sunnuntai 20. joulukuuta 2015

PERUNALLA PAINETUT KUUSIPYYHKEETTänä vuonna päiväkodin tädit saivat meiltä pyyhkeitä. Ja ei, tässä ei ole nyt sanaleikki tai moitteet kyseessä, vaan ihan tyttösen itse perunalla painamia keittiöpyyhkeitä. Täysin valkoisia pyyhkeitä en nopealla otannalla mistään löytänyt ja aika ei riittänyt itse ompeluun, joten tyydyttiin näihin Ikean punaraidallísiin. Minusta kuusirivistö istuu punaisen raidan päälle näin joulupyyhkeessä oikeinkin nätisti. 

Tämä oli nopea toteutus, tekstiiliväriä vaan perunaan, ja peruna kankaaseen, lopuksi kuivan työn silitys. Lopputulos sitä sympaattisempi, mitä mukavammin kuuset vähän rivistä pomppivat. Värierot kuusien välillä  ei sekään haittaa mitään, vaan sopii näihin oikein mainiosti. Jos nyt vielä joku pikkulahja pukinkontista puuttuu ja tekee mieli itse jotain väkertää, niin tähän riittää vielä aika. 

15 kommenttia:

 1. Nämä ovat todella upeat! Kyllä päiväkodin tätien on mukava keittiössä näin kauniita keittiöpyyhkeitä pitää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! No toivotaan, että päätyy sinne hyötypuolelle :)

   Poista
 2. Tosi hauskat ja kivat yllärit opeille :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, näitä pikkuylläreitä on kiva tehdä :)

   Poista
 3. Ihania pyyhkeitä ja tosi kiva idea!

  VastaaPoista
 4. Ihana ja varmasti mieleinen lahja <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä siellä heti muisteltiin meidän aiempien vuosien viritelmiä, joten on ne ainakin mieleen jääneet :)

   Poista
 5. Onpa ihana ajatus! <3 Mukavaa joulun aikaa teille!

  VastaaPoista
 6. Suloiset <3 Tämä tarhantäti olisi ikionnellinen tuollaisesta lahjasta :)

  VastaaPoista
 7. Tosi kauniita ja parasta, että lapset ovat päässeet touhuilemaan. Käyttölahjoja on kiva saada, kun taatusti tuutista tulee tarhantädeille myös paljon krääsää. Terkkuloisin opettajan vaimo, joka heittää suoraan roskikseen/kirpparille osan miehen saamista muovihärpäkkeistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olen ajatellut, että varsinkin näissä pk-lahjoissa on tärkeää lasten olla itse tekemisessä mukana. Ja ideoissa yritän muistella mitkä mun opettaja-äidin lahjoista oli mieleen ja mitkä melkoisen turhia ;) Itse tosin siihen aikaan taisin arvostaa eniten äidin saamia suklaita :D

   Poista
 8. Hienoja!! Ja todellakin, itsetehdyt tai tuunatut tai vain nätisti paketoidut käyttöesineet (ja ruuat) on kyllä parhaita lahjoja. :)

  VastaaPoista