lauantai 14. joulukuuta 2013

PELASTAVA PUIKKOSÄILYTIN

Pieni ja helppo DIY-juttu tähän väliin. Vaikka joululahjaksi neulovalle ystävälle, vielä ehtii! Lauralta bongasin jo aikaa sitten idean sipsi-purkin tuunaamisesta puikkosäilyttimeksi. Maalaaminen vain jäi ja jäi, kunnes keksin, että päällystänkin omani narulla. Näitä narutöitäkin on pitänyt tehdä jo aiemmin, mutta en ole keksinyt mitä päällystäisin. Näin siis kaksi kärpästä yhdellä iskulla. Sohvapomppijat aiheuttivat aiemmin sydämentykystä, kun aloittivat shown, ennenkuin kerkesin siivota puikot neulesäkin päältä piiloon ja pois sohvalta tippuvien alta. Nyt on puikot purkissa, "marakattien" silmät turvassa ja näyttää kivalta - täydellistä!

Muuta ei siis tarvita kuin sipsipurtilo, liimaa, juuttinarua (omistani ainakin musta Granitista, ehkä tuo toinenkin), sakset ja jos oikein hienostelee, niin pensseli tuota liiman levitystä varten.

24 kommenttia:

 1. Ihana fiilis tossa purkissa. Oikein hauska toteutus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mä tykkään tuosta fiiliksestä myös. Aika monta kierrosta sai kieputtaa, mutta kannatti :)

   Poista
 2. Mä olen niin monta kertaa pohtinut tuollaista Pringles-purkin hyväksikäyttöä, mutta jotenkin olen taas jättänyt tekemättä asialle pitään. Tuo on kyllä (jälleen) huippuidea, tuli tosi kaunis purkki!

  Asiasta toiseen, mulla on ihan hirmuiset määrät neulottavaa tehtävänä vielä ennen joulua. Ja koulutehtävääkin. Aaaargh. (Ja kuten huomaa, kumpikaan ei just nyt nappais)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on yksi pyöreä iso jäätelörasia odottanut varastossa jo pari vuotta, kun inspis puuttuu, mut tiiän että siitä tulis jotain kivaa. Joskus nää siis kestää, ja joskus löytyy idea ;) Kiitos paljon!

   Huh, kiirettä pitää siellä! Niin kyllä täälläkin (neuloa pitäis myös, mut jotenkin ei irtoo). Jospa nyt kohta yhteispinnistyksellä! :)

   Poista
 3. No onpas kätevä! Luin ensin että puukkosäilytin ja vähän ihmettelin, mutta homman logiikka selvisi kun luin eteenpäin :D Ja mätsääkin niin kivasti tuohon lankakassiin. Aika kiva pikkulahjaideakin jouluksi mummeille ja muille neulojille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah, no kyllä se varmaan puukonkin suojais, mut tuppi ehkä sille kuitenkin parempi ;) Kiitos!

   Poista
 4. Hitsit miten näppärä idea, omat puikot kun tuppaa pyörimään mikä missäkin..Tällähän ne sais hyvin järjestykseen :)

  Hyvää sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mua on ärsyttänyt vaikka kuinka kauan, kun aina jotain työtä aloittaessa joutuu penkomaan kämpän ylösalaisin oikeat puikot löytääkseen. Ihmeen kauan tässä siihen verrattuna meni, mut onneks nyt lopulta löytyy :D Kiitos samoin!

   Poista
 5. Vau...tämä on pakko kopioida :)

  VastaaPoista
 6. Mahtava idea! Olenkin tässä miettinut, että mihin minä ne puikot laittaisin. Langoille sain viime viikolla tehtyä oman säilytyspussukan. Nyt pitää vaan käydä ostamassa sipsejä.. ja vielä syödä ne. Kauhea homma! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hei, siinähän on hyvä jatkaa puikkopurkilla samalla innolla kun on uusi pussikin =) Njoo, tässä tosiaan on se ikävä syöntivaihe myös... ;)

   Poista
 7. Huippuidea! Näyttää tosi kivalta, ja tämän kyllä toteutan...saa vielä syödä Pringles-sipsejä projektin alkajaiseksi ;).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, vaikka käyttötatkoitus ei tullutkaan omasta päästä! Tässä saa tosiaan herkutella jo ennen projektin aloitusta, kunnolla energiaa puuhasteluun ;)

   Poista
 8. Minullakin kaikki puikot tuunatussa pringles-purkissa. On kyllä ollut kätevä putkilo!

  VastaaPoista
 9. Minäkin olen yhtä Pringles-purkkia pitänyt jemmassa tuunausta varten, mutta en ole tajunnut, että minä itse tarvitsisin juuri tähän tarkoitukseen sellaisen. Taidan siis tehdä itselleni joululahjan. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan paras idea! Tsi-lahja itselle, voisko mikään osua paremmin ;)

   Poista