tiistai 3. joulukuuta 2013

PIENEN BUDJETIN KODINHOITOHUONEEN REMONTTI








Tässä se nyt on. Uudistunut kodinhoitohuone, eli kodari. Toissa viikon keskiviikkona käväistiin Ikeassa ja huomattiin poisto-/vaihtopisteessä kokonainen palautettu keittiö. Oli ollut puhetta, että kaapisto tehdään Ikean keittiön osista, ja erittäin hyvä olisi jos edes osa kaapeista löytyisi juuri tuosta nimenomaisesta säästönurkasta. Joku oli sitten palauttanut kokonaisen keittiön ja alakaapeilla, ovineen ja vetimineen, oli hintaa 18eur/kpl ja yläkaapeilla 15.50. Sen verran naurettavan pieni kustannus, että pakko siitä oli miehen vielä singahtaa uudelleen kaupoille lastenistuinten autosta tyhjentämisen jälkeen. Nyt kun oli kaapit, eikä tilaa niille missään varastossa, niin ihan näin yhtäkkiä ja yllättäin, meillä alkoikin kodinhoitohuoneen remontti, vaikka olin ollut kutakuinkin varma, että se venyy vähintään ensi kesään asti. Kaapit tason kera olivat paikoillaan saman viikon loppuun mennessä ja minä olen niiin ihastunut tuohon tilaan (sitä ei yhtään vähennä  ilo puolen vuoden kaaoksen selättämisestä)

Saarni-tason kanssa kävi myös hyvä tuuri; juuri oikean mittainen pätkä jäi ystävältä yli keittiöremontista ja saatiin se kympillä jokunen viikko sitten. Välitilan laatat oli ainoa normihintainen ostos, eikä sekään tehnyt kuin n.27eur (Bauhausista) Ja vaikkei se nyt tähän uusimpaan uudistukseen kuulu, niin näihin löytöihin kumminkin: Klaus Aallon suunnitteleman 5,2Mhz-seinänaulakon löysin viime kesänä Tori.fistä 40 eurolla (ovh FDS:ssä 168eur). Jos nämä kaikki osat olisi ostanut uutena, niin kustannus olisi ollut helposti n.7-800eur. Ja jos oltaisiin otettu se samaan pakettiin kylppäriremontin kanssa, sen tehneen firman tarjous oli jotain kolmen tonnin luokkaa... Nyt kokonaiskustannus naulakkoineen oli kutakuinkin 160euroa (valkoiset seinälaatat ja lattialaatat olivat toki jo paikoillaan, ennen tätä uudistusta). Ei huono säästö, vai mitä?

Saumat ja silikonitkin on jo paikoillaan, mutta kuvat napsin innoissani jo ensimmäisestä vaiheesta, eikä sen jälkeen ole sopivaa hetkeä löytynyt uusiin kuviin. Pidetään siis blogin linja, ja julkaistaan nurkat viimeistelemättöminä, heh.

ENNEN
JÄLKEEN

50 kommenttia:

  1. Hienolta näyttää teidän pienen budjetin kodinhoitohuone. <3

    VastaaPoista
  2. Vastaukset
    1. Laattaan ihastuin ihan täysillä kun sen ekan kerran lehdessä näin. Ja nyt ihastuttaa aina kun ohi kulkee :)

      Poista
  3. Kyllä teillä on käynyt tuuri kaikkien vermeiden hankkimisessa.
    Ja kuinka siisti lopputulos. Kaunis tuo takaseinä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan ihmetyttää, miten kävikin näin hyvä tuuri! Tuli kyllä hyvään saumaan ja ihan kuin olisi tuonut muutenkin positiivisen tuulahduksen mukanaan vähän ankeaan syksyyn :) Kiitos!

      Poista
  4. olen ihastellut tuota laattaa kun näin sen ekan kerran Baukkarissa. Koska se on niin halpaa niin vois melkein valmiiksi ostaa seuraava taloa varten ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en oikeesti ymmärrä, miten tää on niin paljon edullisempaa, kuin muut samantyyppiset laatat? Kuitenkin hyvännäköinen ja laadukkaan oloinen leikatessa. Käy vaan hakemassa satsi :)

      Poista
  5. Siis aivan huippua! Tosi hyvännäköinen ja mieletön onnenpotku säästää tuommosia summia! Hyvähyvä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pau! Todellakin oli onni myöten näissä löydöissä :)

      Poista
  6. Vau! Aika hienon kodinhoitohuoneen sait tuohon hintaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No eikös! Olis voinut saada rumemmankin ;D Kiitos!

      Poista
  7. Vautsi! Onnea uudesta kodarista :-)

    VastaaPoista
  8. Tulipa siitä kiva! Joskus onni potkaisee ja on oikeassa paikassa juuri oikeaan aikaan. Hyvä!

    (Meidän kaapit on edelleen lajässä kodinhoitohuoneessa, niille ei jaksa kukaan tehdä mitään. Ehkä kesään mennessä....:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Tässä kävi tosiaan tuuri monessa kohtaa, hyvä niin! Ei se teilläkään kesään asti odota, en usko. Kunhan vähän lepäilette keittiön jälkeen :)

      Poista
  9. Ihana remontti ihanaan hintaan.
    Todella nätti laatta välitilassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässä voi tosiaan sanoa ihana remontti ja ihana hinta, vaikka en olis uskonut että noita yhdistelmiä voi käyttää :D Kiitos Irina!

      Poista
  10. Tosi hienolta näyttää, eikä hinta varmasti harmita. :) Nuo laatat ovat hurjan kivat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ei harmita ei :) Kiitos! Laatat on tosi mieluisat ja kauniit paikoillaan.

      Poista
  11. Tosi hieno ja mitä säästöjä!!! Joskus sitä onni potkaisee ja jotenkin niin hyvin nähtävissä tästä, että vähemmälläkin rahalla saa tosi kaunista, jos vain jaksaa odottaa.

    Onnea kodarista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä puhua säästöistä kun rahaa kumminkin kuluu, mutta tässä se mun mielestä on just niin :) Odottaminen ei yleensä ole mun hyve, mutta onneksi nyt ei ollut vaihtoehtoja ;) Kiitos!

      Poista
  12. Hieno lopputulos -ja mihin hintaan!! Ja siis aivan ihana tuo laatta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihailen itse edelleen koko ajan. Muutos entiseen kaaokseen on niin valtava :) Kiitos!

      Poista
  13. No enpä osaa muuta sanoa kuin, että AIVAN MAHTAVA!
    Tuli hieno ja uskomattoman halvalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!! Tässä ei edes tarvitse pelätä perästä tulevaa lisälaskua, muuten tuon hinnan kanssa jo epäilyttäisi ;)

      Poista
  14. Vau miten SUPERHIENO ja rakastuin tuohon välitilan laattaan! Voinko aloittaa kodarin rempan uuteen taloon? Kaunista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anni! Heh, voihan sitä ;) Mut ehkä ei heti kannata... Entäs jotain kesäkeittiön pöytälevyä, pannunalusia tms..? :)

      Poista
  15. Aivan ihana! Oon vähän kateellinen tosta kodarista, ja miten hyvä säkä teillä kävi hankintojen kanssa :) Mäkin haluan tota välitilan laattaa, niiiiiiin hieno :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Lara! Laatta on kyllä tosi ihana, ja uskomattoman edullinen. Kuten koko kodarikin :)

      Poista
  16. Tulipas kiva :) ja hieno oivallus tuo naulakko. Siinä voi kuivata pikkupyykkiä tai henkarissa vaikka paitoja. Rakastan pienellä budjetilla tehtyjä juttuja, niissä kun täytyy oikeasti osata, eikä hoitaa rahalla tyyliä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuija! Naulakko on juurikin mainitsemissasi käytössä, ja oivallinen siihen! Vähän niinkuin oskarinoksan uudella ilmeellä :) Sama juttu, itsekin ihastelen muiden blogeista juuri niitä edullisia, kauniita oivalluksia!

      Poista
  17. Olen ihastellut tuota välitilan laattaa aiemmin kaupassa. Sopii kauniisti yhteen puutason kanssa. Ja mikä tuuri teillä kävi kalusteiden kanssa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaalea puu käy tuohon laattaan tosiaan kauniisti! Itse olen vieläkin vähän ihmeissäni, siitä miten hyvä tuuri meillä lopulta kävi :) Kiitos Aino!

      Poista
  18. Oijoi. Paljon onnea, kodarista tuli todella hieno ja ihana!! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiitos <3 En olisi uskonut, että tämmöinen tästä vielä joskus saadaan aikaiseksi :)

      Poista
  19. Näyttää tosi tyylikkäältä ja toimivalta! Upealta näyttää erityisesti tuo välitilan laatoitus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marjukka! Laatta on omakin ykkässuosikki :)

      Poista
  20. Todella hyvännäköistä ja vau miten mahtavalla budjetilla. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paljon kiitoksia! Miten voikin olla itse niin tyytyväinen, kun sai kaiken toteutettua mieleiseksi näin edullisesti :)

      Poista
  21. Aivan ihana!!! Miten hienoa kun löysitte pienellä budjetilla kaiken tarvittavan ja kokonaisuus on upea! Meidän pitäisi myös tehdä edullinen kodinhoitohuoneen remppa mut jotenkin toivon et jos vaikka sitten siihen seuraavaan asuntoon :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaunis kiitos! Tän huoneen kohdalla kävi kyllä lopulta tuuri monessa kohtaa, vaikka alkuun tuntui, että meillä ei ehkä koskaan ole valmista kodaria :) Näitä matskuja ja löytöpaikkoja voin kyllä suositella, jos edullinen on hakusessa. Nykyiseen tai uuteen :)

      Poista
  22. Tästä ei kyllä ikinä uskoisi, että on tehty niin pienellä budjetilla. Todella kaunis ja harmoninen. Meillä on kodarin suunnitelmat ihan vaiheessa, en ole edes kaappeja miettinyt ollenkaan. Tätä vauhtia jää varmaan koko huone tekemättä. :)

    VastaaPoista