maanantai 24. lokakuuta 2016

IHANAT SYYSSUKAT JÄMÄLANGOISTA







Viime viikolla vietettiin syyslomaa. Lapsilla koko viikko, mulla keskiviikosta eteenpäin. Käytiin lähiretkien lisäksi Huimalassa, Lintsin valokarnevaaleilla ja leffassa katsomassa Tatua ja Patua. Viikon kohokohta oli Shrek-musikaali Peacock-teatterissa, todella upea esitys, suosittelen! Niin kivaa kuin yhteislomailu onkin, kyllä siinä myös hermot välillä kiristyy. Tänään lapset menikin ihan mielellään takaisin kouluun ja päiväkotiin, ja minä jäin viettämään vielä yhtä vapaapäivää ihan itsekseni. Se jos mikä tuli tarpeeseen! 

Mietin ihan tosissani, että olisin tässä elämäntilanteessa varmaan puolet onnellisempi, jos saisin joka viikko, tai edes joka toinen viikko yhden ylimääräisen vapaapäivän, jonka saisin viettää ihan yksin. Ilman että kukaan tarvitsee - oli se sitten perhe tai työkaverit. Vähän kuormitusta tästä kiireestä pois, kun saa rauhassa siivota ja pyykätä, puuhailla, suunnitella ja kuvata tai ihan vaan istua sohvalla ja tutkailla, että mitähän mulle oikeasti kuuluu. Tänään tein noita kaikkia edellä mainittuja, ja päivä loppui totaalisesti kesken. Edellisestä vastaavasta onkin jo yli kaksi kuukautta ja silloinkin omaa aikaa oli just sen verran kuin tyttären eka koulupäivä kesti, joten tässä oli aika monta viikkoa kiinni kurottavana. 

Viimeksi kun postailin, suunnittelin aloittavani syksyn neulomisia. Pikkuhiljaa kaiken muun ohessa, sainkin uudet villasukat itselleni valmiiksi. Kerkisin aloittaa ne jo ennen kuin Muita ihania-blogissa neulottiin taas kollektiivisesti Tiinan kauniita syyssukkia, muuten olisin varmaan hypännyt siihen matkaan mukaan, kun viime talven talvisukistakin tuli niin ihanat. Ehkäpä teen vielä nuokin syyssukat, mutta tässä nyt nämä vastavalmistuneet. Aika kiva väriyhdistelmä löytyi ihan omista jämälankavarastoista :) Lankana 7 veljestä, mallikerta on 8 silmukkaa leveä, varressa mulla oli 56 silmukkaa ja nilkassa kavensin terää varten määrän 48:aan. Vahvistettu kantapää ja sädekavennus on helppoja vanhoja tuttuja, joten niillä menin tälläkin kertaa. Kyllä nyt varpaiden kelpaa :)

8 kommenttia:

  1. Ihanat sukat! Kelpaisi mullekkin.

    Toi oma aika ja hiljaisuus on kyllä melkein pakollisia, muuten meinaa pinna kiristyä totaalisesti. Meilläkin lähti lapset hyvillä mielin kohti arkea sairastelujen ja lomaviikon päätteeksi. Seuraavalla vapaapäivällä tuut sitten meille meitä moikkaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olipa ihana ylläri tämä, kiitos! :)

      Olis tosiaan pakollista saada omaa aikaa, mutta mistä ihmeestä sitä oikein repii... Jos huonosti käy, seuraava vastaava vapaapäivä on ensi kesänä, joten ei jäädä odottelemaan sitä! Teille pitää nyt päästä kyllä mahdollisimman pian <3

      Poista
  2. Tosi kauniit sukat, ihanat värit!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Näistä tuli tosi mieleiset näillä väreillä :)

      Poista
  3. Oi miten nätit! Minua oikein harmittaa etten ole koskaan vielä opetellut tuota sukkahommaa. Mikähän siinä onkin että vaikka kaikenlaista on tullut opeteltua, tuo tuntuu mukamas ihan liian haastavalta :-D Oikeasti oppisihan sen varmaan kun ottaisi vaan ja opettelisi. Mut ei ehi, ei jaksa, ja mitänäitänyton.
    Oma aika kuulostaa kyllä tosi kivalta! Sain pienen maistiaisen kun olin kipeänä viime viikolla, ja nyt kaikkien kotiäitivuosien jälkeen onkin mahdollisuus olla ihan oikeasti sairaslomalla niin, että lapset on ainakin osan päivästä hoidossa. Ooh!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Lyde! Mä kammosin sukkia monta vuotta, kunnes ne marisukat sai kokeilemaan pari vuotta sitten. Tuo vahvistettu kantapää on superhelppo tehdä, en mä ees enää ymmärrä mistä se kaikkien kammo sukkia kohtaan on lähtöisin! Koulusta varmaan... Tartu siis sukkapuikkoihin ja totea sama kuin minä, sukkia onkin oikeesti mukava neuloa :)

      Siihenhän se on mennyt, että melkein odottaa jotain flunssaa tms, että sais hetken omaa aikaa. Mulla vaan osuu omat aina lasten kanssa yhtä aikaa (silloin harvoin kun se ees itelle iskee), että eipä oo ollut niistäkään hyötyä :D Onneks oli eilinen, sillä jaksaa taas hetken tai parikin :)

      Poista
  4. Onpa ihanat! Ja nuo värit tosiaan <3

    Voi että, oma kokonainen vapaapäiväni taisi olla viimeksi äitiyslomalla ennen kuopuksen syntymää. Tosin näin vielä kotiäitinä saa tietty nauttia päikkäriajan tarjoamista vapaatunneista, harvemmin sitä kyllä silloin jaksaa tehdä mitään oikeasti hyödyllistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sanna! <3

      Kyllä nää vapaapäivät on tosiaan varmaan lähes kaikilla pienten lasten vanhemmilla harvassa. Sit niistä nauttiikin täysillä (mut ehkä vähän paniikinomaisesti kun ei aikaa silti oo tarpeeksi :D). Sekin on hyvä jos päikkäriaikaan saa edes hengähtää rauhassa :)

      Poista