maanantai 18. helmikuuta 2013

Iso säästö (ajassa ja rahassa) = nettishoppailua

Meidän ensimmäinen ulkomainen nettiostos tehtiin vuonna 2003 kun tilattiin meille ensimmäinen digikamera Belgiasta. Vähän jännitti tuo toimenpide kun siihen aikaan netistä ostamisesta monet niin kovasti varoittelivat, mutta hyvin meni ja säästettiin iso raha. 

Lasten synnyttyä olen tottunut tilaamaan melkein kaikki lastenvaatteet ja -tarvikkeet netistä. Nopeaa ja helppoa kun sen saa tehdä rauhassa illalla lasten jo mentyä nukkumaan. 

Nyt tuli sitten täräytettyä isoin nettiostos ikinä. Isoin sekä arvollisesti että kooltaan. Virolaisessa e-kodinkoneissa oli (ja on huomiseen asti) sopivasti tarjouskampanja menossa, joten ostettiin meille jääkaappi. Juuri äsken, joten vielä en osaa toimituksesta sanoa mitään. Säästöä siihen että ostettaisiin se tuosta meidän naapurikaupasta tuli 400euroa. 






Joo, SMEG sen pähkäilyn lopulta voitti. Loppusuoralla vaikuttivat eniten koko (80litraa isompi kuin  se Bosch ja sentin yli sen korkeuden mitä mittaamalla speksattiin) sekä mahdollisuus saada kaappi vasenkätisenä. Näin se avautuu kohti keittiötä, eikä olohuonetta, mikä minusta tuntui tärkeältä. Väri on musta.


Musta on myöskin eilisestä paketista kuoriutunut Vitran uten silo, kuten hyvin arvasittekin. Ajatuksissani tuo on hyvä pari ja musta väri sitoo jääkaapiin keittiöön vaikka sijainti aavistuksen hassu onkin. Tosin ei se enää minusta edes ole hassu, vaan juuri sellainen kuin pitääkin :) Tämänkin kanssa "säästettiin" aika paljon kun saatiin se Nestistä 20% alennuksella viimeisenä alepäivänä. Lokerikko saa jatkaa laatikossa oleiluaan vielä tovin, siihen asti että pahin rakennuspöly laskeutuu.

////////////

Piti hieman harrastaa tätä tyypillistäkin nettishoppailua.
Olen tähän asti ollut aikalailla despootti lasten vaateostoksissa, vaikkakin sitten saavat aika pitkälle kaapista valita mieleistä päälleen. Tytär (3,5v) pukee juhliin ja kyläilemään omasta tahdostaan yleensä mekon ja silloin saa laittaa kampauksenkin, mutta arkena toivoo itselleen "poikien vaatteita" eli t-paitaa, farkkuja ja lippistä. Neulomani lippapipo on ollut pelastus talvisiin aamukiistoihin. Ensi syksynä pitäisi muistaa olla ostamatta pitkähihaisia ja keskittyä vain pariin hyvään huppariin. Jaarittelun jälkeen lopputulokseen, eli valittiin nyt yhdessä lasten kanssa pari uutta t-paitaa. Mentiin suoraan Nextin sivuille, sieltä meidän kesävaatteet ovat pääosin aina tulleet. Kivat paidat sieltä löytyikin taas.


Poika, kohta 2v, ei halunnut muuta kuin keltaisen paidan. Tänään kun paketti tuli, poika kirmasi ympäri olohuonetta paita&vaippa päällään, mustat kumpparit jalassa ja huusi "minä isto näppääjä, minä isto näppääjä" (Risto Räppääjä). Tytär puki silmälasipaidan, aurinkolasit ja tennarit ja oli tietysti "viiveä venna" (Viileä Venla). Tämmöiset coolit neonpinkit tennarit siis myös samasta paikasta.



28 kommenttia:

  1. Hienoja löytöjä olet tehnyt:)

    Nuo pinkit tennarit on aivan mahtavat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No joo, nämä osui hyvään aikaan kohdalle :)

      Tennarit on nyt koko ajan jalassa. Mitenköhän ne saisi riisuttua ennen tarhaan lähtöä...

      Poista
  2. Voi ihanuus. Kaikkea kaunista, Uten Silo, Smeg, nuo pienten vaatteet, sun tekemä lokerikko. :)
    Sain taas inspiksen, kuten aina täällä käydessä. Kiitti ihanasta blogista. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos kauniista sanoistasi! Annoitpa hyvän mielen <3

      Poista
  3. Oi joi mitä herkkuja. Teidän kodista tulee ihan älyttömän kiva.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nää on kyllä herkkuja. Toivottavasti asettuvat paikoilleen yhtä upeasti kuin kuvitelmissa :) Kiitos!

      Poista
  4. Tilattiin meidän entinen jääkaappi samasta firmasta. Valitettavasti kaappi oli viallinen eikä takuuhuolto onnistunut, kun ei ollut täältä ostettu peli. Toivottavasti teillä sujuu paremmin :) Tosi hieno tuo SMEG kyllä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä oli lähinnä asennuksen kanssa ongelmia. Pesukoneelle tilattiin samalla vanhan, rikki menneen nouto pois ja uuden asennus mutta nää Itellan asentajat ovat niin ihme sakkia että jättivät puolet pesukoneen kuljetustuista kiinni ja ekalla käyttökerralla meinas siis hajota koko kone. >:( Eli hienosti asennettu...

      Poista
    2. No voi hitsi Mona. Nyt saa tosiaan toivoa että Smegin kanssa ei tule mitään ongelmaa :(

      Ja ihan hyvä ettei otettu vaihtoa+asennusta jos sen taso on tuommoinen niinkuin teillä Kissis...

      Poista
    3. Me hankittiin kaikki keittiön kodinkoneet tuolta ja säästö oli huikea, n. 40% Suomen hinnoista. Kun tilaa useamman tuotteen kerralla, tuolta saa vielä tarjouspyynnöllä lisää hintaa pois! Tiskikone meillä hajosi, paikallinen korjausliike kävi kotona ja kaikki sujui kuin rasvattu E-kodinkoneen piikkiin.

      Iiiiihana Smeg <3

      Poista
    4. Helpottavaa kuulla hyviä kokemuksia, kiitos!!

      Säästö oli tosiaan iso meilläkin, tilaus sujui helposti ja kaappi oli perillä alle neljässä päivässä. Ja se kaappi ON ihana! Toistaiseksi ollaan ainakin tosi tyytyväisiä, toivottavasti vielä sittekin kun päästetään Smeg toimintaan :) Mutta tuo oli kyllä hyvä kuulla että korjaaminenkin on sujunut sujuvasti e-kodinkoneiden piikkiin.

      Poista
  5. Joo tuolta mekin ostettiin molemmat Smegit ja oli niin iso säästö että ne tosiaan tuli ostettua jo etukäteen, ennen muuttoa. (Tai no siis lopultahan muutin yksin ja maksoin myös ne Smegit yksin, joten ONNEKSI tilattiin ne sillon, muuten en ois enää raaskinutkaan! :P)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huomasin tuolla kyllä tarjous-osiossa myös Smegin pesukoneet, yli 300 euroa halvemmalla kuin halvimmasta paikasta. :P Mutta ehkä keittiö laitetaan kuntoon sitten joskus myöhemmin...hmph.

      Poista
    2. Hih, sä olet ehtinyt tänne jo moneen otteeseen. Pahoittelut vastauksen viipumisestä! :) Tuolla oli tosiaan nyt ihan kivat tarjoukset, varsinkin kuin monet tuotteet näyttää olevan jo valmiiksi edullisempia kuin normisti. Nyt sitten vaan toivotaan että jääkaappi kestää hyvin. Ainakin nopeasti meni toimitukseen kun on jo matkalla :)

      Poista
  6. Hienoja ostoksia ja upea blogi, en olekaan täällä ennen käynyt! Kiva uusi tuttavuus :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Riikka! Kiva kun löysit ja tervetuloa uudelleen :)

      Poista
  7. Hienoja ostoksia tosiaan ja tosi magee mustana tuo Smeg!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä magee :) Saa nähdä miten hyvä se on keräämään sormenjälkiä... ;)

      Poista
  8. Oi, te päädyittekin sitten kuitenkin siihen smegiin. Se on kyllä ihana! ja toivottavasti ei ole huonoa tuuria sen kanssa... Pinkit tenskutkin on huiput!:)tää nettisurffailu kännykän varassa on muutes aika kökköä...:(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin me tehtiin. Koko puhui nyt puolestaan, kun siinä oli mitat nyt just mitä speksattiin. Toivottavasti saadaan olla tyytyväisiä vuosia :) Mietinkin eilen sun kommentin jälkeen, että olitko tän jo nähnyt vai et. Puhelimen kanssa on kyllä aina sama juttu, että ei tiedä onko se päivittänyt sivun uusimpaan vai ei. Mä en pysty puhelimella kommentoimaan ollenkaan kun se lähettää kaikki kommentit tuplana.

      Tässä onkin ollut selittämistä että miksi noissa tennareissa ei ihan vielä saa lähteä tarhaan... ;D

      Poista
  9. Hienoja säästöjä olet tehnyt :)

    En missään vaiheessa tullut ajatelleeksi, että uten silon paikka olisi jotenkin hassu. Mun mielestä se on just kätevä siinä.

    Hihiih, voin vaan kuvitella kuinka suloiset Viileä Venla ja Risto Räppääjä teillä asustaa ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eiks vaan, silkkaa säästöä! (miks tili ei ole samaa mieltä..? ;D)

      Mä kirjoitin näköjään taas ihan epäselvästi. Tarkoitin siis että se jääkaapin paikka on hassu, kun ei ole keittiössä, ei uten silon :)

      V on ihan intona tuohon paitaan. Paukuttelee vaan olkiaan ja hokee edelleen samaa lorua. Ja E kulkee kengät jalassa kesää odotellen. Eilen otettiin aurinkoa olohuoneen matolla ja mä sain lainata aurinkolaseja ;)

      Poista
  10. Hupsis. Ihan selkeestihän tuo on kirjoitettuna. Nyt oli lukijassa vika :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Okei :) Joskus vaan tulee kirjoitettua vähän sekavasti kun itse tietää että mistä puhuu mutta unohtaa että kaikki eivät näe mun pään sisään ja tiedä tarinoiden taustoja... ;)

      Poista
  11. Yhdyn edellisiin - *enkestämitäostoksia*!!!!! Jos nyt joku jääkaappi pitää "olkkarin puolelle" laittaa, niin toi on kyllä sellainen! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja arvaa mitä - maanantaina tilasin ja tänään se on meille jo puolenpäivän jälkeen tulossa =D

      Poista
  12. Oih, onnen tyttö! Upeita ostoksia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tällä hetkellä taidan olla :) Toivottavasti laatuun voi luottaa.

      Poista