mutta mitäs uutta huomaatte tässä kuvassa?


Sivuseinä maalattiin yönmustaksi. Tykkään! Alunperin oli tarkoitus laittaa liitutaulumaalia, mutta nyt seinälle on tulossa muuta (saa arvata mitä jos haluaa ;)), joten jätettiin liitutaulut sikseen, vain väri pysyi.


Pinta "tasoitettiin" kevyen rouheaksi.


Tytär hinkusi päästä maalaamaan, joten annoin lopulta maalinjämät, pensselin ja jakkaran maalattavaksi. Olkoonkin, että musta ei niin kauhean käytännöllinen väri ole remonttijakkarassa ;)


Ruokailutilan seinät villoitettin ja levytettiin uudelleen.


Ja ikkunankarmit maalattiin valkoiseksi. Kuvassa vasta yksinkertaisena, mutta sain ne eilen lähes valmiiksi. Sisäkarmeihin joutuu varmaan vielä kesällä sutimaan yhden kerroksen, mutta pääosin näyttää jo siistiltä.


Yksi mielenkiintoinen homma on tiilien tasoitus...Olohuoneen muurattu tiiliseinä on siis joskus maalattu tuollaisella rypelömaalilla, josta halutaan eroon. Sitä on koitettu hioa kolmella erilaisella koneella mitä meiltä löytyy, mutta jotain ihme betonihippuja ne siellä ovat sillä tasoitus ei suju oikein mitenkään. Maanantaina kokeilin huvikseni tasoittaa yhtä tiiltä tasoitteen avulla ja näytti toimivan. Testimaali yhteen kaistaleeseen varmisti asian.


Ei muuta kuin seinä loppuun... Pohjamaali on liian valkoinen, väriksi tulee todennäköisesti "pilvi" entisten sinitaivaan pilvimaalausten päälle :)


Ovien väliin (jotka nekin vielä vaihtuvat) tulee se retrojääkaappi. Ajatus siitä tiiliseinää vasten on minusta erittäin toimiva.


P.S. vielä on yksi päivä aikaa osallistua arvontaan!!

22 kommenttia:

 1. Hyvältä näyttää :). Tykkään niin paljon tuosta mustasta seinästä! Malttamattomana ootan mitä siihen tulee ;).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mustan seinän arvoitus ratkeaakin ilmeisesti nopeammin kuin itse arvasinkaan, eli ehkä jo tällä viikolla. Luulin vielä eilen että siihen menee 3-4 viikkoa ;)
   Kiitos!

   Poista
 2. Hyvältä näyttää jälleen :) Musta seinä näyttää hyvältä, tuo hyvin kontrastia!

  ...ja taas kipinä ruskeiden ikkunapokien maalaamisesta kasvoi. Jospa sitä kevään aikana sutis ne nätin valkoisiksi. Onko jotain, mitä pitäis niiden suhteen ottaa huomioon?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kontrasti on hyvä :) Kiitos!

   Sudi ihmeesssä, muuttaa ilmettä hetkessä!! Mä en nyt tietenkään osaa sanoa näiden kestävyydestä vielä mitään, mutta näin ne olen tehnyt (rautakaupan ohjeiden mukaan). Eli ensin hyvä hionta vanhat lakat ja maalit pois, olen tsempannut erityisesti näiden näkyviin jäävien osien kanssa. Sitten Otexilla yksi kerros ja sitten Helmi kalustemaalia (tätä itseasiassa neuvoi oviin, mutta ei jaksettu mitään muutakaan maalia lähteä hakemaan kun tätä oli valmiina varastossa). Kolme kerrosta vähintään, mahdollisesti neljä. Eli hermot siinä saa menemään, mutta kyllä se kannattaa. Ja kaikki pinnat mitä pystyy niin pienellä (mohair) telalla - peittävyys ja levittyvyys on siten paljon parempi. Näissä keittiön ikkunoissa oikaisin kun se Otex haisee niiiiin pahalle ja näissä on pelkkää kalustemaalia. Toivottavasti ei kaduta jossain vaiheessa...

   Poista
 3. Mä tykkään noista sinisistä kaapin ovista!
  Vitsi vitsi.
  Hyvältä näyttää!
  -mira

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah, mä voin kääräistä nuo muovit sulle postiin? ;D
   Kiitos!

   Poista
 4. Minä RAKASTAN maalaamista, mutta ikkunankarmien maalaamisen ajattelukin nostaa yhä ihokarvat pystyyn. Omamme kun vaati sen nelisen kerrosta peittyäkseen. Ihana tuo musta seinä, en malta odottaa että pääsen sutimaan meidän keittiöön uutta maalia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis ihan kamalaa. Aina toiveekkana vedät uuden kerroksen että joko riittäis ja sitten vaan vielä yksi ja vielä yksi... Neljä kerrosta on mennyt näihinkin. Kyllä noinkin pieni juttu kuin tuollaisen miniseinän maalaaminen muuttaa ilmettä kummasti. Mä myös tykkään (muusta kuin ikkunoiden) maalaamisesta paljon :)

   Poista
 5. Ihania maistiaisia! Musta seinä sopii täydellisesti tuon kaakelin rinnalle. Kaakeli on siis huippu ja saumauskin onnistunut. Kyllä se sieltä valmistuu... Ajattele, kohta on kesä :) Ja juhannus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!! Tykkään itsekin tuosta mustasta seinästä nimenomaan tuon kaakelin kera. Tänään meni lieskari paikoilleen ja koko alakerta on nyt levytetty. Alkaa pahasti näyttää alakerta aika valmiilta =) Ja onneks kohta on kesä. Ja juhannus :)

   Poista
 6. Voi että. On se vain mahtavaa seurata teidän projektia. Ja lopputuloksesta tulee varmasti upea. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla että projektin eteneminen kiinnostaa! Toivotaan että on upea, on se ainakin vähintään hieno ;)

   Poista
 7. No vau, onhan siellä saatu aikaan vaikka jo mitä! Hienot nuo välitilan laatat ja tuohon trendikkään turkoosiin väriinkin alkaa jo tottua ;).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on ollut hyvä (ja raskas) viikko. Oikeasti alkaa tuntua siltä että kyllä sinne valmistakin tulee :) Heh, se on kyllä jännä miten katse tottuu kun tarpeeksi tuijottaa... Kiitos!

   Poista
 8. Oooh, siellähän näyttää jo hyvältä!

  Meillä on keittiön seinät maalattu juurikin tuolla Pilvi-sävyllä. Sen on siis oikein hyvä valinta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt kuules sitä keittiöesittelyä kehiin, teidän valinnat kuulostaa täydellisiltä ;D Kiitos, tietynlainen epätoivo alkaa väistyä ja alkaa näyttää pahasti siltä että päästään muuttamaan melko valmiiseenkin kotiin :)

   Poista
  2. Hahaah, tekeillä on. Se on sit seuraava postaus :D

   Poista
 9. Hyvältä näyttää! Ihan älyttömästi raikastui ilme noiden ikkunanpokien maalaamisella, tykkään! Mä aina ihailen, että miten te osaattekin kaikenlaista, meidän talouden aikuisilla on molemmilla remopapeukalo keskellä kämmentä ja ihan kaikki asiat ja suunnitelmat tuntuu tosi vaikeilta ja hankalilta. Vaikka tekemällä kai sitä oppisi. Nyt haaveilen keittiön völitilan uudistamisesta jollakin keinoin, mutta en tiedä, että minä vuonna pääsisi ihan tekemisen asteelle. - Silla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Eikö raikastunutkin? Muuttaa kyllä tosi paljon :) Tekemällä oppii - mutta kannattaa aloittaa pienistä projekteista niin ei iske turhautuminen päälle ;) Välitilan vaihtaminen muuttaakin keittiön ilmettä paljon, joten töihin vaan jos on idea valmiina eikä vanha miellytä! Nyt kun maalasin nuo meidän rappuset tässä nykyisessä asunnossa, niin kyllä harmittaa etten tehnyt sitä kaksi vuotta sitten niin olisi voinut itsekin nauttia niiden ilmeestä vähän pidempään...

   Poista
 10. Wau, toi musta seinä näyttää hyvältä! Ja välitila myös...! Olette mahtavasti edistyneet rempassa, kyllä se siitä valmistuu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ride! Kyllä tää nyt alkaa tuntua taas paremmalta. Remppa tosiaan tarvitsi tän täyden viikon pelkästään siihen niin saatiin asioita kivasti eteenpäin :)

   Poista